2008 Kasım Anneleri

zeynacım öncelikle çok geçmiş oslun tatlım
ama lütfen bu şekilde kendini suçlamayı bırak. eğer imkanın varsa br kaç gün iş yerinden izin alıp sen bakmayı denesen. iyi bir bakımla en kısa zamanda düzelecek ve çok daha iyi olacak bak göreceksin.
üstelik bak kayınpederinde yanınızdaymış o da duymuş soktorun sölediklerini gerekli şeyleri kayınvalidene de söyleyecektir emin ol.

Zeyna'cım bak ben de 2.5 aydır doktora götürmüyorum bebeğimi, ben de mi kötü anneyim... ınan bunun seninle bir alakası yok. Ayrıca emeklediğini ve parkeleri yaladığını yazmıştın. Bak kendi kendine hareket edebilir olmuş, sen ne kadar dikkat edersen et, o mikrobu bulur zaten. Gider ayakkabiları bulur onları ağzına alır, çöpleri karıştırır yani bi noktadan sonra ipin ucu kaçıyor zaten. Allah daha büyük hastalıklar vermesin. Bütün çocuklar düşe hastalana büyür. Kendini daha fazla perişan etme ki bebişin de daha hızlı iyileşebilsin. Hem biliyorsun onlar bizim duygularımızı çok iyi algılıyor ve anne nasıl hissediyorsa onlar da öyle hissediyor. Bebeğin için toparla kendini lütfen...

sağolun şimdi daha iyiym dünden beri o kadar sıktımki kendimi sabah yazarken baya baya rahatladım
izin aldım zaten biliyorsunuz c.tesi - pazar ahmedimin sünnet telaşı var hepsi üst üste geldi buna mı yanayım ona yetemiyom ona mı yanayım anlamadım
sağlık daha önemli elbette bunun yanında olacağım ama bi şekilde ona da yetmem lazım
kısacası zor bi 3-4 gün beni bekliyor

zeynacığım en iyisi kendini üzmeden bu durumu atlatmanın yolunu bulmak
en azından bir iki hafta izin alıp kendin bakabilir misin yiğide
yok izin alamıyorsan mesela biberon konusunda her sabah dezenfekte olmuş biberonları+su kabı v.b. bırak akşam kirlilerini al
babaanne yaşlı ve evini yeteri derecede temizleyemiyorsa haftada bir temizlikçi gönder evine
yemeklerini sen hazırla bir gece önceden
bir günde yiyeceği öğün sayısı kadar her sabah götür ver
aklıma bunlar geliyor yardımcı olabilmek adına

zeyna canim cok cok gecmis olsun kendini suclama lütfen peki doktor kötümü bakilmis demis pis ortamda kalmis demis bence demez cünkü bebekler öyle narinki her an bulusiyor mikrop iste kaynananida sucluyosun ama belki artik zoruna gidiyodur bebek bakimi sende evden devamli temiz kaynatilmis biberon getir her kullanmada temizini alsin üc bes tane yeter calistigin yerden izin al oglun toparlana kadar sen bak üzme kendini annelik iste dayanamiyonki

bende bu aralar cok bunalimdayim üc tane cocuga yetisemiyorum artik kafayi siyircam bir gün bizim kücük sipa hic durmaz oldu gece agliyo agliyo neyi var anlamiyom ya sizdede varmi ayni durum disinden diyom ama bilmiyorum ya peki böle hafatlarmi sürer ya gece 10 kere uyaniyor devamli meme ver halim kalmadi dua ediyom memeden kesilsin diye biliyorum cok yalnis ama dayanamiyom artik

zeynacım yiğit efe ye çok çok geçmiş olsun biran önce geçicek inşallah bu kayınvalideler neden böle bizi bişey bilmiyormuş sanki biz anne değilmişiz gibi davranıyorlar benim kayınvalidem doktor olmasına rağmen aynen senin anlattığın gibi mikroba alıssınmış mikrobu alsınmış die hiç dikkat etmiyor cnm sakın kendini sıkma mutlaka geçicek bebeğin iyi olacak 4 gün falan senelik izne çıksan aslında sen bebeğine en güzel şekilde bakarsın keşke elimizde olsada bebişlerimize hep kendimiz bakabilsek her anne kendine göre en iyi annedir lütfen kendini suçlama bebeğine ve kendine iyi bak kafanı dağıt cnm

Zeyna çok geçmiş olsun inan yadıklarını okurken gözlerim yaşardı herşeyi ben bilirim edasında bu büyükler üzme artık kendini hep biz yıpranıyoruz sonuçta benimde annem pek dikkat etmiyo bu konulara geçenlerde yemeğe gitmiştik onlara çorba yedir kızıma diyo dedim salçalı yemez o yasak alerji oluyo aaa büyüdü artık o bee hem hazır çorba o onda katkı yok demezmi gülermisin ağlarmısın bende ücretsiz iznimi uzattım en azından yaşına getirebilsem yavrumu diye çünkü ellerine bırakınca perişan olucak biliyorum yavrucum Annelik ne zor şeymiş bizmi fazla düşüyoruz çocuklarımızın üstüne acaba bilmiyorum ki millet sokağa atıyo çer çöp içinde büyüyo çocuklar bişeyde olmuyo anlamadım gitti Rabbim hepsini korusun sağlıkları hep yerinde olsun hastalık onlardan uzak olsun inşallah

elifsevde gece sadece emziriyormusun cnm mert de öyleydi hep ağlıyordu geceleri aptamilin keşık maması var gece için 6.aydan içinde cicibebe var onu denesen mesela ben artık onu geceleri uyandığınada biberon olarak yapıyorum içiriyorum ardından emziriyorum memede uykuya dalıyor tekrardan bide onu denesen mert biraz daha iyi uyur oldu geniş ağızlı biberona kışıkla yapacağının yarısını yaparsan o biraz daha tok tutuyor ve daha uzun uyuyor herbebk farklı gerçi bidene istersen onuda cokacimcoook

öyle deme canım ya bebeğini emzirmek isteyip ya bebeği emmeyen yada sütü olmayan birsürü insan var kesin dişlerindendir napsın kuzucuk bi dişimiz ağrıyoda kafamızı duvarlara vurasımız geliyo onun damak yırtılıp diş çıkıcak kolaymı sabırlı ol hem anne sütünde ağrı kesici özelliği varmış emerek ağrısını dindiriyodur kıyamam ben ona

zayna çok geçmiş olsunn ama kayınpederininde dediği gibi bence artık bi şekilde yiğit e evde bakılması gerek.Herkes için en iyisi böyle olacak galiba canım yaa.tekrar çok geçmiş olsunn .Bebek hasta olunca bende senin gibi yaşam hevesimi kaybederim ama yanlış yapıyoruz sonuçta onun sana ihtiyacı var.

zeynam kuzum benim çok geçmiş olsun canım yaa romediosun dediği gibi 1-2 hafta izin al da
sen bak iyileşene kadar şu çocuğa yerim işini ya senin kuzundan önemli değil yaa
çocuğu mikroplar sarmış nerdeyse fıstığım izin al kafanı topla ve çocuğunu iyleşene kadar yanında ol iyileşincede bi çaresine
bakarsınız canım yaaa çok üzüldüm yazını okuyunca için o kadar kötü oldu ki ve bir kez daha
çalışmaktan falan vazgeçtim çok zor oluyor çalışan annelerin durumu yazık valla ne yapacağını şaşırıyor insan
allahım şifasını versin fıstığım en kısa zamanda geçer inşallah dualarım seninle ve kuşunla

zeynacım çok çok geçmiş olsun cnm inan çok üzüldüm....ama kendini suçlama hangi anne evladının hasta olmasını ister biz senin ne kadar iyi anne olduğunu biliyoruz iki çocuk büyütmüşsün niye kötü anne olasın, ayrıca hep söylüyodun bu çocuk zayıf diye, aynısını bende kızım için söylüyorum zayıf bi sorunmu var acaba diye etraftakilerde sende taktın kiloya neyi var çocuğun deyip susturuyolar beni ama işte anne olunca başkalarının görmediğini görebiliyosun bunu etrafa anlatmak zor tabi, cnm daha köti bişeyde olabilirdi şükret 1-2 haftaya toplar yiğit merak etme ve bence çalışmaya mecbur değilsen çocuğuna kendin baka ya da ahmete annen bakıyodu yiğite de o baksa...
elifsevdecim benim kızda buara aynı saat 4ten sonra bi başlıyo kıpır kıpır emziriyorum yine aynı su veriyorum olmadı muhallebiyi sulandırıp veriyorum ama yok dalamıyo doğru düzgün
darkçım kesmedim cnm henüz piroşun saçını

zeynam canım çok geçmiş olsun bebeğim üzme kendini ya bunun seninle hiç alakası yok canımın içi üzme kendini allah sana güç kuvvet versin canımmmm
kalimero denizanası noldunuz ya toparlanının biraz

benimdeeeee ay çok sinirlerim bozuldu merdivenleri silen kadınla tartıştık

sabahtan beri yeni uyudu bizim velet emziriyodum zar zar zile basıyor ki biliyo kaç kere dedik kapıya tıkla diye yatırdıktan sonra açtım kapıyı ay abla neden zile basıyorsun dedim aman kadın beni bekliyomuş başladı kimse kapı açmıyormuş da efendim bilmem ne amanın herkez ya memleketinde ya tatilde olandan alıcan ben napıyım dedim ben her zaman açıyorum açmadıysam ya evde yokumdur ya müsait değilimdir zile basmak lazım kapıları açtırmak için demezmi tepem atttı dedim benden başka su veren varmı acaba her zaman açıyorum aa delimisin sinirlenmiş başka şeye beni buldu bana patlıyo zaten viledayla merdiven siliyo kolaycı bide çocuk huysuz kaç gündür ateşi de var dişlerinden heralde sinirlerim gergin bide üstüne bu iyice delirdim kapadım kapıyı halaaa konuşuyo açtım bidaha gerizekalımısın dedim kadına hiç demediğim bi kelime offfffffffffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…