2008 Kasım Anneleri

dün biraz alışvariş yaptık oğluşlara cicler aldık..
bende hazırlıklara başladım..
nasip olursa çarşamba sabah yola çıkacağız...
yine uğrayabilirsem gelirim bugün kimselerde yok zaten..
oğluşlar uyurken işlere devam edeyim...

zeyna deniz anası ve asorti biri daha vardı sanırım saphiraydı 7.aylarınız kutlu olsun kızlar nice aylara yaşlara inşallah

bende çok sıkkınım yaa şu kültürün sonucu inşallah iyi çıkar yüreğim boğazımda resmen

meraba kızlara.s. sabah kahvaltı misafirim vardı onlar gitti 1 de eylüle
çorba içirim dedim eliyle bi vurursalmaz: çorbayı yastık içti:sinifsinif:
yün yastığı çıkar makinaya at yıka balkonu yıka yünleri at balkona
eylüle tekrar çorba yap derken ancak düşebildim ayyy daraldım yoruldummirmirmirmir
dün dişlerim takıldı çok şükürzemuszemus biraz ağrım oluyor ama çok şükür eskiyi ağrıyı atlattım ya
bu ağrı geçer mi diyordum geçti allahıma binlerce şükürler olsun:Saruboceq:
7.ayımızı kutlayan herkese teşekür ederükopuyorumnanaktan
zeynam denizanası sizlerinde 7.ayları kutlu olsun uzun bir ömür nasip etsin rabbimkaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar ben de aranıza katılmak istiyorum eğer kabul ederseniz bende 11 11 2008 de ikiz bebek dünyaya getirdim kasım annelerine girip arada bilgilerinizden faydalanıyorum ama artık daha aktif olayım dedim kısaca tanıtayım kendimi 6 sene sonrası onca uğraşmaların neticesinde çok şükür mikro enjeksiyonla ilk denemede hamile kaldım çok zor bir gebelik geçirdim 12 haftada şiddetli bir kanama 1hafta hastanede yatış 14 haftada tekrar kanama ve bundan sonra doğuma kadar yattım 22 haftada drum ayrıntılı ultrasyonda bebeğimin birisinin kalbinde bir problem gördüğünü emin olmak için bebek kardiloğuna sevk etti ve malesef kızımın birinde kalbinin ortasında kocaman bir delik olduğunu böyle bebeklerin down sendromlu olabileceğini ve gerekirse alabileceklerini söylediler başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü onca yıl sonra rabbim bana bebek vermiş içimde kıpır kıpır hareklerini hissetiğim bebeğimi sonlandırmayı düşünebileceklerini söylediler neler yaşadıklarımı anlatamam amniyosentez yaptırmam gerektiğini ondan sonrada karar vermem gerektiğini söylediler bu işlem de en geç 20.haftyaya kadar yapılıyormuş ben 22 haftadayım ve dr yurt dışına çıktı bana bir arkadaşını tavsiye etti bende zar zor karar verip yaptırdım ama sonuç ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyordum çok şükür sonuçlar temiz çıktı kızımın doğumdan sonra ameliyatla 100/80 iyileşme şanşı vardı her neyse ben böyle 31. haftaya kadar kontrolerime gittim düzenli olarak dr egede iyi bir doçentti 31. hafta gittiğimde muayne etmesini istedim iyikide istemişim rahim ağzı 4 cm e yakın açılmış dr hemen yatırdı beni hemde doğum hanenin yoğun bakımına her an bir şey olur diye ben daha hiç hazırlık yapmammıştım korkudan bişey olur diye son kontrolden sonra yapmayı düşünüyordum ama malesef işin kötü yanıda buraya kimsenin giremeyişi 21 gün boyunca annemleri 2 eşimide 3 kere görebildim oda izinli olarak hasta bakıcı tekerlekli sandelye ile çıkarıyordu drum bir gün bile önemli ne kadar durdurursak iyi diyordu ve ben 34 . haftanın ortasında leke gelmesi sonucu doğuma alındım iki kızımında iyi olduğunu ve küveze ihtiyaç olmadığını söylediler beraberce yoğun bakıma çıkardılar bizi ama bir kızım sürekli ağlar gibi inliyordu hemen aşağı indirdiler ve ben kızımı 15 gün göremedim çünkü doğum sırasında amniyo sıvısını yutmuş ve çiğerleri su toplamış hemen orada küvez olmadığı için başka bir hastaneye göndermişler yanımda kalan kızımda tapurcu olçağımız gün sarılığı yükseldi ve ben onunla 15 gün hastanede yattım foto terapi aldı sabahlara kadar başında bekledim gözünün bandını indirmesin diye aklım diğer kızımda yani çok zor günlerdi ne hamileliğimi ne de loğusalığımı anlamadım ama olsun buna da şükür bu arada kalbi delik olan kızımın yanımdaki kızım olduğunu öğrendik hemen ilaçları başladı 15 gün sonra çıktık ama daha tam olarak sarılık geçmemişti ertesi günü küvezdeki lızım çıktı aynı gün ecrinim sarılığı yükseldiği için başka bir hastaneye yattı buraya beni almadılar sadece süt vermeye gidiyordum 12 gün de ecrin hastanede yattı tam 1 ay sonra iki kardeş bir araya geldiler ecrinin kalp kontrolleri devam etti hiç kilo almıyordu 4 .aya kadar sadece 30 cc yedi 1940 doğmuştu 4 ayında henüz 3 kiloydu kardeşi ise 2 katı kalbinden dolayı kilo alamıyor drlar büyük ameliyata hazırlık için önce kapalı kalp ameliyatı yaptılar temiz kanla kirli kan birbirine karışıyor avsd li hastalar için kilo alması önemli diye 15 gün yoğun bakımda kaldı kızım benim ömrümden ömür gitti tabii ceylinede annenesi baktı sağolsun buarada benim sütüm kesildi sıkıntılarda şimdi ameliyat olalı 3 ay oluyor daha yeni yeni yemeğe başladı 90 cc mama yiyor ek besinlerden de sadece tatlıları seviyor çorbalarla aramız iyi değil ceylin çok şükür pek şeçmiyor şimdi ecrinin kilo alıp açık kalp ameliyatı olması gerekiyo bu salı eko kontrolumüz var bakalım ne diyecek dr muz başınızı ağrıttım kusura bakmayın ama dertleşmeye çok ihtiyacım var bebeklerimizi birbirimizden öğrendiğimiz yöntemlerle sağlıkla büyütelim inşallah ALLAHIM hepimizin evlatlarını korusun ve bizlere bağışlasın

sevgili ay ışığım
öncelikle aramıza hoş geldin çok zor günler geçirmişsin ama dünya tatlısı kızların var umarım bir daha sıkıntı yaşamazsın inşallah ecrin bebekte en kısa zamanda sağlığına kavuşur allah çocuklarını sana bağışlasın dua edeceğim canım ikizlerini öpüyorum

çok teşekkür ederim canım inşallah kimse sıkıntılı günler yaşamasın allah hepimize önce sağlık ve uzun ömürler versin inşallah:1hug:

7.ayı dolanları tebrik ediyoruz opuyorumnanaktan

ayışığım hoşgeldin kasım annelerine canım , Allah sana ve yavrularına sağlık ve sabır versin , kıyamam yavrularına o minik haliyle neler çekmiş bebeğin , dilerim tez zamanda iyileşir ve yaşadığınız tüm acılar hatıra olrak kalır geride :Saruboceq:

ya kızlar bize garip bişeyler oldu , batu dün gece sağ göğsümü emerken ısırmaya başladı malum 6 tane diş var , sol göğsümü verince ısırmadan emiyo ama sağı parçaladı resmen , bu dün gece başladı bugün de hala devam ediyo :bbo: nedenini bilen var mı ?

ayışığım canım hoşgeldin aramıza... iyi ettin gelmekle daha sık gel paylaştıkça azalılıyor sıkıntılar... ikiz annesi olarak bende elimden geldiğince yardımcı olmaya paylaşıma hazırım..
ecemim sağol canım.. gittiğim yerlerde net var ama bana sıra gelmez sanırım... ilk fırsatda yazarım merak ederim sizleri..

asisigim hosgeldin aramiza cok gecmis olsun benim kardesimde ayni olmusdu temiz kan ve pis kan karisiyodu morariyordu 8 aylikken ameliyat oldu simdi 18 yasinda cok iyi amaliyatdan sonra biseyi kalmadi tek sorun dogdu dogali kilo aliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…