2008 Kasım Anneleri

Çilekcim noldu acın sancın geçtimi elektrik çarpmaları?Umarım geçmiştir sen gurbettemisin merak ettim eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun

alman markası herhalde.gerçi dediğin doğru doktorlar ihtiyaca göre herkese farklı ilaç veriyorlar.bende gittiğimde söyliycem ben balık yiyiyorum fırında çipura falan genelde ama herzaman istikrarlı bişekilde yiyemiyorum oyüzden en iyisi hap herhalde

Çilekcim noldu acın sancın geçtimi elektrik çarpmaları?Umarım geçmiştir sen gurbettemisin merak ettim eğer öyleyse Allah yardımcınız olsun

polipecim ara ara oluyor yine..evet canim ben yurtdisindayim norvecte yasiyorum..

ata_tanemcim norvec markasiymis bu..yinede azda olsa yemen cok iyi.ben hic yemiyorum o yüzden takviye almam sartmis..keske düzenli yiyebilsekte kalmasa ihtiyac ilaclara.

ya bu sıcakta çok da çekilmiyor balık canım yaa içi bulanıyo insanın özellikle kızartmasından fırında hafif oluyo her hafta yada 2 haftada bir yemeğe çalışıyorum ama tabii devamlı olmuyo tavuğu balığa oranla daha fazla yiyiyorum ama et hiç yemiyorum annem pişirirken kokusundan bi tiksindim ozamandan beri ağzıma sokmuyorum kırmızı eti bööğğğğ

Ya kızlar ben tam bi balık delisiyimdirde yazın hiç aklıma gelmez bu sıcakta neyse son 3 ay falan diyosunuz biraz daha serinleriz belki o zamana kadar

Balık yağı kullanmayı düşünen arkadaşlar bence dikkat edin. Çünkü bildiğiniz gibi balık yağı büyük ve derin su balıklarından elde ediliyor. Ve bu balıklar da kurşun gibi ağır metal içeriyor. Yani balık yağı alıp da bebişlerimizi besleyelim derken ağır metallere maruz bırakmayalım. Bunun için en güvenilir şey yine doğal yollardan küçük balık tüketmek. Bu arada semizotu doğadaki en yüksek omega3 kaynağı, bilginiz olsun. Hele bu sıcaklarda yoğrtlu salartası öyle güzel gidiyor ki...

saol canım tesekkur ederım pazar gunu bakalım ama yattıgımız yere konulacak o fırfır ama ben seyyar olsun ıstıyorum oturma odam ve salonumda cok sıcak oluyor genede bakarım tessekkur ederım
kızlar bu balık buyudukce kursun ve cıva ıcermesı fazlalalasıyor dogal yoldan almaya calıssak ben sadece ton balıgı yıyorum oda cok nadır arkadasın dedıgı gıbı semızotlu salatada cok gusel olur

Arkadaşlar aşağıdaki yazı balık yağı ve ağır metallerle ilgili:

Uyarı:
1-Balığın karaciğerinden üretilmiş olan balık yağlarını hamileler kullanmamalıdır. Çünkü bu balık yağı çeşidinin içinde (retinol) A vitamini yüksek oranda bulunur ve de A vitamini vücutta depo edilen bir vitamin olması sebebiyle yüksek dozları anne karnındaki bebeğe zarar verir. Hamileler Balığın gövdesinden üretilen ve A vitamini içermeyen balık yağı çeşidini kullanmalıdır.

2-Balık yağının yararlarından faydalanmak için civa kurşun ve diğer ağır metaller ile kirletilmemiş balıktan elde edilen farmasötik kalitede balık yağı kullanmak gerekir.

Kullandığınız balık yağının bu tür zararlı maddeler içermediğinden emin olmalısınız. Kalitesinden emin olmadığınız balık yağı takviyesini kullanmayınız. Aynı risk besin olarak tüketilen balıklarda da olabileceği için aynı uyarı bunun içinde geçerlidir. Bu tür maddeler beyin gelişimine zarar verir.

Her balıkta omega 3 bulunmaz. Somon, uskumru, ringa balığı, sardalye, alabalık omega 3 içeren balıklardır. Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar da omega 3 yağ asitleri daha fazladır. Balıklar bu maddeyi planktonlardan üretirler.

Diğer omega 3 kaynakları ceviz semizotu, keten tohumudur.
Balık Yağı Takviyesi Nasıl Seçilmelidir?

Besin uzmanlarının omega 3 ihtiyacınızı balıktan karşılamanıza nazaran balık yağı takviyesi almanızı önermelerinin bir nedeni balıkta bulunan yüksek düzeyde cıva ve diğer tehlikeli kimyasallardır. Maalesef, aynı toksik düzeyler de kirleticiler bazı balık yağlarında ve balık yağı takviyelerinde bulunabilirler.

Balık yağından gerçek anlamda sağlığa yarar elde etmek için cıva, kurşun veya diğer ağır metaller ile kirletilmemiş balıktan elde edilen farmasötik kalitede balık yağı ile yapılmış bir balık yağı desteği seçmek önemlidir. Buna ilaveten, balık yağı toplanıldıktan sonra da şayet nakledilmişse veya şişe ile balık arasında başka şekilde işleme tabi tutulmuşsa kirletilmiş olabilir. Süreç de ne kadar az el devreye girerse, kirletilme ihtimali o kadar azdır.

selam kızlarrrrrr
bu balık gerçekten hepimiz için sorun sanırım hele de bu yaz sıcaklarında
tüm yazılan bilgilerden yola çıkarak en iyisi taze küçük balıklardan tüketmek sanırım
ben geçen kontrolümde sorduğumda balık hapının balığın yerini asla tutmayacağını söylemişti
eylül gibi ve sonrası daha rahat yeriz herhalde
tabi geç kalmış sayılmazsak

merhaba kızlar

bende doktoruma sordum bu balık meselesini doktor zaten balık mevsimi değil o yüzden kendini sıkma dedi. çok aşırı olmamak kaydıysa hergün ceviz ve fındık içi yiyebilirsin balık yerine dedi.gerçi ben bunları bile yiyemiyorum. bu hafta başlayacağım ama hayırlısı ile.

selam kızlar
acayip bir rüya gördüm ..köy gibi biryerde sağlık ocağında muayene oluyorum..dr beni usg ye koymuyor eliyle karnıma bişey sürüp yorum yapıyor..güya bebeğim küçükken anne karnında kuduz olmuş ama atlatmış kafamçokkarıştı..hay allahım ya açıkta kaldım heralde..

eee sizden naber..biz dün kızımla çok yorulduk..ona ciciler aldık ,seçerken kızımda çok yoruldu..içerden tepikleyip durdu ..sanırım beğendi aldıklarımı...sırnaşık şey

sorma eylül bende tuhaf bir rüya gördüm Allah hayırlara çıkarsın
rüyamda tuvalete gidiyorum kanamam geliyor
çok yoğun bir şekilde
anneme söylüyorum bişey olmaz diyo
ben telaşlanıyorum ama kimsenin umrunda değil
sonra deli gibi ağlamaya başlıyorum beni dr.a götürün diye
ilgilenen yok
bi daha giriyorum wcye hala devam ediyo kanamam çok ağlıyorum çok

dediğim gibi Allah rüyalarımızı hayra çıkarsın
hamilelikte böyle rüyaların görülebileceğini duymuştum
psikolojik herhalde

Eylül yorgunluktandır o garip rüyalar a.shayırlara gelsin :teselli:neler aldınız merak ettim bizede gösterin cicilerinizi nolurrra.s güle güle kullanına.s.

bu aralar sürekli bende korkunc rüyaalr görüyorum..ama kabus gibi yaa..
aklima gelmeyen rüyama geliyor...

birde bugün ayaklarim bir sisti cok fenaydi..tuzluda yemiyorum ben neden sistiler ya?
uzandim kaldirdim ayaklarimi yattim,simdi biraz daha iyiler..off sismesinler yaa

merhaba kızlar
bu tür rüyalar olurmuş hamilelerde.illa bi anlamı olması gerekmez.Ee doğum stresi bilinç altında yatıyor ne de olsa :))

Çilekcim aynen bende habire şişiyor ayaklar.evde olsam bile durum aynı.sanırım sıcaklar sandığımızdan daha fazla etkiliyor.
Yakın zamanda doktora gidecek olanlar sorsa bari.

benim 2 gündür sağ kasığımda bi sancı var.sabahları çok sıkışmış bi şekilde wc ye koşturuyorum ve dediğim yer ağrıyor.wC DEN SONRA BİRAZ RAHATLASA DA YİNE DE gün içerisinde ağrı var.
sanırım enfeksiyon geçmedi benim.Randevu alayım haftaya doktora gideyim dedim.20. haftadan sonra takibe alnıyoruz dediler.iyi de ben tatile gelmişim buraya insan tatilde hastalanamaz mı :) alllahım yarabbim.Yarın tekrar görüşcem asıl sekreter yokmuş.Olmazsa başka bi hastaneye giderim.ama Başkent Hast. içime sinen bi yer olduğundan oraya gitmek istyyordum.bakalım artık.

Bu arada kapı süsümüzü yaptım.cicilerimiz sayfasına koyarım resmini birazdan.bakalım beğenecekmisiniz.

Kızlar ben zaten her gün bi kaç ceviz içi,fındık ve badem içi yiyorum.bebeğin beyin gelişimi için çok faydalı diye.Bu sıcakta balık pek yenmez zaten.cevizdede omega 3 var.

Son düzenleme:
kızlar ömürsünüz çok takmışsınız kafayı ondan öyle rüyalar görüyosunuzdur.
bu arada temmuz annelerine grip doğum yapanların hikayelerini okudum nasıl yapmışlar doğumu diye.kimi kesinlikle normal yapın kimi de sezeryan yapın diyo amma kafam karıştı.baya ilginç hikayeler var okumadıysanız mutlaka bakın.ben de bunları okuyunca azcık tırstım sanki:)))

darkcim insl.önemli bir sorunun yoktur..ama yinede git istersen bir doktora.nede olsa vücut cok hassas..
sabah ayaklarimi taniyamadim ben,cok korkunctuuuu!!!

ata_tanem bazen okuyorumda kimisi o kadar detayli anlatmiski wallahi korkuyorum benya..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…