2008 Kasım Anneleri

aelam kızlaaar eylül denize alıştı sonunda çok seviyo hatta
bu arada zeyna denizanası yasmin 8.aylarınız kutlu olsuuunnn

ay kızlar ya bakın ne anlatcam ,dün akşam eşimin kuzenine giittik 14 aylık olğlu var ve 7 kilo inanamadım ,görüntüde iyi duruyo kucağıma aldım kuş gibi ,ayrıca yemek yemiyo bağıra çağıra ,tek kelime söylemiyo ,dişi yeni çıkmış alttan 2 tane o da görünmüyo daha ,emeklemeye başlamış yeni yeni..melis bile tutunup kalkıyo ,kadıncağız nerdeyse ağlıycaktı belli etmedi ,melis bi güzel oturdu mamasını yedi ,oyununu oynadı poposuyla yürüyerek heryeri keşfetti ,kadın habire sorular soruyo ,dişi ne zaman çıktı ,şunu yiyomu bunu yiyomu ,çok dertliydi yani ,birde çevrenin etkisi de var ,kayınvalidesi çok konuşuyomuş ,bu çocuk hasta ,yok bakamıyosun diye ..dr iyi diyomuş sorun yok..yani diyeceğim şu ki burda 8 aylık bebeklerimizin gelişimini paylaşıyoruz bizimkiler neler yapabiliyorlar..maşşallah..

Eylül poponu kaşı.Nazar değer valla.Allah esirgesin.Eşinin kuzenine de Allah sabır versin.Zor valla.Arada sırada huysuzlanıyorlarda canımız nasıl sıkılıyor.Şanslıyız herhalde diye düşünüyorum:enbuyukkk::enbuyukkk:

eşinin kuzeninin bebeğine çok üzüldüm eylül
bebeğin annesi bilinçsiz bir annemi acaba
ya da hiç mi doktora veya bir sağlık ocağına götürmemişler
yazık değil mi küçük bebişe allah korusun zeka geriliği bile olabilir
iştahsız ve yemek yemeyen bir bebek çok zor gerçekten
doktorlar iştah attırsın diye multivitamin şurubu veriyorlar, demir eksikliği de iştahsızlık yaparmış

Benim yeğenlerim var.Biri 1,5 diğeri 3 yaşında.10 kg ikiside.Doktor içinde Omega olan portakallı ilaç verdi,iştahı açıldı.Remedios doğru söylüyor.Biraz da annenin ihmali var galiba.Kardeşimin eşi de çok ihmalkar.Görümceliğim tuttu biras..

Eylülcüm okudum tatil için yazdıklarını. Öyle diyorsan gene ucuzmuş tatlım. ınşallah güzel geçer tatiliniz. Tabii bebekle yakın yere gitmek daha mantıklı. Ya dünkü olay da çok ilginçmiş. Yazık nasıl üzülmüştür o bebeğin annesi. Ama işte bebek yemezse huysuz olursa anne ne yapsın ki. Sanırım bizim bebişlerin anneleri hep olumlu düşündüğü için onlar da huysuz değil ve bizi çok uğraştırmıyorlar. Bir de gerçekten kilolalarının maşallahı var. Neredeyse hepsi ortalamanın üzerinde Acaba bunda bizim ne kadar bilinçli bir anne olmamızın da etkisi var mıdır :asigim:

Kalimerocum telefon hafızasından mı sildin fotoları tel samsung sa var öyle bir salaklığı. Ama gene de bulabilirsin. Biraz zorla canım.

yaaa cep telefonumdakı tum fotoları ısaretledım ve aktarmam gerekırken yanlıslıkla sıldım
nesıl kurtarıcamı bılmıyorum ama mahvoldum :gitme: senağlama senağlama senağlama
cepden ve pc'den silinen hiç bişi geri gelmiyoooo üzgünüm kalimero felaket tellalı gibi oldum ama tecrübe ile sabittir :a015:

peh doktora gitmiş normal demiş bnce bir a önce doktorunu değişip çocuğuna baktırsın yazık o kadar geri kalmaması lazım 14 aylık diyorsun
benimkide dün tarttırdım 8550 çıktı benimkide geriden geliyor ama bünyesi diyorum ve 8 aylık bence normal yani
normal demiii

14 aylık ve 7 kg olan bir bebeğe normal diyen doktorun da ne kadar sağlıklı olduğunu düşünmek lazım

iştahsızlık zor gerçekten anne üstüne düşmedikçe de devam eder
biz çok çektik çünkü
annenin ısrarcı olması ve gerekirse ağlata ağlata bebeğini yedirmesi lazım

valla evet maşallahh bizim bebişleree..Ben de bişey anlatayımm Gerze ye gitmiştik tatilde yanyana evler var böyle bahçeleri bir gibi sanki sadece duvar var arada.Yandaki evde bi bebek ağlaması acayipp ama belli gazı var küçük bebek varmış.Babaannesi bakıyormuş dayanamadım ben bi bakıcam dedim gittik.Aldım bebeği kadın şekerli su vermiş garibim ağlamaktan helak olmuş minnacık bi kızdı maviş gözlü çok güzeldi ama.gazını çıkarmaya çalıştım neyse çıktı baya .bebek biraz rahatladı kadına dedim ki1,5 aylık falan galiba yok dedi 5,5 aylık şok oldum kızlar yaaaa( üzüldüm valla ne boy ne kilo vardı yazık

zeynacığım yağız 8200 civarı
sen de endişelenme yiğit için
geçen cuma doktora gittik normal dedi
zaten erkek bebek gelişme tablosunda ayına göre sınırlar içerisinde
geri kalmış değil bünyeleri böyle demekki

seninki yiğit benim ki yağız
isimlerine göre heybetli olacaklar inşallahkaydirigubbakcemile3

eylülcüm valla poponu kaşı hayatım ve melisi oku bol bol bizimde geçen hafta eşimin kuzeni geldi annesine karşıda oturuyolar görüşemiyoduk 4-5 gün bütün gün beraber olduk oğlu var 13 aylık iştahsıuz mızmız aaa bak seninki nasıl yiyoo benimki hiç yemiyo aaaa nasılda uyuıyo benimki uyumuyo dedi durdu tüm hafta halbuki görüyorum yaani yiyoda uyuyoda anlamak mümkün değil artık cumartesi günü memonun şaftı iyice kaydı şiddetli ishal kusma iştahsızlık ve uykusuzlukla yepyeni bir çocuk çıktı ortaya babaanneye devrettim hemen kadın okurken ağlııcak nerdeyse ağzı yırtıldı esnemekten
belki kötü niyet taşımadan söyleniyo bu tip şeyler ama benimkide daha kuzu ve yıldızısanırım çok alçak çoknazar değiyo
kuzeninin bebeğinede geçmiş olsun inşallah düzelir 7 kilo azmış gerçekten

ama kızlar varya evde çeşit çeşit mamalar ,kadın ne yapacağını şaşırdı ,çorba yapıyo yok ,muzlu cicibebe yaptı melis koca tabak götürdü bu yemedi mızmız ,yürüteç var,playskool ilk arabam varya yürümesi için yok onuda istemiyo 3 aylık bebek gibi hep huzursuz hep ağlıyo ..annenin ihmali olduğunu sanmıyorum doğduğu günden beri kadın herşeyi bıraktı çocuğa adadı kendini ..

Allah yardımcısı olsun kadıncağızın böle bebek gerçekten zor biz binlerce kez şükredelim
maytabım bazıları nazar gibi olmasada içlerinden değer nazar genedesen öle konuşurken cimir memoyu
ve remedios bizimkiler adına bakacak olursak baya heybetli olacaklar şimdiden korkutmayım diyorlar

Ek besinlere adapte olamayan bebeklerde zayıf oluyorlar.Benim kuzenimin var.14 aylık 8300 gr.Yürümeye mecali yok.Yeni yeni tutunarak yürümeye çalışıyo.Gece uyandığında annesi mama vermeye çalışıyormuş.IIIIh mama değil meme diyormuş.Süt konusunda ısrar ediyor, başka bişi yemek istemiyormuş.Zavallı kuzenim o da perişan oldu.Elinde bir tabakla dolaşıyo evde.

ay eylülcüm allah kolaylık versin valla zor bir durum onlar için
bizde de var öle bir tane eşimin kız kardeşinin çocuğu 2 yaşında ama ufacık benim kızla aynı duracak neredeyse yemek yemiyor uyumuyor .. ve sürekli hasta ...
ay allah korusun valla bizim bebişleri hepsinin maşallahı var aylarından önde gidiyorlar aman okuyun bol bol nazara gelmesinler en korktuğum şeydir nazar.

anneyi kınamayın kıslar, eylül e katılıyorum.
bilemeyiz nelerle uğraştığını, ben de anne olmadan hep kınardım el kadar bebeye bakamamış diye böyle anneleri ama artık yok.
anladım ki bir bebeği büyütmek dünyanın en zor işi. sonuçta o da ister bebeğinin sağlıklı ve gelişimi düzgün bir bebek olmasını
yazık valla kadıncağıza, belliki bir uyuşmazlık var bebeğiyle arasında,
remediosa katılıyorum böyle bi bebeğe doktor nası normal deyip geçiştirir
Allah yardımcısı olsun, üzüldüm bak şimdi

Ya evet Mmmf Cevriye'ye söylesene canım bizler için de okusun.

Bence bir şekilde bebeklerin sevdikleri şeyi keşfedip onlarla yemek yemeyi sevdirmek gerekiyor. Mesela benim kız mutlaka kavanozun içine elini sokacakmış, öyle olunca severek yiyiyor. Ben de izin veriyorum yapmasına.

Kalimerocum telefon hafızasından mı sildin fotoları tel samsung sa var öyle bir salaklığı. Ama gene de bulabilirsin. Biraz zorla canım.

hayır canım nokıa n96 once album olusturdum ve fotoları kategorıze ettım
sonra cekılenler kısmından hepsını ısaretledım pc ye aktaracaktım hevese geldım oglusumun fotosunu gosterecektım sıze ama ısaretledıklerımın hepsını gondermek yerıne sıldımmmm :a015: senağlama senağlama
hemen esımı aradım telefonu aldıgı yere teknık servıse getır dedı cıktım ama bır trafık vardı bu saatte ne trafıgıyse artık kaza yapacaktım neredeyse
bıraktım geldım bakalım ne olacak henuz haber yok :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

cepden ve pc'den silinen hiç bişi geri gelmiyoooo üzgünüm kalimero felaket tellalı gibi oldum ama tecrübe ile sabittir :a015:

aslında bende bılıyorum ama umıt dunyası ıste belkı ımkanı vardır dıye dua edıyorum
cok guzel fotolarımız vardı
evde laptopun sarjı yok dıye atmamıstım burada atacaktım keske sarj edıp hemen atsaymısım cok uzgunum :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…