2008 Kasım Anneleri

Ay lelalim bu kadar kendini harap etme ya. Annen gelir olmadı kapıp gelirsin işe kuzunu da. Gerçekten eşin bir gün izin alsa. Ay yazık benim de durumum aynen budur biliyo musun.

Andina sanki bizim evi anlatıyorsun gibi geldi. Tost yapmış geçen gün ya bir de keyfine düşkün. Tostu da yapmayıver kardeşim zaten durduğun 5-6 saat. Yemek yap hem sen ye hem biz. Yok tost yapmış hadi neyse. Afiyet olsun ama bi temizle dimi. Makinenin içine ben yanmayan kağıt koyarım ki temiz kalzsın diye. Bu kağıdı da çöpe atmış, içinde yapmış, içini de temizlememiş bir de makineyi dolabın üzerine koyarken içindeki kırıntılar da yere dökülmüş. Ama ben ağzımı açıp tek bişey diyemedim. Karakterimde yok. 40 yaşındaki kadına bağırıp çağıramam bunun için. Zaten uyarsam ne işe yarayacak. 3 gün yapmayacak 4. gün salacak.

Zeynacım benim eşim öğretmen ya temmuzda izni başlıyor. Eylüle kadar çalışmayacak. O süreçte kıza o bakacak. Valla ben de diyorum yeter şu kız 3 yaşına gelene kadar ben bakayım diye. Hangisine yetişeceğimi bilmiyorum artık ya.

Andina arkadaşımın yatılı bakıcısını bir görsen nasıl özenirsin. Biz gittik. Meyvelerimizi çayımızı getirdi önümüze. Biz gidene kadar mutfakta işlerini falan yaptı. Sonra kızla ilgilendi. Götürdü uyuttu. Hem de nasıl böyle göğsünde sallayarak uyuttu. ıçten biri. Özbekistanlıymış. 700 milyon alıyor. Evde küçük işlerin hepsini yapıyor. Tertemizdi evin içi. Başlayalı 4 ay falan olmuş hala aynıymış. Kız ajanstan bulmuş dediğim gibi. 10 gün kadar birlikte kalmışlar. Nasıl güvendin dedim. Zorundayım dedi.

benim ablamın yatılı bakıcısı var ,2 kızına bakıyor aynı zamanda ablam gittiği yerlere götürüyor ,kadın gittiği evdeki bulaşıklara kadar yıkayıp o evin çocuklarına hatta misafir çocuklara da bakıyor ,oyunlar oynuyor ,uyutuyor ..ablamın evinde de ütü ,çamaşır yemek ne gerekirse yapıyor ,gece çocukların uyku saati geldiğinde odada uyutuyor sonra kendi yatıyor,ablam ile eniştem sinema izliyor ,sohbet ediyor v.s,vakitleri kalıyor birbirlerine..

bakıcı ısı zor ıs
guven duymak bır baskasına hemde en mahremın evın ve en kıymetlın cocugun konusunda

ben eger annem bakarım demeseydı ıs hayatıma ara vermeyı dusunuyordum
ama calısma zorunlulugu olan anneler ıcın ıs psıkolojık olarak zorluklarla dolu baslıyor
umarım herkes temız ve guvenılır ınsanlarla karsılasır

kızlar hepiniz kendinize iyi bakın...Ben süt izni kullandığım için saat üçte çıkıyorum işten...Evden nete giremezsem yarın görüşürüz inşallah..Kaçtım..byyyyy

ben de zeyna ile aynı fikirdeyim bakıcımın yatılı kalmasını istemem şöyle evimde rahat rahat yayılamam o varken içim rahat etmez hiç bir şekilde bu bakıcıların sabah gelip akşam gideni yok mu öle erken gitmesin tamam mesela akşam yemeğinden sonra bulaşıkları yıkayıverir çocuğu uyutur öle gider bence daha iyi olur

herkes çocuğuna kendi bakmak istiyor ya ben de istiyorum çalışmayayım çocuğumla ilgileneyim iki-üç sene ama olmuyor işte :çok üzgünüm:

canım ablam 900 veriyomuş aradım öğrendim ,
ayrıca ablamın evi müstakil ve kadın çatı katında kalıyor ,dışarıdan girişi var ,doğal olarak kimseye bir rahatsızlık vermiyor ..

hımm böle bir evim olursa belki, ya da müstakil olur yanına bahçe içine küçük bir oda yaptırırsın tamamda apartman dairesinde bir odada yan odada biz lmaz:

yatılı bakıcı fikri bana da zor geliyor
bir arkadaşım bakıcısına 650 tl veriyor
hem bebeğe bakıyormuş, hem temizlik, çamaşır ütü, yemek bir de akşam yemek masasını hazırlayıp gidiyormuş.
bebeğe nasıl vakit ayırıp bakıyor anlamadımkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…