2008 Kasım Anneleri

julicim hoşgeldiiiiiiiiiiin:teytey:
banusu nun ve senin iyi olmana sevindim.ciclerininde fotolarını bekliyoruz..
Çilekcim benimde sağ ayağım daha çok şişiyo..
Bu durumun aşağıdaki yazıyla yakından ilişkili olduğunu düşünüyorun..

Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem). Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir. Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".
İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir. Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.

Vücudunuzun alt yarısındaki sıvı göllenmesini dengelemenin ve bu sorunların ilaçsız bir şekilde üstesinden gelmenin en önemli yolları aşağıda okuyacağınız ilgili konularda anlatılmıştır. Bu konuları mutlaka gözden geçirin.

selam kızlarr günaydın sabah sabah baya güldüm çilekciğim yazına ben şööle düşündüm bizim bebeişler erkek ya erkekler genelde sağ tarafta toplanıyo benim öyle seninde öylemi bilmem belki dedim ondanmı oluyodur ki azocum aydınlatmışbizi onu gördüm.hee hatta bu gittiğimde dra akşamları özellikle çokşiştiğimi söyledim b vitamini başladı.bakalım akşamları su yüzüne çıkan bu bacak ağrılarını çözebilecekmi.işte bu yazıdaki gibianlattı bana çokda kafamda kalmadı su toplama nedenlerini ama b vitamini sinir uçlarına etki ederek damarların rahatlamasını sağlıyomuş falan işte şişen arkadaşlar drlarına danışsın bence bukonuyu.
gece gene baykuş gibi ayaktaydık.ah ben bu mehmeti naapsam bilmem yemekle jkalmııcam herhalde ısırmam lazımsırnaşık şey

günaydin kizlar...bu gece hic uyuyamadik biz,habire döndük durduk..ne tarafa yatarsam ordan vuruyor bebek,düz yatiyorum bu kez yukaridan vuruyor,deli oldum yaa

azocum tsk,ler hayatim okudum yaziyi..neyseki suratimda ve ellerimde yok simdilik sisme..

mmmf27 evet canim genelde sagda toplaniyor..arada bir dönüyor zahmet edipte onun disinda hep sagda..

kizlar ben gideyim biraz uyumaya calisayim,tüm gece uykusuz kalinca midemde kötü oldu cikardim kac ay sonra ilkkez..görüsürüz yneee

günaydın kızlar benimde sol ayağım şişiyor benim bebeğim sol tarafa yatıyor demek ki ondanmış öle tahmin etmiştim zaten
kızlar karnıma bakıyorum bakıyorum inanamıyorum bu benim mi diyorum bazen antreden gecerken fortmentonun aynasından göbeğimi görüyorum dönüp tekrar bakıyorum cok güzel görünüyo :asigim:bu ay birden büyüdü 5. ayda daha hiç belli değildi:CüvCüv:

Son düzenleme:
gunaydın kızlar azocum benımde sag ayagım diğerıne gore daha fazla sısıyordu demek bu yuzdenmıs tesekkurler canım
kızım gece 2,5 saat gene uyutmadı dus aldım, pozısyon degıstırdım ama sabahı ettık tabıkıde :CüvCüv:

kasım anneleri hepinize hayırlı sabahlar....
sizlere bişey danışacağım...bebeğinizin hareketlerini en çok nerenizde hissediyorsunuz?Benim kızım sürekli aşağıda...bi türlü yukarı çıkmadı yada benmi öyle sanıyorum bilmem..

CANIM BENİMKİ DURMADAN YER DEĞİŞTİRİYO..
DOKTORA NE ZAMAN GİDECEKSİN?
ULTRASONDA BELLİ OLUR..
HEP AŞAĞIDAMI TEKMELİYO?
BELKİDE DEDİĞİN GİBİ SANA ÖLE GELİYODUR:1shok::uhm:

benimkide durmadan yer değiştiriyo bi midemden tekme atıyo bi aşağıdanbencede druna gittin zaman sor.ben bu gittiğimde sürekli sağ tarafımda oldıuğunu söyledim.baktı evet dedi.dün akşam lütfedip 5 dk sola geçti otarafışişirdi ama yerini yadırgadı herhalde hemen yerine geçti yani solumdada bi çocuk biyirdü hee.arkadaşım kahvaltıya çağpırdı şimdi gidiyorumkızlar öptüm hepiniziiiiii

CANIM BENİMKİ DURMADAN YER DEĞİŞTİRİYO..
DOKTORA NE ZAMAN GİDECEKSİN?
ULTRASONDA BELLİ OLUR..
HEP AŞAĞIDAMI TEKMELİYO?
BELKİDE DEDİĞİN GİBİ SANA ÖLE GELİYODUR:1shok::uhm:

uzunca bi süre takipde ettimCADIARZU gün olarak...yok yok benim kızım gerçekten aşağıda...otururkende acayip rahatsız oluyorum...bak yine aşada kıpraşıyor....söylediğiniz gibi doktora gidince ben bi sorayım:uhm:

gunaydın guzel hamısler
azocum hosgedlın yoklugunu farkettım tatıldeydın sanırım

bızım bebısler anlasmalı sanırım hepsı bırlıkte annelerını uyutmadılar bu gece
benımkı de ben yattıktan sonra ıcerıde partı verıyor sankı
tepındı durdu sabaha kadar maasallah da uykuya gecmek ıcın yatıs pozısyonu alamadım bu gece
tam olarak hıc uykuya dalamadım uyku ıle uyanıklık arası sbah ettım yanı

dunkı mıde yanmam aksam uzerı sıddetlendı ama maden suyu ıyı geldı sanırım sımdı sukurler olsun yok ve ınsa allah bır daha olmaz cunku fecı bırseydı

KALİMEROCUM BEN 4 GÜNLÜK KISA Bİ TATİL YAPIP GELDİM AMA EVELKİ HAFTA..EVET 3 GÜNDÜR YOKTUM..
ASLINDA BURADAYIMDA ÇOK YOĞUNDU İŞLERİM YAZAMADIM. Bİ SEN FARKETTİN HAAA.
TEŞEKKÜRLER:1hug:
AMA BÜTÜN HEPSİNİ OKUDUM SABAHTAN BERİ..
KAÇIRMAYAYIM BİŞEYİ DİMİlayhayhoy

Azocum hosgeldin, tatil nasıldı?
Kızlar bakıyorum sizin bebekler coşmuş bu aralar...
Benim oğlanlarımmmmmm gunduzleri ve de aksam yemekten sonra beni yokluyorlar sonra geceleri asla uyandırmıyorlar. Heralde kuzucuklarımın alanları dar da ondan geceleri uyuyorlar....

canim belki koca kari lafi dersiniz bende gerci tam inanmiyorumda kiz cocugu asagida olurmus tekmeleride asagida benim iki kizimda öyleydi bu sefer oglum olcak daha cinsiyetini ögrenmeden annem sordu neende oynuyo dedi anne bu hem göbegimde oynuyo dedim senin kesin oglun olur dedi ya tesadüf yada bu kadinlarin var bildigi inanmiyim diyom ama kizlarim hep asagida oynadi bu hep yukarda oynuyo tekmeleri hep göbek deligimin üstünden geliyor gerci artik disdan da belli oluyor:1rolleyes:

ya kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum kolumu kaldırcak halim yok dün azıcık yürüdüm kasık ve bel ağrısından öldüm resmen bi de benim oğlan geceleri resmen vajinama vuruyo çıkıvericek sanıyorum çok fena canımı yakıyor buaralar sadece alttan vuruyor çok baskı var aşağıda çok mu aşağıda acaba erken doğcak diye korkmaya başladım yemin ederim

Günaydın kızlar. Bugünün konusu tekmeler demek :) Ben de bir kısmınız gibi kızımın aşağıda olduğunu sanıyordum. Fakat tatildeyken gittiğim kontrolde bebeğimin başının tam göbek deliğinin yanında olduğunu gördük ultrasonda. Şimdi ara sıra omuz atıyor, ama tekmeler bayağı aşağıdan geliyor hala. Boyu uzun galiba :) Saatleri ise Sakura'nın gibi sabah saatlerinde ve yemeklerden sonra sıklaşıyor. Akşam uzandığımda da çok sık oluyor. Fakat geceleri uyandıracak derecede olmuyor. Bir de ne zaman ona yoğunlaşıp, elimi karnıma koysam ve onunla iletişim kurmaya çalışsam hemen bir pıt geliyor. Bir de tekmeden önce sentleşiyor artık ne zaman gelebileceğini bile hissediyorum. Nasıl eğlenceli bir şey. Sürekli kendilerini hatırlatıyorlar bize.

juliannecim hoşgeldin tatilin güzel geçmiş çok sevindim allah içine sindirsin bizde pazartesi gidiyoruz kısmetse.benimki çok altta tekmeleri ya orkuyorum akşamları resmen doğucak sanıyorum ayağını resmen doğum kanalına sokuyo çıkışa 2-3 cm kalmış gibi geliyo bana okadar dışarıdan hissediyorum tekmesini yani çok da canımı acıtıyo çok hızlı ve sert tekmelemeye başladı normal mi bu?ya da sanırım adının anlamıyla iyice bütünleşti batu güçlü kuvvetli demek ya:))

Günaydın kızlar,

Juliancım hoşgeldin seni özledik canım.Daha dün aklıma geldin ne zaman gelcek acaba diye düşündüm daha var heralde diyodum.Seni görünce çok sevindik :)

Gelelim konu başlıklarına,sağ ayağın neden daha çok şiştiğini merak ediyorsanız okuyun:

Gebelikte Ödem
Ödem, vücutta damarların dışında bulunan sıvının artması anlamına gelir. Genellikle el, ayak, yüz gibi organlarımızda biriken sıvı şişmelere neden olur. Sanırım en çok gebelerin ve genel anlamda kadınların baş derdidir.

Gebelik sırasında ödeme sık rastlanır. Hiçbir problemin işareti olmadığı halde gebeliğin ortalarından itibaren kadınların ayaklarında şişme başlar. Bu, ayakların ayakkabıya sığmaması şeklinde belirti verir. Aslında gebelik ile büyüyen rahimin bacaktan dönen damarlara baskı yapması ve damar içi basıncı artması ile sıvının damar dışına kaçması ödem için en önemli mekanizmadır. İşte bu yüzden ve genellikle rahim hafif sağa yatık durduğundan sağ bacakta daha fazla ödem görülür.

Ödemden etkilenen bir diğer organ da ellerimizdir. Gebeliğin ikinci yarısından itibaren eller ve parmaklarda şişme başlar. Parmakların şişmesi ile yüzükler dar gelmeye başlayacaktır. Buna hazırlıklı olmak ve çıkmaz hale gelmeden yüzük kullanmaktan vazgeçmek gerekir. Ellerdeki şişme daha yüzüklerin dar gelmesi ile anlaşılabilecek düzeye gelmeden önce el bileklerinin içinde oluşan şişmeler ile el bileği kanalından geçen sinir ve damarlar baskıya uğramaya başlar. Bu, ellerde uyuşma, parmaklarda kapanmama ve beceriksizlik ile kendini gösterir. Elinde tuttuğu her şeyi düşürüyor diye gebe eşinize kızmayın.

Yüz hatlarında kabalaşma, göz altlarının şişmesi ve dudakların irileşmesi yüzde ödemin belirtileridir. Yüz ödemi sık rastlanmayan ve rastlandığında bir problem olup olmadığını düşündüren bir durumdur.

Eğer sabah kalktığınızda el ve ayaklarınız şiş uyanıyorsanız veya yüzünüzde şişme varsa doktorunuzla görüşmenizde yarar var. Zira bu gebeliğin çok önemli bazı sorunlarının işareti olabilir. Normal koşullarda bir gebe ikinci üç aylık dönemden itibaren ayda 2 kg, yani haftada yarım kilo alır. Haftada alınan bir kiloyu geçiyorsa bu da önemli bir ödemin ön belirtisi olabilir.

Gebelik sırasında ödemin işaret ettiği hastalıklardan en önemlisi preeklampsidir (gebelik zehirlenmesi). Preeklampsinin başlıca üç temel belirtisi, yüksek tansiyon, idrarda protein kaçağı ve ödemdir. Bu yüzden şüphe uyandıracak bir ödeminiz varsa mutlaka tansiyonunuzu kontrol ettirin. Tansiyon 140/90 mmHg veya üzerinde ise bu mutlaka dikkate alınması gereken bir noktadır. Tansiyonun yüksek olmaması da sizi rahatlatmasın. Zira tansiyon yükselmeden de gebelik zehirlenmesi olabilir.

Gebelik sırasında ödemlerin az olması için alınabilecek en önemli önlem tuz alımını kısıtlamaktır. Henüz ödemlerin başlamadığı veya az olduğu dönemden itibaren yemekler veya başka yollarla aldığımız tuzu azaltırsak ödemlerimiz daha az olur. Tuz, böbreklerden atılması gereken bir maddedir. Tuz, her zaman su ile birlikte hareket eder. Böbreklerimizden yeterince atılamadığında beraberindeki su ile birlikte ödem halini alır. Gebelik sırasında ödem önleyici (idrar söktürücü) ilaçların kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır. Bu hem bebek, hem anne için çok tehlikeli sonuçlara neden olabilir.

alıntıdır.

Bizim tekmeler de aşağıdaydı belki haatırlarsınız ben de endişeleniyordum.Ama doktor bakınca bebeğin yerinin iyi olduğunu söylemişti.aslında bebek aşağıda değil ayakları aşağıda oluyor.Ama biz bebek orda duruyor sanıyoruz.endişe etmeyin bu konuda.Şimdi bile bazen çok aşağıda tekmesi,bazen de yukarıda oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…