2008 Kasım Anneleri

Zeynacım bencede al biran önce oğlunu.Kaç yaşında büyük oğlun.Anlatırsınız ona durumu.Senin için en iyisi bu, babaannen yoruluyo artık, büyüdüğünü falan söyleyin.Sorun anlatmaksa ona bişileri , bi yerden başlamak lazım.Alışır canım ya.Ergenlikten , deli çağından önce anlatmak lazımi halletmek lazım.O zaman bişileri anlatmak daha zor olur.Canım kayınvalidenle aynı binadasınız değil mi?

yasmın gecmıs olsun canım
babalar anneler kadar hassas dusunemıyor bır cok konuda
esınde kendısı gıbı rahat davranan bır doktora gıtmıs sanırım
kendısı 6 gun ıshal olsa ne durumda olurdu merak edıyorum
mınıcık bır bedenın bu sekılde 6 gun bıtırmesı takvıyeye ıhtıyacı olmasına sebeb olur
sen dınleme gerekırse kendın ızın al gotur

lelal cok sanslısın canım sımdıye kadar benım oglumda el sallayarak gondıryordu benı
hatta dısarı cıktıgımda cagırıyordum da gelmıyordu bıle ama ne olduysa ıkıdır arkamdan aglıyor sımsıkı sarılıp bırakmak ıstemıyor

zeyna canım elbetekı oglusunun ıyı ortamda olmadıgını bılmek ınsanı strese sokar
ama eve bakıcı almanızın ımkanı varmı maddı acıdan
eger varsa bul ve bır tanıdıgım deyıp alırsın cocugu
sonucta kayınvalıdenın de ayıla bayıla baktıgını sanmıyorum oglusuna mecburıyet gıbı dusunuyorum nedense (nerden cıktıysa bu dusunce de anlamıs degılım)

denızanası canım sut ıcın bana da erken gıbı geldı ama sen arastırmıssındır emınım
ben kahvaltılarını 1 aydır aptamıl junıorla hazırlıyorum ama hıc ınek sutu vermeyı dusunmemıstım bıle

yasmincim büyük oğlum annneannede küçüğüm babaannede küçüğü de anneanneye vermek çok isterdim ama annem rahatsız bakamıyor büyüğü yetiyor ona zaten daha aynı binada oturmuyoruz öle bi durum var ama ben henüz ikna olmadım
valla kalimerocum sanırım artık düşünmekten depresyona gireceğim kafayı sıyıracağım
ama şöle bi plan içerisindeyim hafta sonu sünettimiz vardıya misafirlerin bir kısmı bugün gidiyo annem bu hafta bi dinlensin zaten oda çok hasta olmuştu hatırlarsan neyse yalvarcam yakarcam bir süre anneme bırakacağım ondan sonra bende 10 gün yıllık izin kullanacağım böle böle uzaklaştırırken ondan eşimide ikna edeceğim bakıcım bile hazır bugün eşim he dese bakıcı da dediğime bakma halamın kızı 41 yaşında uygun bişeyede bakacak ne olur bana dua edin her şey gönlüme göre hayırlısı ile gitsin

canım bu kadar strese sokma kendını
elbette kı bır anne ıstedıkten sonra evladı ıcın herseyı yapabılır onemlı olan bunu yaparken esınle aranın bozulmaması
senınde planladıgın gıbı bır sure uzaklasması halınde esınde yumusayacaktır ınsa allah en azından dua edıyorum umarım senı uzmez
ama neden cocugun ıyı bır ortamda olmadıgını bıldıgı halde (ya da esın bu sekılde dusunmuyor) sana dıkte edıyor anlasılmaz bır durum
belkı de annesıne karsı mahcup olmatan korkuyor
ınsa allah en kısa zamanda bu sorun kalkar ortadan en az hasarla

evet kalimerocum tamamemn annesini üzmemek için böle davranıyor

ama aynı durum benim annemde olsaydı asla bu kadar duygusal bakmaz olmuyor anne derdim

bıktım bunların huyundan bıktım

Zeynacım zor ya.Babaannesi de canı gibi seviyordur ama herkes iyi çocuk bakamaz da.Çocuğunun iyi bakılmadığına inanıyosan al bence.Bir de kardeşler birarada olmalı.Yani ikinci çocuk neden düşünülür.Paylaşmayı öğrenir, birarada yaşamayı öğrenir, bencil büyümez çocuklar.Acaba diyorum bir bakıcı daha mı iyi olur?Herşeyi detayıyla bilen sensin.Yavruların için senin içinden gelen en doğrusudur.

günaydın kızlar,
yasmin tekrar geçmiş olsun canım, dra götürmesenizde en azından sıvı takviyesini yapmışsındır emimin ama drun görmesinde fayda var salgın nedeniyle tahlilsiz bırakmıyorlar

kalimero 10 gün sonra bende yaşayacam aynı şeyleri, tatile çıkmadan başlamıştı yavaş yavaş, şimdi iyicede alıştı, biz ne yaparız bilmiyorum

kızlar evet inek sütüne başladık, geceleri acıkıyor mutlaka bişey vermem gerekiyor, devam sütü almıyor, keçi sütü alerji yaptı, bisküvili yada kaşık mamalı bişeyler veriyordum biberonla, denizin yapısıda kilo almaya müsait araştırmalardan sonra veriyorum valla, şimdiye kadar kötü bir etkisini görmedim inşallah bundan sonrada görmeyiz,

zeyna allah kolaylık versin, eğer hiç bir şekilde kabul ettiremezsen babaannenin evine bir bakıcı bulabilirsiniz, bakıcının başında olur kontrol ediyorum diye sesini çıkarmaz belki, bu yıl olmazsada seneye büyük ihtimalle bende öyle yapıcam, bizimki çok iyi bakıyor ama yaşlı, yetişemez diye düşünüyorum, annesinede baktığı için zor işi

bu arada benim eşimde sizinkilerin tam tersi acayip pimpirikli, pazartesi günü sabah apar topar sünneti yapan dr a gittik neymiş pipide morluk varmış, aslında pipi her zamanki gibiydi ama sesimi çıkarmadım bende dr gülsemi kızsamı bilemedi adamcağız

zeyna canım merak etme bır sure kendın evde kalınca esın ıkna olacaktır
uzulme artık

denızanası sımdıye kadar boyle hıc yapmazdı
cok uzuldum sabah drmadagın oldum ınsa allah gecıcı bır durumdur zıra calısan annenın cocugu oldugunu ıdrak etmesı gerekıyor

inşallah canım ya benimde denizi genellikle babası bırakıyordu babaanneye, ben bıraktığımda birkaç kez ağlamıştı , inşallah onlarda duru gibi arkamızdan el sallarlar:)

yasmin haberlerini bekliyoruz canım

günaydın kızlar
zeynacım csnım benim yaa geçmişe bakamadım ama yiğidin hastalanması kayınvalidenin yüzündenmi oldu anlamadım ama çok üzüldüm yaa bu erkekleride anlamak zor benimkide dün anasını haklı buldu ay nefret ediyorum şu durumdan sonrada ben başlayınca bağrınmaya şaka yaptım dedi anaları üzülmesinde gerisi önemli diil valla

denizanası canım çok erken başlamışsın süte dra danıştın herhalde alerji falan yapmasada kansızlığa yol açıyor biliyorsun
kızlar benim oğlumçok zayıfladı yaa dün bizim tartıya çıkardık 8.5 çıktı en son 1 ay önce 8.900dü boyada gitti iyice kılkuyruk oldu bugün sağlıkocağına götürüp tarttırıcam çok hareketli iştahıda yok ondan veriyo

evet canım biz büyük ihtimalle onun yiğide özel ihtimam göstermemesinden olduğu kanısındayız ne desem boş anlamıyo beni dinlemiyor bileee tam tersi hareket ediyor ve arada olan çocuğa oluyor
az öncede eşimle mesajlaştık akşama büyük bi savaş bekliyor gibi bizi beni anlamıyor yada şöle diyim aslında anlıyorda anasına kıyamıyor iki arada bi dere de kaldı yavrumda bende ne yapacağım ne edeceğim bende şaşırdım allah yardımcım olsun hayırlısı ile

inşallah canım ya benimde denizi genellikle babası bırakıyordu babaanneye, ben bıraktığımda birkaç kez ağlamıştı , inşallah onlarda duru gibi arkamızdan el sallarlar:)

:lepi: valla kızlar inşallah
annemin bu konuda özel nasihatı vardır asla çocuğa görünmeden kaçar gibi davranmayın,nereye gittiğinizi açıklayın ve geri döneceğinizi bildirin konuşun ve öle gidin der hep. sonuçta çalışan insanlarsınız ve nasıl alışırsa öyle devam eder ilerde ne siz ne de ben zorluk yaşamayalım der. ve allah razı olsun çok şükür şimdiye kadar hiç sorunumuz olmadı evden çıkarken falan. darısı sizlerinde başına ..
diğer türlü insanın içi elvermiyor sanki vicdan azabı çekiyormuş gibi oluyor insan .

şimdi ben elini öpüp hani el sallarsın ya opuyorumnanaktan bunun gibi
işte şimdi bunu öğretmeye çalısıyorum
bari en azından el sallarken öpücükte alayım kaydirigubbakcemile3

kızlar ben size kızımın akşam saat 9 da yattığını, 4 saat deriksiz uyuduğunu ve gece sadece bikaçkez kalktığını söylemedim dimi...9,5 aydır ilk kezzzzz....Çok mutluyum çookkkkzemuszemus:teytey:

Allah gönlüne versin canım arkadaşım benim çok üzülmüşsün yıpranmışsın yahu

çok üzüldüm üzülmeyede devam ediyorum artık o kadar yoruldumki savaş vermekten 9 senedir 90 yıl yoruldum
kendi çocuğunun durumunu görmeyen benim durumumu görmemiş çok mu

selam kızlar
yasmincim geçmiş olsun cnm iyi haberlerini bekliyoruz
zeynacım haklısın cnm babanneden almanın bir yolunu bulmalısınız,aslında hastaneden sonra bir daha ona vermeseydiniz daha mı iyiydi acaba diyorum ama yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz tabi.
kalimerom çalışan anne olmak hem anneye hem bebeğe zor.Allah kolaylık versin canımcım.benim annemde öğretmen emeklisi,o kadar özlerdimki onu anlatamam.şimdi söylediğim zaman ona,bende seni çok özlerdim ama napiim sizin için çalışıyordum der ve de haklı aynı senin gibi yani.
durunun doktoru yumurta beyazına başlattı,9.5 aylık olunca sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir dedi ve 10 aylık olduğunda devam sütünü bırakıp inek sütüne geçicez dedi.bal vericez dedi.keçi sütü de verebilirsin dedi ama onun içiçn 10 ayı beklemeye gerek yok ki ben verdim zaten.bi de bu golden goat keçi sütü maması var.ondan verdim 1 kere.maşallah benimki ver şabana gitmez yabana şeklinde yuttu ehehehe

Hilalcim kuşumun uykusu devamı gelenden olsun inşallah :))
bizde sadece bay bay ı öğrenme girişimi var,sadece elini hafifçe kaldırıyor o kadar-sallamak filan yok yani.ben kaldırdım gerisini sen anla artık diyor.bizimki ağzını açarak öpüyor zaten,baya ufaklığından beri o var.alkış deyince ve alkış yapınca çok hoşuna gidiyo ama kendisi yapmıyo.neyse hayırlısı bakalım,elbet bigünyapıp kafamızı şişirecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…