2008 Kasım Anneleri

kızlar bunalımdan çıkmıştır valla fıstık gibi zeynayı görünce
derincim maşallah,bizimkide 20 gün önce 11.100 dü bakalım bu ay nasıl?

boyuda bizimkinin 77 cm.sizinki nekadar?

saphiracım ben tam senin hayalin gibi 31 yaşında anne ooldum.ama senin gibi 25 de olmak isterdim.dediğin gibi nasip.çok şükürki anneyiz.önemli olan o dimi?

şöööle buz gibi mısırlı yoğurt çorbası fena olmazdı güliz..ıımmm canım istedi valla(2 haftadır rejimdeyimde kızlar..sölemesi ayıptır 4 kilo verdimzemuszemus, tabi ilk kilolar kolay gidiyo..sonrasına bakıcaz..)
 
vaayyy azo 4 kilo haa ,afferim aferim çalış bakalım,gitsin kilolar.. bende şimdi etimek tatlısı yaptım çilek soslu krem şantili oyy ooyyyyy afiyetle yicem ...

safiş kız ne diyolar bize be, kim diyo, neden diyo ben kaçırdım...söyle çabuk biliyosun ben dr um ameliyat ederim heeee..
 
eylülcüm ne o canımı çektiriyon rejimdeyim diye..
hııı gelmim oraya valla fena yaparımklava:

ben sağlıklı beslenme peşindeyim..:dilcikar:

Çiğmi - Pişmişmi
HANGıSı DAHA SAĞLIKLI ? ÇıĞMı YOKSA PıŞMıŞMı
Haşlanmış kabakta karaton maddesi etkili bir antioksidandır. Patatesin çok iyi pişirilmesi gerekir. Domates piştikçe yararı artar. Hangi besinlerin çiğ ya da pişmiş olarak tüketilmesi gerektiğini biliyor musunuz?
Çiğ meyve sebzelerin sağlığımız üzerindeki önemi, ilk kez 80’li yıllarda tıp gündemine oturdu. Yapılan son araştırmalarda ortaya çıkan bir gerçek şu ki, meyve ve sebzelerdeki bazı besinsel değerlerin etkisi, ısınma sonucunda artıyor. Örneğin domates, güçlü bir antioksidan olan ve kanser hücrelerini öldüren “licopen” adlı bir madde içeriyor. Yüksek ısıya dayanıklı olan bu maddenin, ısı derecesi arttıkça gücü ve etkisi 3-4 kat artıyor. Uzmanların araştırmalarına göre, yüksek ısıda uzun süre pişirilen domates salçası ve ketçap kanseri önlüyor.
Çiğ mi, pişmiş mi yiyelim?
Yapraklı sebzeleri çiğ ya da az su ile kısa sürede pişirerek yiyin. Köklü sebzeler ise iyi pişirilmeli aksi taktirde hazımsızlık yapabilir. Brokoli ve lahana gibi sebzeler uzun süre pişirilirse tadı bozulur. Orta boy bir kabak, çiğ ya da az pişmiş yenirse yetişkin bir insanın günlük folik asit ihtiyacının %50’sini karşılar. Haşlanmış kabakta karoten maddesi etkili bir antioksidandır. Maydanoz ve biber zengin birer C vitamini kaynağı olduğu için çiğ yiyin. Patlıcan ve patates sinir sisteminin düzenli çalışmasını engelleyen bazı toksit maddeler içerir; ancak iyi pişirildikleri zaman bu maddeler etkisiz hale gelir. Özellikle patatesin çok iyi pişirilmesi gerekiyor. Fileto gibi kemiksiz etleri yüksek ateşte ve kısa sürede pişirin. Tavuk but orta ateşte veya fırında, tavuk göğüs eti uzun süre ve iyi pişirilmeli. Balığı haşlama, ızgara ya da buğulama olarak hazırlamanızda fayda var. Makarnayı çok pişirirseniz vitamin kaybına uğrar ve hazmetmesi güçleşir . Pilav ise uzun süre piştiği zaman nişasta ve vitamin değeri azalır. Yumurtayı en yararlı pişirme şekli ”rafadan”dır. Uzun süre pişirirseniz yumurta akında bulunan “avidina” adlı madde, sarısında bulunan besinsel değerleri yok ediyor.
 
biz kendimizdeyiz safişim asıl o kendinden geçmiş ,baksana omzunu neyin açmış bişeyler olmuş bu hatuna ,bence biz gidip onu silkeleyelim
 
selam kızlar oğlumun derdiden sohbetinize katılamadım, bişii soraktım size, deniz iki gündür ishal ateşi sabah 11 den sonra fazla yükselmedi, en son ishalli kakasınıda sabah 10 gibi yaptı sanırım ve hiç birşey yemedi doğru düzgün ne yedireyim ben şimdi bu bebişe, iki gündür patatesli pirinç, tatlı olarakta muzlu pirinç unlu muhallebi, birde danino yedi
 
denianası tarhana verebilirsin hatta içine patateste at en son blendırdan geçir veya ez iyice mama kıvamında olsun çorba değilde .. tutar onu. sabah duru da ishal gibiydi beklemedeyim ben de .
 
sağolun kızlar patatesli tarhana iyi fikir gibi geldi, pirinçli patates püresi zaten yiyor dünden beri değişiklik olsun tarhana yapayım, su ve meyve suyunu içiyorda işte bugün yemedi bişii en fala iki üç kaşık yedi her öğünde
 
burdayım canım burdayım da öğrenciler arka arkaya gelince yazamadım bir türlü şimdi de oğlm geldi kucağımda teppiniyor onu durdurmaya çalışıyorum

bu arada zeyna biraz bekle seni oğluma alacam kaynanan olacam:jeyyar:
 

canım
dün kpss sonucunu okudum burdan ama bi cevap yazamadım
ne olur üzülme, unutmaki bu durum da olan bir tek sen değilsin. hem iki rakamla mı sınanacak bilgin ve birikimin. tabiiki hayır. mutlaka yeni ve güzel başka kapılar açılacaktır.
sevgiler....
 
kızlar ben sirkelenenin toparlanın derkene hani haliniz yok mutsuz gibiydiniz ya ondan dedim valla kötü bi niyetim yoktu :çok üzgünüm:

beni beğenen arkadaşalarımı bende şlap diye öpüyorum yasminin deyimiyle Şeniz

derincim maşallah oğluşuna benimki halaaaa 8.500 lerde geziyo aman düşmesinde onada razıyım

beyaz kız beni oğluna alman çok zaman alırmı fazla yaşlanmadan sizin oralrın yazlık beldelerinin tadını çıkartayım -tatlicadiarzu-

kalimeroyuuu gören varmı buhar falan olmasında fisfisfis

elifcim çok geçmiş olsun ben bugün sanıyordum operasyonun nasıl geçti korkulcak bişi yokmuş değilmi? hiç bahsetmedin de merak ettim ben fisfisfis
 

dün üzüldüm biraz ama geçti canım yaa çok sağol napalım kısmet değil diyorum bazen herşey istediğimiz gibi olacak değil yaa üstelik çok şükür işim var yerim iyi daha ne olsun dimi zemuszemus
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…