2008 Kasım Anneleri

Korkma çilekciğim şu an karnında rahatça hareket edebiliyo oğluşun günde kaç kere nerden nereye zıplıyordur o.Bu tip sıkıntılar son aylara mahsus diye biliyorum sen yinede içini rahatlatmak için bi yerde ultrason muayenesi ol istersen maksat sen rahatla yoksa hiç bişeyiniz yoktur bence olmasında inşallah

canım bende öle bi ağrı yok ama 2 gündür karnımın üst tarafında midenin olduğu yer ve göğsümün alt tarafına doğru bi gerilme var ki beni çok rahatsız ediyo..
dün sabah kalktım.tam hapşururken göğüs kafesimi var orada göğsümün alt tarafında içerden sanki bişey yırtılıyo gibi oldu.ay öle korktum ki..
akşama kadarda nezaman geriye doğru dik durmaya çalışsam nezaman derin nefes alsam orası acıdı.acaba içerde rahime yer açılırken bişeylermi yırtılıyo:bbo:
amma çok kuruyorum galiba yaaa:uhm:
ama çok fena bi duygu..
bide kaç gündür gazım var galiba ondan karnım kaskatı oluyo..
allah hepimizin yardımcısı olsun:1rolleyes:

arkadaşlar az önce aşağıdaki yazıyı okudum ve sizinlede paylaşmak istedim.

Omega 3'ler ve gebelik ?
Son 10 yıl içerisinde Omega 3 yağ asitlerinin gebelikte hem bebek hem de anne açısından önemi çok daha iyi anlaşıldı. Yapılan çalışmalar Omega 3 yağ asitlerinin anne karnındaki bebeğin

beyin oluşumu ve gelişimi,
Görmeyi sağlayan retina'nın gelişimi,
Sinir sisteminin gelişimi
aşamalarında önemli rol oynadığını göstermiştir.

Öte yandan anne açısından bakıldığında ise

gebelik zehirlenmesi olarak adlandırılan preeklampsi, erken doğum ve doğum sonrası depresyon risklerini azalttığı düşünülmektedir.

Gebelik sırasında besinler yolu ile yeterli miktarda omega 3 alınmadığında bebek gereksinim duyduğu bu maddeleri annenin depolarından kullanmaktadır. Omega 3 lerin beyinde depolandığı düşünüldüğünden bu durumda tüm gebelik boyunca anne bir miktar beyin hücresi kaybına uğrayabilir.

Omega 3 yağ asitlerinin aynı zamanda bebeğin büyümesine ve kilo almasına da yardımcı olduğu bu sayede düşük doğum ağırlığının önüne geçebildiği kabul edilmektedir.

Gebelik sırasında yeterli miktarda Omega 3 alan annelerin bebeklerinin uzun dönemde dikkat toplama yeteneklerinin daha fazla olduğu ve benzer şekilde görme gelişimlerinin omega 3 almayan annelerin bebeklerine göre daha iyi olduğu da ileri sürülmektedir. Ayrıca Omega 3 alan annelerin bebeklerinin ileri dönemde daha az davranış problemi gösterdiği ve meme ile prostat kanserine yakalanma şanslarının daha azaldığı da ileri sürülmektedir.

Yapılan bir çalışmada 9 aylık bebeklerin problemle karşılaştığında çözme yetenekleri incelenmiş ve anneleri gebelik sırasında omega 3 alan bebeklerin bu konuda almayanlara göre anlamlı oranda daha başarılı olduğu gösterilmiştir. Aynı çalışmada Omega 3 alımının bebeklerin IQ düzeyi ya da hafıza yeteneklerini etkilemediği ortaya konmuştur.

Omega 3 ne zaman alınmaya başlanmalıdır?
İdeal olan kendi sağlığınız açısından da tüm yaşamınız boyunca yeterli miktarlarda omega 3 almanızdır.

Bebeğiniizn gelişimi açısından ise son 3 ayda günde en az 250 mg Omega 3 alınması önerilmektedir. Bu dönem bebeğin beyin gelişiminin %70'inin gerçekleştiği devredir. Ayrıca sinir sistemi de gelişimini büyük ölçüde bu son dönemlerde tamamlar.

Omega 3 kaynakları nelerdir?
Omega 3ler açısından en zengin besin maddeleri balıklardır. Bunlar arasında en fazla Omega 3 içerenler ise

Uskumru
Ringa balığı
Sardalya
Hamsi
Somon
Ton balığıdır
Bu balıklar arasında büyük olanlar civa başta olmak üzere bazı kimysal çevresel faktörler tarafından kirletildiğinden küçük balıkların tercih edilmesi önemlidir.

Ülkemiz açısından bakıldığında hamsi ve sardalya çok önemli ve değerli besin maddeleri olarak öne çıkmaktadır.

Omega 3 yağ asitleri balık dışında diğer bazı besin maddlerinde de bulunmaktadır.

Ispanak, kara lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler
Keten tohumu
Ayçekirdeği
Omega 3 ile zenginleştirilmiş yumurta, ekmek, meyvesuyu gibi besinler
ve bunların dığında belki de en önemlisi Ceviz

Gebelikte Omega 3 almak gerekir mi?
Besinler yolu ile alınmakla birlikte gebelikte yeterli miktarda Omega 3 aldığınızdan emin olmak için doktorunuz gebeliğinizin 2. yarısında size balık yağı tabletleri almanızı önerebilir. Burada önemli olan balık karaçiğerinden hazırlanmış ürünleri kullanmamaktır. Bunlar yüksek dozda A vitamini içerdiğinden bebek üzerinde olumsuz etkilere neden olabilirler.

bilgiler için teşekkürler azocum
ama malesef ben balık yiyemeyenlerdenim
ceviz yemeye çalışıyorum tabi unutmazsam
bu bende büyük bir eksiklik gibi geliyor
vicdan azabı çekiyorum adeta

bu arada bende dün gece tam yatacakken sol kalçamdan bacağıma doğru bir ağrı hissettim
sanki kramp girecekmiş gibi biraz dolandım ama nafile
yattım bacağımı nereye koyacağımı bilemedim
uyuyakalmışım sabah tuvalet için kalktığımda hala ağrı vardı
neyseki şimdi iyiyim
hergün bir başka geçiyor artık kendimize dikkat etmemiz lazım

fater bende aynı sen gıbı vıcdan azabı cekıyorum cunku
ben balık asla yemem balık yagı hapı ne kadar guvenlı bılmıoruz ama yıne de haftada 2 kez kullanıyorum
cevız yemem gerekır aslında ama mıdemı bulandırıyor bana cok ayglı gelıyor maalesef
ne kadar kendımı zorlasam nafıle ne olacak halım bılmıyorum

ayrıca benım bacaklarımdan cok ayak topuklarım cok sıddetlı agrıyor
ayakta kalmamaya dıkkat etsemde bazen fecı sızlıyor

minik kalimero bende senin gibiyim
sabahları kalkınca bazen ayak tabanlarımın üstüne basamıyorum
sızlıyor resmen sanırım normal bir durum bu
Allah'tan tatil de evdeyim çalışıyor olsam nasıl dayanacaktım bilmiyoum

kızlar bu yazıyı gönderdim çünkü bende balık yiyemiyorum.eskiden çok severdim ama hamişlikte yiyemiyorumkafamçokkarıştı
bizim iş yerinde 4 ay önce doğum yapan bi arkadaşla konuştuk bugün.öle araştırıp yazıyı okudum zaten.ona doktoru omega3 hapı vermiş.2 ağustosta kontrole gittiğimde doktoruma sorucam bende.sizde sorun ve başlayalım diye gönderdim yazıyı..
son 3 ayda faydalıymış..anca alır başlarız.ama doktorlarımıza soralım.bebeğimizin sağlığı,zekası vs.için kızlar..geç kalmayalım..:dance::teytey:a.s.

kizlar bu doktorlar bi acayip ya!aradim,sorun olmaz korkmayin dedi.
sonra bana kuruyemis yiyormusunuz dedi?bende cok ender arada yerim ama
illaki diil benim icin dedim..ve dediki;suandan itibarem kesin kuruyemis olayini
cünkü ne kadar cok yerseniz bebeginizin dogduktan sonra astim olma riski o kadar artar..
haydaaaa,e ilk aylarda ceviz yiyinde beyni gelissin diyen kimdi acaba?
neyseki yemiyodum zaten..

Arkadaşlar
bende hamile kalmadan önce balık çok severdim ama hamile kaldığımdan beri kesinlikle yiyemiyorum.. Doktorum solgar'ın 1000 mg'lık balık yağı hapını verdi.. Her akşam yemekten sonra alıyorum üstelik 2 ay filan oldu başlayalı.. Akşam yemeği ile birlikte alıyorum yoksa balık kokusu geliyor ağzınıza. Ama yemekle alırsanız sorun yok.. Benim bir arkadaşımda international hospital'a gidiyor. oda aynı şekilde balık yiyemiyor ve dr'u onada başlattı.
Bence balık yiyemeyen arkadaşlar doktoruna sorup biran önce başlasın bebek için çok faydalıymış. Doktorum aldığım demir hapı veya vitamin gibi buda gerekli dedi..
Sağlıkla kalın

günaydin kizlar..nasiliz bakalim bugün?

söylemistim,ben hamileligimin basindan buyana aliyorum balik yagi ama
yalniz balik yagi diil bi karisim verdi doktorum icinde B6,B12,E folat ve omaga3 olarak..günde iki tane almami isteedi doguma kadar..

gunaydın kızlar
bu kuruyemiş olayını bilmiyordum ben cekırdek ve antep fıstığı yıyordum çekirdek kabak cekirdeği tabi agustosun 6 da glıkoz testı ıcın gıdıcem ozaman balık yagı ve bu kuruyemiş olaını bı sorayım :CüvCüv:

gunaydın hamısler
ılk kez duyuyorum bu kuruyemıs meselesını
ılk zamanlarda bende antep fıstıgı cok yerdım ve doktorum ıyı oldugunu soylemıstı
sımdı cevız de dahıl olmak uzere hıcbırsey yıyemıyorum ama sımdı hata mı ettık yıyerek

ayrıca bana da doktorum en basından bu yana seven sea balık yagını verdı haftada 2 kez alıyorum

selam kızlaaaar ceviz kuruyemişten sayılmaz bence yaa sonuçta herhangi bir işlem görmüyo tuzlu falan da değil çekirdek falan olabilir de ceviz sanmıyorum ama genede kontrole gittiğimde sorayım merak ettim.buarada balık yağı hağı kullanmıştım bende eskiden bi marka var asla koku falan yapmıyo ağızda yutarken falan da çok rahat etmiştim onunla adı seven seas pulse fiyatı 15ytl falan ama çok iyi bir marka
bide şu yazıyı okuyun
http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=412

banada cok ilginc geldi doktorum söyleyince..gidince detayli sorayim bende..

ilk defa duydum bende kuruyemisin bebekte astim rahatsizligini tetikleyebilecegini..

ata_tanem zaten doktorlarin verdigi balik yaglari hep
baligin karacigerinden üretilmeyenlerdir..cok farkli markalar
var test sonucu veriyorlar burada bu tür yaglari..benim aldigimin tadi filan
gelmiyorda kocaman bisiy ya,iki bardak suyla zor iciyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…