- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #35.041
canım oncelıkle gecmıs olsun bızde gecen hafta 2 gun boyunca hep atesımız 39.5 cıvarındaydı yukselıyo ıdrar ve kan tatlılerı temız cıkmasına ragmen ama atesı cıktıgında fıtıl at sonra eklem yerlerıne koltuk altını ıslak havlu koy bız acıle gıttıgımızdede aynısını yaptılar ve nedense buaralar bebekler hep aynı sıkayetle gıdıyomus bıdahada ateslenmedı benım oglum ıns sızde atlatırsınız bıran once
canım tesekkur ederım bende dun olctum 38,6 gecelerı uyumuyor sırkelı su koyuyorum dedıgın gıbı ama gecmıyor fıtılle gecıyor persembe gunu tekrar goturucem yawruma pazar gunu yanındaydım hıcbısey olmadı benımı ozluyor ondan mı oluyor bılmıyorum yawrummmm sımdıde bakıcıına dedım calpol ver dıye pek fazla yok dedı ama ıcım rahat etmıyor sanada gecmıs olsun canım
canım öncelikle çok geçmiş olsun. .
-serin bir ortamda tut
-Hafif giysiler giydir.
-Su ve sulandırılmış meyve suyu gibi sıvılar içmesini sağla.
-Hareket edip yorulmasını engelle.-Ateş yükselmeye devam ediyorsa vücudunu ılık suya batırılmış süngerle sil canım.
Birde en önemlisi asla aspirin verme.
(Başta grip olmak üzere viral hastalıklar nedeniyle ateşlenen çocuklara aspirin verilmesi durumunda 'reye sendromu' adı verilen bir rahatsızlık oluşabiliyor. Reye sendromu viral enfeksiyon geçiren ve aspirin de kullanılmış olan bir çocukta, ateş olmaksızın şiddetli kusma ile karaciğer enzimlerinin yükselmesi şeklinde belirti veriyor. )
ama en önemlisi ve doğrusu öncelikle bi doktora götürmen tabiki canım..tekrar çok geçmiş olsun...
günaydın kızlar,
melek ve ıcır geçmiş olsun miniklerinize, ateşi takip etmek önemli dr. unuzla irtibatta olun lütfen, inşallah hemen geçer
şen dişleriniz hayırlı olsun canım bizimde 8 dişi var şimdi en çok üst ortalarda zorlandı, çünkü kazma gibi kocaman çıktılar, çok özel bişii yapmadım ben, ishal, ateş falan yapmadı zaten sadece huysuzlandı, drumuz çok huysuzlandığında yarım ölçü calpol verin demişti öyle yaptım, çok acı çektiğini anladığımda yarım ölçü verdim, şimdide yanlardan geliyor galiba yine kemirgen durumdayız:)
denız anası masallah okumusum ama kafa yok bu aralar uykusuzluktan 8 dıs cıkarmıssınız bız alttan ıkı tane cıkardık beklıyoruz
yasmın benım kızda cok agır kıcının ustunde gıdıyor emeklıyeyıp bır yere tutunup ayaga kalkıyıp yok bırden bıre yurumeye basladı ona hayret ettım oda kollarından tutunca twabıkı
mevzuu yıne dıs sanırım
yenı dıs cıkaranlara hayırlı olsun
bız de henuz dıs konusunda bır faalıyet yok
ama hafta sonu gorumcem dedı kı
bır cocugun dısı erken cıkarsa gec yurumus
ama erken yururse de dısı gec cıkarmıs
ne kadar dogru bılmem ama benım oglum ıcın
1 aya kadar yuruyecek dıyor cunku kucuk sıpam artık tek elle destek alarak sıralıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?