2008 Kasım Anneleri

mmf bu durumu aramızda yasayan en canlı ornek
zor bır surec ama yaramazlıkların baslangıcını memoda goruyoruz bız takıpcısı oluyor canım

gulızcım ben 1 yas kontorlune gıttıgımde doktoruma sormustum
artık bal ve yumurtayı beyazıyla bırlıkte verebılırsın sorun yok demıstı
ondan bu yana sabahları kahvaltısına ve aksamları muhallebısıne azıcık bal katıyorum

andısım tsk ederım canım bılgılendırdıgın ıcın ama benım dogum yaptıgım hastanede yapmıyoruz demıslerdı
tekrar sorsam ıyı olacak

hayırlısı olsun , zor bir durum...ne yapmayı düşünüyorsun?

“9-26 YAŞ ARASINDAKı KADINLARA UYGULANIYOR”
Kutluk, rahim ağzı kanseri aşısının, 9-26 yaş arasındaki kadınlara uygulanabilmesi için Sağlık Bakanlığından ruhsat aldığını anımsatarak, “Aşı, rahim ağzı kanserlerinin yüzde 70’inden sorumlu tiplerine karşı geliştirildi. Yüzde 30’u hala boşta ama o iki tipine karşı yüzde 100’e yakın koruma sağlanıyor. Aşı, HPV 6, 11, 16, 18 tiplerini içeriyor. HPV 16 ve 18 dünya üzerindeki rahim ağzı kanserlerinin yüzde 70’inden fazlasına neden olurken, HPV 6 ve 11 ise dünya üzerindeki genital siğillerin yüzde 90’ından fazlasından sorumlu tutuluyor” dedi.

“Rahim ağzı kanseri aşısının, 0-2 ve 6’ncı aylarda olmak üzere 3 doz yaptırılması gerektiğini” ifade eden Kutluk, rahim ağzı aşısı yaptırıldığında da rahim ağzı taramalarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kutluk, aşının maliyetinin yüksek olması ve henüz yeni uygulanmaya başlanması nedeniyle henüz yaygın olarak kullanılmadığını belirterek, “Maddi durumu uygun olan kadınların aşıyı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Rahim ağzı kanseri aşısı, teknolojinin bize sunduğu bir imkan. Her sağlıklı kadın yaptırmalı” diye konuştu.

Prof. Dr. Kutluk, aşının maliyetinin çok yüksek olduğu için devletin karşılayamayacağını, devletin zorunlu aşılar kapsamında başka aşıları bulunduğunu, devletten şu anda bunun ücretinin karşılamasını beklemenin doğru olmayacağını vurguladı.

HPV aşısı sadece kansere yol açan 16 ve 18 numaralı virüslere karşı koruma sağlar. Koruma süresi bugünkü bilgilere göre ömür boyu değil, sadece 5 yıldır. Bu sebeple de 10 yaşında aşı yapılan bir kız çocuğu 5 sene sonra muhtemelen korumasız kalacaktır. Bu kızların tekrar aşı olmaları gerekecek, aksi taktirde aşıyı boş yere yaptırmış olacaklardır.

HPV aşısının, kansere yol açtığı bilinen 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68 ve 73 numaralı virüslere karşı hiçbir koruyucu etkisi yoktur. Bu sebeple de kadınların rahim ağzı kanserine karşı smear testleri ile izlenmeye devam edilmeleri gerekir. Bu şekilde düzenli jinekolojik kontrol altında kadınlarda rahim ağzı kanseri zaten çok erken evrede yakalanıp kesin olarak tedavi edilebilmektedir.

HPV aşısısın vücudun diğer virüslere karşı doğal bağışıklığını azaltıp azaltmayacağı; HPV aşısı ile tip 16 ve 18’ e karşı korunma sağlanırken, kanser yapabilen diğer HPV’ lerin kanser yapıcı etkilerinin artıp artmayacağı; HPV aşısının karsinojenik ve genotoksik (genler üzerine zararlılık) etkilerinin olup olmadığı da belli değildir.

selamlar oğlanlar hazır uyurlarken bende bir selam vereyim dedim sonra yazmaya bile fırsatım olmuyor..
çok şükür hastalığımızı tamamen atlattık kaan çok iyi keremede arada az şurup verdimki oda bu telaşta hasta olmasın diye.. artık kudurukluğa sınır tanımadan devam ediyorlar..
bu arada kaan hastalıktan sonra daha sakinleşti gibi ama belli olmaz benim kudurklarım onlar biliom huylarını..
sabah bizi çok güldürdü kaan babası facede bir kedi videosuna bakıyor ekranıda büyütmüş kaan kediye eliyle sevmeye çalışıyor oğlum oda senin gbi minnoş dedim baş parmağı ile işaret parmağını birleştirmiş hani solo reklamındaki gibi yapıyor seviyormu yoksa oda küçük demeyemi çalışıyordu bizi çok güldürdü..
bu arada ailecek çok sevinçliyiz bayramı yalnız geçirmeyeceğiz anane ve dedemiz geliyorlar....
kaanda uyandı ben yazarken.. azda olsa geçmişe bir bakınayım kucağımda dururken...kerem uyanmadan....

Hiçççç bilmiyorum ne apacağım konusunda andinacım ve kalimerocum üzülmemek elde değil.Arkamdan çevirlenleri görmeyecek kadar körmüşüm.Nasıl yapabilirler bunu bana buraya verdiğim emek, çaba kimi zaman sabahladım.Kimi zaman sabahın 4'de geldim sırf düzen otursun hiçbişeyim aksamasın diye.Bir çok iş değiştirdim çıkarıldımda ama çıkarılma sebeplerim çok farklıydı tasfiye filan hem bu sebeple çıktım.Kaç senelik emeğim var burada gözle görülür başarı grafiğim var geçmişe baktığımda üstün çalışma yeteğinden dolayı vermiş olduğunuz hizmetten dolayı diye başlayan plaketlerim var.Nolduu nerde hata yaptım nerede bunları hakkedecek ne yaptım.Koca birr hiççççç.Emeğe saygı kalmamış geçmiş artık mazi olmuş öne sürmek neye yarar.Beni sürdüler çünkü kendi isteğimle çıkmamı istiyorlar.Yıldırmaya çalışıyorlar.Hiç beklemezdim bunları keşke adam gibi karşıma çıkıp söyleselerdi de bu kadar oyunlar dönmesiydi.O zaman bukadar ezik hissetmezdim kendimi yer yarılsa şuanda da içine girsem.

haa gözlerim güzel o ayrı :roflol:

neyseki gözleri tutturmuş canımcım..:))

miniğim o zaman bende vermeye başlayayım..sakıncası yoksa..

dilekcim hakkında hayırlısı canım..zaten hamile kalınca çalışmayı düşünmüyodun yanlış hatırlamıyorsam..boş ver takma..hayırlısı..

selam millett..oglum 3 gecedir cok huysuzdu uyanik gecirdik geceleri ama nedeni belli oldu..

dün bi baktim azi disi var..kocaman bisiy cikmis mahfetti ama yavrumu ya..simdi kendisi yeni disine

alismaya calisiyor sanirim isaret parmagi hep agizda:)

gecmise bakamiyorum cok yazmisiniz yine,iyimi herkez bi terslik yok dimi herkezde?

herkes nereye kayboldu
ne oldunuz bir anda
ben gelmiştim oysa ki
biraz geçmişe bakayım dedim ama bir döndüm kimse kalmamış

dilek gerçekten üzüldüm durumuna hakkından hayırlısı olsun
ama maalesef özel sektör ve bu sektörde böyle
mesela beni patronumun gözden çıkarmayacağını bilirim
bensiz yapamaz ama her an ödüm kopar ya çıkartırsa diye
daha iyi bir iş bulamazmıyım elebette bulunur ama alışkanlıklar ve verilen emeğe üzülüyor insan .

çilekk yeni dişiniz hayırlı olsun
azılılar kervanına hoş geldiniz
şimdi bol bol salya ve ısırmaları göreceksiniz :))))
yani en azından bizde durum böle oldu o parmak sürekli ağızda ve orada haliyle ortalık salya :))

maytabım sağol canım senin kuzu nasıl oldu?..
dilekcim hayırlısı olsun canım yinede işten çıkmamışın bu devirde iş bulmakta çok zor ama emeğinin karşılığını alamamak seni çok yaralamış..
aynı durumu bizde ablamda yaşadık oda bir üniversitenin döner sermayesinde saymanlık yapıyordu orayı iilk açtıklarında çekip çeviren ablamdı yeni gelişmeleri uygulayan gece gündüz çalışan hatta o dönem bende döner sermayede çalıştım yardım için ozaman bende aynı üniv. de çalışıyordum.. onun yaşadığı yoğun tempoyu gördüm ama sonra özellikle erkekler çekemediler üstlerinde bir bayanın çalışmasına görev vermesine bazı zorluklar çıkardılar aynı sana yapılan gibi yıldırma politikası uyguladılar görevleri yapmayarak şimdi yine aynı üniversitenin başka bölüm saymanlığına geçti ablam en sonunda.. zor ya bir kadını çekemiyorlar birde erkeklerin bu afralarıyla karşılaşıyorsun...
çilekcim yeni dişiniz hayırlı olsun..
geçmişten zeynam böyle kötü şeyler düşünme bacım bana ilk hamile kalmadan önce simır testi yapıldı sonrasında bende üşendim ve doğumdan sonra hiç jinekolojiye gitmedim..... bu gidişle ne zaman giderim onuda bilmiyorum valla..
gülizcim ben oğlanlara süt veriyorum bal vermedim ama ballı süt almış eşim onu verdik çokta sevdiler...

Nurcandoğucum geçmiş olsun canım allahım sana sabrını versin.Korkma canım ve meleğine güven o seni yalnız bırakmayacak.Canım sonuçlardan da bizi haberdar et tamam mı?

bugün gittim yine yanına. Tedaviye ağır cvp veriyormuş bebeğim ve 10güne uzayabilir tedavi süreci dedi doktor. Nefes alması hala aynıymış çok hızlı yani rabbim bana bağışlasın bebeğimi tek isteğim bu mafoldumben

sabahki bebeği küvözde olan arkadaş nurcandı sanırım canım benim oğluşlarda 15 gün kaldılar kiloları senin bebkten daha düşüktü ama çok şükür ogünleri zorda olsa atlattık.. hiç üzülme inşallah en kısa zamanda bebişini evine götürürsün çocuğunun sağlıı için orada olması çok önmli biz kabul edemesekte zorlansakta orda olması şu anda evde olmasından daha iyi deiğim gibi korkma senin bebişinde atlatacak bunu.. sağlıcakla güle güle büyütün bebişinizi...

Canım hep dua et.Yapacağın bişi yok.Bebeği 1 ay küvezde kalanlar var.Yaşıyolar ama.Panikleme hemen.Gün gün düzelir.İnşallah bigün yavruna bu olanları anı olarak anlatacaksın.Bizim dualarımız da seninle.Rabbim tez zamanda sağlıkla kavuştursun ikinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…