2008 Kasım Anneleri

Azo gelir gelmez yaz bize haberleri, merakla bekliyoruz. İnşallah güzel haberlerle geleceksin :)

Kızlar o kadar çekinmeyin alttan muayeneden. Sonuçta siz işinizi yapıyorsunuz, doktorlar da işini yapıyor. Üstelik kendinizi ne kadar kasarsanız o kadar canınız yanar. Daha önce test edilmiştir bu söylediğim. Önemli olan rahat olmak. Üstelik Nazlı'nın dediği gibi herkes için geçerli değil bu alttan muayene. Bazı doktorlar buna gerek görebiliyormuş.

Sekretercim sen yine de ye çikolatanı. Benim de yiyince midem bulanıyor ama o gün işi şansa bırakmadım ve çikolata yemiştim. Fakat bizim doktor da geç kalınca bizimki öyle çok oynamadı. Ama hiç oynamamazlık da yapmadı :) Bir dene bakalım seninki ne yapacak. Ama gün içinde yedim geçen gün babası duysun diye. Gerçekten kıpır kıpır oldu hemen. Şeker onları harekete geçiriyor sanırım.

Bu arada bizim yediklerimiz ne kadar sonra bebekle buluşuyor acaba. Tıp bilgisi olan var mııı???

sekretercim bence küçük bir çikolata ye sen valla dün ben yedim benimkiler 9 kişi daha olsa futbol takımı kurarlardı heralde hiç durmadı ayakları...:))
julicim hiçbir fikrim yok bu konuda... ama ben dün sabah yedim 15 dk sonra muayene oldum ama benimkileri zaten çikolata yemedende hareketlerini hissettiğim için kesin bir veri değil yani...

canım bilmiyorum neden cikolata yeyince hareket eder diyolar tatlılığından mı yoksa içindeki bişeyden dolayımı ama benim oğlum şeker yiyince kıpırdıyo ben hissediyorum doktora giderken hiç özellikle yiyeyim demedim sağ olsun zaten kıpırdak hemen acıyo bacakları kolları sere serpe yatıyo

çikolatadaki kafein yüzünden hareket ediyor olmasınlar, ne biliim kafein iyi gelmezmiş ya. gerçi ufak bir miktarın bir zararı da olmaz. ama ben her şekilde tatlı yiyemediğimden bende bir işe yaramaz.:1no2:

ben yarım saatde kana karışıyor diye biliyorum bu durumda 5-10 dk sonrada bebeğe gider heralde cok bilimsel bi acıklama oldu yafftatlicadiarzu

geldim geldim kızlar..
diğer tarafa yazdım burayada yazim dedim.
benim bi oğlum olacaaaaaaaaaaak.:sm_cool:
hep diyodum size içime erkek doğuyo diye..
doğru çıktı..
dün gecede sabaha kadar oğlumu gördüm rüyamdaa..
allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize..
bize el salladı teyzeleri..
görseniz okadar tatlıydıki..
eşimin ağzı kulaklarında tabi..sengözlerimebaksanab
18+5 çıktı..yani sat tan 3 gün büyük..
28 inde detaylı ultrasona çağırdı..
tetanoz aşısını sordum.genelde köylede yapıyolar.evdemi doğum yapacaksın gerek yok ama istersen yaptır dedi.bende yaptırmıcam.ayaklarımın şiştiğini söledim.tansiyon yüksek değilse sorun olmaz dedi.akşama kadar ayaklarımı sandalyeden sarkıttığım için ve sıcaktan olurmuş.bolbol su iç ve ayaklarını yüksek bi yere koy dedi.bende masamın altına bi tabure alıcam..akşam eve gidincede ayaklarını yüksekte tut dedi.
bebeğimin sağlık durumuda çok iyi çok şükür.elevit im bitmişti.onu yazdı..
tansiyonumu ölçtü.
herşey normal..
28 haziranda aç karnına gidicem açlık kan şekerimide ölçeceklermiş..
çok heyecanlıyım bugün..hala ağzım kulaklarımda..
allah herkese bu duyguları nasip etsin..
a.s.

Canım tatlı olmaz mı şeker gibidir o şimdi, dadından yenmeeeeez :))))) her şeyin normal çıktığına da çok sevindim. Bakalım sen de detaylıya benden önce gireceksin senin deneyimlerini de bekliyorum
28'inde.

Kızlar bugünlerde inanılmaz tansiyon düşüklüğü yaşıyorum genellikle 8/4 falan çıkıyor tansiyonum. Hatta daha düştüğü bile olabiliyor. Benzer sorun yaşayan var mı aranızda?

canım hamilelikte belkide hayatımızın en düşük tansiyonu olurmuş..
benim 6-4 çıktığı bile oluyo..
doktorum bunların normal olduğunu söyledi.yüksek çıkarsa tehlikeliymiş.
bide aşağıya eklediğim yazıyı oku..

İkinci trimester, tansiyonunuzda muhtemelen hayat boyu en düşük değerlerle karşılaşacağınız dönemdir. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetlere neden olabilir.

Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar ve durup dururken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyonunuz düşebilir. "Postural hipotansiyon" adı verilen bu durumda ani yapılan ayağa kalkma hareketlerinde tansiyonunuz aniden düşebilir ve buna bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.

Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.

Tansiyonunuz düştüğünde klasik öneri "tuzlu ayran iç" şeklinde olsa da daha iyi olanı bacaklarınızı resimde gördüğünüz gibi yükseltmek ve bu pozisyonda birkaç dakika kalmaktır. İster evde, ister işte olun, tansiyonunuz düştüğünde en yakın divana veya uygunsa yere uzanarak bacaklarınız yükseltin ve şikayetlerinizin geçmesini sağlayın. Bu hareket kalbe daha fazla kan dönmesini sağlayarak tansiyonunuzu kısa zamanda normale döndürür

Azocum gözünaydın canım denek bir damat adayı daha geliyor lülülülülülü
hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah. En önemlisi de her şeyin yolunda olması, çok sevindim senin adına..

Juliannecim benim tansiyon sorunum yok çok şükür.. sen çalışıyormuydun bilmiyorum ama havalar çok sıcak.. eğer çalıştığın yer de sıcaksa onun da etkisi olabilir. diğer taraftan azonun dediği gibi düşük tansiyon sıkça görülebilen bir durummuş hamilelikte.. yeterki bu anlarda dikkatli olalım.. aman sakın öyle ani hareketler filan yapma, yalnız dışarı filan çıkma.. umarım en kısa zamanda düzelir canımm..

canım gözün aydın banada senin oğlun olacakmış gibi geliyodu allah sağlıkla kucağında görmeyşde nasip etsin benimde tansiyonum hep düşük cıkıyo ama sorun olmazmış yüksek tansiyon gebelikde tehlikeliymiş bol bol su içeçekmişim bide meyva suyu benimde masamın altında cöp kovam var onun üstüne koyuyorum ayaklarımı corapların lastik kısmı ayak bileklerime gömülüyodu şişlikden bileklerimde kılcal damarlar catlamış heralde ince kırmızı cizgiler oluştu

Hisem evet çalışıyorum ve gercekten sıcakta çok zor oluyor. Neyse ki çalıştığım yer sıcak değil.

Azo her zamanki gibi bilimsel verilerle çıktın karşıma :)) canım çok sağol.. Demek odur ki katlanacağız bu duruma ve bilincinde olup, sürekli dikkat edeceğiz..

azocum gözün aydın seninde oğlun olcakmış benim gibi.. bu sene ne çok erkek var yaa. birde erkek bebek kıtlığı var diyorlardı güya 30 sene sonra bi erkeğe beş kadın düşcekmiş . bizimkiler yaşadı:) tetonoz iğnesi için banada aynı şeyi söyledi doktor evdemi doğurcan dedi. yaptırmadım bende ya.İnş.sağlıkla doğururuz ben 30 haziranda kontrole gitcem detaylı ultrasona göndercek bakalımm hepimizin hakkında hayırlısı.

azooooo gözünaydın canım ya hayırlı olsun oğluşun allah tamamına erdirsin
içine doğan çıktı hadi hayırlısı canım çok sevindim sonunda öğrendin

azocum ayak altına koymak için bşey aldım ben 3M marka istedim gönderdiler. ayak yükseltici diye bişey çok rahat oluyo şişmiyo insan. tabure çok yüksek gelir sana pazardan falan böyle minik tabureler var onlardan al bence.

azocum birde buradan tebrik ediyem canım .. gözünaydın canım.. ben yanıldım.. bilmem senin resmine bakınca böyle güleç şirin bir kızın olacak gibi geliyordu.. olsun oğluşun güleç olur bu sefer..:))sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım..
bu arada benim normalde hep 10/6 çıkardı bu ara çok çabuk yorgunluk dermansızlık hissediyorum benimde tansiyonummu düşüyor acaba..

nazlımelek canım sıcaklardanda halsizlik oluyo..bol bol su iç iyi geliyo..bide demir-kan ilacı kullanıyomusun?
kansızlıkta çok halsizlik yapar.
geçmiş olsun canım.iyi dileklerin içinde teşekkürler:1rolleyes:
biz ailecek böle hep güler yüzlüyüz..babamızda böle.. inş. oluşumuzda bizim gibi olur.allah hiçbirimizin yüzünden gülücükleri eksik etmesin canım:dance::roflol:

sevgili hamişler aman bol su içmeyi ihmal etmeyin. sıcaklar bir yandan asıl amniyon sıvısının bol olması açısından bol su içmeliyiz. doktorum son gittiğimde uzun uzun anlattı. amniyon sıvısı yeterli olmazsa bebek rahat hareket edemiyormuş özellikle ilerki haftalarda gelişim bozukluğu yapıyormuş. idrarımızın renginden yeterli su içip içmediğimizi kontrol edebiliriz.

Derincim, ben de böyle bir şey arıyorum bu aralar, tabure yüksek olur diye düşünüyorum çünkü.. sen nereden aldın bu şeyi, nasıl buluruz canım?

ya kızlar ben bugün doktora gittim ve damarda kaçak çıktısenağlama
ve fazlasıyla şişti ayaklarım:1shok: e doktorda hamile olduğum için ilaç yazamadı:1no2:
ve varis çorabı verdi şişmemesi için napcam bu sıcakta çorapla ben yaa:uhm:
gerçi hava alan cinsten verdi amakafamçokkarıştı bilen var mı nasıl bişe bu çorap

ilaveten.. amniyom sıvısının azlığı, Allah korusun ama erken doğum tehlikesi bile yaratabiliyor.. aman dikkat arkadaşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…