2008 Kasım Anneleri

Denizimin anası geldin mi canım , hoşgeldin..

Sitede yorum yapmak istemedim canım , aşı ile ilgili yazıyı okudum bana fazla yanlı ve karşı görüşü aşağılar gibi geldi , yani benim kafamın karışıklığını çözemedi bu yazı , en azından karşı tarafın argümanlarını daha ılımlı bir şekilde açıklasa ve o görüşleri etkisiz hale getirse inandırabilirdi beni ama benim o yazıdan anladığım aşılar kesinlikle otizme sebebiyet vermiyor ve bunu ileri sürenler saçmalıyorlar.. yani ne biliyim fazla sert geldi bana ..

Mesela dizimax’de sevdiğim bir dizi vardı , The Shield diye , orda dizinin başrol oyuncusunun iki çocuğu da otistik ve ikisinde de sonradan oluşuyo , doktorlar bunun aşılar yüzünden olduğuna karar veriyor , ve bir sürü aile toplanıp aşıyı üreten şirkete tazminat davası açmaya hazırlanıyorlardı sonra ne oldu bilemiyorum seozn bitti dizi kaldı öyle.. yani Amerikan dizileri bile böyle bir konuyu ele alıyorlarsa çok da saçma bir konu olmasa gerek , Amerikada ciddi şekilde tartışılan , hemde bilim adamları tarafından tartışılan bir konu..maalesef ingilizcem teknik kelimeleri anlamaya yeterli olmadığı için yayınları takip edemiyorum ama sitedeki yazarın bahsettiği kadar basit bir olgu olmadığına inanıyorum bu durumun..

Hatta ER’da bile bir bölümde hasta bir çocuğun annesi otizm tehlikesi yüzünden aşıyı yaptırtmadığını söylemişti , orda doktorlar da ona kızıyorlardı tamam otizmden korudunuz ama çok ciddi hasta şimdi çocuğunuz diye...

dilek okuyunca içim titredi bende sinirlenmiştim oğluma gözümün önüne geldi.. çok kötü oldum..
ama eşin çook fazla ileri gitmiş..daha neler ne demek yapma dedim ben sana ertesi günde düşmüş yavrucak başına iki günde neler gelmiş..allah korumuş neyseki..

bende biraz çabuk parlarım ama eşlerden birinin aşağı çekmesi gerekiyo diğerini..neyseki eşim benden daha sabırlı ve anlayışlı sağolsun..

yasmincim çok geçmişe bakamadım eşinle bi durumlar olmuş sanırım..
ben yine aile terapistine gitmenizi önericem bu sefer şiddetle..
çözüm bulunmadan kısa süreli ayrılık sadece çok kısa vadede işe yarar özlemin getirdiği bi kaç günlük canım cicim çözüm değildir..
neler hissettiğini bilmiyor olabilir eşin..
her ne kadar anlatıyorsanda sanırım lisanlarınız farklı ve ortak paydada buluşmak için terapist şart derim canım..
inşallah bu sorunlarınız ilerde gülerek hatırlayacağınız sorunlar olarak kalır..

bi erkeğin değişimi gerçekten ama gerçekten çook kolay..
yeterki sabırlı ol ve başarıya ulaşana kadar taktik geliştir..
herşey gönlünce olur inşallah canım gerçekten çok yürekten diliyorum bunu..

Maytabım sende mi akrep kadınısınnn abovvvvv bi tehlikeli hatun daha var , aman canım sana karşı dikkat ediim bundan sonra..

Kız zeyna senin yüzünden Cumartesi gecesi cafe world oynamaya başladım , ulen bulaştım şimdi habire aklımda akşam eve gitsem de baksam cafem ne alemde diye , yeni masa alıcam gelenler yer bulamayıp gidiyo ama param kalmadı bari akşama kadar para birikse de gitsem güzel bir masa alsam.. ulen sırf bu yuzden farmville oynamıyordum nerden soktun aklıma anlamadım gitti

Neyse kızlar bırakalım bu kazmaları da bişi soracam.Buhar makinesi kullanıyo musunuz? Ya Anıl geceleri uyanıyo.Burnu tıkalı oluyo.Evin havası harbiden kuru.Ben de makine almaya karar verdim.Kardeşimde çocukları içi almıştı ama sadece görüntü veriyo gibi.Yani buhar gibi bişi çıkıyo ama nem vermiyo pek.Kullananlardan memnun olan var mı?Bir de Denizannem sen bu konuda ne dersin?

Haklısın estelcim bi erkeğin değişimi çok kolay ama erkeğin değişmeyi istemesi lazım , sevdiği kadın için fedakarlık yapmayı istemesi lazım , hatalarını görebilmesi ve değişirse gerçekten çoutlu olacağını ve sevdiğini mutlu edeceğini görebilmesi lazım... benim kocam da çok değişti ama hep farkında olarak değişti , önce erkeğin gözünü açmak lazım bence

canım bebişine çok geçmiş olsun...eşinede söyleyecek kelime bulamıyorum doğrusu..el kadar bebek ne anlar..yoktan etmeden..ama belki o anda düşünememştir diyelim..

:roflol::roflol::roflol:

Eylülcüm alemsin.Seninki yine iyiymiş.Benimki böyle özel günlerde ateşkes imzalayalım mı, kimse kimseye bişi almasın diyo.Ben de mağarana geri dönmek istersen tutmam diyorum:)))))
ekonomik adam seninkide yasmincim..
ay benim öküzde anlamaz öle hediye vermek almak süpriz yapmak onun içinde bende yapmıyom
ne istiyon diye soruyo bende sölüyom tamam

zeynacım benim arkadaşında kocası ylıda 1 kere pahalı bi hediye alıyo..yıl boyunca ki bütün özel günlerin hediyesi bu sakın başka bişi isteme diyo..bende bu ne böyle olurmu..bu işin romantizmi nerede kaldı diyom..benim öküzden ne kurtarırsan o kerdir canım..o anlamazz diyoodelikafadulden

Canım sağol.Umarım düzelir.Bişiler deniyorum.Terapist araştırıyorum.

kocalardan bahsetmişken bende kocamı biraz anlatayım..
hala bana sırılsıklam aşık bir kocam var. uafak tefek atışmalar haricinde aman aman birbirimizi kırmışlığımız olmamıştır..12 senelik evliliğimiz boyunca bir iki kez unutmuştur doğum günümü..
fakat öyle aman aman bi romantikliği yoktur:))

yasmin reklamlarda sihirli küre diye bişey gördüm..
netten araştırayım demiştim fakat henüz bakamadım..
hem bulunduğu odanın havasını temizliyor, hemde nem veriyordu..
bi araştır istersen..
hem banada bilgi verirsin:)))

andinacım bu durumda ve benzer durumlarda benim yaptığım bir kar zarar muhasebesi vardır, rota içinde aynı şeyi yapmıştım mesela, aşıyı olmazsa ne olabilir hastalıkları nasıl atlatır onu düşünüyorum, hangisi daha karlıysa onda karar kılıyorum,
bu konuda mmmfde kendi dr una soracak, fatihe yaptırmışlar ve dr güzel bir açıklama yapmış, mmf den dinleyecem kendi dr muza soracam ve en önemlisi prof dr bülbin sucuoğlu hoca vardır, ankara üni.nde kendisi 20 yılı aşkın zamandır otizmle ilgileniyor, zamanında amerikadada eğitim almış, benim için asıl belirleyici olan onun cevabı olacak diyebilirim

Hilalim Aysuyu ısırmak istiyorum.Buluştuğumuz zamanki hali geldi.Özledim valla. O bakışları falan.Şimdi tickerda gördüm ya:)))

gulizgül!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kullanıcı resmine bakamıyorum yaaaa....
nerden buldun bu böceği...
her görmemde kaşınıyorum...
yok et onu şekerim...

Canım profesörün görüşlerini benimle de paylaşırsan sevinirim , kar-zarar konusunda çok haklısın bende rotada öyle yapmıştım..senden konuyla ilgili cevap bekliyorum hayatım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…