2008 Kasım Anneleri

sonuçta tuzlu ya yemekler piraye ben vermiyorum açıkçası.kesn bi şekilde tuz ve şeker yasak deniyo biliyosun.Yükleme yapıyormuş vucutları ne biliyim ben.Yediğimiz şeylerden vermedim hiç daha.1 yaşından sonra inş.Ama sade domates salatalık tuzsuz zeytin peynir yoğurt bunları ekmekle veriyorum bende.Sade makarna verilebilrimiş ama denemedim daha.

herkese günaydııııın aslında tünaydın demem lazım öğlen olmuş, uyku problemleri dışında herkes iyi anlaşılan dünden köfte pilav vs... muhabbetleri dönmüş nasıl da açım şuanda ağzımı sulandırdınız yani

ben oğluma köftede veriyorum pilavda şeftali de karpuzda yazdıklarınızdan aklımda kalanlar alışması için herşeyden yediriyorum dişi yok ama yine de bir çiğneyişi var ki sormayın sanki kırk yıldır yemek yiyor kaydirigubbakcemile3

tabi bu yiyecekler doyumluk olmuyor yani muhallebisi çorbası vs... gibi bir tabak dolusu değil, kendi kaşığıyla iki-üç kaşık diyelim köftede ancak bir köfte yiyebiliyor şimdiye kadar şeftali küçükse bir şeftaliyi yiyor büyükse yarım karpuzu küçük küçük bir-iki lokma verdim şimdiye kadar ama onun genellikle suyunu sıkmayı planlıyorum ferahlatır oğlumu

yasmincim burada olmana çok sevindim canım bütün arkadaşlarım da açıklamış zaten seninle ilgilenmiyor olsak kimse oturupta sana böle açıklma yapma gereği duymaz buradaki her arkadaş bizim için çok değerli bunu bil

kızlar biraznce patron aradı birazdan görüşelim dedi saat 13.00de tamam dedim ayrılıcam yaa heralde onunla ilgili son kararın mı işlemler hakkında falan görüşecek ama artık bir kere nefret ettim ya bu insanlarla konuşmaktan öle deyince bile kalbim hızlı hızlı attı ve nefesim daraldı şimdi de sıkıntı basıyor içimi artık klasik koşullanma olmuş ben de :çok üzgünüm:

ama artık o kadar korkak değilim sonunda ne yaparlar ki ne diyebilirler yeni işim hazır yerim hazır kimseye minnet edecek değilim sadece kötü ayrılmak istemediğim için hızlandırmalara geldim

pilavı duyunca acaba ben çok mu geç kaldım bu çiğnemeyi öğretme işinde
altıncı ay doktor kontrolünde doktorumuza sormuştum
dişleri çıkana kadar püreye devam et demişti
yağız iki hafta önce bir kıyma parçası ile bir de dün karpuzla boğulma tehlikesi geçirince de korkmuştum
şimdi de acaba çiğnemeyi öğretemeyeceğiz mi diye endişelendim
en iyisi ekmek içi ile başlamak galiba
pirinç pilavı tanesi verilmez herhalde direk
gündüzleri annem beslediği için yağızı o da ben korkarım sen ver diyor bu tarz şeyleri

Bebeklerin vücut dili ne anlatıyor

--------------------------------------------------------------------------------

Bebeklerin vücut dili ne anlatıyor
ANKARA (ıHA) - Bebeklerin konuşmayı öğrenene kadar belirtmek istediklerini vücut dilini kullanarak mimikleriyle anlatmaya çalıştıkları bildirildi.

bebeğiniz ağzını sımsıkı kapatıp başını çeviriyorsa gözlerini kısıp ellerini birleştirip çığlık atarak gülüyorsa ya da yüzünü kızartıp sonra yaygarayı basıyorsa bu size bir şeyleri anlatmak istediği anlamına geliyor. Bebeklerin konuşmayı öğrenene kadar derdini vücut dilini kullanarak mimikleriyle anlatmaya çalıştıklarını belirten sitede şu görüşlere yer veriliyor:

"ılk deneyimini yaşayan anne ve babalar için bebeğin ne anlatmak istediğini anlamak biraz zordur. Zamanla bebeğin hareketlerini çözebilir hareket ve mimiklerinden ne demek istediğini anlayabilirsiniz. Böylece hem bebeğinizin kendine karşı duyduğu güveni gelişir hem de aranızdaki bağ güçlenir. Ancak bebeğin vücut dilini anlamak pek kolay bir iş değil. Bebeğiniz ağlıyorsa 'Acaba karnı mı aç' 'Bir yeri mi ağrıyor?' gibi sorular sizi panikletebilir.

Ama dikkatli ve sezgileri güçlü anneler bebeklerini kısa sürede anlar ve ne demek istediklerini çözebilir. Onu yakından takip edip hareketlerini çözdünüz mü bu iş tamam demektir. Zaten bütün bebekler ortak bir dil kullanır. Sevinme şaşırma ürkme gibi tepkileri tüm bebeklerde aynıdır. Eller ve kollar açılır dudak bükülür sevinç çığlıkları atılır. Olumlu olanların yanı sıra olumsuz mesajları da anlamak kolaydır.

Ekşimiş bir yüz gergin bir ifade mutsuzluğu gösterir. ılgiden sıkılmış bir bebek eliyle yüzünü örter kulağını eller. Böyle bir durumda onunla oynamayı durdurun. Size kollarını uzatırsa oyuna devam edin ancak kucağınızdan kurtulmaya çalışırsa bu onun artık yorulduğunu oynamak istemediğini gösterir. Bebeğinizle birlikte vakit geçirirken onun verdiği ipuçlarıyla hareket ederseniz hem size karşı güveni gelişir hem de kendini sevgi ve güven dolu bir ortamda hisseder. Onun size gönderdiği tüm sinyallere duyarlı olduğunuz zaman yaşam ikiniz için de daha kolay olacaktır."

ışte bebeğinizi tanımak için bazı ipuçları:
- Bebekler mutlu olduklarında göz bebekleri büyür alnı kırışır ağzını ve gözlerini iyice açar.
- Sıkıldığı zaman ıkınıp sıkınır yüzü gerilip asılabilir. Böyle durumda rahat bırakılmak istiyordur.
- Suratı ekşi ve eliyle sizi itiyorsa bu "Kabak püresini yemek istemiyorum" anlamına gelir.
- Canlı gülümsüyor ve neşeli ise bu "Oyun oynamak istiyorum" demek olur.
- "Ooo" gibi bir çığlığın anlamı oyuncağını çok beğendiğini gösterir.
- Gözlerinden yaş gelmeden sürekli ağlıyorsa bulunduğu ortamdan sıkılmış demektir. Onun dikkatini başka bir şeye çekebilirsiniz.

iki kere de boğulacak gibi olduysa korkmuşsundur tabi canım o zaman heen pilavla başlama ekmek içi le başla en iyisi biz de öle başladık zaten hatta bayat ekmek daha da iyi oluyor taze ekmek ağızın içinde hamurlaşıp boğazına yapışabiliyor küçük küçük bayat ekmekle başla yavaş yavaş arttırarak gidersin

ay kızlaaar remedios yazınca aklıma geldi dün neler oldu anlatmadım dün işten çıktık oğlan annemdeydi oraya gittik hep beraber oturuyoruz oğlanda yerde oturuyor babası arkasında ben de yanında oturuyorum muhabbet ediyoruz annemle falan orada oğlanla uğraşıyorum elinde en küçük boy kola şişesi var öle şeylere bayılıyor zaten onu sallıyor yalıyor falan onun da kapağı açıkmış heralde ii boş tabi de kapak sıkıca kapanmamış hatta hiç olmasa daha iyiydi ya neyse benim bitirim o kapağın tamamını ağzına sokmuş ben annemle konuşuyorum babası da tv ye bakıyor çocuk önümüzde mam herkes başka bi yere dalmış bir ara farkettim hiç kıpırdaman suç işlemiş gibi duruyor öle ağzına baktım şiş ay ne var ağzında aç bakim falan derken kırmızını gördüm kapağın hemen parmağını soktuğum gibi aldım kapağı bir de aldın diye ağlıyor sinirinden sıpam ayy artık çok dikkatli olma zamanlarımız geldi çattı kaşla göz arasında yapmayacakları şey yok saniyelik olay yani bu bahsettiğim manyak yaa hepsini sokmuş öle duruyor bir de çıkarınca kızıyor allahtan bişey olmadı ama hiç gözümüzün önünden ayırmayacağıuz artık çocukları vee etrafta küçük yutabilecekleri şeyler asla bulundurmayacağız

selam kızlar ne habersiniz bugün saat 9 a kadar uyudum yaaa ve eylül sadece 1 kere kalktı maşallah kızıma
ama mutfağın camını açtım kapımızı da açınca içerisi serin oldu sanırım ondan olayı uyudu ya
sıcaktan uyunmuyor ki sabahta güneş yatak odamıza doğuyor pişiyoruz yani
sizler nasılsınız
hilal ulusta nerde çalışıyorsun şekerim
zeynam şu kocişini kandırda ankaraya gelin valla süper olar

sağol canım paylaşıımın için evet hakikaten herşeyi vücut diliyle anlıyorlar ve bence pekçok anne içgüdüsel olarak çocuğunun ne demek istediğini anlıyor mesela ben pek çoğunu farkediyorum ve doğru çıkıyor ama zaman zaman çaresiz kaldığımız anlamadığımız durumlarda olabiliyor bu şimdi ne istiyor diye anlamadığımız zaman yüzüne boş boş bakınca Eymen'de sinir oluyor daha çok bağırıyor

Beyaz Melek aynı durum bize de oldu.Yeğenlerim bonibon kutusunu tutuşturmuşlar bebişin eline.O da kapağı ağzına çekmiş.Bi baktım ağız dolu.Babası görse ömür boyu çenesi durmaz.Hemen aldım.Ama görmeseydim ne olurdu diye düşünüp , üzülüyorum.Dikkat etmek lazım.

oy oy canım benim yaa aynen işte yürek dayanmıyor valla bu çocuğu büyütene kadar bizim kalp te epey hasar görecek

bu arada senin oğlanın şaşkın bakışına bayıldım takvimindeki söylemeden edemeyeceğim opuyorumnanaktan

ayy allah korusun yasminn küçükte bişey o kapakkk .çok dikkat etmek lazım yaa.benimkide boy aynasının önüne oturyo kendine gülüyo vurup duruyo ellerine bakıyo falan oynuyoo deken küt diye kafayı vurdu ileri doğru gitmek istedi ama aynayı hesaba katamadı tabi.çok üzüldümm ya bişey olmaz dimi. eşim diyo ki bi sürü hücresi öldüü diyoo

Sağolun kızlar.Artık çok dikkatli olmak lazım.Çekmeceleri açıyor, sürgülü gardrop kapağını açıyor.Geçen gün kırmızı ayakkabımı kemirirken yakaladım.Önlemlerimizi alalım.Çok önemli. Hatta evde güvenlik önlemi almak için şirketler varmış.Bebeği tehlikelerden korumak için evde değişiklik yapıyorlarmış.

arkadaşlar şimdi çıktım patronların yanından ve artık bitti gidiyorum, tatilim başlıyor buradan da ayrıldım hihoyyyt

ama bir zaman sizlerle görüşemeyeceğiz sanırım evde pc olmadığı için fırsat oldukça girmeye çalışırım tabi bir yerden ama bilmiyorum artık sizleri çok seviyorum hepinizi özleyeceğim yaramazlık yapmayın bakiiim yakında dönerim :a015:

yaa artık tatile gitmek istiyoruuum yaa çok sıkıldım daha 16 gün varr

ya delimisin sen bir de 16 gün diyor .. lmaz:kaydirigubbakcemile3
16 gün dediğin nedir ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer ben taaaaaaa eylülde çıkıyorum üstelik bu sektörün içinde olupta eylülde izne çıkmak bir de beni düşün :gitme::sinifsinif:

beyazmelekcim haydi hayırlı olsun sende izne ayrıldın
arada fırsat buldukça uğra tatlım buralara ufak cee ee de haberdar et bizi sizden

Beyaz melek ne derler tebdili mekanda ferahlık vardır.Hayırlısı canım.ıyi bir tatilden sonra daha güzel bir düzen kurarsın kendine.ıyi tatiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…