- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #32.041
sağol andinacım
sen kendi telaşından fark etmemişsindir canım
bizde inşallah iyi şeyler duymak istiyoruz doktorlardan
bizde sünnet düşünüyoruz kısmetse temmuz ayında ama benim içimi korku sardı
acaba genel anastezi kalbi için kötü olurmu sonuçlara göre sünnet doktoruyla görüşmek lazım değil mi?
denizimin anası msnini açsana
teşekkür ederim canım arada bakıyordum ama hastanelerden fırsat kalmıyordu inşallah bundan sonra sen bence sıkma oğluşun için canını ben araştıra araştıra uzmanı oldum bu işin okadar çok delik çeşidi varki sana önemli değil dedilerse kesin değildir çünkü bazı kişiler bilmiyorlar bile çocuklarının rahatsızlığını çünkü kilo aldıkça kapanıyor delik keşke benim kızımınkide öyle olsaydı bizim hastalığımız AVSD kalbin ortası yok denecek kadar delik yani iki deliğin birleşmesi ASD VE VSD VSD LER kendiliğinden kapana bilirlermiş ama bizim öyle değil senin bebeğinin kilo alma yada soluk alışında bir problem varmı benim kızım kilo alamıyor henüz 4 kilo ve taşikardisi oluyor dışardan bile blli oluyor o yüzden sıkma canını ALLAHIN izniyle kapanır kendiliğinden inşallahayışığı bacım canım aramıza almak ne demek hoşgeldin sefalar getirdin keşke daha önce gelseydin de dertlerimiz sevinçlerimizi paylaşaıp biraz daha rahatlasaydın
benimde geçen hafta oğlumun kalbi için minik bi delik var dedi üniversite önemli değil dedi kapanır dedi ama biz raporları istanbula yolladık ordan cevap bekliyoruz içimiz içimizi yiyiyor Allah senin kızçenede bir an önce sağlık sıhat versin inşallah
biz bugün %65 evdeydik geri kalan kısmın %15'inde gezdik şimdi %100'ü tamamlamak için çekirdek çitleyip çay içiyoz
oğluşum az kestiriyo hava çarptı sanırsam uyansın ona yaptığım leziz evde ne var ne yok çorbasını içireyim barime
ya bişi sorcam siz hiç çorbaya et attınız mı ?
teşekkür ederim canım arada bakıyordum ama hastanelerden fırsat kalmıyordu inşallah bundan sonra sen bence sıkma oğluşun için canını ben araştıra araştıra uzmanı oldum bu işin okadar çok delik çeşidi varki sana önemli değil dedilerse kesin değildir çünkü bazı kişiler bilmiyorlar bile çocuklarının rahatsızlığını çünkü kilo aldıkça kapanıyor delik keşke benim kızımınkide öyle olsaydı bizim hastalığımız AVSD kalbin ortası yok denecek kadar delik yani iki deliğin birleşmesi ASD VE VSD VSD LER kendiliğinden kapana bilirlermiş ama bizim öyle değil senin bebeğinin kilo alma yada soluk alışında bir problem varmı benim kızım kilo alamıyor henüz 4 kilo ve taşikardisi oluyor dışardan bile blli oluyor o yüzden sıkma canını ALLAHIN izniyle kapanır kendiliğinden inşallah
yok canım benimkisi 8 kilo şu an ayına göre normal diyo doktorumuz nefesinde de bi problem yok yada ben hiç dikkat etmedim bi izleyim bakayımteşekkür ederim canım arada bakıyordum ama hastanelerden fırsat kalmıyordu inşallah bundan sonra sen bence sıkma oğluşun için canını ben araştıra araştıra uzmanı oldum bu işin okadar çok delik çeşidi varki sana önemli değil dedilerse kesin değildir çünkü bazı kişiler bilmiyorlar bile çocuklarının rahatsızlığını çünkü kilo aldıkça kapanıyor delik keşke benim kızımınkide öyle olsaydı bizim hastalığımız AVSD kalbin ortası yok denecek kadar delik yani iki deliğin birleşmesi ASD VE VSD VSD LER kendiliğinden kapana bilirlermiş ama bizim öyle değil senin bebeğinin kilo alma yada soluk alışında bir problem varmı benim kızım kilo alamıyor henüz 4 kilo ve taşikardisi oluyor dışardan bile blli oluyor o yüzden sıkma canını ALLAHIN izniyle kapanır kendiliğinden inşallah
canım bu kadar sık enfeksiyon geçirmesinin altında yatanı anlamak için bide idrar tahlili ve kültürü istedi tahlil temiz çıktı da asıl kültürün sonucu önemli idrarda geri kaçma ve böbreklerde büyüme olabiliyormuş prematürelerde Allah korusun onun için yani ömrüm törpülendi tabii şu 3 gündür yarın 4 de sonucu alıp 5 de drye gidicezMmmf ne testi canım bu hayırdır?Benim haberim yok, geçmişe bakamadım yoğunluktan
canım hoşgeldin aramıza çok geçmiş olsun canım prematüre annesi olmak başlıbaşına zorken sende daha çok dert varmış Allah beterinden saklasın inşallah en kısa zamanda güzel kızın da iyileşecek annesi dualarımız onunla ve seninlemerhaba arkadaşlar ben de aranıza katılmak istiyorum eğer kabul ederseniz bende 11 11 2008 de ikiz bebek dünyaya getirdim kasım annelerine girip arada bilgilerinizden faydalanıyorum ama artık daha aktif olayım dedim kısaca tanıtayım kendimi 6 sene sonrası onca uğraşmaların neticesinde çok şükür mikro enjeksiyonla ilk denemede hamile kaldım çok zor bir gebelik geçirdim 12 haftada şiddetli bir kanama 1hafta hastanede yatış 14 haftada tekrar kanama ve bundan sonra doğuma kadar yattım 22 haftada drum ayrıntılı ultrasyonda bebeğimin birisinin kalbinde bir problem gördüğünü emin olmak için bebek kardiloğuna sevk etti ve malesef kızımın birinde kalbinin ortasında kocaman bir delik olduğunu böyle bebeklerin down sendromlu olabileceğini ve gerekirse alabileceklerini söylediler başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü onca yıl sonra rabbim bana bebek vermiş içimde kıpır kıpır hareklerini hissetiğim bebeğimi sonlandırmayı düşünebileceklerini söylediler neler yaşadıklarımı anlatamam amniyosentez yaptırmam gerektiğini ondan sonrada karar vermem gerektiğini söylediler bu işlem de en geç 20.haftyaya kadar yapılıyormuş ben 22 haftadayım ve dr yurt dışına çıktı bana bir arkadaşını tavsiye etti bende zar zor karar verip yaptırdım ama sonuç ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyordum çok şükür sonuçlar temiz çıktı kızımın doğumdan sonra ameliyatla 100/80 iyileşme şanşı vardı her neyse ben böyle 31. haftaya kadar kontrolerime gittim düzenli olarak dr egede iyi bir doçentti 31. hafta gittiğimde muayne etmesini istedim iyikide istemişim rahim ağzı 4 cm e yakın açılmış dr hemen yatırdı beni hemde doğum hanenin yoğun bakımına her an bir şey olur diye ben daha hiç hazırlık yapmammıştım korkudan bişey olur diye son kontrolden sonra yapmayı düşünüyordum ama malesef işin kötü yanıda buraya kimsenin giremeyişi 21 gün boyunca annemleri 2 eşimide 3 kere görebildim oda izinli olarak hasta bakıcı tekerlekli sandelye ile çıkarıyordu drum bir gün bile önemli ne kadar durdurursak iyi diyordu ve ben 34 . haftanın ortasında leke gelmesi sonucu doğuma alındım iki kızımında iyi olduğunu ve küveze ihtiyaç olmadığını söylediler beraberce yoğun bakıma çıkardılar bizi ama bir kızım sürekli ağlar gibi inliyordu hemen aşağı indirdiler ve ben kızımı 15 gün göremedim çünkü doğum sırasında amniyo sıvısını yutmuş ve çiğerleri su toplamış hemen orada küvez olmadığı için başka bir hastaneye göndermişler yanımda kalan kızımda tapurcu olçağımız gün sarılığı yükseldi ve ben onunla 15 gün hastanede yattım foto terapi aldı sabahlara kadar başında bekledim gözünün bandını indirmesin diye aklım diğer kızımda yani çok zor günlerdi ne hamileliğimi ne de loğusalığımı anlamadım ama olsun buna da şükür bu arada kalbi delik olan kızımın yanımdaki kızım olduğunu öğrendik hemen ilaçları başladı 15 gün sonra çıktık ama daha tam olarak sarılık geçmemişti ertesi günü küvezdeki lızım çıktı aynı gün ecrinim sarılığı yükseldiği için başka bir hastaneye yattı buraya beni almadılar sadece süt vermeye gidiyordum 12 gün de ecrin hastanede yattı tam 1 ay sonra iki kardeş bir araya geldiler ecrinin kalp kontrolleri devam etti hiç kilo almıyordu 4 .aya kadar sadece 30 cc yedi 1940 doğmuştu 4 ayında henüz 3 kiloydu kardeşi ise 2 katı kalbinden dolayı kilo alamıyor drlar büyük ameliyata hazırlık için önce kapalı kalp ameliyatı yaptılar temiz kanla kirli kan birbirine karışıyor avsd li hastalar için kilo alması önemli diye 15 gün yoğun bakımda kaldı kızım benim ömrümden ömür gitti tabii ceylinede annenesi baktı sağolsun buarada benim sütüm kesildi sıkıntılarda şimdi ameliyat olalı 3 ay oluyor daha yeni yeni yemeğe başladı 90 cc mama yiyor ek besinlerden de sadece tatlıları seviyor çorbalarla aramız iyi değil ceylin çok şükür pek şeçmiyor şimdi ecrinin kilo alıp açık kalp ameliyatı olması gerekiyo bu salı eko kontrolumüz var bakalım ne diyecek dr muz başınızı ağrıttım kusura bakmayın ama dertleşmeye çok ihtiyacım var bebeklerimizi birbirimizden öğrendiğimiz yöntemlerle sağlıkla büyütelim inşallah ALLAHIM hepimizin evlatlarını korusun ve bizlere bağışlasın
ateş araları uzadı eskiden 3 saatte ateşlenirken şimdi 6-7 saate çıktı araları bende ona göre dönüşümlü fitil ve ibufenle kontrol altında tutmaya çalışıyorummmmf cim inşallah temiz çıkar sonuçlarınız bu gün nasıl yakışıklı
ben yaklaşık 1.5 aydır atıyorum canım minik et parçaları attım buzluğa onları haşlayıp sonra sebzeleri ekliyorunm en son az tuz ve blendırayışığı bacım canım aramıza almak ne demek hoşgeldin sefalar getirdin keşke daha önce gelseydin de dertlerimiz sevinçlerimizi paylaşaıp biraz daha rahatlasaydın
benimde geçen hafta oğlumun kalbi için minik bi delik var dedi üniversite önemli değil dedi kapanır dedi ama biz raporları istanbula yolladık ordan cevap bekliyoruz içimiz içimizi yiyiyor Allah senin kızçenede bir an önce sağlık sıhat versin inşallah
biz bugün %65 evdeydik geri kalan kısmın %15'inde gezdik şimdi %100'ü tamamlamak için çekirdek çitleyip çay içiyoz
oğluşum az kestiriyo hava çarptı sanırsam uyansın ona yaptığım leziz evde ne var ne yok çorbasını içireyim barime
ya bişi sorcam siz hiç çorbaya et attınız mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?