- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #50.421
evet canım 6 ay 200 veriyoz ..ama bazen 7 ay olabiliyo...1200-1400 yıllık olarak değişiyo işte canım..merkezi sistem oldumu iyi oluyo..daha sıcak ve daha ekonomik oluyo..ama kombidede şu güzeeliik var ..kimseye bağımlı değilsin..keyfin isterse 50 edersi istemezse 30 edersinn..bizde o yok işte..ortama uymak zorundasınnnngulızcım 6 aylıgına mı 200 tl verıyorsunuz :1shok:
cok super yaa ıyı tasarruf yapılır orada bız hakkaten cok harcıyoruz yakıta
mmf benım esımde halımı gorunce 2.ıstemedıgıne emınmısın
caktırmadan bana surprız falan mı yapacaksın yoksa dıyor :CüvCüv:
maytapcığım kombilerde genellikle 7 yıldan sonra bozulmalar başlar 3 parça bozulur ntc sensör, 3 yollu vana ve genleşme tankı
arıza durumlarında ilk etapta bu 3 parçaya bakılır
kombi ntc sensör diye küçücük bir parça var servis geldiğinde onu değiştirmiş miydi o parça suyun sıcaklığını algılayıp kombinin beynine çalış ve ya dur diye emir verir eğer o sensör bozuksa suyun sıcaklığını anlayamaz ve çalışacağı yerde durabilir ya da fazladan çalışabilir
bir de 3 yollu vana diye bir vana var suyu dağıtan o da bozulmuş olabilir
ayrıca genleşme tankı diye bir parça var onun içindeki membranın havası azalmış olur servis geldiğinde oraya hava basmalı
en kötü ihtimal ise sizin oralarda elektrik sürekli kesilip geliyorsa voltaj düşüklüğünden kombinin elektronik kartı bozulmuş olabilir
sizin kombi ne marka bizim avrupa yakasında servislik yapan müşterilerimiz var olmazsa onlara sorarım sizin oralara gidiyorlar mı ya da tanıdık servis var mı diye
ay güzeş açtı özlemişim yaw sanki yaz gelmiş gibi sevindim:))))
merkezi sistem oluncada büyük şehirlerde hava kirliği artar gibime geliyo..ama ekonomik olarak vatandaş rahat eder..gülizim merkezi sistem her zaman daha avantajlıdır çünkü kombiye geçilince herkes farklı derecelerde yakar ve bina ısınmaz bina soğuk olursa sen kendi daireni ısıtmak için mecburen daha çok yakarsın zaten yeni bir kanun çıktı artık belli bir adetten fazla daireli binalarda merkezi ısıtma sistemi kurulacak kombi kullanılmayacak
merkezi sistem oluncada büyük şehirlerde hava kirliği artar gibime geliyo..ama ekonomik olarak vatandaş rahat eder..
evde de otursam hiç çıkmasamda yazı severim ben bu yaz fazla finkatamadım ama genede mutluydum
şu 4-5 gündür hava kötü yağmur soğuk rüzgar falan bastılar valla beni
:roflol::roflol:dun cok kotuydu hava
bır ara dısarı cıktım ucuyordum resmen mınnacık bısıyım zaten
hemen avmye gırdım alısverısımı yapıp eve kactım sonra burnumu bıle uzatmadım
canım merkezi sistem de artık kömürlü kazan yerine doğalgaz brülörlü kazan kullanılacak ve hava kirliliği olmayacak
allah korumuş canım geçmiş olsun bende çok korkarım şu asansörden yagünaydın kızlar bugün kimsecikler yok biliyorum ama belki arada uğrayanınız olur
güzel bir gece geçirdim zor uyandım yine ama olsun keyfim yerindeydi kendimi iyi hissediyordum oğlum da gece bir kere kalktı sadece hastalığım da geçti gibi benim oğlumda çok az burun akıntısı var o kadar kocişimle gülüştük öpüştük vs... çok keyifle evden ayrıldım oğluşum daha uyanmamıştı
asansörü çağırdım en üst katta olduğumz için asansörün motoru falanda üstte sesi geliyor bir tıkırtı vs.. gibi her zamankinden daha farklı bir ses geldi allah allah dedim ama önemsemedim bindim asansöre 0'a bastım daha bir alt kata inmemiştikki büyük bir gürültü koptu ve sarsıldı asansör düşününki ben dengemi kaybettim yani sonrada yine büyük bir gürültü ile durdu hem de iki katın arasında ayyy kızlaaar anlatamam yaşadığım şoku kii ben asansörden noralde tırsan bir insanım kolay kolay da binmeme yani ama buradaki evimiz 7. kat olunca alışmıştım mecburiyetten hemen alarmı çaldım uzun bir zaman eşim kayınbiraderim falan hepsi çıktılar sakinleştirmeye çalışıyorlar beni aynı zamanda da içerideki numarayı söyle diyorlar orada acil durumlar için bir numara yazıyordu o arada oğlum da uyandı alarmın sesinden ama nasıl ağlıyor kuzum o kadar korktu ki ben kaynıma diyorum bir taraftan sen onun yanına git kucağına al korkar diyorum eşime de burda kal ayrılma diorum neyse numarayı eşime verdim bir o arıyor bir ben ama açan yok bugün pazar yaa heralde kapalı ay çıldırdım kazanın pazarı cuması olur mu yaa mutlaka bir kişinin bulunması lazım. o sırada annem geldi oda aşağıdan sıfıra basıyor aradım hemen basma sakın diye ki basmıştı zaten yerinden oynamadı allahtan komşumuza kapının anahtarı varmış asansörün kapısını açtılar önce üstü açtılar buradan zor olabilir diye altı açmaya çalıştılar çünkü tam ortadayım altta açılmıyor sonra eşim aradan kollarını uzattı benim kollarımdan çekti yukarı zaten o an o kadar güçlü oluyorsun ki can korkusundan oradan kurtulabilmek için bende hemen tırmandım yukarı doğru çıktım nihayet şükürler olsun ama inanılmaz korktum yaa elim ayağım boşaldı tir tir titredim resmen sürekli yaa halat koparsa yaa yere çakılırsam falan aklımdan bunlar geçiyor dua ediyorum allaha beklerken off çok kötü bir an yaa. içeri girdim oğlum yavrum sanki hissetmiş gibi ne ananesinde duruyor ne amcasında ne babasında ille de beni istiyor bak anne şimdi kurtulacak gelecek yanına diyorlar o kadar çok ağlıyorki kimse susturamadı bn içerden bir taraftan oğlum bak ben burdayım bi dakka sonra yanındayım falan diyorum eve girdim sonra hemen oğlumu aldım kucağıma ama o sarılışını size anlatamam yaa kesinlikle bişeyleri hissediyorlar anlam veremeselerde bir tehlike olduğunu kötü bişey olduğunu biliyorlar iki taraftan kazağımdan sıkı sıkı tutuyor asla bırakmadı bir süre öyle sarıldık birbirimize sonra mutfağa gittmbiraz su içtim tabi Eymen hala kucağımda ben de oda biraz sakinleşince işe geldim
şuan iyiyim ama tüm vücudum ağrıyor sanırım sinirsel bir durum her yerim dayak yemişim gibi sanki kafamçokkarıştı
geçmiş olsun canım ama bence bide kandan test yaptır belki gerçekten hamilesin üzerine görüyorsun tatlımbir de geçenlerde sanırım kimyasal gebelik geçirdim..çook geciktim...3 test yaptım hepsi pozitifti..sonra adet oldumm..kiii öyle sancılıydı ki anlatamam..yeni toparlandım diyebilirim...bu da bir tecrübe oldu..
sinirlenmekte haklısın canım küçük çocuğun var evde bide yeni taşındın bencede ev sahibi ile görüş bi şekilde halledeceksinizdirkızlar bende bu taşındığım evden hiç memnun değilim napıcam bilmiyorum evi ablamla ilk gördüğümüzde bayıldık hemen karar verdik evi gördüğümüzde ev sahibi oturuyordu falsolar gözükmüyordu tabii evi boş görmemiştik biz salaklar hemen tutmaya karar verdik evi ev boşaldıktan sonra eve bi girdim moralim bozuldu tamam çok abartı yok ama istediğim gibi olmadığına karar verdim ama iş işten geçmişti kontrat yapmıştık neyse dedim ufak rütuşlarla evi düzenlerim derken 3 hafta geçti dünden beri hava berbat bu taşındığım ev en üst kat ama dış cephesi yeni yapılmış çatı problemi yok dendi dün oturuyoruz bir baktım bir yerlerden acayip soğuk geliyor camlar pimapen olmasına rağmen perdelerim resmen uçuşuyor gibi lastikleri bozulmuş d.gaz 4 te yanıyor banamısın demiyor arda nezle oldu ben sabah kafamı üşüttüğüm için diş sancısından sabaha kadar mahvoldum sinirlerim çok bozuk ev sahibine söylicem yaptırsın yaptırmazsa bana sanırsam tekrar taşınma yolları gözükücek d.gaz 4 te yanıyor ama ev buz gibi ağlıcam sinirden
maşallah tosun paşaya yasmincim sanada geçmiş olsun bak yaşlanmamışsın yaşıcan ölmicen altı üstü eklem zarın enemiş oda büyük ihtimalle anıla ani hareket yapmandandırGünaydın yavrular..Herkes iyidir umarım.Biz de iyi sayılırız.C.tesi günü hem oğlum ve ben doktora gittik. Oğlumun ciğerleri temizlenmiş şükür, nezle devam.Sanki bana da bulaştı gibi geniz akıntım var.Kilo-boy ölçtü.Boyu 80i aşmış, kilo da 12 olmuş.Maşallah tontişime.Bu aralar oyuncaklarla daha iyi oynuyo.Yalnız bi sıkıntı var, önceden 5-6 adın atıyodu şimdi atmıyo.Sanırım valide hanım zorlamış ve düşmüş Anıl.Bugün 13.ay bitti.İnşallah birkaç aya yürür.Ben de gitmiştim doktora dizkapağım için. Eklem zarı ani hareketten esnemiş, ciddi bişi değil yani:)
canım değiş sen o kombiyi annemlerinde buderus son 2 yıldır tamirciye verdikleri parayla sıfır kombi alırlardı bence değiştir değiştirdur bakalım ben cıkıp yollayabilecekmiyim:)
yaa bısı sorucam kızlar bilenler yanıtlasın özellikle bu işlerde uzman REMEDIOScum
simcik biz dün kaloriferleri tek tek çıkarıp içlerine tazyikli suyu basıp yıkadık içlerinden çıkanları görsenşz aklınız durur neyse taktık kombiye su verdik havalarını aldık peteklerin çalıştırdık 2-3 saat canavar gibi çalıştı bende bu arada eve dolan çamur batak pisliğini temizledim neyse sonra başladı kombinin derecesi 60a kadar 5 sanşyede çıkıp sonra 30un altına inmeye normalde 70de yanıyo kombi ama 70i pek göremedi dün ev 1 saat içinde buz kesti çünkü birden ibre fırlayıp devreden çıkınca petekleri ısıtmadı doğal olarak
neyse biraz netten araştırdım filtreyi temizleyin diyo çıkarıp temizlememize rağmen tekrar çıkarttırdım eşime termi taktık acaba diye tersini çevirdik kombiyi kapadım resetledim falan derken açtım düzelmiş sürekli devreye geçiyo ama genede ısınamamaktan iyidir
şimdi bu olay neden olmuş olabilir acaba
normalde benim kombim devreye giriyo 70 de sabitleniyo trmozstatın derecesini bulana kadar hiç devreden çıkmıyo .sonra çıkıyo devreden ve odanın sıcaklığı düşene kadar bu bazen 2-3 saat oluyo yanmıyo petekler falan soğuyo ben kombiyi unutuyorum yani ama bu sene bi gariplik var
sürwekli devrede aptal alet
150 geldi fatura bu arada size ne kadar geldi
sende maşallah pek bi çalışkanmışsın heeee :lepi:diloksmu kimyasal gebelik geçirmiş yaa geçmişe bakamadım
ben geçirmiştim memodan önce üsrt üste 2 ay yada ikizlerdi bilmiyom
yalnız değilsin öle bi zuzaylıda benim kahvaltıda tırşu yiyebilecek nadir kadınlardanım o zaman ben hep hamileyim :CüvCüv:benım kayınvalıde hafta sonu buyuk kızına gıttı
bır de sanırım bende psıkolojık hamıleyım
canım envayı cesıt yıyecek tatlı, tuzlu, eksılı cekıyor
durumum vahım
remedios maşalah sana sen teknik servis falansında bizim mi haberimiz yok kızım bu kadar şeyi nerden biliyon şaşırtıyon beni laelaelaelaelaemaytapcığım kombilerde genellikle 7 yıldan sonra bozulmalar başlar 3 parça bozulur ntc sensör, 3 yollu vana ve genleşme tankı
arıza durumlarında ilk etapta bu 3 parçaya bakılır
kombi ntc sensör diye küçücük bir parça var servis geldiğinde onu değiştirmiş miydi o parça suyun sıcaklığını algılayıp kombinin beynine çalış ve ya dur diye emir verir eğer o sensör bozuksa suyun sıcaklığını anlayamaz ve çalışacağı yerde durabilir ya da fazladan çalışabilir
bir de 3 yollu vana diye bir vana var suyu dağıtan o da bozulmuş olabilir
ayrıca genleşme tankı diye bir parça var onun içindeki membranın havası azalmış olur servis geldiğinde oraya hava basmalı
en kötü ihtimal ise sizin oralarda elektrik sürekli kesilip geliyorsa voltaj düşüklüğünden kombinin elektronik kartı bozulmuş olabilir
sizin kombi ne marka bizim avrupa yakasında servislik yapan müşterilerimiz var olmazsa onlara sorarım sizin oralara gidiyorlar mı ya da tanıdık servis var mı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?