2008 Kasım Anneleri

sen çok üşüyon şekerim , ben kışın muğla merkeze de geldim , bi aralar akdeniz bölgeye bakıyodum habire şube ziyaretlerine geliyodum , ama tabi bünye meselesi de , ben daha soğuk bir yerden geldiğim için bana sizin oralar sıcak geliyodu hep , hele antalyada kışın bile ben gömlekle geziyodum millet paltoyla :))

Selam kızlar, kaç gündür giremedim, geçmişi de pek okuyamadım ama umarım herkesin ve tüm bebişlerin keyfi yerindedir.
Sayfaya şöyle bi baktım da kuaför muhabetleri yapılmış, benim ormanı da geçen pazar ziraat fakültesinden gelip yok ettiler:) Ay öyle fena olmuştum ki, bi de beyaz tende kapkara kıl olunca çok fena oluyor. Neyse ben kurtuldum darısı kurtulamayanların başına. Akşam da erken çıkıp bi fön çektiricem, yarın sabah çok önemli bi toplantım var...

Bu arada konuya nasıl giricem nasıl anlatıcam bilmiyorum ama benim kaynana sabah bir çıngar daha çıkardı. Tamammen haklı olduğum halde bir de özür diledim şimdi niye özür diledim diye kendime kızıyorum.
Olay aynen şöyle gelişti:
Temizlik, titizlikle alakası olmayan kadın, benim evimde titizlik kraliçesi kesildi. Geldiği günden beri buzdolabı dahil her yerimi çamaşır suyula sildi (benim evi bok götürüyo ya) neyse bu sabah yine bi hışımla çamaşır suyuyla silip etti sonra da çamaşır suyu şişesini lavabonun yanında bardakları falan suyu süzsün diye koyduğumuz yere ıraktı. Ben de dedim ki, anne buraları temizlediniz falan ama çamaşır suyu şişesini yerde tutuyoruz bakın yine kirlendi dedim ve şişeyi kaldırıp altını sildim. Sonuç: Kadın sinir krizi geçirip gitmelere kalktı. Keşke de gitseydi! Hadi dedim alttan alayım, gittim yanına, özür dilerim yanlış anladınız falan demeye çalışıyorum ama kadın dinlemiyor, nasıl bağırıyo anlatamam. Bana demedik laf bırakmadı bi de pis kadın dedi üstüne. Kızlar çok ağrıma gitti ya. Bi de evde küçük oğlu vardı. o da bana diyor ki anneme saygılı olacan falan. Kaynana bitti bi de üstüne kaynım geliyor.

Elmalicim kusura bakma ama sen bu kadinin taviirlarina neden bu kadar izin veriyorsun?

ne münasebet pis kadin demek,akillara zarar ..

çileğim akşam bakıcam cafene söz..

elmalıcım benden sana dost tavsiyesi hayatım , akşam eve git ve o kadını biran önce gönder evinden , sadece çocuğuna bakıyor diye mi katlanıyosun anlamıyorum , sen nasıl bunlara dayanıyorsun??? o kim oluyo da böyle bir şey der ?? ya ben bunları yapan kadınları anlayamadığım gibi kusura bakmayın ama sizleri de anlayamıyorum , nasıl izin veriyorsunuz ??

valla büyük konuşmuyum ama bana bunları yapan insan ister kocamın anası olsun ister babası anında kendini kapının önünde bulur , kocam laf söylerse ona da güle güle..koca mı kalmadı be dünyada , kendi huzurunu sağlını bozmaya değer mi??
bide bu insan senin çocuğuna bakıyor , çok merak ediyorum nasıl bakıyor valla

Tek bir cümlem var kov gitsin.Benim kaynanamda Anıla benim evde bakıyodu.Kadın çok titiz.Birkaç kere hafif hafif laf dokundurdu.Pissin demiyorum ama düzensizsin falan.Ben de elbette değilim, kimse bunu iddia edemez dedim.Kadın herşeyi değiştirdi evimde.Çatal bıçak takımını kaldırıp başka dolaba koymuş, havluları farklı katlayıp dizmiş, yatak odama da girmiş farkettim.Bana söylüyodu akşam gelince.Tamam anne diyodum.Ama bunlar birikti.Tamam diyecek halim kalmayınca bakma çocuğuma dedim.Gitti ve gelmedi.Çok memnunum.Evim kendi evim oldu.Ya açıkta peçete bıraksam onu örnek veriyodu dağınıklığa.Senin psikolojini bozuyosa yolla.Tecrübe konuştu:)))

elmalı hakıkaten sabırlı kadınmıssın
hadı kayınvalıde yasını basını almıs hafıften sıyırmıs, oglunu kıskanmıs dıyelım ne dıyersek dıyelım kı mazaretı yok
ya ogluna ne demelı
o kım oluyor da anneme saygılı olacaksın dıyor
buyuk sozume tovbe ama bır daha benım karsımda konusturmam asla kendısını
herkes haddını bılecek
sen kımsın kı abının esıne ahkam kesıyorsun

ay cok sınırlendım valla

andinam seni işten çıkarırsa o kendini bilmezler..sen muğlaya gel canım muğladaki bankacılar kapar senii..hem kocişinde burada....evet şekerim ben çok üşürüm..sivaslı bi arkadaşım var aynen sen gibi kışın gömlekle gezer...:))

seninkide fazla olmuş hani..hayır bide kayın çıkmışş. bi o eksiktiiiklava:kötükedihüso

senide benide kim tutar canım be..ama öyle olmasak bu kaynanalarda tepemize çıkar hani..böyleyken çıkmaya çalışıyorlarrkötükedihüso

Elmalı turtacım eşin ne diyor bu duruma.Hadi sen birşey diyemiyorsun o bu olanları görmezden mi geliyor.Valla sabır taşı olsa çatlardı.Bu yaşananlara.Valla benimki de evimi siler süpürür temizler elimi bişeye sürmem ama azından bi kere böle birşey çıktığını duymadım ağzından.Zaten eşim müsade etmez noluyo falan der valla.

ayy Allahım yaa ister titiz olsun ister pis gelipte kimse bana pis kadın diyemez ezdirme kendini canım bu kadar ne alaka yaa neden kalıyoki zaten sizde ve kaynına nooluyo
yaa ya ben fazla korkuttum milleti ya benimkiler edepli
yeniz evlendiğimiz zaman yemek malzemelerini tezgahın üzerine çıkarırdım salça tuz yağ cart curt kaynanam gelip gelip bak sana tertip öğreticem bunları bunları kaldır derdi 1 dedi 2 dedi 3 dedi ve ben patladım
orası benim evim istediğim gibi yaparım sanane be kadın allah allah
kaynımlada bikaç atışmamız oldu zamanında ama unutuldu gitti şimdi oıda bişey diyemez saygı duyar duymak zorunda kinmse benim evimde kalıpta bana laf edemez heleki böyle haklı olduğum bi konuda ezdirme elmalıcım yaa

Elmalı turtacım eşin ne diyor bu duruma.Hadi sen birşey diyemiyorsun o bu olanları görmezden mi geliyor.Valla sabır taşı olsa çatlardı.Bu yaşananlara.Valla benimki de evimi siler süpürür temizler elimi bişeye sürmem ama azından bi kere böle birşey çıktığını duymadım ağzından.Zaten eşim müsade etmez noluyo falan der valla.

Maytabım ben kaynanamın yanında yemek yapmadım ama kocam da yemek malzemelerini, salçayı falan çıkardığımda tezgaha 'Ne o burda kurban falan mı kestin derdi.' Ben bi taraflarımdan ter çıka çıka yemek yapayım, eşimin tepkisi de o olsun.Valla toplayacağım varsa da toplamazdım.Toplayacaktım ama sana inat toplamayacam deyip bırakırdım.Paşa paşa kendi toplardı.Sonra alıştı.Şimdi çıtı çıkamaz. Darısı diğer derslere:)))

Maytabım ben kaynanamın yanında yemek yapmadım ama kocam da yemek malzemelerini, salçayı falan çıkardığımda tezgaha 'Ne o burda kurban falan mı kestin derdi.' Ben bi taraflarımdan ter çıka çıka yemek yapayım, eşimin tepkisi de o olsun.Valla toplayacağım varsa da toplamazdım.Toplayacaktım ama sana inat toplamayacam deyip bırakırdım.Paşa paşa kendi toplardı.Sonra alıştı.Şimdi çıtı çıkamaz. Darısı diğer derslere:)))

Gülizim zaten ilerideki hedefim bodruma yerleşmek , bodrumda bi şube bulsam eleman arayan anında gelecem de kimse de alım yapmıyor ya : (((

Oh herkes benimle aynı fikirde elmalıcım kendini ezdirme , off offf anlamıyorum böyle insanları.. ben evlendim düünümden iki gün sonra balayına çıkıcaz kayınvalide ile vedalaşmaya gittik , anam anam kadın bana bi patladı saçma sapan bi sebepten , önce sustum büyüktür dedim , kocamın anası dedim , sonra bi anda küçük beyninde ne düşünüyosun dedi bana , sen misin u duyan bir bağırmaya başlamışım ama kimse susturamadı , içimde ne varsa döktüm , sonra eşim girdi devreye oda anasının yanında oturuyodu bu arada , anne dedi ne sen ne başkası benim karıma hakaret edemez , o benim karım bunu kafana sok konuşmalarına da dikkat et dedi , kadın sustu o gün bugündür de bana ağzını açamadı , ha evime gelince arkamdan bi sürü iş çeviriyor , geçen sefer bakıcıya bile neler anlatmış , çocuğa neler yapmış yazmıştım burda.. demem o ki ilk günden beri ezdirmedim kendimi ezdirmem de...

selamlar herkese,
bende anca düşüyorum artık buralara fırsat bulursam önce faceye bakıyorum ne yapım tarlaydı cafeydi derken anca vakit buluyorum..:))))
geçmiş olsun canım...
remedioscum sizede geçmiş olsun.. ay bende korkarım arıdan bazen mutfaktan giriyor ama perdeyi açıp kovalıyorum çıkarıyorum..

azocum sizede geçmiş olsun... şu yaramazı görüyormusun bayağı çoşuyor anlaşılan...:) taşınma işide zor ama sizin rahatınızda önemli..

elmalıcım kayınvaliden yine çoşmuş aman nasıl biliyorsa öyle yapsın o cadalozları birde kaynın laf söylemiş sanırım Allah kolaylık versin sana canım ...
çileğim test yapmışın bişey yokmuş gözünaydın...
cafe mafe kolay gelsin facecilere..:)) neyse birgün benim cafemede uğrayın bir yimeğimi yiyin gayrı..
bu kadar geçmişe bakabildim ancak unuttuklarım kusuruma bakmasın artık..

dün bizde kerem beyi doktora götürdük.. biraz gözünde kayma var gibi gözüküyordu.... ihmal edip duruyorduk laf aramızda korkuyordumda biraz...
neyse doktor muayene etti iki gözünün arasındaki burun çukuru yayvan olduğu için kayma oluyormuş zaten tek tarfta ve çok az miktarda kayma dedi.. büyüyüp burun kemiği geliştikçe o kaymada düzelir dedi... hatta burnunu dipten kaldırdı normal gözüktüü.. çok şükür bişey olmadığına sevindim bende.. bize ilaç felanda vermedi sadece 2 yaşına doğru bir getirin bir damla verelim düzelmeyi kolaylaştıralım dedi o kadar.. zaten bizden başkası anlamıyor herkese normal gözüküyor..
bu arada bende saçımı boyadım yine rahatladım kendimi gençleşmiş hissediyorum valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…