2008 Kasım Anneleri

safiş özele girmeyecekse sen niye gelinlik giymedin yoksa kaçarak mı evlendin
evet cnm kimseye haber vermeden gittik nikahlandık eşimle
ooohh tatil kuşu hoşgeldin :)

ayy ne güzel acaba benimkide bi gün kendi kendine uyuyp kalcakmı ki.canım çıkıyo sallarken:gitme:

ayy yavrum yaa ,ay pek duygulandım ,gözümün önüne getirdim de..:gitme:
evet cnm kimseye haber vermeden gittik nikahlandık eşimle

çılgın gelin :roflol:

napayım kız eylül,biliyon face de fotolar var zaten,benim eşim benden büyük,bi de ben ikinci eşiyim.yani bende o zaman 17 yaşımdaydım,düşünsenize durumu,hangi anne baba kabul ederki.bizde ayrılmayı göze alamadık çok aşıktık napalım kendi kendimize evlendik 8 sene bitti :kedi:

benim oğluş emerken uyuya kaldı 5 aylıkken emmeyi neredeyse bırakan oğluşum maşallah diyeyim emmeye düştü çok şaşırıyorum
oğluşum bay bay yapıyor, merhaba diyince tokalaşıyor, alkış yapıyor, bu aralar hayır deyince kafasını sallıyor en çok ona bitiyorum ellememesi gereken şeyleri ellediğinde hayır deyip kafamı sallıyordum ordan öğrenmiş herhalde hayır deyince kafasını sallıyor bide gülüyor ama yinede elliyor inatçı keçim benim
kızlar bebişlerinizin kilo alımı nasıl benim oğluş ayda 100gr bile almıyor 9 kilo ama boyumuz maşalah doktorumuz gelişimini çok beğeniyor gerçi ama ben üzülüyorum çok hareketli herhalde 1 2 aya kalmaz yürür eliyle tutunup kalkmaya çalışıyor bir ka adımda olsa tutunup sıralıyor bakalım nasıl olacak
bu arada yürüteciyle cirit atan oğlum artık yürütecine binmek istemiyor uzun zamandır binmediğindenmi bilmiyorum ama koyar koymaz kucak istiyor içinde durmak istemiyor sizlerde böyle bir sıkıntı var mı

cagancuk inan ben sallamaya razıyım benim oğluş gündüz yine emerek veya dolaştırıken salıncağında sallanırken uyuyo ama gece uykusuna geçmesi saatlerimizi alıyor kucağımda gezerek uyuyor bir zaman sonra kolarım kopacak gibi ağırıyor bir düzene sokamadım uyuma konusunu hadi ben yine bir şekilde uyutuyorum ama eylülde bakıcısı nasıl uyutacak bilmiyorum yaşlı kadın ne kadar kucağında gezdirsin benim canım çıkıyor
ahhh bi yataklarına koyupta uyuduklarını görsek....

maşallah diyelim cnm da memeyi bırakmasın gene.gerçi büyüdüler artık.tokalaşma olayına çok güldüm.benimki hayır anlamında mama yemek istemediği zaman sağa sola çeviriyor başını çok komik oluyo.yürüteçine ben çok az koydum şimdiye kadar.ama çok memun oluyo yrüteçte özgrce dolaşıp kurcalıyo :)

Benimki 6 aylıkken el sallamayı geçen ay da alkış yapmayı öğrendi. Bu arada çak da yapıyor. Şimdi tokalaşmayı öğretiyorum. Her bebeğin gelişimi farklı işte, emekleme ayağa kalkma konularındaysa daha bi numara göremedik.

Bu arada bebeği konuşan var mı? Bengiş baya baya konuşmaya başladı. Mesela ana kucağına oturtunca atta gideceğini anlayıp atta diyo, acıkınca mama ma hadi diyo, sonra anne, baba, dede falan çözdük bayağı konuşmayı yani.

Unutmadan, 9. ayını kutlayan tüm bebişlere maşallah.

diyorum işte çılgın gelin diye ,ne aşkmış anam ,kocanda şanslıymış haaa söyliyim ..senin gibi bi hatunla evli olduğu için..:asigim:

maşallah bengişe .. bizde dede dışında pek çok kelime söyleniyor ama inatla dede demiyor babam çok uğraşıyor heralde ondan diyorum kaydirigubbakcemile3

dün cimcimeyi yıkadık altını bağlamak için yatırdım alahım bir an durmuyor resmen kıpır kıpır bende sürekli hayır annecim hadi bağlayalım altını diyip duruyorum. bir an durdu sinirlendi sonra kendini çekip bağırarak anne hayıı gibi bişi dedi .. eşimde yanımdaydı biz tabi şok delikafadulden bu kadar çabuk bazı şeyleri kapmaları inanılmaz geliyor ..
bebekler 10. ayından itibaren sesleri taklit etmeye ve daha bilinçli olarak anne baba gibi kelimeleri kullanmaya başlarmış. ama bizimkiler cin tabi 10. ayı beklemeye ne gerek var bunlara :))

teşekkürler elmalıcım.evet her bebeğin gelişimi farklı benimki elleriyle ve ağzıyla çok bişey yapmasada ayklarıyla baya çalışıyor,hep ayakta dursun,hep yürütelim istiyor.bide ayaktayken eğilip ayaklarına bakıyor ya çok komik,dizlerini kırıp hoppala yapıyor ve ayaklarına bakıyo napıyom ben diye :roflol:

eyllüm sağol bidenem

aşk evliliği ne güzel bende aşk evliliği yaptımm. kocamı tam tamına 7 yıl bekledim sonunda muradıma erdimmm..biraz yaşlandık ama olsunn...:asigim::asigim:

elmalıcım benim oğluşta çenesi bi düşünce susturabilene aşkolsun anne aba baba mama dede ama ...gibi bir sürü kelimeyi ard arda sıralıyor ama anne mama ve babayı bilerek söylüyor ağlayınca anne diyip bana bakıyor baba diyip babasına atılıyor yemek yedirirkende mama diyor bide ablasına aba diyor ama diğer söylediği kelimeri bence sıralıyor gibime geliyor ama çok hoş ağzı laf dolu sanki... yerim ben onu..

lellalcim alt değiştirme bizdede tam bir kabus altını açınca bağlamak için eşimle beraber savaş yapıyoruz inan bazen ayakta bağladığım bile oluyor durmayıınca ...

ya evet kızlar ya,benimki de durmuyo,babası evdeyse onu çağırıyorum yanıma o ayaklarını tutuyo düşünün o vazitteyiz.gerçi ayaklarını tutuyo da nooluyo bu sefer popoyu kaldırıyo

oğlumun sünetti için aldığım kıyafeti bi göstereyim diğer konularla ilgileneceğim -tatlicadiarzu-

yüzümü karaladım çünki çok çirkin çıkmışım
kıyafetin kısa eldiveni ve minik torba çantasıda var

tatlım beyz mı kremmi elbisen ışıktan anlayamadım ama çok güzel modeli güle güle giy.yüzünü niye karalıyon be yavrum yabancı mı var burda aşklsun böyle daha kötü olmuş bence.güzel yüzünden mahrum ediyorsun bizi

Duru da cevap vermeye başlamış şimdiden :) Bazen çok isyankar oluyorlar yalnız. Bizim için de alt değiştirmek büyük çile. Bazen 10 dakkada bile bağlamak mümkün olmuyor. Bir de mama önlüğü hayatta kabul etmiyor Bengiş. Zar zor bağlasam da bi şekilde çıkarıyor. Deli gömleği gibi mama önlüklerinden gördüm. Havalar bizraz serinlesin onları deneyeceğim bir de...

Bizimki de dede dşında pek çok kelimeyi bilerek söylüyor. Mesela kedi görünce kedi diyo, oyuncağı düşünce gitti diyo, beni çağırmak isteyince gel diyo. Yalnız bi hagı'sı var, onu niye niçin söylüyo hala çözemedik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…