2008 Kasım Anneleri

herkese günaydın kıslar:teytey:
bakıyorum herkes yavaş yavaş tatile cıkıyo ohhh ne güzel herkese ii tatiller ii eglenceler
eh bende bi degişiklik yok hala calışmaya devam..valla bügün adım atacak halim yok o kadar yorgun ve halsiz hissediyorum ki ayaga kalkınca bile düşecekmişim gibi oluyorum valla :bbo:
bu arada bu gün akşam üstü ogluşumu görmeye gidecegim bakalım ne kadar büyümüş bizim ufaklık :uhm: merak ediyorum ya bi ay oldu görmeyeli inşallah iyi haberlerle dönerim kıslar
hepinizi öptüm :1hug: herkese iyi haftalar diliyorum

kızlar diğer tarafa yazdım ama sizinlede paylaşmak istedim..
tatilimiz ile ilgili..
tatile giderken netten araştırmıştım.denizdeki klor seviyes 0.8 in üzeri hamileler için tehlikeliymiş diye..bizim gittiğimiz gün sordum hemen görevlilere..2 ye yakınmış ve girmedim havuza.deniz biraz dalgalıydı.ama güzeldi.sabah 10-11 arası girdim.akşam 4-5 arası yetti bana..bu arada ben daha önce avon sattım ve 25-30 faktörlüleri etkil baya biliyorum.sadece parfümlü olduğu için kullanmaya çekindim.doktorum onların daha çok kimyasallı olduğunu sölemişti..gittiğimiz otelde 4-5 tane hamiş vardı.bitane gurbetçi çift vardı.kadın sanırım 8 aylık falan hamile.karnı kocamandı ve iri bi hatundu.akşama kadar havuza girdi.güneşin altında zaten simsiyah olmuştu.ama beni en çok üzen:elinden kola,sigara ve bira eksik olmuyodu.çok içim acıdı valla.ya insan bukadar bencil olmamalı.o çocuğun günahı ne dimi.çok etkilendim ben..alamıyosan bu sorumluluğu doğurma dimi?
akşam havuz başında oturuyoruz.bi baktım kocası almış geitiryo biraları hem kendine hem ona..bide elinde sigara..çok fena çoook..ben yavruma bişey olmasın diye çay kahve bile içmiyom be..eşim dedi ama seni takdir ediyorum çok iradelisin dedi.ben 10 yıl günde 1 paket sigara içtim.evlendikten sonra yavaş yavaş günde 1-2 taneye kadar azalttım.ve hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım..tabi irade meselesi.beyinde bitiyo herşey ama..nekadar zor olsada herkes bunu yapmalı.herşey yavrularımız için..:asigim:

hoşgeldin azo,
yazdıkların gerçekten inanılmaz, nasıl da sigara bira içebilir bir hamile? belki hamile değildir gibi saf bir soru sormak geçiyo içimden. hani bi çeşit rahatsızlığı, kilosu falan vardır diyecem :1rolleyes: ben de o kadar dikkat ediyorum, değil kahve çay bile içmiyorum, kola, katkılı içecek içmiyorum, her gün yeterli kalsiyum, protein c vitamini almaya çalışıyorum falan... inanılmaz gerçekten ya...

hoşbulduk morcadı evet canım bende görünce şok oldum.ama kesin hamileydi..kadın doğurdu doğuracak.bide çok iri biriydi..dikkat çekiyodu yani.
yazık ama..:1shok:

canım dr.um bana gaviscon şurup verdi
çok etkili insanı hemen rahatlatıyor
bende baya bi sıkınkı çekiyordum bu konuda
sende istersen dr.una ya da sağlık ocağına yazdır
kendine dikkat et canım

slm kızlar
oglusumuz ve kocısıcımle guzel bır hafta sonu gecırdık basbasa
cumartesı gunune kadar olan yogun tempom cumartesı ogleden sonrası kendımı kocıse teslım etmemle bıttı
cok guzel dınlendırdı benı
basbasa uzun zamandır ozledıgım gıbı bır hafta sonu gecırdık
tekrar asık olduk bırbırımıze coksekeriremsu
ara sıra degısıklık ıyı gelıyor
bu arada bugun baslayan bır mıde yanması soz konusu
hatta mıdem aynı zamanda bulanıyor
sut falan ıctım banamısın demedı normal sanırım bu haftalar ıcın

sızler nasılsınız bakalım bebısler ıyı mı?

selam kızlar ..
bende yazılanları pek takip edemedim malum hafta sonu yoktum..
ayrıntılıya girdim cumartesi; herşey çok güzel çıktı..çok mutlu oldum..bu arada hani erken doğum tehlikem var diyordum ya..şu anda öyle bir risk yokmuş ..herşey yolunda dedi dr um..
sanırım bende tatile gidebilicem..
azocum anlattığına inanamadım doğrusu; afedersin ama ne aptal kadınlar var...ben sigarayı , kahveyi , kolayı bıraktım.çay bile içmiyorum doğru düzgün ...allah ıslah etsin ne diyim..
bu arada cumartesi kontrolden sonra ayrıntılıya bakan dr gebeliğimin sat ile uyumlu olmadığını 4 gün geriden geldiğini söyledi..ben ve dr um bunu baştan beri biliyoruz, geç döllenmeden kaynaklı,fakat dr illa ilk usg fotolarımı istedi..bugün onun için tekrar gittim..bebişimi tekrardan gördüm..raporumu aldım ..herşey temiz..
dr da sıra beklerken bir kızcağız ağlayarak karşıma oturdu,hamile belli,dayanamadım sordum,ikili testi riskli çıkmış 1/ 230.gerçekten kötü bir rakam.amniyosentez istemiş dr ..800 ytl diyolar nasıl yaptırıcaz diye ağlıyodu ,birde üzülmüş tabi..teselli etmeye çalıştım..bişy çıkmıycak inş.filan diye..üzüldüm çok..allah yardım etsin.
allahıma şükürler olsun ki bebişlerimiz sağlıklı...

selam kızlar ben bi hamaratlaştımki sormayın şimdi bütün camlarımı sildim hemde nekadar zamanda biliyomusunuz yarım saatte.mucizevi bir bez buldum ne deterjan kullanıyosunuz ne durulama kurulama yapıyosunuz sadece bezi ıslatıp siliyosunuz ve hiçbir iz kalmıyor kuruduğunda.bezi de sadece beyaz sabunla yıkıyosunuz yeni gibi pırıl pırıl oluyo hiç leke tutmuyor.inanılmaz bişey okadar kolay ki cam silmek artık toz almaktan daha basit:)))

atacım eline sağlık bende kullanıyom o bezlerden.bitane almanyadan eşimin yengesi getirmişti bitanede geçenlerde arkadaşım verdi.çok rahat oluyo.ama canım cam falan silme artık yaaa...
bizim için tehlikeli biliyosun.yoksa bende evde bi sürü iş yapıyom dinlene dinlene ama öle kapı cam falan silmiyom.kolunu kaldır , yok olmadı sandelyeye çık....aman dikkat et..:1hug:

merhaba kızlar

bende yazılanların hepsini takip edemedim. haftasonu nette giremedim . bugünde işlerim çok yoğundu şimdi bakabildim. cumartesi bizde kızımı ayrıntılı da gördük çok şükür bir problem yok herşey yolunda gidiyor. dr. tatil içinde izin verdi en sevindiriciolanda bu . herkes bir yerlere gitti . gerçi benim yıllık iznimde yok ama işten ayrılmayı düşünüyorum ağustos 10 gibi falan

ata tanem bende tam cam sileceğim bu haftasonunda.Şu mucizevi bezi nerde bulabilirim ismi nedir yazarmısın benimkide yarım saatte bitsin istiyorum da.

canım markası smart microfiber window cloth.katalogla satılıyo avon gibi

tatlım bir cok markada var aynı bezden gercekden büyük kolaylık benim evim 3. kat altda mobilya mağazası var bide onun deposu var bir kat 4. kat oluyo benim yükseklik korkum olduğu için cam falan silemiyodum
bu bezlerden aldım bende kocam sildi camları valla büyük kolaylık aynaları sillmekden nefret ediyodum iz kalıyodu cünkü bi siliyorum hiç bişey kalmıyo mikrofiberli bez diyeceksiniz temizlik malzemeleri satan bide plastik bardak ne bilim paspas falan satan yerlerde bulunuyor burda sizde sorun tavsiye ederim bezi yıkıyosunuz ama suyla deterjan değirmeden sade suyla siliyosunuz bırakıyosunuz kuruyunca hiç iz kalmıyo muhteşem bişey :lepi: benim mobilyalarımda koyu renk ve onlardada iz kalıyodu o bezle sildim bişey kalmıyo bide cok güzel temizliyo

Son düzenleme:
vay bee ne hamarat bezler varmıs da bızım haberımız yokmus
annem derkı namazda gozu olmayan ezana kulak vermez onun mısalı hıc bılgım yok anacım
temızlık ıslerı benı pek acmadıgından herhalde ılk kez duyuyorum
temızlık ıcı acmaz dedıysem pasaklı degılım canım kendı ısımı kendım gorebılıyorum da zar zor ıste tatlicadiarzu

kizlar dün esim ilk defa hissetimi yavrumuzu ben zaten ta 16 haftalikken likken hissetmeye baslamisdim ama esime bir türlü denk gelmedi yada elini koyar koymaz tekmelemedi yavrum dün babasi koydu elini bi tekmeler bi tekmeler ben bile sasdim ya sonradn babacimi olcak ne ya disardan bile belli oldu gördük cok yaramaz olcak bu oglan kizlarim öyle degildi ya aslinda ikinci kizimda uslu sayilmazdi ama bu kadar da degil simdiden böyle olursa sonradan ne yapar bilmiyorum bak simdi yine tekmeleri savuruyo ya bide bisey sorcam ben ne zaman pc basina otursan tekmelemiyen cocuk bi basliyo simdi yine basladi

kızlar iğnemi vuruldum geldim ay küçücük bir iğneymiş vururken hiç acımadı inşallah yarın da o dediğiniz acıyı yaşamam.
buarada iğne için nezaman demişti size doktorlar ben gecikmedim dimi doktor 2 hafta sonra demişti ben 2 hafta 3ün sonra vurdurdum bişey olmaz herhalde dimi???

kızlarrrr ben geldim ayrıntılıyagirdim bugün anibi kararla korkunun ecele faydası yok dedim düştüm yollara.neyse herşey normal çıktı çok şükür elhamdülillah.22 hafta 5 günlük 507 gr ve 25cm.kuzucuk 500 gr olmuş inanamadım yaa nasılda büyüyolar maşallah dimi...

Al benden de o kadar :)))
İki gündür yoruldum annemlerdeyim ama büyük temizlik yapıyoruz.bende ufaktan yardım ediyorum geberdimmmm

Ne sevinmiştir şimdi eşin ne mutlu canım.

İnşallah acımaz canım.Bi sorun olmaz heralde bi haftadan.d,ğer dozu 1 ay sonra yapacaklar değil mi?

Hoşgeldim mmmf27
gözün aydın maşallah büyümüş minik kuşun

kızlar hepiniz hoşgeldiniz.ne güzel yine canlandı sayfamız :))
azocum bende inanamadım bira mı !! bende pek kahve kola içmemeye çalışıyorum sigarayı bıraktım.benim eşimde beni çok takdir ediyor.

Minik kalimero aşık mı oldunuz yeniden ne mutlu.maşallah.

eylülcüm ayrıntılın iyi çıkmış çok sevindim.

hepinizi öpüyoruz teyzeleri.
biz baya şiştik .hala inmedi ayaklarım (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…