2008 Kasım Anneleri

canım korkma benim de ağrılarım azalıcağına çoğaldı önceden haftada yada 2 haftada ir girerdi şimdi hergün 3-4 kere giriyor.ama normal bebişler büyüyo rahim de büyümek zorunda ondan oluyo korkma sakın bende de batmalar oluyo geçen gece bacağımın arka kısmına benimde kramp girdi dudaklarımı ısırdım bağırmamak için yapıcak bişey yok sanırım hareket ettirmiyceksin ve kramp giren yeri hafifçe ovucaksın.doktoruna sor istersen ben 5inde gidicem o zaman sorucam.sen bence ara doktorunu korkularını gider.bişey olmamıştır kesin ama sen içini rahatlat canım:1hug:

Nazlıcım geçmiş olsun canım.
bendede geçenlerde vardı o dediğin batma gibi rahatsızlıkdan sol tarafımda oldu benim.Birde rahim tarafına ağrılar giriyordu ve bebeğimde sanki daha aşağıda oynuyordu gibi.bende çok endişelendim.Doktora erken gitmeyi felan düşündüm ama geçti benimki şükür.

Sanırım sen hem yorulduğundan hem 2-3 kiloluk poşetler taşıdığından hemde bebeklerin artık büyüdüğünden bunları yaşıyorsun.

canım bak sen 2 can taşıyorsun senin bi poşet bile taşımaman lazım.Hiç bir zaman ben iyiyim artık herşeyi yaparım diye düşünmemelisin.

Şurda kaldı 4-4,5 ayımız ne gerek var güzelim.Bebeklerini riske atmana.Bende senin gibi az iyi olunca herşeyi yapmak istiyorum ama yanlış yapıyoruz.

Krampları takma canım diğer ağrında çok şiddetli olmadıktan sonra endişelenme.
bence vücudun sana sinyal gönderdi,beni yorma diye.Dinlen meyvelerini ye,tv izle,fazla pc dede kalma.geçer hiç mrak edip de endişelenme.

julicim sağol canım yaa şimdi daha hafif batmalar ama bilemiyorum işde gözyaşlarıma engel olamıyorum..:çok üzgünüm:
neyseki hafta sonu nnemler gweliyorlar eşimin işleri bu ara çok yoğun olacak yanımda annem olunca daha güvende hissedeceğim..
ama gel sende gel canım benimm ...:1rolleyes:

Bak hepimizde bir evham, benimki de bebeğimin aşağıda oynaması. Dark seninki nasıl aşağıda oynuyordu. Benim neredeyse kasık bölgemde hareket ediyor sürekli. Artık daha yukarıda olması gerekmez mi?

Az biraz sık dişini canım, bak eşinin dediği gibi sakın kalkma yerinden, uzat ayağını şöyle yukarıya doğru, yat o gelene kadar. Her şey bebişler için değil mi. Hem ne güzel annen de geliyormuş yanına. O zaman çok daha iyi olur her şey..

Hoşgeldin canım aramıza.
Bak bizdede Nazlımelek var henüz cinsiyeti öğrenmeyen :)

Nazlının bi kız bi erkek diye düşünüyorum ben nedense..

Yaparsın alışveriş endişelenme.Sarı,yeşil,beyaz renkli şeylerden al şimdilik :)
İnşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecekler canım.Kalbimizi ferah tutalım.Pozitif olalım pozitif şeyler yaşayalım.
COLOR]

nazlıcım geçmiş olsun dur korkma o kadar yaw ama buda sana ders olsun bu sıcakta normal insanlar bile o tempoyla gezemiyor sen iki canınla hatta 3 canınla neler yapmışınklava:tam dayaklıksınız walla gelmiyim yanınıza yeğenlerimize iyi bakın.Ayrıca korkma o kasık ağrısı yorulunca artıyo normaldede yokluyor korkulacak bişey yok ayaklarını şöle hafif yüksek bi yere daya hatta bacaklarının altına yastık takviyeside yap yan gel yat dinlenince kalmaz bişeyin

ata-tanem ve dark sağolun kızlar biraz olsun içim rahatladı ama ilk başlarda gerçekten ayağa kalktığımda rahim aşağıya çekiyordu bebişleri sanki belimi bile doğrultamıyorum şimdi iyiyim biraz geerçekten çok yordum iki gün evden çıkmayan biri olarak gez dolaş, kendimi iyi hissediyorum diye bugün birde temizlik yapacaktım çok eğildim doğruldum hem marketde hem evde mutfağı düzenledimdün işde.. neyse bundan sonra kendime çok diikkat edeceğim.. sbahtan beri bebeklerim için dua ediyorum..innanın küçücükde olsa kıpraştılarya beni önce onlar rahatlattı aslında.. ama sizlerdede böyle sorunlar olduğunu bilmek iyi geldi doğrusu..

nazlımelek canım geçmiş olsun
bence endişe edilecek birşey yok canım
bende haftasonu temizlik sonra misafir ağırlamak sonra gezmeye gitmek derken fazla yoruldum bu aralar
benimde bacağımda kasılmalar oldu hatta bu yüzden düştüm canım
ama Allah'a şükür refleksle elimi koydum hemen
şimdi kuyruk sokumum ve belim ağrıyor hatta belim kilitleniyor bazen
bunların hepsi hem büyüyen rahmimiz hemde kendimizi fazla yormamızdan kaynaklanıyor bence
biraz yat dinlen ayaklarını havada tut bak iyi olacaksın merak etme

Çok iyi olur annen gelince.

Bak hepimizde bir evham, benimki de bebeğimin aşağıda oynaması. Dark seninki nasıl aşağıda oynuyordu. Benim neredeyse kasık bölgemde hareket ediyor sürekli. Artık daha yukarıda olması gerekmez mi?
evet canım benimkide aynen orda oynuyordu.Walla doktora gidecektim bu yüzden.bencede artık yukarı çıkmaları gerekirdi.Zaten karnımızın şişliğide yukarı çıkmaya başladı.bebek niye orda oynuyo anlamadım.
Dün sanki az dha yukarıdaydı gibi ama eşimde farketti aşağıda değilmi bu dedi

Ben her an doktora daha erken gidebilirim.
Çünkü bu gittiğimde sevk alıp konyaya gitmek için sevk alıcam.Burda muayene olmayacağım.Oysa ben burda bi muayene olayım,tahlillerim tatile gitmeden bi yapılsın istiyorum.
Konyada sadece ayrıntılı yaptırcam.Tahlille oyalanamam orda.

Dark canım sorumu gördün mü??? Ya da bebeğin hareketlerini diğer arkadaşlar, nerede hissediyorsunuz. Benim yaramazım hep işte tam kasık bölgesinde hareket ediyor. Acaba ayağımı orada diyorum, ama bir de ya aşağıda duruyorsa diye üzülüyorum...

darkcım inşallah canım birde o kısacık uykumda rüyamda ultrasonda benimkilerden biri açtı bacakları herşey meydanda doktor gördü demiyor, erkekmi dedim evet biri erkek diğeride kız olabilir tam net değil dedi..çok merak ediyorum ya bebişlerimi rüyama girdiler..
ama bugünki yaşadığım sağlıklı olsunlarda cinsiyetleri önemli değil deidirtti yani.. dün akşamda o haberdeki bebeğe üzülüp ağlamıştım yaaa kadın ne güzel ninni söylüyordu çok zor gerçekten,kimseye böyle bir acı yaşatmasın inşallah....

Juliancım benim kasığımdada bi ağrı var bu günlerde sanki kendimi çok yormuşum gibi.
Dün yorganı ayaklarımla kaldırdım üzerim açılmıştı diye.o elyaf yorgan sanki çok ağır bi şymiş gibi bi ağrıttı kasığımı.Bugün bile hafif ağrı var.

Acaba bu haftalarda herkeste görülen bişeymi bu kasık tafarındaki ağrı???

nazlımelek geçmiş olsun canım.
buna benzer şikayetleri hepimiz yaşıyoruz..
arkadaşların dediği gibi kendimizi çok yormamamız lazım.
ağrıların çok şiddetli olduğunda herhangi bir duruma karşı doktorunu telefonla arayabilirsin..
sonuçta ayda bir kontrollerimizde olsa doktorlarımız olağan dışı durumlarda bizi arayın diyolar..

kramplar hepimizde de var sanırım.geçen kızlarla bizde bu şikayetlerden yakınmıştık burada..
ben arkadaşları tekrar bilgilendirmek adına aşağıdaki linki ekliyorum..
umarım faydası olur..
selamlar..

http://www.e-gebelik.net/gebelik_sikayetleri/bacak_kramplari.asp

Dark ayneeeeenn, en ufak bir battaniye kaldırıyordum, bir ayağımı bile şöyle havaya kaldırır gibi olsa, sanki karnımda fırtına kopuyor gibi. Hele iki bacağı birden asla kaldırmamız gerekirmiş. Bu en tehlikeli hareketlerden biriymiş.

Ama bebişin aşağıda oynaması gerçekten benim de moralimi bozuyor ve acaba dedirtiyor? Kızlar, sizlerin nerede oynuyor bebişi?

Gördüm sorunu canım,cevap geç geldi heralde.
Birde ben şimdi farkettim,benim ellerimde şişmiş? Sizdede var mı el şişmesi?

ya kızlar sıcaklardan mı bu şişmeler? ama benim evim çok sıcak değil ki? Dışarıda çıkmadım bugün.Okulda serindi..3 saat okulda oturdum ayaklarım şişti.

Nazlıcım canım dediğin gibi sağlıklı olmaları önemli bizim için.inşallah sağlıklı şekilde dünyaya gelirler ve hayırlı evlat olurlar.Rüyalar çıkar derler hamilelerde ya hayırlısı bakalım

darkcım sıcaktan şişiyo onlar benimde şişer hep yazın sosis gibi:)
juliannecim ben hep tam göbek deliğimin orda hissediyorum hareketleri ama nadiren kasıklarımın ordada tepikler hissediyorum.bebeğin aşağıda olsaydı dr mutlaka söyler ve yataktan çıkma derdi telaş yapma tatlım

fatercim çok sağol canım.. gerçekten içimi rahatlattınız kızlar, hepinize çok teşekkürler...
şimdi lavaboya gittim elimi yüzümü yıkadım hafif bir batma var ama çok değil biraz hafiflemiş..önce belimi bile doğrultamıyordum..
ama sizlerde bebişlerinizi aşağıda hissediyormuşunuz, bendeki kitapda göbek deliğinden 3 parmak aşağısını gösteriyor bu haftalar için.. normal sanırım..
hadi kendinize ve bebişlere iyi bakın ben biraz daha dinleneceğim.. akşam buralarda olurum yine eşim yok çünkiii.. en yakın arkadaşlarımla bir arada olurum akşam diyordum eşime,beni yalnız bırakmayın arada bir maçada bakarız..:))

Ayy atatanem o ne güzel benzetme öyle sosis benzetmesi :))) Çok güldürdün beni. Sağol bu arada doğru söylüyorsun, doktor zaten söylerdi dediğin gibi. İki haftada da aşağı inecek hali yok ya... Bu arada ben artık yüzüğümü bile takamıyorum kızlar, size onu söyleyeyim yani. Parmak şişmesinden dolayı. Zaten Atatanem'in dediği gibi benim de her yaz. Bu kez katmerli oldu.

Kızlar birazdan bikini ya da mayo bakmaya çıkacağım. Belli olmaz belki bi tane de kızıma alırım, şöyle pembişinden fırfırlısından :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…