2008 Kasım Anneleri

ecemim eminim çok tatlı olmuştur kuzucuğun ilk fırsatta bekleriz resimlerini

bu arada bu aşkam bizde de yaş bamya var, ben önce zeytinyağı ile soğanı doğrayıp biraz pembeleşene kadar kavuruyorum sonra bamyasını yaz olduğu için domatesini tuzunu atıyorum isteğe göre toz kırmızı biberde koyabiliyorum zaman zaman domatesine bağlı birazcık pişmeye başladımı yaklaşık bir 10dk. sonra falan nar ekşisi koyuyorum hemen içine o bamyanın sümüklenmesini önlüyor evde haşlanmış tavuğun varsa onun beyaz etinden küçük küçük parçalar halinde koyabilirsin artı nohutta koyuyorum süper oluyor eşim bu şekilde çok seviyor sade olarak sevmiyor ama tavuk ve nohut olayı arzuya göre tabiki herkes koymak zorunda değil afiyet olsun cokacimcoook

şimdi ceren hanımı resimlerine bir bakyım

maşallah kızıma yaa ne kadar büyümüş ne tatlı olmuş kuzucum
ay bunlar ciddi ciddi büyüyorar gözümüzün önünde ya zaman nasılda geçiyor bu topiği ilk açtığımda darkın yazısı çıkıyor ya onu okudum az önce bulantılarım yeni başladı keseyi yeni gördük falan bir de şimdi bak kızını yürümesinden konuşuyoruz koca kız olmuş albümlerine bakıyoruz vay bee

sağol beyaz melek demekki kurusu gibi yapılıyor bende mutlaka kırmızı veya beyaz et koyuyorum ama ben nar ekşisi yerine limon tuzu kullanıyordum bide bunu deneyeyim

beyazmelekcim teşekkürler..
ecemim ben bamyayı yıkladıktan sonra bir baş soğanı yeşil binerle çeviriyorum üzüerine domatesi ve 2 diş sarımsağı koyuyorum birazda öyle çevirip salçasını koyuyorum bir iki tane limon tuzu azda şeker atıyorum bamyaları koyup fazla çevirmeden suyunu koyuyorum ve pişiyor etli istersende eti kavuruyorsun soğanla..

canım normal kıyumalı soğanlı domatesli harcımı hazırlayıp üzerine sıcak su koyuyorum iyice kaynamasını sağlıyorum
üstlerinden külah gibi kesilmiş bamyaları yarım saat kadar limonlu suda bekletiyorum ve fokur fokur kaynayan suya bamyalarıda atıp 2dk sonra altını kısıp kapağınıkapatıyorum buşekilde bamya salyalanmıyo püf noktası bu onun haricinde normal yemek gibiyapuıyorum

remedioscum benim oğlanlarda öyle korumasız yatamazlar çok dönüyorlar..
bizim yatakta ise arada istedikleri rahatlıkta yatıyorlar ben bir kenara eşim bir kenara büzüşüyoruz işde rahat yatsın diye.. tabi önce kim kaprsa ortayı bizde bebe iki olunca öncelik ilk uyanıp isteyene kötü bişey ama ne yapalım bizde kaşınıyoruz onların sıcaklığıyla yatmak güzel oluyor ya..
darkcım maşallah cerene çok büyümüş gerçekten.. bir uçtan bir ucada ilerlemiş resimlerde..:))

herkesin bamya yapışı yöreden yöreye değişiyor demekki ama özü aynı ve sonuç: BEn çok acıııııktııııım cokacimcoookkafamçokkarıştı

hadi krikitoscum koy da görelim senin kuzuyu da bekliyoruz

Ben de bamyayı MMmf gibi yapıyorum.Bayılırım bamyaya.Kurusuda güzel oluyo.

Darkcım maşallah Ceren'e.Nasıl dik duruyo.Benimki halen et yığını şeklinde.Çok dik değil.Kilolu biraz. Emeklerken duygulanmıştım, ağlamaklı olmuştum.Yürürken salya mümük olurum herhalde:))Nasıl mutlusundur.Daim olsun inşallah.

kız bu ne duygusallık sen emeklerken ağlamaklı olduysan bizim işimiz var seninle :roflol:

darkçım maşallah cerene çok büyümüş cnm ne güzel basıyo yavrum adım atmaya da başlamış maşallah kuzuya
piroşta tay tay duruken en fazla 3-4 adım atıyo ve popoyu indiriyo yere:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…