2008 Kasım Anneleri

asortie canım üzülme hamilelikte varis olması normal..bende daha 22-23 yaşındayken ayak bileğimde oluşmuştu damar bozulması..doktorun verdiği ilacı ve varis çorabını bi süre kullanmıştım..sonra bıraktım.
tabi şimdi hamile olduğumuzdan kullanamayız ilaç..
aşağıya eklediğim yazı varis ve veris çorabı hakkında bilgi sahibi olmanı sağlar hayatım..
geçmiş olsun

Sağlıksız damarlar, pompalama işlemini gerektiği gibi yapamayacağı için varis damarları oluşur.

Varis çorabı bacaklarınızdaki kan akımına yardımcı olur ve bacaklarınızın şişmesini önler. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken hususlar var...

Günlük yaşantımızda otururken, ayakta dururken ya da yürürken bacaklarımızdaki toplar damarlarda kan yukarıya doğru akar. Bu akış baldırımızdaki “kan pompası” ve toplar damarlar içindeki kapakçıklar sayesinde sağlıklı damarlarda kolayca olabilir.

ÖNLEMLER

Damar rahatsızlıklarındaki olası kötü gelişmelere engel olmak mümkün. Aşağıdaki pratik önlemler size çok yardımcı olacak.
Bacak kaslarını çalıştıracak egzersizler yapmalısınız
Uzun süre oturmamalı ve ayakta durmamalısınız.
Ayaklarınızı biraz yukarıda tutarak uzanmalı veya hızlı tempoda yürümelisiniz.
Bacaklarınızdaki kan pompasını çalıştırmalısınız.
Uzun süre oturmanın ve ayakta durmanın her zaman önüne geçemeyeceğinize göre; Parmak uçlarınıza basarak yükselip-alçalınız,
Ayaklarınızı pompalama hareketiyle aşağı yukarı oynatınız,
İsinizde veya uzun yolculuklarda arada bir arabanızı durdurarak uçak, otobüs yada trende iseniz yerinizden kalkarak kısa yürüyüşler yapmalısınız
Ayaklarınızı kalp seviyesinden daha yukarıda tutunuz.
Ayaklarınızı mümkün oldukça yukarı kaldırarak damarlarınızdaki basıncı hafifletiniz. Gün boyunca ayaklarınızı arada bir, tabureye, cam kenarı ya da masa kenarına koyunuz.
Aşırı sıcaktan kaçınınız. Çok sıcak suyla banyo yapmayınız, Güneşte uzun süre kalmayınız.
Bacaklarınıza ayaktan ve dış taraftan başlayıp yukarı doğru 15 sn süreyle her gün 1 veya 2 kez soğuk duş yaptırınız.
Fazla kilodan kaçınınız.
Doktorunuzun özellikle önerdiği durumlarda mesela hamilelik süresince, ayaklarınız şiştiğinde veya varis damarları belirginleştiğinde hiç aksatmadan varis çoraplarınızı giyiniz.

VARİS ÇORABI KULLANIMI

Varis çorabı bacaklarınızdaki kan akımına yardımcı olur ve bacaklarınızın şişmesini önler. Bu konuda dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır;
Doktorunuzun önerdiği süre boyunca varis çorabını kullanmaya devam ediniz.
Varis çorabını sabahları yataktan inmeden önce giyin. Eğer gün içinde çıkarmak gerekirse tekrar giyerken bir müddet uzanın bacaklarınızı biraz yüksekte tutun. Daha sonra giyebilirsiniz. Gece yatarken varis çorabı giymeye gerek yoktur.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Varis çoraplarının uzun ömürlü olması, daima giyerken ve çıkarırken gösterilen itinaya bağlıdır
Varis çorabını giyerken kırışık kalmamasına dikkat edin. Çünkü kırışık olan yerlerde çorap bacağınızı sıkarak kan dolaşımınızı engelleyebilir.
İlk tehlike uzun el ve ayak tırnaklarıdır.
Varis çoraplarını giyip çıkarmada fazla sert çekilmemesi ve zorlanmaması gerekir.
Çoraplarınızda bir yırtılma olursa bu farkına varıldığında değiştirilmelidir.
Benzin, yağ, krem, neft, vs. kimyevi maddelerden çoraplarınızı koruyunuz.
Varis çorabınızı ılık suyla ve sabunla yıkayıp, sıkmadan havlu arasında kurutun. Soba ve kaloriferde kurutmayınız.

YIKAMA TARİFESİ

Varis çorapları da her çorap gibi haftada en aşağı bir defa yıkanmalıdır.
Çorabı tersine çevirdikten sonra beyaz kalıp sabun ile köpürtülmüş ılık suda el ile çalkalayarak kesinlikle oğuşturmadan yıkayınız. Çorabınızın en büyük düşmanı sıcak su, çamaşır makinesi ve deterjanlardır.
Varis çorap kesinlikle sıkılmaz, iki havlu arasında düz olarak ıslaklığı alındıktan sonra gölge ve havadar bir yere asılır. Kurutma asla güneşte, soba yanında ve ütü ile yapılmaz.

NASIL GİYİLİR?

Elinizi çorabın içine sokunuz ve topuğundan tutarak erkek çoraplarında olduğu gibi tersine çeviriniz.
Çorabın koncunu hafifçe topuğunuzun üstünden kaydırarak bileğinize kadar getiriniz.
Çorabı şekilde olduğu gibi ayağınıza geçiriniz ve çorabın topuğunu ayak topuğunuza iyice oturmasına dikkat ediniz.

NASIL ÇIKARILIR?

Çorabın koncunu tek elinizle tutup aşağıya hafifçe çekip kıvırınız.
Çorabı yavaş yavaş aşağı doğru kaydırınız. Bu durumda çorap iki kat oluşturur.
Çorabı yavaşça topuğunuzun üstünden kaydırınız. Bu şekilde çorabınız hem kolay hem de yıpranmadan çıkmış olur.

azocum demir hapı kullanıyorum ama günde bir doktor ikidedi ama akşam unutuyorum bazen.. birde süt ve çayla alınmaması gerekiyor ya akşam mesela soğuk sütlü bişey yiyorum anlayın sonra demir hapı alsam fayadası olamayacak emilimi az olacak.. ben kahvaltımdan 2 saat sonra alıyorum akşamlarıda gece 2 saat beklemem gerekiyor uyukluyorum unutuyorum.. bazen unutmayıp içiyorum aslında duysa doktorumda kızar heralde.... ama bol su içiyorum .. morcadının dediği idarrın rengi azmı çokmu içtin belli ediyor..:))
asorticim geçmiş olsun .. biraz kulan istersen akşamları giy sadece... bu çorap bildiğim kadarıyla ucu açık tam oturan bir çorap bir yakınımda görmüştüm bilemediği için çorabın ucunu dikmiş öyle giyiyordu..:)))

nazlımelekcim ben hergün ferro sanol ve elevit içiyorum.
ferrosanol u sabah midem bulandığı için ve peynir yediğim için içemiyorum saat 11 gibi içiyorum aç karnına..
elevit ide gece yatmadan önce..
yatağımın başucuna koyuyorum ilacımı birde sürahiyi..
yatarken aklıma geliyo mecbur:1rolleyes:
sende sütünü biraz erken içersen başucuna ilacını ve suyunu koyup taraken içebilirsin.1-2 gün sonra alışıyo insan zaten..

kızlar bişey sorcam . Çay ile aranız nasıl içiyormusunuz yada günde kaç tane mesela? ben içiyorum artık açık olarak ama korkuyorum da hiç içmesem mi diye.

ben iki üç küçük bardak içiyorum o da kahvaltıda canım ya
kahvaltıda çaysız yapamıyorum o yüzden sadece açtım bırakmadım

derincim, ben çayı çok seven biriyim günde 5-6 fincan içerdim.. şimdi sabahları kahvaltıda bir fincan çok açık içiyorum birde ben şekersiz içerim o yüzden sabahaki yetiyor şimdilik bazen onu bile içemiyorum.. çok aramıyorum eskisi gibi ama bebişleri düşündüğüm için doğumdan sonra eski halime dönerim çaysız yapamam ben..benim kanszılık var doktor içme dedi ama sabah açık içilen bir bardak çayın zararı yokmuş..

valla kızlar ben cayı cok seven biriyim ama artık içemiyorum ya özellikle sabahları kahvaltıda cay içersem eger yediklerim en fazla midemde on dakka duruyo ondan sonra hadi bakalım dogru tuvalete ne yediysem hepsi gidiyo ya cay içmeyi özledim artık ama bana cok zarar veriyo işte:sm_confused:

Kızlar bişey sorucam;
Son 10 gündür oturmak benim için işkenceye dönüştü... 1 saatten fazla otursam kuyruk sokumum ağrımaya başlıyor. Sonrasında da bir daha rahat oturamıyorum... Bir de masa başı işim... Gerçekten zor olmaya başladı... Böyle şikayeti olanınız var mı?

BU problem ilk başlarda bende de olmuştu şimdi de ara ara olur.. Canım yanlış oturmaktan kaynaklanıyor.. Otururken tam o kuyruk sokumundaki kemiğin üstüne ağırlık vermemen gerekiyor.. oturma şekline biraz dikkat emtye çalış, faydası olur sanırım

o kuyruksokumu agrısı bende de oluyor ama ben ayakta kalmaktan oldugunu sanıyordum
meger ben yalnıs oturuyormusum
ama ben de masa basında calısıyorum her ne kadar ara ara kalksam da nasıl oturucam kı agrı olmasın

kızlar ben gidiyorum artık nereyemi tabiki bebişimle hasret gidermeye yani dr a yarın anlatırım size artık görüşürüz bakalım bizim yakışıklı nasıl

arkadaşım sayende 3 gündür eve gidince elmalı turta yapacağım diye niyetleniyorum ama tabi akşam evde yorgunluktan hiç birşey yapamıyorum yani canım çekip duruyorum :))

ya arkadaslar oncekı sayfalarda gectı mı mevzusu bılmem ama bu seker yukleme testı ne zaman yapılıyor
aranızda yaptıran var mıfisfisfis
nasıl bısey :uhm:

canım ben yaptırdım aslında daha zamanı var ama doktorum bana 35 yaşında olduğumdan ilkini 2 hafta önce yaptı önce aç karnına kan verip açlık kan şekerin ölçülüyor sonra çok büyük bir bardak dolusu çok çok şekerli (tadı berbat) bir suyu (onu hastane verdi) içiyorsun sonra 1er saat arayla tekrar kan alınıyor hiç bir şey yemiyor ve içmiyorsun eğer yakın zamanda yaptıracaksan kesinlikle tek gitme kan şekerin çok düşebiliyor yada miden çok kötü olabiliyor 22.haftada felan yapılıyor sanırım

merhaba arkadaşlar nasılsınız bakalım tansiyon düşmesi benimde çok önemli bir problem havalardan diye düşünüyorum tabiki gebeliğin bu zamanlarında da olan bir durum bura çok sıcak nefes alınmıyor

sevgili azo gözün aydın allah tamamına erdirsin canım kucağına aldığın günleride göstersin

ayrınkılı ultrasyona ayın 30 unda gireceğim gerek görülmediği takdirde alttan muayene edilmiyor merak etmeyin ama tabiki her ihtimale karşı hazırlıklı gitmekte fayda var

ya arkadaslar oncekı sayfalarda gectı mı mevzusu bılmem ama bu seker yukleme testı ne zaman yapılıyor
aranızda yaptıran var mıfisfisfis
nasıl bısey :uhm:

dr.um benden istedi mesela bu kontrolüme giderken yani 22. haftama girince gideceğim

tit
tsh
açlık kan şekeri
tokluk kan şekeri 50 mg glikoz ile
tam kan sayımı

sanırım bu kadardı bunları yaptırıp gideceğim

arkadaşım sayende 3 gündür eve gidince elmalı turta yapacağım diye niyetleniyorum ama tabi akşam evde yorgunluktan hiç birşey yapamıyorum yani canım çekip duruyorum :))

Canım benim yaa:roflol: Canını çektirdiysem kusura bakma!
Bu arada adımdan anlaşılıyodur heralde, ben de elmalı turtayı çok severdim, ta ki hamiş kalana kadar! Şimdi bırak canımın çekmesini elmalı turtayı görünce midem bulanıyor...
Ben de adıma bakmamaya çalışıyorum işte naniknanik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…