2008 Kasım Anneleri

canım bırakma yaa benim tahlil sonuçlarımda da hiçbir eksiklik çıkmadı çok süperdi hepsi ne kansızlık ne bişey.ama doktor vitamin verdi.çünkü normal aldığın vitamin yetmiyo sen yeterli sanıyosun.gözünü seveyim bırakma boğazına hakim ol ozaman.canın bişey isterse 2 lokma at ağzına kalkıp tabak tabak yeme.tadımlık yani.ozaman kilo falan almazsın.bak ben herşeyimi yiyiyorum gönül rahatlığıyla çerezimi ıvır zıvırımı ama azar azar oyüzden hala hiç kilo almadım.sende hominigırtlak yeme bak sopa yicen bendenklava:klava:klava:

canım elevitin içinde iyot varmı ben hiç farketmedim:uhm:

Bu arada diş eti kanamalarından şikayet ediyorduk ya. Nette gezinirken gördüm. Paradontax adındaki diş macunu bu sorunu ortadan gideriyormuş. Bir hamileye diş doktoru tavsiye etmiş. Ben de dişçime gittiğimde soracağım. Aklınızda bulunsun. Eczaneye de danışarak alabiliriz.

kızlar herkese günaydınlar bugün nasılsınız ben çok iyiyim
kızım sabahtan beri çok oynAR oldu annesinin kuzusu bu arada faerciğim hayırlı
olsun bebeğin canım darısı azo gibi öğrenemeyenlerin başına

kızlar yeni açılan hastaneye gittim geldim sabaha sabah...:)))
akşam kocişle karar verdik cinsiyet ve acil durumlar için bu hastane, diğer kontrollerim için üniv. hastanesine gidelim diye haftaya üniv. hastanesine gidiyorum...
gelelim sabah gittiğim hastaneye, gittik gerçekten çok güzel bir hastane olmuş doktor bayağı büyük 50 küsür var ama hastane aletler makineler yeni olduğu için ilk hastada bendim...:)) biraz doktorun acemiliğine geldi bebişlerin cinsiyetine tam bakamadı. ama görseniz çikolatada yemiştim yemesemde olurmuş benimkiler bir dakikka durmuyorlar yerinde.. ilk pozisyonda birnin kafası öbürünün ayaklarındaydı sonra bir baktık kafa kafaya vermişler dönmekten..o pozlarını çekti doktor.... ağzını açıp kapıyor ayaklar hiç durmuyor..
sizede bu ara çok hissediyorum demiştim hatta dışarda içeri girmeden söyledim eşime kıpraşıyorlar yine diye yanılmamışım.. onları öyle kıpır kıpır görmek mutlu etti beni..
aslında cinsiyet için çoook uygun pozisyonda hareketlilerdi ama doktor amcamızın aletlere acemiliğnden çok yakınlaştıramadığından öğrenemedik yine... vitamini sordum kendinde eczaneden elevit supradin felan alabilirsin dedi..
bu arada biz kayıt yaptıramadık sadece emkli sandığının emeklilerine bakılıyormuş bizde çalışanız.. ama doktor elime yapışmaz olsun gel bakalım dedi...çok ilgilendi..
benimkiler normalde bugün tam 17 haftalık küçükde 16 haftalık oluyordu arada bir hafta olduğu için..
bugün büyük 17+4 küçük 17 haftalık çıktı..yani aradaki fark azalmış.. benim umutlar bir sonraki kontrole kaldı haftaya ama onlarda söylemezse paraya kıyıp çook özel bir yere gideyim diyorum yaa bir ben kaldım ööğrenemeyen...(
julicim kendi doktoruna sor bu gidişte vitamin kullanmam gerekiyormu diye özeldeki doktor tirotinden haberdarmıydı? onu bilse verirmiydi acaba bunlarda önemli.. senin doktorun seni daha iyi bilir aslında gerek görse verirdi muhakkak..

Asortie oynamıyor diyordun bak nasıl kıpırcan oldu seninki de. Benim kızım da kıpır kıpır bu sabah :)

Nazlıcım bak sürekli o hastaneye gitmemekle doğru bir karar vermişsin. demek ilk hasta sendin :) çok tatlılarmış maşallah. Şov yapmışlar desene. Bence bu haftada kesin belli olur cinsiyeti. En azından bir tanesinin duruşu bile cinsiyeti görmeye uygun olur bence. Hem üzülme ya merak etmenin tadını çıkar. Gerçekten o da çok heyecanlı bir durum. Bir tek sen kalmadın bak başka arkadaşlarımız da var. Canım sadece bir hafta kaldı hem. Nasıl olsa öğreneceğiz bir hafta sonra ikizleri :)

Bu arada evet canım vitamin konusunda haklısın. Çünkü cinsiyeti söyleyen operatör doktor tiroidden habersizdi. Bunu son anda ona söylemeye gittiğimde doktor yerinde yoktu. O yüzden soramadım ona. Fakat benim doktorum bunu biliyor ayrıca endokrin doktorumla da tanışıyor ve ikisinin de her şeyden haberi oluyor. Bu yüzden ona güveniyorum. Vermemişse bir bildiği vardır diyorum...

juliannecim sen en iyisi bir gün iç bir gün içme en azından tamamen bırakmaktan iyidir ama bencede ilaçla ilgisi yok kilo almanın baksana çok iyi besleniyorum demişsin bir demet roka yumurtalar tabi yanında daha kimbilir neler var:)) bence onların etkisidir aldığın kilolar ayrıca ne var bende 4 kilo aldım kan haplarımı 15 gündür düzenli içmeye gayret gösteriyorum çünkü kansızlık sorunum var benim kızımda da vardı bunda da maalesef ve yükseltmem gerekiyor çünkü kızımı doğurduktan sonra lohusa depresyonuna yakalandım ben ve bunu ameliyatta fazla kan kaybına ve zaten olmayan kanımın dahada tükenmesine bağlıyorum o yüzden bu gebeliğimde kanımı yükseltmek için elimden geleni yaparım gerisi allaha kalmış artık. ben vitamin olarak megadyn pronatal kullanıyorum ve onu kan hapı kadar düzenli içemiyorum ama yinede gün aşırıda olsa içmeye çalışıyorum yoksa yakında bacaklarımız çok kötü kramplarla geceleri uyandıracak bizleri o yüzden şeker arkadaşım sende haplarını gün aşırı bile olsa içmelisin

ekmek, pilav, sabah kahvaltılarında poğaçalar falan, tatlılar, çikolatalar ne bileyim işte vs.lerden koru kendini gerisini boşver ben kızımda 14 kilo aldım 40 günde çoğunu vermiştim 4 aylıkken hamile kalmadan önceki kilomdan 1 kilo altına bile inmiştim.

Kızlar dün akşam öyle kötüydü ki evime tam 4 saatte gittim hemde kendi arabamızla öleceğim sandım artık uyumaya bile başladım rüyalar gördüm uyanıyorum hala köprüye girmeye çalışıyoruz delirecektim ya.

ama tek güzel yani ki sonradan burnumuzdan geldi ama kocacığımla çıkarken gittiğimiz bir yer vardı sarıyere gelmeden büyükderede oraya yemeğe gittik. nasıl mı oldu arabada benzin lambası yandı ve anormal trafik vardı eve asla gidemezdik eşimde maslaktan benzin alalım dedi iyi dedim sonra oradan sarıyere doğru gittik yemeğimizi yedik boğazdan araba ile geçerken evimizi gördük karşı kıyıda tabiki ama o karşı kıyıya gidebilmemiz için tam 2 saat yollarda süründük bir saatte işyerinden çıkıp maslağa gidene kadar sürmüştü zaten 3 saat bil fiil trafik bir saatte yemek 4 saat evde kızım çıldırdı arıyorlar annem ne zaman gelecek diye sonrada onunla beraber ayaklarımızı suya soktuk çıtır kızım benden meraklı :))

Beklemek neden o kadar trafikte kaldın. İş çıkışı falan mıydı? Evet otobüs, minibüs değil, kendi araban bile olsa yolda trafikte olmak zulüm gibi geliyor.

Bu arada demişsin ya hani rokalar, yumurtalar falan. ben gün içinde kalorili hiçbir şey yemiyorum. İsteyerek değil yani istemeyerek, şekerden midem bulanıyor. Kızartmadan, poğaçadan midem bulanıyor. Yağa karşı alerjim oluştu. Tek yiyebildiğim sebze, meyve, grisinni, gibi yağsız ve tatlı olmayan şeyler. Benim kilo almışım vermişim onunla problemim yok. Tabii ki alacağız, hamileyiz ama hiçbir şeyi aşırı olmasını istemiyorum.

sorma işten çıkıp eve gitmeye çalışıyorduk gerçi biz hergün bu çileyi az çok yaşıyoruz ama dün akşam çıldırmıştı trafik ya inanılmaz birşeydi

e madem sen zaten kalorili yiyecekler yiyemiyorsun o zaman niye dert ediyorsun ki kendine boşver ayrıca zaten fazla kilo almamışsınki hepimiz ortalama 4 kilo aldık ve hepimizde son haftalarda daha hızlı aldık yani sende ekstra bir durum yok bence ama daha sonra dikkatimi çekti bu iyot durumu önemli olabilir kullanmadan önce kendi dr.undan bir fikir al bence ama tabiki cinsiyet için gittiğim dr. verdi demede diğer bütün arkadaşlarım içiyor bana troidim yüzünden mi vermiyorsunuz diye sor bence ondan bir kere emin olmalısın

kızlar tam bişeyler yazdım yarım saat önce ekran gitti uçtu yazdıklarım...
acaba bende vitamin kullanmadığım içinmi anca bir kilo aldım ikizlerle.. gerçi sabah normal yumurta peynir domates salatalıklı kahvaltımı yapıyorum öğlen ne bulursam bazen bir tost yapıyorum kendime peynirli.. sonra bir kase yoğurt dün mesela ayran olarka kullandım hakkımı.. akşamda ne yemek yaparsam eşimle 20:30 civarı yiyoruz.. ben tatlıya çok düşkündüm hamileliğimdede azalmadı bu düşknlük ama şimdi kahvaltıda bile reçel getirmiyorum yemiyeyim diye sadece gün içinde yürüyüş olsun diye markete ekmeğe gidersem kendime küçük keklerden alıyorum ne yapım duramıyorum .. meyve öyle gün içinde az akşam çok yiyorum..bol su içiyorum..

asorticim canım baka hissetmek güzel oluyormuş değilmi...

kızlar bugün benimkileri çok hareketli görünce bunlar ikiside erkek dedim içimden eşimde bir tanesi erkekdi onu doktor görmedi felan dedi ama bende bakıyordum ben niye bişey göremedim..:))
bakıyorumda sizlere kızmayın bana ama kızlar genelde uyuyorlar :)))))))erkeklerde ultrasonda hareketli çıkıyorlar...

Son düzenleme:
Bugün dayanamayıp kontrole gittim bende aslında yarın gidecektik.neyse bizim kız biraz daha yukarda ama yinede olması gerektiği yerde değil.Öle namaz kılar gibi bi pozisyon almış yatıyo yamık yumuksırnaşık şey dr umuz çok ayakta kalmıycaz çok gezmiycez yatıcaz dedi.Bizde şükür dedik geldik:1rolleyes:

Futer sende bebeğin kafasının aşağıda olduğunu sölemişsin dinlenirsen bişey olacağını sanmam çok geçmiş olsun
derinxby arada bendede oluyo mide yanması ama özellikle bazı bakliyatlar yapıyor kurufasulye eğer haşlanmadan yapılmışsa nohutda keza öyle bide kısır turşu tarzı şeyler midede aşırı asit biriktiriyor aman dikkat et süt biraz bastırıyor bu yanmayı ayrıca.

Atatanem burun kanaması bendede çok fazlaydı damarlarım yüzeye yakınmış e haliyle bu geniz burun kuruluğuda tetikliyor sürekli kanıyordu.bebanthene mavi merhemini burunun içine sürersen özellikle gece yatmadan önce çok faydası oluyor hepinize geçmiş olsun kızlar Allah yardımcımız olsun

polipe canım hoşgeldin aramıza...
senin kız yavaş yavaş çıkıyor demek annesi... sende doktor dinlen deiyse dikkat et kendine canım...herşey en kısa zamanda yoluna girer inşallah...

Nazlı baba gördüyse doğrudur :) Gerçekten ikisi de erkek olmasın senin de Sakura gibi :)

Polipe, nasıl yukarıda oluyor. Zaten yukarıda olması gerekmiyor mu. Aşağıda olması sorun değil mi? Doktor ultrasonla baktığında benimki göbek deliğimin beş parmak falan aşağısındaydı, yani tam iç çamaşırının olduğu yer gibi.

hoşbuldum nazlımelek inşallah Allah herkezin yardımısı olur tecrübe temden olmuyormuş yaşayarak neler öğrenicez bakalım benim aşerme şikayetim falan olmadığı için eski tempoda hep koşturdum ama artık yatıp dinlenicem biraz

julianne 7haziranda kontrölümüzde bebişim aşağıya inmişti hatta kafasınıda kanala gömmüş tam doğum pozisyonu almıştı bizde çok korkmuştuk 10 gün rapor vermişti dr umuz yattık dinlendik bugün gittiğimizde kızım biraz daha toparlanmış en azından kafasını kanaldan çekmiş biraz daha yukarıya çıkmış annesi yatıp dinlenirse biraz daha yukarıya çıkacak inşallah

julicim sanırım öyle olacak 2 erkek hemde yaramaz...:))yani çok meraklanmayım değilmi anne ne hissederse olurmuş aslında.. [
ebnimde genelde çamaşırın olduğu yerden bakılıyor doktor bufgün yukarlara kdar çıktı tabikide göremedi aşağıda diyemedim... acemilik olsa gerek.. bana bakın doktoru bşr kalemde silip kendimi bilirkişi tayin ettim..:))
polipenin sanırım kontrolde bebeğin başa aşağı durduğu ve aşağıya yakın olduğu söylenmişdinlenmesi gerekiyormş ondan biraz yukarı çıkmış dedi heralde...gelişme var demek ..dinlenmeye devam polipe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…