2008 Kasım Anneleri

hım anladım canımmmm..
yeni bi pasta tarifi buldum canımcım bi baksana..sen denedinmi hiççç..çok güzel görünüyo ama tadı nasıl acaba...
17 Aralık 2009

KESTANELİ LABNELİ PASTA

KESTANELİ LABNELİ PASTA
MALZEMELER:
Pandispanyası İçin:
  • 5 tane yumurta
  • 5 kahve fincanı tozşeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 1 lt. süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı toz jelatin
Üstü İçin:
  • 1 kutu krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
Kestane Şekeri İçin:
  • 1/2 kilo kestane
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı şekerli granül kahve
Süslemek İçin:
  • Kakao
  • Çikolata Kaplı Fıstık
YAPILIŞI:Önce kestane şekerini yapmakla işe başlayalım.Kestaneleri çizip suda biraz haşlayalım.(Dış kabuğu soyulana kadar haşlayalım.) Sonra sudan alıp kabuklarını soyalım.(Benim kestanemin iç zarı hemen ayrılmadığı ve kestanenin içine girintiler yaptığı için zarı tam soyulmadı ve bütün kestene elde edemedim.) Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım.Kaynayan şerbete kırık kestaneleri ekleyelim.Kısık ateşte 1,5-2 saat pişirip soğumaya bırakalım.(Eğer kestanelerim bütün çıksaydı tüllerle bağlayıp dağılmasın diye o şekilde pişirecektim.Ama benim amacım zaten pastalarda kullanmak olduğu için kırık olmasının bence bir sakıncası olmadı)Pandispanyamızı yapmak için oda sıcaklığında bekleyen yumurtamızı ve şekerimizi çırpma kabına koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpalım.İçine süzgeçten elenmiş diğer toz malzemeleride katıp spatula yardımıyla yumurtayı söndürmeden hamuru karıştıralım.Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 180'Clik fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.Kreması için süt,şeker,un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim.Labne peynirinin suyunu süzüp muhallebiye ekleyelim.Mikserle biraz çırpalım.Soğuyan pandispanyayı ortadan 2'ye bölelim.(Bu iş için bıçak kullanabildiğiniz gibi naylon bir iplede çok kolay kesebilirsiniz.)Kahveyle 2 katınıda ıslatalım.Kelepçeli kalıbın kelepçesini bir pasta tabağına koyup içine keki oturtalım.Kremanın içine ılık suda erittiğimiz jelatini katıp karıştıralım ve kelepçenin içine kekin üstüne boşaltalım.Kestaneleri kremanın içine serpiştirelim.Üstüne diğer keki oturtup 1 gece dolapta bekletelim.Ertesi gün kalıptan çıkarıp sütle çırptığımız krem şantiyle etrafını kaplayalım.Üstüne kakao eleyip çikolata kaplı fıstıkla süsleyelim.

cnm patlıcan ezme közlenmiş patlıcana sarımsaklı yoğurt karıştırmkala olur.kıymalı sos yaparsan Ali Nazik olur kaydirigubbakcemile3

destekliyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

kaliş yeter daha en olsun

guler yuzum tatlı dılım var bır de

Kalimerom yemekteyiz programın menüleri gibi yazmışsın:)) Anıl o program başlarken mammam diyomuş:)))

evet oyle oldu bırazcık ama ısımlerını tam bılmıyorum ya
ayrıntılarıyla yazdım azıcık

mammam dıyen dılını ısırayım ona bısey olmasın

bende bi tarif vereyim kızlar geldiğinde yapmıştım
kereviz salatası
kerevizleri rendele yoğurtla karıştır sarımsak moyonez ekle içine havuç kornişon turşu ve dereotunu koy süper bi tat hadi deneyin

sedacığım çok güzeldi yaptığın salata canım
ben de yılbaşında gelen arkadaşlara denedim ama havucu fazla koydum galiba hem rengi havuç rengi oldu hem de tatlı oldu bir dahaki sefere daha iyi yaparım inşallah

ablanın yaptığı çiğ köftenin tarifini ver canım o da harikaydı

cnm patlıcan ezme közlenmiş patlıcana sarımsaklı yoğurt karıştırmkala olur.kıymalı sos yaparsan Ali Nazik olur kaydirigubbakcemile3

ahaaa bak ıyı kı ayrıntılı yazmısım gordun mu
kırk yıllık alı nazık beyı yapmısın patlıcan ezme

canım alı nazık kozlenmıs patlıcan sarımsaklı yogurtla ıyıce yedırıldıkten sonra uzerıne sadece kıymayla yapılan sostan olusuyor dıye bılıyorum

ben ezılen patlıcanı servıs tabagına aldıktan sonra uzerıne yogurdu hafıf gezdırıp uzerıne de domates ve sıvrı bıberlerle harmanlanmıs kıymalı harcı dokerek yapıyorum
hos ha hasan ha kel hasan ısı yanı

beyazmelek, andina222+, Asortie, cagancuk, çitos, diloks, gulizgul, hilal1975, Minik Kalimero+, mmmf27, remedios, SAPHIRA, seda_1983, tuuce, yasmin.28

tam çekiliş havası olmuş kızlar burası arada bir çekiliş yapıverseydik bari heyecanlı olurdu hihoyyyt

yasminim ben o anılın mammam diyen ağzını yerim yaa akıllı bıdık

sedoşum o kereviz salatasına bi de ceviz ekle.ayrıca kereviz yerine kabak rendesini yağsız tavada suyu gidene kadar çevir içine karıştır öyle de süper

Fistiklarim schengen vizem bitmis onu uzaticam..

Buradan cikis yapabiliyorumda tr`den birakmiyorlar vizeyi uzatmazsam.

Bu arada biz kari koca norvec vatandasi diiliz ondan ugrasip duruyoruz bu sorunlarla.

Esim olsammiki der arada bir ama bi getirisi yokki ben cikmiycam tr vatandasligindan.

iste bu yüzden dolasyi arada bi zayaret ederiz polisciklerimizi:)

hadi kactim ben öptüm herkzi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…