2008 Kasım Anneleri

Günaydın kızlarrrrrr..uykusuzluktan ölüyorum..

Dün siz bebekler uyumuyor diye dert yanarken ben çok şükür benimki uyuyor diyordum..Ama benim oğlan bu gece sapıttı iki de bir de mızır mızr uyandı..iştahi yok bu aralar..Sanırım diş çıkartcak beyefendi zahmet edip..

Yav anacım siz bu menüleri ne ara yapıyorsunuz.5-6 çeşit yemek filan ne iş..ben bi yemek bi pilavı zor yapıyorm oğlanla beraber..Ben işten gidince oğlan çok fazla mızıklamaya başladı artık..Dün etli patlıcan yemeği ve pilavı ancak yaptım..eşim çorba istemedi dün..bugün de bunların yanına çorba yapıcam..sizi ayakta alkışlıoyrum bravoo:hooray::hooray:

canım gecmıs olsun sıze analı ogullu
o spreyı daha burnuna yaklastırmadan kafayı cevırıyor resmen savastık dun gece

ahh su annelerde olmasa ne olacaktık bılmıyorum
ben de sureklı anneme yıkılıyorum ya da ben hadı eve gıdelım desem esıme
hemen sultan sofrasında yıyelım dıyor annemı kastederek

kalimero menün çok güzel..
inşallah çok yorulmadam yapabilirsin..
allah yardımcın olsun kolay gelsin
tsk ederım canım
esım yardım edecek ıslerıme

canım normalde bende cocukla ıkı cesıt falan yapabılıyorum ama ıftar bu
mısafırı cagırmısım bıraz cesıt olsun ıstedım

Hasta bebeklere ve annelerine geçmiş olsun..

Burunlarını açmak için sprey yerine damla kullansanız çocukların uyumu daha iyi olabilir..Bir de burun temizliğinde kullanılan eczanelerde satılan hortumlu bir aspiratör var onu mutlaka kullanmanızı öneririm..isim veremiyorum malum..ama bu bildiğimiz aspiratörlarden değil.belki kullananlar vardır...süper temizliyor kesinlikle deneyin..

Günaydın herkeslere...
Benim kızım çok kötü kabız oldu. Kavun, kayısı gibi şeyleri deniyoruz 2 gündür fayda etmedi..Zaten fazla da yediremedik..Bugün öğlen zeytinyağıyla fitil yapsak mı diyoruz..
Tavsiyelerinizi bekliyorum acilennnn...

saolun kızlarr opuyorumnanaktan
ilahi çalışan anne mucizesi bu olsa gerek
hani bir reklam vardı pınar köfte
anne yolda giderken hani köfteleri pişirmeye başlıyor ya benimki de o hesap oldu
yol boyunca hangisini önce ocağa koyarsam daha işim pratik olur diye düşündüm :)

herkese günaydın kızlar
öncelikle kalimerocum, h.minecim ve denizanasıcım hepinize geçmiş olsun oğluşumla ben tek tek öpüyoruz sizi

bu çorap takıntısı btünü bebeklerde oluyor sanırım hatta benim dayımın oğlu şuan iki yaşında hala elinde bir tek çorap vardır arada onu koklar durur manyak kaydirigubbakcemile3 benim oğlum da veriyor kokla diye benimki ilgilenmiyor tabi şaşıyor heralde bu kadar güzel bişeyle nasıl ilgilenmez diye düşünüyor :roflol:

ben burun damlasını şırınga ile yapıyorum bir saniye de bitiyor olay iyice içeri de gittiği için kıpırdasa kaçsada geri gelmiyor damla

andinacım yazdıkalrını okuyunca içim cız etti valla ayrılık zordur tahmin edebiliyorum allah kolaylık ve sabır versin sana

ecemim seninde işin zor ha her hafta maç var her hafta geliyor mu bu misafirler
allahtan benimki maç izlemeyi sevmez kahveye bile gitmez sadece milli maçları şampiyonlar ligi falan izler onları ben de izlerim zaten

kızlaaaar nihayet ben de bugün orucum alkisalkisalkis inşallah dyanırım ve inşallah sütüm kesilmez

bizim evi bir görmeniz lazım varyaaa dandini resmen herşey ortada bi taşınsaydık kurtulurdum

haa bir de kızlar size bişey sormak istiroyum kafam çok karışık şimdi yeni eve taşınınca ben artık oğlanın odasını ayırıcam diyordum kendi odasına geçsin artık diyordum dün annemle ananem kafamı karıştırdı daha çok küçük nasıl ayıracaksın gece uyanıp bana bakıp yatıyor tekrar mesela onu biliyorlardı şimdi seni göremeyince nasıl olur ağlar, gece sesini duymazsan ne olur bazen emziği falan düşüyr ya senin için de çok zor olur sürekli diğer odaya gidip gelmesi vs.... biraz daha yanında kalsın diyorlar ama ben ayırırım diye planmıştım zaten zor almıştım bu kararı şimdi yine kafam karıştı :çok üzgünüm: siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ayıranlar var mı çocuğunun odasını yoksa erken mi daha
birde yrımazsam bu evimin yatak odası eski evime göre daha küçük sığmayabiliriz onun için mesela benim elbise dolabımla eymenin elbise dolabı bir odada kalacak yataklarımız bir odada falan böle karışık bişey olmak zorunda onu da istemiorum bilemedim yaa

şebnem 2 tatlı kaşığı zeytinyağı içir bikaç saat sonra yapar hiç zorlanmadan.
buarada herkese günaydııın tabii ben hala geceden kalmayım.gece yatmadan oğlanı yemek meyve muhallebi iyice doyurdum saat 10 da yattı 03:15te kalktı oh dedim güzel uyuyo negüzel. demez olaydım bidaha uyumadı uyutuyorum yatırıyorum 5dk sonra kalkıyo ensonunda aramıza aldık öyle uyudu ama sabahı sabah ettik mahvoldum.bugünde 20lik dişimi çektiricem bu halde napıcam bilmiyorum walla bana sabır dileyin

Beyazmelekcim ben de ayırmak istiyorum ama bi taraftan da istemiyorum.Benim de kafam karışık bu konuda..Benim oğlanın yatağı bizim oda da dolabı kendi odasında duruyor.
Ayırmayı düşünüyorsan ve kararını verdiysen bence dinleme annenleri..Sesini duyarsın nasılsa,seni görmek istiyorsa büyünce ayırmak daha zor olacaktr.

kızlar hepimizin bebekleri 37. haftanın ya içerisinde ya önünde ya da ilerisinde
bu büyüme atakları olayı bu hafta civarında oluyormuş
hepimizde aynı problem varsa kesinlikle büyüme atağı yaşıyorlar
detaylı bilgi aşağıdaki linkte var
araştırmacı anneyim ya taktım bu konuya doktorlar hiç bahsetmiyorlar bize bu durumdan

http://www.kitubi.com/2009/06/16/B&...HormonuBHVeB%c3%bcy%c3%bcmeAtaklar%c4%b1.aspx

Beyazmelekcim doktor tavsiyesiyle ayırdım ben.5 Aylıkken doktor birdahaki ay ayaırın dedi.Eşim olmaz dedi ayırmadık.8.Ay bittiğinde doktor sordu ayırdınız mı diye.Ben de hayır dedim kızdı.Askere giderken mi ayıracaksın dedi.Ayırdım hemen ve çok rahat ettim.Odasına loş bir gece lambası taktım, yatağının üzerinde dönence var.Ağlayarak uyanırsa hemen yanına gidip kucağımda pışpışlıyorum.Yani korkmuyor gibi.Şimdilerde uyanınca oturuyor, parmaklıklara tutunmaya çalışıyor yada çorabını yiyor.Ben memnunum, bir problem yok.

tüm geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ediyorum

beyazmelek kolay gelsin canım, ben deniz tam 6. ayını bitirdiği gün ayırdım odasını, çokkk zor olmuyor inan, odalar birbirine yakınsa özellikle düşünme bile derim, bizim kapılar yan yana ıh dese uyanıyorum, gerçi burada odanın ayrılması taraftarı olmayan arkadaşlarda çok ama ben hem anne hem bebek açısından ayrılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum,
ayrıca zaten bir şekilde ayrılacaksa yeni eve geçme bunun için harika bir fırsat,

birde başka bir forumda okudum, bebek küçükken kıyamayıp ayırmayanlar 3-4 yaşına geldiğinde hala nasıl ayıracam odasında uyutamıyorum falan diye çare arıyorlardı, tabi yine bebeğin için en iyisini sen bilirsin

beyazmelekcim öncelikle allah kolaylık versin tatlım
ama taşınınca herşey çok güzel olacak bak göreceksin
benim kızım doğduğundan beri kendi odasında yatıyor tatlım
ılk 40 gunlukken tasınabılır besıgını bızım odaya goturup getırıyorduk gecelerı ıcın ama sonrasında tamamen kendı odasında uyutmaya basladım .
aslına bakarsan hadı ayır cocugu gec bılem kaldın
özellikle doktorlarda 6. ayından sonra bebegın odasının ayrılmasından yanalar .. sonrasında ayırman çok daha zor olur tatlım
odalarınız ole cok uzak degılse hıc de zor olmuyor ayrıca
ve sen ole bır yatıyorsun kı onun gık sesını bı sekılde duyuyorsun
annelık ıcgudusu sanırım bu
o yüzden ayır tatlım sen de rahat et bebiş de odasını bilsin

bu arada yasmin söyleyinca aklıma geldi sabaha karşı yada sabah uyanıyor bazen, keyfi yerindeyse hiç sesini çıkarmadan oynuyor, yatağının alt açma kısmının üzerine oyuncaklarını koyuyorum onları alıyor, oynuyor, aşağı atıyor kendi kendine oyalanıyor yani

Sağol ata-tanem. Sabah 2 çay kaşığı içirdim zaten, umarım öğlen ben gidene kadar düzelir..Yoksa daha içiririm..
Aynen ben de uykusuzum...Benimki çok zor uyudu..Sonra da saatte bir uyandı..Hiç bir iş yetiştiremedim..Gece 2'ye kadar bi fasulyeyle böreği zar zor yaptım. Ben yatar yatmaz da tekrar uyandı zaten kuzum..Öööyle en fazla 3-4 saat uykuylayım ben de...

herkeze günaydin..cok uykusuz ve yorgunum..Deniz her saat uyandigi icin hic uyku düzenim kalmadi.

biraz önce rutin kontrolden geldik,boyuda kilosuda masallahh cok iyi.ama doktorum gece meme

vermemei söyledi.disleri cikmis anne sütü cok sekerlidir cürütmesin dislerini dedi.ee zaten Deniz

sirf meme icin uyanir aciktigi icin diil..artik büyüdü suyla gecistir alisir hemen vermeyin memeyi dedi.

ufffff nasil olcaksa artik deniycez..

sağolun kızlar içimi rahatlattını hakikaten benim sırf onun için kaloriferli eve taşındım ve ben de büyüyünce daha zor olcağını biliyorum akrabalarımızdan da çok yaşadık bunu onlarda biliyor ama torun ya kıyamıyorlar işte
ben de kıyamıyorum bebeğime ama bölesi daha iyi bencede yaş itibariyle alışması daha kolay olacak

bir de odalarımız yan yana kafamı uzatsam çocuğu görürüm yani kapılarımız dipdibe duymama gibi bir sorun olmazsa olursa da babyphone alrım diyorum zaten ki gerek kalacağını da sanmıyorum

şimdi mesela tatillrde bazen ben bunu odasında yer yatağında yatırırdım ben de yatak odama gider uyurdum biraz ki eski evimizde odalarımız uzaktı birbirine ona rağmen ee dese hemen duyup giderim şimdi daha da yakın

benimki de kalkınca oturuyor yatakta dönencesiyle oynuyor o altaçma kısmına bende oyuncak koyuyorum kalkıp onları alıyor ama ben de ynı odada yanındayım tabi ben uyanana kadar o oynuyor sanırım yine öle yapar en fazla bir-iki gün ağlar geldiğimizi görünce alışır heralde

günaydın ;

melis ilk defa bugün saat 7 de uyandı ,o yüzden uykusuzum niye erken kalktı bilmiyorum valla ,keyfide yerindeydi..
bende bugün hiç bir iş yapmayı düşünmüyorum ,evde pineklemek istiyorum ,hatta uyumak

Beyazmelek, hiç düşünme bence de..Tam zamanı oda ayırmanın..Bizim kıza yeni yatak alamadım ben de..Odası hazır, ama daha takımı yok..1-2 hafta içinde ben de ayıracağım odasını.

ay varya en sevdiğim şeydir yeni ev yerleştirmek ,dekorasyon yapmak ,
bak ne diycem ,evin yerleşince koysana evim güzel evim bölümüne ,bizde görelim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…