2008 Kasım Anneleri

sağol canım. zaten sizin yazdıklarınızı okuyunca hemen içim rahatladı. aynı şeyleri yaşıyoruz diye. zaten bu haftalar da kasıklarda sancı olurmuş. sana da geçmiş olsun.inşallah ben de hayırlı haberlerle dönerim doktordan

brooke canım ya çok geçmiş olsun allahtan bişeyin yok sen ve bebiş iyisiniz.. bende senin gibi taşınma telaşı atlattım geçen ay ama hiç yormadım kendimi ..annem ve kayınvalidem yaptı herşeyimi ben oturarak talimat verdim sadece..artık bol bol yat dinlen..bende yeni evimde uzana gerile keyif yapıyorum.bu arada sanırım hemen hemen hepimiz bebişleri tam senin dediğin yerde hissediyoruz..benim kızım solda yatıyor bazen kasığımda bazen biaz daha yukarda oynuyor ..ama kontrollerde hep iyi görünüyor canım...

Brooke çok ama çok geçmiş olsun aman bol dua et nazar çok değer böyle zamanlarda.benimde bebeğim aşağıya inmişti geçen haftalarda hemde tepe taklak dr umuz yatıp dinlen demişti şimdi daha iyiyiz sende ev keyfi yap biraz iş ev bide benim gibi bitmeyen sınavlar varsa zor oluyor bu sıcakta

günaydın kıslarra.s.nasılsınız bugün....brooke gecmiş olsun kendine ve bebişe iii bak olur mu bol bol dinlenmeye calış lütfen..
biz bugün ogluşumla cok iyiyiz bide cuma ya son mesai günü ohhh iki gün dinlenecegiz bu hafta baya bi yorulduk yani..ayrıca hepinize hayırlı cumalar diliyoruz oglumlaa.s.

gunaydın kızlarrr
brooke gecmısler olsun sukur sende ve bebegınde bır sey yok

tum geceyı elımde yastıgımla uyumaya cabalayarak gecırdım ama bu kez sıcaktan degıl
dun aksam ısyerıme gelen gorumcem sınırlerımı yerınden oynatmayı basardıgı ıcın butun gece bana neden bu sekılde davrandıklarını dusunmekten uyuyamadım fisfisfis

esım haklı oldugumu ama sakın olmam gerektıgını soyluyor ama bu benı sakınlestırmıyor
canım cok sıkkın yaaa kafamçokkarıştı

Hayırdır inşallah arkadaşaım seni iki canınla ne sebeple bu kadar sinirlendirdiler?aman çokda takma bebişini düşün aman
:

şükür canım almışsın bikiniyi güle güle kullan.biz sana dedik bebişinde bişey yok diye boşuna telaşlandın şekerim.sen tatilinin tadını çıkar

slm kizlar nasilsiniz bakem neyse ben konuma gecem erkek anneleri bebisler nerde oynuyor karninizda benim iki kizimda kasiklarimda hisediyodum sanki bu sefer göbegimin oralarda annem erek cocuklari göbekde oynar diyor dogrumu acaba yaaaa
walla olabilir benimki erkek ve hep göbeğimi tekmeliyo.buarada kılzar ebnim oğlan dün akşamdan beri coştu dün akşamdan beri durmadan tepik atıyo.artık karnımdan elimle de hissediyorum tekmelerini.çok güzel yaaaa

canım sorma benimde buna benzeyen kaynana problemim var.onun yüzünden ne hamileliğimden ne bebeğimden hiçbirşey anlamadım heergünüm zehir zıkkım geçiyo sayesinde.haftasonu eşimle tatile gidip kafamızı dinliycektik yine onlar yüzünden gidemiyoruz dün çok kötü kavga ettik çarpıp kapıyı gidiyodum nerdeyse her allahın günü bunlar yüzünden sinir krizi geçiriyorum bıktım walla bebeğime okadar zarar verdiler ki allahlarından bulsunlar

brooke cum allah korumuş sizi geçmiş olsun allah bidaha yaşatmasın.işlerin bitince gidin bi tatile kafanızı dinleyin sinirlerinizi gevşetin iyi gelir canım

kızlar bişey sorucam kuzenim hamile demiştim ya dün onlar ultrasona girmişler bebek 6+3 çıkmış ama kalbi atmıyomuş kesesi de çok büyükmüş kesenin kenarında biyerde duruyomuş.varmı aranızda kalbibi atışını geç gören normalmi sorun varmıdır?doktor bebek ya ölü yada daha küçük olduğundan görünmüyo demiş.inşallah bişeyi yoktur:a015:

Çok geçmiş olsun Brooke. Polipe haklı, bence de nazar olabilir. Özellikle yeni eve taşınanlara insanların ister istemez nazarı değiyor. Mesela biz de 3 ay önce yeni evimize taşındık. Ve 3 aydan beri kaç yıldır tıkırında giden işlerimiz durma noktasına geldi! Üstelik bir de mortgage yapmışken! Arkadaşlar bu arada, nazar için ne yapmak gerekir? Bildiğiniz dua falan var mı? Hepimiz okuyalım, nazardan sakınalım...
Sevgiler...

Hayırdır inşallah arkadaşaım seni iki canınla ne sebeple bu kadar sinirlendirdiler?aman çokda takma bebişini düşün aman
:

esım karadenızlı ben ıstanbul dogumluyum ve yurt dısından geldım aılemın bır kısmı yurt dısında ve sureklı gıdıp gelıyoruz
en basından berı bızım evlılıgımızı onaylamıyordu aılesı kendı akrabalarından almak ıstedıklerı ıcın ve esım uzun sure bende ısrar edınce karsı koyamadılar

velhasıl 2 yılımız bıttı evlılıgımızde ve benım rahatsızlıgım sebebıyle (esımın aılesının haberı yok) cocuk dusunemıyorduk ama 2 yıldır benım kısır oldugumun dedıkodularını yaptılar hadı artık dogur dıye baskı uyguladılar allah bıze de nasıp ettı hamılelık haberımızı verdıgımızde de hıc umursamadılar
5 ayı bıtırıyoruz daha hıc kımsesı benı arayıp nasılsın bıle demedı

kısın abım yurt dısında kaza gecırdı amelıyat vs oldu ama ıyılesemedı 1 ay evvel turkıyeye geldı yıne amelıyat oldu ve su an evde yatıyor
hepsı de abımın durumunu bıldıklerı halde hıcbırısı gecmıs olsun bıle demedı ve aynı muhıtte oturuyoruz
dun faks cekmek ıcın gelmıs benım ısyerıme hatun eltımın annesının koyden gelıp amelıyat oldugu ıcın hafta sonu ona gecmıs olsuna gıtııklerını cok ıyı gectıgını ve eltımın hamılelıgının de cok az gunu kaldıgından bahsedıyor bana

yanı resmen adap bılmedıklerınden degıl bılerek yapmadıklarından bahsedıyor
cok uzuldum benım hıcbırseyım onları ılgılendırmıyor ınadına bır de benı delı etmek ıcın ugrasıyorlar :çok üzgünüm:

kızlar hayırlı cumalar nasılsınz bugün brooke geçmiş olsun canım ya
kesin nazardır güzelim bugün ben doktora gideceğimm
3 lü test sonuçlarını alacağım inşallah güzel çıkar benim için dua edin
bu arad sabah bacağıma bir kramp girdi ki anlatamam size ya ayağım
düzelmedi bir süre foto konusuna gelince benim fotolarım var burada bişey olur mu ki
anlamadım şimdi silsem mi

kızlar hepinize teşekkür ederim. şimdi dediğiniz gibi ayaklarımı uzatıp dinleniyorum.
elmalı turtacım nazar büyü gibi şeylerin bize isabet etmemesi için her gün okumamız gereken çok basit şeyler var aslında. 3 ihlas, 3 felak, 3 de nas suresi. onun dışında birisi bişeyimizi çok beğendi ve nazar değmesinden korkuyorsak, ya da biz bi arkadaşımızın bebeğini severken mesela, maşaallah dememiz yetmiyormuş. maşaallah tebarekallah la havle vela guvvete illa billah demek gerekirmiş

Kalimero var bir hikmetin ama ne ya çok güzelsin ya çok çalışkansın ya çok kendinle barışık veya hepsi.Bu kadın milleti kıskandığı çekemediği insanla uğraşır sana bu kadar takmışlarsa vardır bi sebebi.Çatlasınlar ooooh bebeğinde olacak ya artık kısrda diyemeyecekler hoş onlraa malzememi yok yarın çocuğun hastalanıverse bakamadı derler yada hazır ol bebeğin eltinin çocuğuyla hep kıyaslanacak ama takmadığını gördükçe çatlayacaklar sakın onlara koz verme gül geçiver ne derlerse.sinirleneceksen bile yalnızken sinirlen

boşver diyeceğim ama bu durumlar ister istemez insanın canını sıkıyor biliyorum. maalesef evlenince bir tek adamla evlenmiyoruz, tüm ailesiyle de evlenmiş oluyoruz. valla biz de uzun senelerden sonra çocuk yapmaya karar verdik. önce maddi durumumuzu toparlamaya çalıştık hep. tedavi olun, kim kısır tartışmalarının da önüne geçemedik. kayınvalideme hamile olduğumu eşim söylediğinde kadının ilk sözü ne oldu biliyor musunuz? "tüp bebek mi?" inanılmaz. her şeyin yolunda ve sağlıklı olduğunu söylememiz kadına yetmiyor, kendi kafasından kurup, ona inanıyor. ne kötü değil mi, ömürm oldukça unutmayacağım bu sözü. bir kız bebek olduğunu daha öğrenmeden ya kız olursa diye beni teselli ediyordu kendince. özünde iyi biri olduğunu biliyorum ama bu yetmiyor, hele hamileyken daha çok etkileniyoruz. annesi hakkında olumsuz bir söz söylesem eşim güceniyor. velhasıl hassas ve zor durumlar... canım napalım yapacak fazla bi şey yok, mümkün olduğunca kendimizi ve bebeğimizi korumamız lazım. gerekirse ufak bir duvar örüp, kırılmamaya,incinmemeye çalışmalı ne dersin? fisfisfis

ne var bana karsı bu sekılde davranmalarını gerektıren bılmıyorum
onların deyımıyle ben bır yabancıyım aılenın tum fertlerı akraba ıle evlenmıs ama tek yabancı benım
onlara gore okumus gelın, calısıyor vs vs.
ama ben ne hurmette ne de saygı da kusur etmedım nezle bıle olsalar aradım sordum gıttım
sımdıye kadar demedıklerı kalmadı hepsıne sustum
kardeslerıne bakamadıgımı, zayıftattıgımı, kardeslerını onlardan uzaklastırdıgımı, yemek yapmayı beceremedıgımı, akrabalarının bızım yakısmadıgımızı soyledıklerını, kısırlık yuzunden tedavı gordugumu sakladıgımı, herkesın bız evlendıkten sonra esıme cephe aldıgını vs vs neler neler
esım gorusmememızın en dogrusu oldugunu soyluyor ve gıdersek bıle yarım saatlıgıne bırlıkte gıdıp gelıyorduk
ama onlar esım yokken ısyerıme bıle gelerek benı zehırlemeyı basarıyorlar
ne yapıcam ben bunlarla bılmıyorum
benım yavrumun halaları babaannesı boyle kımbılır cocuguma ne soyleyecekler

boşver canım ya onlar için biz "el" iz. yabancıyız. üstelik seninkiler bi de akraba evliliği yapmışlar. ne yapsan yıkamazsın bu tavırları. senin yaptığın tüm iyilikleri farketmezler, görevin sayarlar. ama en ufak bir isyan etsen yıllarca konuşulur. kendimizi üzmeye değmez sahiden ya.

canım ya haklısın aslında ama gonul dayanmıyor
ben yurt dısında bıle bu kadar el muamelesı gormedım
kendı vatanımda ve herseyım esımın aılesı tarafaından bu sekılde muamele gorme cok etkıledı benı
hala onlara karsı zerre saygısızlık yapmıyorum ama kendımı yıyorum
esım de artık tavır koyuyor aılesıne karsı ama nafıle, ona da uzuluyorum
her aksam benım anneme gıtmek ıstıyor benım aılemde hıcbır sorunda yasamıyoruz aılem ona gercek cocukları gıbı davranıyor ve esımde artık kendı aılesıyle bu sekılde mesafelı devam etmek zorunda oldugumuzu soyluyor
uffff evet cok hassas oldum yıne yaaaa

canım bak bi de olumlu şeyleri görelim. bak ne güzel annen yanındaymış. en önemlisi eşin tüm bu olanların farkında. bunlar gerçekten çok önemli. benim annem maalesef hayatta değil ve de eşim ailesiyle bir sorun yaşasam aslan benden yana olmaz, onları anlamaya çalışmam gerektiğini söyler hep. bu açıdan şanslısın canım. eşin ve çocuğunla gülüp mutlu olacaksınız gerisi boş... düşünmemeye çalışmak lazım canım.

haklısın
bundan sonra gorusmemeye karar verdım
benı cok kotu etkılıyorlar
sukur kı esım herseyın farkında ve benım destekcım
ufff onlar catlasınlar artık yaaa ne kadar huzursuzluk verseler de esımle cok mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…