- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #44.661
Günaydın kızlar Hepinize iyi haftalar. Hafta sonumuz özellikle pazaramız çok kötü geçti.Cumartesi günü oğluşumla oynuyorduk babasıda bilgisayarın başındaydı.Oğluşum artık dişleri kaşındığı için mi burnu kaşındığı için mi tam anlayamadım ağzıyla garip hareketler yapıyordu.Biz tabi ilk yaptığında güldük ama sonra sürekli yapmaya başladı eşim yapmasın tik kapar dedi alışır bırakmaz diyince bende güzel güzel anlatmaya başladım yapma oğlm dedim.Tabi biz ilkinde gülünce hoşuna gitti aslında bizi tekrar güldürmek için yapıyodu bence.Ben böle konuşurken babası birden hışımla kalkıp yapma dedim sana ne diye laf dinlemiyorsun niye yapıyorsun diye çocuğun üzerine birden hışımla kalktı ki ben bile korktum.Oğlumun durumunu grseydiniz o kadar çok korktu o kadar çok ağladıki anlatamam.Ki kolay kolay ağlamayan bir çocuk.Sonra bende eşime bağırdım.Böyle mi çocuk yetiştireceksin bu yaptığın babalık mı diye bayağı bi bağırdım.Oğlum ağladı ben ağladım.Bri birimize sarılıp sarılıp ağladık.Babası da sonra çok vicdan yaptı.Almak sarılmak istedi ama oğlum kaçtı hep.İçim parçalandı valla.Saat onda yatıp onda kalkan çocuk yaşadığı korkuyla saat başı kalktı.Kucağıma alınca sustu.
Pazar günüde daha önce çalıştığım bankadan bir arkdaşımın nişanı vardı oraya gitmiştik çocuğuda kayınvalideme bıraktım.Bozuldu biraz ama napim gitmem lazımdı kız hem düğünüme hemde oğluma gelmişti.Tam eve girerken küt diye bir ses sonrası çığlık va katılma nasıl korktum anlatam ayakkabılarımı bile çıkaramadan daldıım odaya.Yavrum elinde cep telefonu yerde yüz üstü yatıyo sesi çıkmıyor katılmış nasıl korktum anlatamam.Salak bize kapıyı açmaya gelmiş koltukta bırakarak.Hemen doktorumuzu aradık.İki saat uyanık tutun,kusma olursa hareketlerinde bir değişiklik olursa hemen beni arayın ve en yakın hastaneye gidin dedi.Çok şükür iki saat uyanık tuttuk hep uyumak istedi bir buçuk saat sonra doktorumuz aradı nasıl diye iyi dedik ama yarın mutlaka göreyim dedi.Sabaha kadar uyumadım valla hep nefesini kontrol ettim.Sabah iyiydi.Çok neşeliydi oğlum ama yinede göstermekte yarar var.
İşte böyle kızlar aslında kayınvalidem böle hatalar yapmaz ama nasıl yaptı anlayamadım.O da çok üzüldüğü için birşey diyemedim.Şu anda çok uykusuz ve yorgunum ama oğluşum iyi olsun yeter.Zaten doktor için erken çıkacaktım olmazsa daha erken izin alır biraz dinlenirim.
kız andina benim herif sinirli ,bulamayınca girişmesin bana tekme tokat kaydirigubbakcemile3
güzelmiş valla ,açıkçası bana yapılsa hoşuma giderdi de ,benim kocam anlamaz öyle şeylerden :)) hadi lan ver vereceksen der aratma beni ,yada popoyu kaldırıp gidip almaz ,kutuyu açar ,mutfakta 2. çekmece çıktı dimi ,git getir der ..sonra ne heyecan kalır ne bişey..kaydirigubbakcemile3
ekonomik adam seninkide yasmincim..Eylülcüm alemsin.Seninki yine iyiymiş.Benimki böyle özel günlerde ateşkes imzalayalım mı, kimse kimseye bişi almasın diyo.Ben de mağarana geri dönmek istersen tutmam diyorum:)))))
ay benim öküzde anlamaz öle hediye vermek almak süpriz yapmak onun içinde bende yapmıyom
ne istiyon diye soruyo bende sölüyom tamam
dilek okuyunca içim titredi bende sinirlenmiştim oğluma gözümün önüne geldi.. çok kötü oldum..
ama eşin çook fazla ileri gitmiş..daha neler ne demek yapma dedim ben sana ertesi günde düşmüş yavrucak başına iki günde neler gelmiş..allah korumuş neyseki..
bende biraz çabuk parlarım ama eşlerden birinin aşağı çekmesi gerekiyo diğerini..neyseki eşim benden daha sabırlı ve anlayışlı sağolsun..
yasmincim çok geçmişe bakamadım eşinle bi durumlar olmuş sanırım..
ben yine aile terapistine gitmenizi önericem bu sefer şiddetle..
çözüm bulunmadan kısa süreli ayrılık sadece çok kısa vadede işe yarar özlemin getirdiği bi kaç günlük canım cicim çözüm değildir..
neler hissettiğini bilmiyor olabilir eşin..
her ne kadar anlatıyorsanda sanırım lisanlarınız farklı ve ortak paydada buluşmak için terapist şart derim canım..
inşallah bu sorunlarınız ilerde gülerek hatırlayacağınız sorunlar olarak kalır..
bi erkeğin değişimi gerçekten ama gerçekten çook kolay..
yeterki sabırlı ol ve başarıya ulaşana kadar taktik geliştir..
herşey gönlünce olur inşallah canım gerçekten çok yürekten diliyorum bunu..
Denizimin anası geldin mi canım , hoşgeldin..
Sitede yorum yapmak istemedim canım , aşı ile ilgili yazıyı okudum bana fazla yanlı ve karşı görüşü aşağılar gibi geldi , yani benim kafamın karışıklığını çözemedi bu yazı , en azından karşı tarafın argümanlarını daha ılımlı bir şekilde açıklasa ve o görüşleri etkisiz hale getirse inandırabilirdi beni ama benim o yazıdan anladığım aşılar kesinlikle otizme sebebiyet vermiyor ve bunu ileri sürenler saçmalıyorlar.. yani ne biliyim fazla sert geldi bana ..
Mesela dizimax’de sevdiğim bir dizi vardı , The Shield diye , orda dizinin başrol oyuncusunun iki çocuğu da otistik ve ikisinde de sonradan oluşuyo , doktorlar bunun aşılar yüzünden olduğuna karar veriyor , ve bir sürü aile toplanıp aşıyı üreten şirkete tazminat davası açmaya hazırlanıyorlardı sonra ne oldu bilemiyorum seozn bitti dizi kaldı öyle.. yani Amerikan dizileri bile böyle bir konuyu ele alıyorlarsa çok da saçma bir konu olmasa gerek , Amerikada ciddi şekilde tartışılan , hemde bilim adamları tarafından tartışılan bir konu..maalesef ingilizcem teknik kelimeleri anlamaya yeterli olmadığı için yayınları takip edemiyorum ama sitedeki yazarın bahsettiği kadar basit bir olgu olmadığına inanıyorum bu durumun..
Hatta ER’da bile bir bölümde hasta bir çocuğun annesi otizm tehlikesi yüzünden aşıyı yaptırtmadığını söylemişti , orda doktorlar da ona kızıyorlardı tamam otizmden korudunuz ama çok ciddi hasta şimdi çocuğunuz diye...
kocalardan bahsetmişken bende kocamı biraz anlatayım..
hala bana sırılsıklam aşık bir kocam var.uafak tefek atışmalar haricinde aman aman birbirimizi kırmışlığımız olmamıştır..12 senelik evliliğimiz boyunca bir iki kez unutmuştur doğum günümü..
fakat öyle aman aman bi romantikliği yoktur:))
ben kocamı anlatsam ayıp olur şimdi...ben iyi şeyler konuşulunca anlatayım benim kocişiii
gel teyzesi ısır:)))
bende anılı ve eylülü özledim vallah..
canlı hallerini görünce insan özlem duyuyor bi süre sonra..
Gülizim anlatma canım.Sonra bizim kalas mobilya olunca beraber anlatalım:)))
andinacım bu durumda ve benzer durumlarda benim yaptığım bir kar zarar muhasebesi vardır, rota içinde aynı şeyi yapmıştım mesela, aşıyı olmazsa ne olabilir hastalıkları nasıl atlatır onu düşünüyorum, hangisi daha karlıysa onda karar kılıyorum,
bu konuda mmmfde kendi dr una soracak, fatihe yaptırmışlar ve dr güzel bir açıklama yapmış, mmf den dinleyecem kendi dr muza soracam ve en önemlisi prof dr bülbin sucuoğlu hoca vardır, ankara üni.nde kendisi 20 yılı aşkın zamandır otizmle ilgileniyor, zamanında amerikadada eğitim almış, benim için asıl belirleyici olan onun cevabı olacak diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?