2008 Kasım Anneleri

canım hamilelilte vücut daha hassas olduğu için özellikle ayaklarımızı çok iyi korumamız lazım sen bence üşütmüşsün bi de klorak falan solumuşsun hiç iyi değil biliyosun bebişin senin soluduğun havayı soluyor dikkat et gerekirse klorak falan kullanma canım bebişten kıymetlimi?

ay azocum sorma bende öğlen çikolata yedim benim oğlan bir kıpırdanmaya başladı nasıl fıkır fıkır anlatamam size durmadı bisüre.ay böyle olduğu zamanlar onu kucağıma alıp öpüp sıkma isteğiyle dolup taşıyorum dayanmamız lazım ama daha çoook var

azocum yazdıklarını okuyunca sanki ben yaşamış gibi oldum çok sevindim canım senin adına.. bende bu hafta çok yoğun hissediyorum artık onlar böyle kıpraşınca sağlıklılar diye düşünüyorum...
GERÇEKTEN YAŞANMASI GEREKEN BİR DUYGU..:asigim:
Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin...

elmalı turti canım dönem dönem hepimiz böyle sıkıntılar yaşıyoruz muhakkak.. bizde tedaviden sonra belimizi doğrultmakta epey zorlandık ama çok şükür bebişlerimiz açısından herşeyin yolunda gitmesi nasılsa geriside gelir bu mutluluğun dedirtiyor.. hem zaten bebekler kısmetiyle doğuyor sen bile şaşıracaksın doğdukları zaman gelişen güzel şeylere.. Allah yardımcınız olsun...a.s

kızlar bu arada bende bir türlü randevu alamadım ya...:1no2: en sonunda ayrıntılı ultrason odasındaki sekreteri arayıp ona sordum meğer artık telle randevu alınmıyormuş.. bizzat gidip kendin alacakmışın... öyle gidersende acil olmadığı sürece muayyen etmiyorlarmış randevun yok diye.... herlade her kontrole gidişte bir sonraki için randevu alacaksın bu gidişlefisfisfis eee hastanede bize 2 vesait uzaklıkta birgün randevu için birgün kontrole gidilecek eşimi aradım hallederim ben alırım randevuyu dedi önce aradan biraz geçince beni aramış bizim buraya bir firma çalışanları için bir hastane açılmıştı büyük ona gitmiş bakmış kadın doğmda varmış konuşmuş oradakilerle cinsiyetler için oraya gidelim belki memnun kalırsak devamlı buraya gideriz diye aramış...
bende öbür hastane üniv. hastanesi old. için hem ilgililer hemde her detaya bakıyorlar onun için orayı istiyorum daha yapılacak testlerim var yani ne yapacağımı şaşırdım akşam gelince detaylı konuşuruz bir karar veririz inşallah..:sm_confused:
hem sizlere bakınca ben bir tek ferrum fort demir hapı kullanıyorum kansızım banada vitamin yazmaları gerekmezmiydi belki bu kontrolde yazacaklardı onuda bilemiyorum.. amannnn ne çok şişirmişim kafanızı yaaa..:bbo:

Canım bence üniversite hastanesine devam et.yeni açılan bir hastanenin iyi mi kötü mü olduğu zamanla anlaşılır.Bazı hastaneler ilk etapta çok iyi geliyor zamanla görüyorsun orda yapılan hataları.

Gelelim vitamine bence senin bizden daha çok ihtiyacın var buna.Doktorun gözünden kaçmış olabilir.Bence bi hatırlat.

walla canım senin elevite çoktan başlamış olman lazımdı her hamileye mutlaka her doktor elevit verir.bi de osteocare(calsiyum,demir,magnezym) vermesi lazım ama tabiki bence doktoruna bir sor çünkü işimizi şansa bırakmamak lazım dimi canım:1hug:

Son düzenleme:
darkcım bende öyle düşündüm sağolasın...
evet ense ölçümünde çok uğraştırdık ya gözünden kaçtı bilemiyorum.. benim de şimdilik düşüncem yine üniv. giderimde belki cinsiyetleri göremezsek birde buraya gideriz.. kociş ne diyecek bakalım takmış buraya çünki..

16 haftalık olmuşsun benim ilk hamile olduğum anda yazdı doktorum hala da yazıyor eleviti.
Kendin bile alabilirdin aslında.Çok da sorulacak bi ilaç değil.Burda yüzde doksanımız kullanıyoruz vitamini.

Ben kan ilacını ısrarlarım sonucu 2 hafta erken kullandım mesala.Yoksa doktor daha vermeyecekti.Benim kanım normaldede az çıkmıştı zaten hamile kalmadan önce.Biz de az çok öğrendik Nazlıcım bu işi :)))

Bence sadece cinsiyet için gidin özele.Çok benenirseniz arada gidin ama bende seninle aynı fikri paylaşıyorum.

selam kızlarrrrrrrrrrr... nasılsınız?
ben dr.dan geldim kayınvalideme uğradık eve geldik yorgunluktan uyuyakalmışım
anca kendime geldim
gelelim kontrol sonucunaaaa
evet canlarım babamız ve ben heyecanla gittik kontrole
birlikte girdik odaya önce dr.umuzla 3.lü test için konuştu
ikili çok iyi çıkmış o zaman 3.lü teste gerek yok ama illa isterdeniz yaptıralım dedi
bende dr.un tavsiyesini dinledim yaptırmaya gerek olmadığına karar verdik
iki hafta sonra ayrıntılı usg için randevu verdi
elevit hapım bitmişti kan hapında da benzer şeyler olduğu için yeni bir vitamin yazmadı
mide yanmalarım için çok şiddetli olduğunda kullanmam üzere bir hap yazdı

sonraaaa ultrasonda bakmaya başladı kuzum kocaman olmuş her detayı gösterdi dr.umuz ama minik kuzum tüm uğraşlara rağmen bacaklarını karnına çekmiş bir türlü açmıyordu:sm_confused:
baktık olmayacak dr.umuz sen biraz çık dolaş sonra gel yine bakalım dedi
bizde çıktık biraz dolaştık tekrar bir çikolata yedim ve dr.un yanına geldik
tekrar ultrasonda baktık ve baktığımız an herşey ortadaydı:roflol:
veeeeeeeeeeeeee... oğlumuz olacağını öğrendik:sm_cool::sm_cool:

herşey çok güzeldi tek olumsuzluk dr.um sen ya çok ayakta kalıyorsun ya da hep sabit bir şekilde oturuyorsun dedi
çünkü bebeğin kafası henüz erken olmassına karşın çok aşağıdaymışsenağlama
bugünlerde biraz dikkat et dedi bol bol uzanıp yatacakmışım

fatercim hadi gözünüz aydın Allah hayırlı uğurlu etsin inşaallah...
kızlar biliyorsunuz ben de dün gittin dr.a cinsiyet ve genel kont. için. Bu sefer annem de gelmek istedi üçümüz (eşim de..) girdik odaya.Maalesef bizim junıor bacaklarını çekmiş karnına aynı fater'ın oğluşu gibi, göstermedi yani.. bi heyecanla gitmiştik ki sormayın dr. dürtüklüyo ama yok bizimki kolları kafayı oynatıyo o kadar oturan boğa gibi oturdu kaldı yani halbuki tok karnına gitmiştim ama olmadı. Annem çok komikti ama... dr'un dibine girmiş nerdeyse ultrasondan içeri girecek sorup duruyo dr. da anlatıyo 'bakın kolları bakın kafası' falan diye ama annem seçemiyo tabi; çıkınca dedi ki ' yok yok bu dr.un ultrasonu iyi değil hiç net göstermiyo' koptuk walla gülmekten :)))
Neyse 2 li test iyi old için 3 lüye gerek görmedi dr. bi demir hapı verdi sadece herşey gayet iyi dedi. 50 kilo ile hamile kalmıştım 53 olmuşum. Bebişimiz de 13cm olmuş.

günaydınnnnnnnnnnnnn kızlar...
fatercim gözünaydın canım.. oğluşunu sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...
yeşimcim annene çok güldüm :)) senin bebeiş saklamış kendini ama en kısa zamanda öğrenirsin inşallah sende ...

Yeşim inşallah sen de öğrenirsin kısa zamanda.

Nazlı ne yaptın karar verdin mi gideceğin hastaneye. Canım bence de Dark'ın dediği gibi eğer gideceksen sadece cinsiyet öğrenmeye gidersin yeni açılan hastaneye. Yoksa üniversite hastanesine devam edersin ama randevu alma olayı gerçekten çok zor olur eğer her defasında gitmen gerekirse..

Bu arada benim de her zaman gittiğim cerrahpaşadaki doktorum vitamin vermedi bana. Özellikle birkaç kez sordum hatta. Ama hayır vitamin almana gerek yok dedi. Fakat bu gittiğim doktor sordu vitamin alıyor musun diye. Ben de kullanmadığımı doktorun vermediğini söyledim. Bu doktor da belki kilo alırsın diye doktorun vermemiştir ama benim yazacağım sadece multivitamin dedi. Elevite başladım. Fakat başladığımdan beri doymak bilmiyorum gerçekten de. İnanamıyorum, o kadar iştahım açıldı ki. Ben de bırakmayı düşünüyorum vitamini şimdi. Sadece demir ilacına devam etmeyi düşünüyorum. Bu arada kendi doktorum tabii ki cinsiyeti öğrenmek için başka bir doktora gittiğimi de bilmiyor. Bak ona kalsa hala kızım olduğunu öğrenemeyecektim.

yeşimcim bebeğinin sağlıklı olması güzel haber..inşallah bidahaki sefere gösterir seninkide..
insan çok merak ediyo dimi?
göremeyincede sinir oluyo..
buradaki arkadaşlardan 12. haftalarda bile öğrenenler var ben 19.haftaya girdim bizim yaramaz daha göstermedi:1rolleyes:
bakalım yarın sabah inş.:asigim:
hayırlısı olsun tabi..
benimde kayınvalidem her doktordan gelişte ultrason fotolarına bakıp ben bunlardan bişi anlamıyom benide götürün orada canlı göreyim diyo..
bakalım detaylı çektirirken belki götürürüz..
çok hoş bu anneler yaaasırnaşık şey

juliannecim bak ben 1.aydan beri elevit ve ferrosanol kullanıyorum.doktorum verdi..
demir zaten internette okuduğum yazılarda da yazıyo hamilelikte doğal demir yetersiz olurmuş ve muhakkak dışarıdan ilaç takviyesi gerekirmiş.elevit te vitamin için şart.bence kilo alırım diye bırakma canım.bak ben fazla aldımmı:1rolleyes:
aynıyız seninle..
bebişlerimizin sağlığı için ne gerekiyosa içmeliyiz.hemde ben hergün bi sürü meyva yememe rağmen içiyorum eleviti.doktorumada her gittiğimde beslenme şeklimi söylüyorum. olsun devam diyo 6. aya kadar kullanacaksın bunları dedi..
sende bırakma canım bence:1hug:

hepinize günaydın kızlar. İki gündür aralıklarla müthiş şekilde midem yanıyo ne acayp bişeymiş ilk kez yaşadım. Çok kötüydü daha ilerde olacak aslında yoğun bir şekilde şimdiden niye oldu anlamadım.Bu aralar midesi yanan varmı benim gibi?? doktora gittiğimde soracam artık.

canıımmm hayırlı uğurlu olsun sende bizim kervana katıldın desene kaynanalar kervanınasırnaşık şey.hayırlı uğurlu olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

canım sakın eleviti bırakma çok gerekli bir vitamin o bende hiç iştah açılması yapmadı yapsa da içerdim bebişim için kilo almışım fazla mı?yeterki o gerekli vitaminleri alsın sağlıklı olsun.sakın bırakayım deme bak döverim wallaklava:

kız benimki tam 12. haftada gösterdi hemen hatta şaşırdık eşimle beklemiyoduk hiç göstermez diye bi baktık orda minnacık bi pipi var:teytey:sanırım seninki kız erkekler hemen gösteriyo kızlar utangaç oluyo kendini naza çekiyolar

buarada benim bebiş 16+3 iken 18cm dedi boyuna doktor.kız uzun boylumu olucak bebişim yoksa dayılarına çekicek herhalde

Ayy kızlar hepinizden papara yedim vallahi :) Tabii ki ben de bebeğimin iyiliğini isterim ama bir taraftan da gittiğim profesör tahlillere bakıp gerek görmüyor ama operatör vitamin veriyor. Ve vitamini kullandığımdan beri 2 kilo aldım, diğer iki kiloyu 3 ayda aldım, bu 2 kiloyu iki haftada. Bebeğim için kilo almak da önemli değil, ona da eyvallah, ama aldığım bu kiloların ona da hiçbir yararı olmayacak. Her gün bir demet roka, semizotu yiyorum, meyveler, yumurta, peynir cabası. Beslenmeye ekstra dikkat ediyorum yani. Bunun için bırakacağım vitamini.

Derin, mide yanması genelde 6. aydan sonra görülen bir şikayetmiş ama tabii ki belli olmuyor ki. Hepimizde başka bir şikayet ve etki yapıyor. Bence telaşlanma normal bir durum ama doktoruna da gittiğinde sor mutlaka canım.

Ha bir de bırakmamın tek sebebi kilo da değil, en önemlisini söylemeyi unuttum size. Benim tiroidim olduğu için iyot almamam lazım. Ama hamile olduğum için onun düşük düzeyde olması gerekiyor. Vitamini bir de bu yüzden almamam lazım kızlar. Ya kızmayın ama bana hadiii )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…