2008 Kasım Anneleri

bende size bayılıyorum yavruummmmma.s.

elmalıcım çok şükür ben hiç sallamadım Duruyu . alışmadı yani ilk zamanlar kucağımda uyutuyordum sonra sonra odasında müzik dinleyerek uykuya dalmayı öğrendi. ama büyüdükçe dediğim gibi huyu suyu değişmeye başladı kızın. bu aralar salıncakta çok sallandı heralde onun da etkisi var diyorum sürekli sallanmak sitiyor hanfendi. ama ayakta sallamaya gelince kıyamet koparıyor dönmeye çalısıyor hiç alışmadığı bir durum olduğu için heralde.
inşallah sizde sorunsuz çözersiniz uyku problemini.
bende şöle bir yazı okumuştum bebeği uykuya yatırmadan önce yaptıklarınızı ona bir güzel anlatın ve mutlaka pijamalarını giydirin .bu onu uyku öncesine hazırlar ve bilir uyuyacağını. sonrasında uykuya dalmasında yanında olun ilk zamanlar ve ona yanında olduğunu hissettirin dokunun oksayn ninni söleyin .. 10 dk sonra odadan ayrılın ve 1 dk bekleyin eğer ağlarsa tekrar odaya dönüp onun yanında olduğunuzu hissettirin eğer hala uyumadıysa bu sefer 12-13 dk sonra 2 dk lıgına odadan cıkın sonrasında devam ederse 13-15 dk sonra 5. dk diye uzuyor her odadan ayrılısta dısarda olma süresini arttırıyorsunuz .. tabi içerde o 5 dakıkada bebek cinnet geçiriyorcasına ağlıyor nasıl dayanılır bilmem ama işte böle..

bugün pek burada olamadım ama telafi ederim :)) şimdilik hadi ben kaçtım koçişle 5 çayı keyfi yapalım hazır kızda uyumuşken :))
görüşürüz sonra kızlar

offf ya bu ne sıcak ya eriyecem az kaldı mümkünse göbek tarafından olsa fena olmaz mı nee
eve geldim mücver yapmaya çalıştım sadece çalıştım çünki yiğit şortumu çeke çeke indirdi rahat bırakmadı dana
ya sizde de oluyormu benim bu dana evin bazı bölümlerini sevmiyo ki burası salon hep burda oturuyoz ve durmak zorunda ama girdiğimiz an çığlık çığlık anlamadım neden hele tv açıksa hiç istemiyor nasıl bi çocuk bu ben anlamadım yaww

zeynacım benimki aksi gibi tv li oda nerdeyse orayı istiyor ,ama illa yerde oturcak kucakta filan durmaz kesinlikle ,yere sevdiği oyuncakları dök ,alır içinden birini sallaya sallaya odanın içinde gezer ,mutfakta işim varsa mama sandalyesinde oturur ,yine tv açılır reklam izler ,bi zaman sonra sıkılır yine yere ,hayat bir kısır döngü içinde döneeerrr gider kafamçokkarıştı

zeyna tv ye her zamanmı aynı tepkiyi veriyor, yani daha küçükkendemi aynı şeyi yapıyordu ve başka yerlerdeki mesela babaannedeki tv ye karşıdamı aynı ?

fiiii tarihinde biticek olan eviimize gittik baktık ben temel atıldıktan sonra hiç gidip bakmadım çünki kaynanamla altlı üstü olacağımızdan ben evden vazgeçmiştim ve ilgilenmiyordum
zemin kat bitmiş onların katıda bizimkini yapıyolar yani bizim katın sözde bizim katın betonu atılacak hafta sonu yapılan katların tuğlaları geliyor falan filan
kaynanamın katına baktımda bittiğinde kocaman tam hayalimdeki ev olacak ama ben onunla altlı üstlü oturduğumuzda evliliğimin bile sallanacağını biliyorum ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum
ömrüm sonuna kadar bu küçük evde de yaşayamam ama oraya gitsem kaynana derdi ne yapacam nasıl olcak bilmiyorum
ne olur bana az akıl verin :çok üzgünüm:

ne güzel benimki en fazla 5 dakka oyuncaklarla oturuyor en çokda yastığını seviyor oyuncak pek görmez gözü yastığı yetiyo ne nere yastık oraya 6. dakkada illa ya yer değişcek yani oda yada kucağa gelecek nefes alamıyorum valla akşam baba gelene kadar mama sandalyemiz ayrı bi facia kazulet gibi salonun bi köşesinde bazen zorla biz yemek yiyene kadar oturur onun dışında imkanı yok oturmaz
bence dert etme ne güzel kendi kendine zaman geçirip en azından tv ile senisık boğaz etmiyoo
zeyna tv ye her zamanmı aynı tepkiyi veriyor, yani daha küçükkendemi aynı şeyi yapıyordu ve başka yerlerdeki mesela babaannedeki tv ye karşıdamı aynı ?
canım hep böle idi hiç bi zaman sevdiremedik tv bi yandan iyi ama böle zamanlarda kötü babannede hep açtı ama bakmadı kadında açmıyo artık

" kadında artık açmıyor " derken pek bi acıyarak sölemişim
aman ne acıyacam ona beeee

yazık beee ,çocuğuna bakıyo en azından ,tabi bilemem aranızda ne geçti ,ne karakterde bir insan ,ama en azından oğlun güvende bunu biliyosun ,onun hatırına katlan artık be canım napıcan ..

merhaba kızlar. bir cee deyip kaçacağım. tatilimiz bir kabus şeklinde geçiyor. kızın emmemesi. benim günde 6-7 kez süt sağmam. kaygana kavgaları, eşimle kavga falan derken buraya kadar geldik. içim çok doldu sizi çok özledim. ya benim bildiğim tatil insanı rahalatır ben iyice stres oldum. kimdi lelalcim sen miydin tatil için üzülen hiç üzülme bak böyleleleri de var :) son gün gelse diye bakıyorum tek güzel yanı 24 saat kızımla beraber olmak. o da olmasa dünya hiç çekilmez..

ah canım benim ..tatil için üzme kendini dicem ama zor bir durum eminim. yok yok benimde tatilden kastım asla kayınvalide ile olanından değil. yok yani öle bir tatil olacağına hiç olmasın evimde oturayım daha iyi derim ben orası kesin :)))

bu arada diğer topice de yazdım. bu zamana kadar emzirdin ya tatlım buna da şükür. cc hesaplarını hatırlıyorum da yine de bravo sana .

cnm bende kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyorum hemde karşılıkllı oturyoruz.bide 2 tane eltim var.hep beraber ailece bi apartmandayız yani.zor taraflarıda oluyo tabii ama işe iyi yönlerinden bakmaya çalış.bazende çok iyi oluyo bi işim oluyo mesela annem gelene kadar zaman geçiyo kayınvalideme bırakıveriyorum hemen.birazcık pollyannacılık oynuycaz napalım.gerçi benimkinin bi zararı yok karışmaz hiçbişeye

olsun cnm herşeye rağman tadını çıkarmaya bak sen.bende iyice polyanna oldum bu gece

Sealmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ben geldimmmmmmmmmmmmmm
Netimiz sonunda bağlanabildi.Tek kişi çalışyomuş telekomdan ondan gecikmiş.

Biz iyiyiz kızlar.Annemler yerleşti sayılır.Sizi ösledikkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…