2008 Kasım Anneleri

SOSYETE MANTISI

malzemeler:

3 tane hazır yufka,
250 gr kıyma,
1 tane kuru soğan,
2 yemek kaşığı salça,
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 kâse yoğurt
3 diş sarımsak
Tereyağı
Maydanoz
tuz, karabiber, pul biber ve nane

yapılışı:

*ılkönce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştıralım.
*Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ,soğan ve kıymayı kavuralım.
*ıçerisine tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz katalım.Ateşten alalım.
*Yufkaları açarak birer birer tezgaha yayalım ve + şeklinde keserek dörde bölelim.
*Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirelim.
*Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyarak sigara böreği gibi saralım ve tekrar kendi etrafında çevirerek gül şeklini verip tepsiye dizelim.
*Kalan su ve yağı, hepsinin üzerine gezdirelim. 180 derece fırında kızartalım.

**Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
*Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştıralım.
*Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyalım.
*Pul biber ve Nane ile süsleyerek servis yapalım. (Servis yaparken üzerine sumak da ekleyebiliriz.)

***Bu böreğin yapılmasında ikinci usul ise kızartmaktır. O zaman yufkalara hiçbir şey sürmeden harcı koyup sarılır ve kürdanla tutturularak kızartılır.Ya da vaktiniz varsa minik muskacıklar hazırlanarak kızartılabilir.Tercihim kesinlikle minik sarılan ve kızartılan muska şeklidir.Ancak malum kansorejen kaygısıyla artık hiç kızartma yapmıyoruz.
SOSYETE MANTİSİ - MUTFAĞIMDAN ÇIKANLAR - Blogcu alıntıdır.

ben bunun gibi yapıyorum işte ama yazının sonunda da belirtildiği gibi bunun makbul olanı yağda kızartılandır ki ben öyle yaparım.bana göre fırında yapılırsa kıymalı börek gibi olur.bir de ben bu tarifteki gibi dörde değil de sekize bölüyorum yufkaları çünkü dörde bölünce çok büyük oluyor,ben biraz daha küçük ve kibar seviyorum

ecemim geçmiş olsun canım..çabuk atlatman dileğiyle..
safiş acıkmıştım canımı çektirdin yavs..
su kaynadı bende çayımı alayım geleyim.. yanınada bişeyler ayarlayım bari..

safısım hakkaten becerıklı hatunsun vesselam

bende tarıfı okurken dorde bolmenın buyuk olacagını dusunmustum
sekıze bolmek daha mantıklı geldı

cılegım tupper tarzı mama kabın varsa corbasını ona koy bence
corba zaten cok cabuk bozulan bır gıda degıl
oglen kolaylıkla ıcırebılırsın

eveeett krikitosa ulaştım kızlar.haberler pek iyi değil maalesef ama bir de iyi haber var.kızı olacakmış biz bilmiştik zaten :)) kötü habere gelince bir belirsizlik var.1 şubatta 3 lü teste girecekmiş,bebek 16 haftalık görünüyormuş ama kese 12 haftalık görünüyormuş.yani bi anomali söz konusu.3 lü test sonucu iyi olmazsa bebeği maalesef alacaklarını söylemiş doktoru.en son o ağrısı olduğunda düşük tehlikesi olmuş meğerse ve 3-4 gündür annesinden kalıyormuş çünkü Mert durmuyor tabi yerinde.böyle işte kızlar.selam söyledi hepinize

Selam kızlar

haftayı kapattık çok şükür.Çok yoruldum.Yarıyıl gelse de dinlensem.

Ya benim kız sürekli gezmek istiyor.Eve girmek istemiyor,apartmanda ses duysa dışarı çıkmak için yırtınıyor.

Sizinkiler de böyle mi?

Ecemim geçmiş olsun canıum,
kızlar iştah açan şeyler yazmışsınız size çok kızdım.Nedir bu sosyete mantıssı anacım sosyeteye karışınca yapayım bari p

Çilek bi yere mi gidiosun?

ecemin hoşgeldin canım, ben zaten seni okurken bile zorlanıyorum yoruluyorum her zamanda maallah diyorum ama işte bünye dayanmaz o kadarına dikkat et canım yaa hiçbişey senin sağlığından önemli değil, dinlen iyice

ay krikitosa hem üzüldüm hem sevindim ben de hep kız diye geçirmiştim içimden inşallah sağlıkla dünyaya gelir minik prensesimiz :Saruboceq:

insl.bi sorun cikmaz ama ben bu üclü ikili testlerin sonuclarina cok inanmiyorum onun icin simdilik

icim ratah krikitosun bebegi saglikla gelicek insl.ayy demek cimcimesi olucak ne mutlu ya harika bir haber.

darkcim tr ye geliyorum yine canim.

çok hareketli bir bebekmiş tekme atıyormul annesine,e tabi o kıpırdadıkça krikitosunda kalbi pırpır oluyormuş kıyamam canım benim ya.inşallah sağlıkla doğar minnoş

tatlım kavanoz maması yedir miyor musun sen? hipp kavanozu alsan yanına birkaç tane , ben öyle yapıyordum , çok rahat alıyor kavanoz maması yolculuklarda

ecemim geçmiş olsun , inşallah kısa sürede iyileşirsin

krikitosa çok üzüldüm , umarım sonuçlar olumlu olur..:Saruboceq:

kr,itosa üzüldüm şimdi..umarım sorunsuz çıkar.şimdi hep birlikte 1 şubatımı bekleyeceğiz..umarımherşey yolundadır.

çileğim yolculuk kaç saat sürer..o öğlnede içmesin..sevdiği şeylerle doyursun istersen karnını..tabi sen bilirsin..

biz yolculukta mumkün değil..sevdiği sevmediği hiç bir şey..

safişim o ne resim öyle..içim gitti yufka olsa da yapsamd dedim ama iyi ki de yok..

yeme sorunum devam ediyor kızlar..kaç gündür çok yiyorum..
başkasının evin de de öyle dikkati dağıldığı için yemesi çok zor..çok dikkatliyiz ya..

umarım sorunsuz geçer yineliyorum canım..

Ecemim geçmiş olsun dikkat et canım ya..

Saphişim üzüldüm ya.Umarım bebeğimiz sağlıklı doğar.ınşallah sağlıkla eline alır..

Ben çıkıyorum tontişler.Herkese iyi hafta sonları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…