2008 Kasım Anneleri

:) okudum vallahi hepsini....

bebisin bir iki esyasi hazir ama kendimin hicbirseyi

tamam diil suanda..bende en yakin zamanda cikip almaliyim.

ne olur ne olmaz insanin basina hersey gelebilir..gitgide yaklasiyoruz

heycanda dorukta bende..

Kızlar doğum çantası için önce yeni bir valiz almak lazım heralde temiz temiz. Ben çek çekli küçük valizlerden almayı düşündüm, taşıması, içini yerleştirmesi, alması falan daha kolay olur diye siz ne dersiniz?

canlarım naber ....
gene berbat bir gecenin sabahındayız.gece hiç uyumadım desem yeridir.acaip bi gaz sancım vardı.sabaha kadar döndüm durdum kalktım yürüdüm yattım kalktım yattım kaltımkafamçokkarıştı...mahfoldum.bide kabus gördüm bir sürü hırsızlı mırsızlı ay Allahımyaa dra gittiğimde bunun için bişey istiicem.ben oğluma hamileykende her gece 2 ile 4 arası ayktaydımlayhayhoypasiflora vermişti işe yaramamıştı belki bu seferde bişey önerir
hafta sonumuz gezip tozmakla geçti tatil alışverişine gittik.artık bizim oğlumuz delikanlı olmuş mayo değil deniz şortu giyecekmiş dolnadık dolandık en sonunda 2 tane bulup aldık.hee bu arada carefourda (ümraniye) mandalinayı bulduk yedik:lepi:canı isteyenlere duyurulur:jeyyar:

Canım çok kötüdür gerçekten uykusuz kalmak , gaz için bişey versin doktorun. Ben de gece döndüm durdum sürekli bi sağa bi sola. İnşallah düzelir , sıcaklardan da olabilir belki.

Günaydın kızlar dün eşimle biraz dolaşalım dedik ben yarım saatten fazla yürüyünce popom çok acıyor.otur kalk otur kalk dolaştık biraz:1no2:akşama misafirlerimiz vardı gece 24 gibi yattım başladı benimki patır kütür vurmaya tekmelemeye hiç bu kadar net hissetmemişm çok ilginçti yatmadan bir şişe maden suyu içmiştim ondanmı acep dedim:sm_confused: hafiftende tırstım küt küt vurdu resmen elimi koyuyorum vurunca korkup çekiyorum pek komiktik:1rolleyes:5- 10 dakika sürdü sonra yoruldu uyudu sıpa:1shok:

gunaydın kızlarrrr

bızde bu gece uyuyamayanlardanız
ama sancıdan degıl sıcaktan
fecı yandım bu gece esıme gore gayet ıyıydı hava ama bana gore buhar olup ucacaktım neredeyse

neyse yıne yogun bır hafa sonu gecırdık
aslında cuma aksamından sıleye gıtme planları yaparken esımın vazgecmesı sonucu gıtmedık
cumartesı annemle beraber oglusumun hazırlıklarını halledelım dedık aksama kadar otur kalk bır alısverısler herseylerını aldık
resım koymaya calısıyorum becerebılınce gorursunuz ınsa allah
dunde yıne babıskomuzla tembellık gunumuzdeydık aksama kadar keyıf yaptık aksam uzerı cıktık bıraz falan gecırdık gunu

bugun cok heyecanlıyız cunku aksam oglusumu gorucem ınsa allah randevumuz var yıne renklı dopplerde
bakalım oglum bıze ne surprızler yapacak

bu arada stres ve babaanneden konusulmus yıne
babaannesı almayı teklıfı edenler cok sanslısınız cunku bızde de henuz hıcbır hazırlık yok onlar tarafından

stres konusuna gelınce evet bebekler maalesef herseyı hıssedıyorlar hatta artık haftalarımız geregı hafızaları da kaydetmeye basladıgından dolayı durum aslında bızım dusundugumuzde de cıddı
bızde babamıza kızınca ona hıc tekme atmıyoruz
ama barısınca nınjacılık oynuyoruz maasallah

ben pek fazla kısıyle gorusmemeye basladım cunku cok gerıyorlar benı boylesı daha ıyı

günaydın kızlar nabersinniz bakam benim cok uykum var aslında deliksiz uyudum ama yorgunluk falan işte bide kayınvalidem burdaydı malum sinir olacak şeyler buluyo insan

günaydın hamişleeeeeeeerrrr!!!
iyi haftalar...
nasılsınız?
biz oğlumla iyiyiz allah a şükür.
ay eylülcüm bende seni tebrik ediyorum.aybüke olayı..
ya bazı insanların sorunları var diye düşünüyorum..ama burada bizleri kandırmaya çalışması hiç hoş değil..
hoş sadece kendini kandırıyo oda ayrı..
kızlar bende c.tesi doktora gittim..
oğlumuz büyümüş teyzeleri..doktorumuz sizinki biraz iri olucak galiba sizin gibi dedi babsıyla bana bakıpsırnaşık şey
24+3 de bebişim 75 + / - hata payıyla 900 gr. olmuş oğluşum..
sağlığı yerinde çok şükür. ben 79 kilo olmuşum.tansiyonum falan normal çıktı.bikaçgündür mide yanmalarım vardı onun için rennie diye bi şurup verdi.(hapıda varmışta..usandım dedim hap içmekten şurup yazdırdım)
doktorumuza sordum doğumda hangi saat olursa olsun siz gelecekmisiniz diye..
ben yenibosna daki nisa hastanesine gidiyorum.hastane kurallarına göre gündüz çalışan uzman doktorlar aralarında gece nöbeti yapıyolarmış.hangi doktor rast gelirse (normal doğumda gece olursa yani) o giriyomuş doğuma..
hayırlısı..
özel hastanelerin ssk ile olan anlaşmaları sona eriyo ya onuda sordum.bazı hastaneler devam ediyomuş.ssk muayene ücretini 10 ytl alma şartı koymuş.anlaşmayı devam ettiren hastanelerde gün içinde daha çok hasta kabul ederek(mesela bizim hastanede doktorlara günde 50 hasta alacaksınız demiş.) farkı kapatmaya çalışıyolarmış...
bizden haberler bu kadar.
ha bu arada kızlar uykusuz gecelerden bende şikayetçiyim..
ama bi yandan bunun idman olduğunu düşünün..
bebeişlerimiz dünyaya gelince gece kalkmalarında zorlanmıcazyerimseniben
hepinizi öpüyorum..
selamlar..

azocuğum bazen düşünüyorumda bebiş çığlığını hatta çığlık demeyelim miyavlamasını çünkü ilk günler ağlayamıyo yavrukuşlar mıkırdanıp duruyo bu uykusuzluğa tercih ederim hiç olmazsa bir amacım bir oyuncağım olursırnaşık şey

gunaydın kızlar
herkes uyuyor galıba
dün 2 gomlek utuledım yorgunluktan bayılmısım
off ne yapıcam bu halsızlıkle bılmıyorum
aybuke olayı ıcın tebrık edıyorum canım
ayy canım gecmıs olsun kendımıze dıkkat edelım sabah bende dus aldım bır tıtredım bır tıtredım sogukta kalmısım gıbı cok korktum bebegıme bısey olcak dıye
ben dogum cantasını ıstanbuldakı pazardan gorumcem almıs ondan aldım 5 ytlye cok cıcı ankarada aynısını 15 ytlye satıyorlar şakkıdı kayserıden bır gelse fotosunu koyucam ama gelmedı

slm kızlar
valla ben geceleri öyle güzel uyuyorum ki wc ye bile zor kalkıyoırum resmen gözlerim kapalı gidiyorum lavaboya ilerde cok zorluk cekecegim o zaman bizim ufaklık geceleri miyavlamaya başlayınca :roflol:
bu arada hafta sonu sünnet dügünü vardı yakın bi akrabamızın ay bi oynadım bi oynadım ki sormayın bi an herkes korktu orda doguracam diye ama allaha şükür hiç sorun olmadan eve gelebildim ay ya kızlar özlemişim dans etmeyi falan daha kurtlarım içimde kaldı :dance::dance:

yaw yazmayı unuttum.biz kocişle bide dün masko ya ve ikea ya gittik.
bebek odası bakmaya..
o masko ne pahalı öleeeeee:1shok:
2,5-3 milyar bebek odaları..
ikea ya gittik.orada daha uygun ama daha büyük yaşa hitp ediyo..yaklaşık 1 milyara yatağını dolabını alabiliyosunuz.
bizde dedik zaten yanımızda olacağı için ilk aylar..küçük bi beşik alıcaz zaten.6-7 ay onda yatsa sonra direk genç odası gibi bişey alıp odasında yatmaya başlasa olur dedik.sonra eve gelince eşim dedi ilk bebeğimiz geç odası alıcaz hiç bebek odası gibi olmıcak..internette araştırdık ve gaziosmanpaşa da bi mobilyacılar çarşısı varmış.orada 1,300-1,600 fiyatla aynı masko daki modelleri bulduk.ve aynı kalitede..kociş bugün gidip bakıcak.beğenirse haftasonu birlikte gidip bakıcaz..
ya bide dün masko da sorduklarımızı 1 ay ile 45 arası teslim ediyolarmış.bide yeni boyalı oldukları için 1 ayda havalandırılması lazımmış.bide yerleşmesi falan...
yani anlayacağınız elimizi çabuk tutmalıyız.anca yetişir doğuma..
biz eylül başı gibi almayı düşünüyoruz..
aslında ilk zamanlar yanımızda olacak bebeğimiz ama eşyalarını falan koyacak yerim olmadığından oda takımını almadan bişeyde alamıyorum..

ben de canta olarak kucuk boy troley dusunuyorum
evde var muhtemelen onun ıcıne yerlestırırım herseyı

azosum bızde aynı seyı dusunuyoruz
yaza kadar bızım yanımızda yatacak sonrasında zaten ben tasınıcam ınsa allah yenı evımızde ona guzel bır oda hazırlarız dıyoruz ama bılmıyorum
benım hazırlıklar buyuk olcude bıttı
bırtek karyolalar kaldı annemın evıne koyacagımız hazır ama kendı evım ıcın olana da daha karar veremedık
bır de tabıı alınanlarının yıkanıp utulenmesı
bak esımın ve annemın terapılerı ıse yaradı ve oglusumun hazırlıklarını buyuk olcude tamamladık süprizzzzz

Ya kızlar çantayı aslında 28. haftada falan hazır tutmak gerekiyor sanırım. Ben bir bez, bir ıslak mendil, hastane çıkışı aldım bir tek çantanın içine konulacaklardan. Ama tabii çantaya koymadan da yıkamak gerekiyor hastane çıkışını falan. Battaniyesini de öyle. Dün de eşim baktı baktı sanki 30. haftada doğum yapacakmışsın gibi duruyorsun dedi bana bir de o korkuttu.

Dark ne güzel yüzmüşsün. Ben de gideceğim ama fırsat bulamıyorum. Sen anlatırken içim ferahladı vallahi.

Gaz sancısı çekenler, aynı dert bende de var. Ve olur olmaz yerlerde oluyor mesela sokakta yürürken. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu çok büyük bir dert hadi evde olsan tuvalete gidersin ya sokaktaysan :) Yapmasan sancıdan yürüyemeyecek duruma geliyorsun. Yapsan ayrı bir dert :)

Kalimero umarım muayeneniz güzel geçer.

Bu arada bizi neden üzerler bilmiyorum ki. Dark çok üzüldüm kayınvalidende öyle sorunlar yaşamana. Bende de benzer bir şeyler oldu. Bizim aramız iyidir ama bu sefer niyeyse her lafı bana battı. Karnın bayağı büyük, kadınların çoğu doğuracağı zaman bu kadar büyük oluyor dedi. O kadar gücüme gitti ki. Tüm gün surat yaptım, içimden konuşmak bile gelmedi. Meğer o ben çabucak büyümesini istediğim için ben sevineyim diye söylemiş. Mesela gelin yorulmazmış diye şaka yaptı ki ben evde bile yapmadığım şeyleri yaptım ona yardım olsun diye. Mesela kızının hamileliğinde 10 kiloluk çocuğunu kucağından indirmediğini anlatıp durdu. Ya belki de ben alınganlık yapıyorum bunlarda bir şey yok ama gücüme gitti ve eşimle de hep bu konudan tartıştık Neyse ki sonra hallettik her şeyi ama onun üzüntüsü bile yetti.

Oooo nasıl hareketlendiniz öyle sabah sabah kızlar, herkes burada.

Ben de çanta olarak çek çek'li küçük çantalarımızdan birini hazırlamayı düşünüyorum. En pratiği onlar galiba. Bence özel bir şey almaya gerek yok. Çok içinize sinmezse içine bohça gibi örtüye sarıp koyarsınız. Gereksiz yere alınanların sonra nereye konacağı, nasıl değerleneceği, boşu boşuna para harcayacağınızı da gözden kaçırmayın derim kızlar. Büyük kocaman şık bir çantam vardı. Böyle bavulumsu bir şey. Onu da bebek çantamız olarak kullanmayı düşünüyorum. İçine bezini ya da tülbentini ikea'da da satılıyor, ağzı çıt çıtlı poşetlerden alıp onlarla koyacağım.

Azo'cum bence iyi bir fikir sizinki. Önce nasıl olsa yanınızda yatacak. Ama çok içinde kalacaksa bir bebek odası yaparsın. Çok uygun fiyata çok güzel odalar da satılıyor. Umarım gönlüne göre bir şey bulursun.

Sekreter, kızım ne yaptın, çok göbek atmasaydın. Oynattın demek çocuğu vallahi görmek isterdim seni öyle :)))

azo cugum o renni hapi ck güzel ben coktan aliyom onu mide yanmasi olunca ayni nane sekeri gibi bisey yani kötü degil agzinda emiyosun yada cigniyosun

ayy butun kaynanalar aynı desenıze benımkıde halen hıc sesını cıkarmıyor ne alıncak ne edılcekkötükedihüso dıye esıme bedavadan kımseyı torun sahıbı yapmam dedım tatıldede kapının gırısıne oturdum bana esığe oturulmaz bebegın esi dolanır dedı yaaa allahım hangı cagda yasıyoruzzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…