2008 Kasım Anneleri

mrb kızlar uzun süredir bişey yazmıyordum. daha doğrusu her gün okuyorum yazdıklarınızı ama bi üşengeçlik başladı bende. ha bak ben de şunu yazıyım derken başka biyeri okuyo buluyorum kendimi. sonra da geri dönemiyorum. dehidratasyona uğrıycam susuzluktan öyle susadım ki, şunu da okuyum bunu da derken hala su içmedim. noluyo bana yaa anlamadım ki. kilodan mıdır sıcaklardan mı. kilo derken 8 kilo aldım kendimi dev gibi hissediyorum. görenler hiç almamışsın diyo ama insan kendini hantal hissediyo di mi. tatilde uzun süre memlekette annemlerde kaldım. keyfim çok iyiydi. annemle kızımıza aldıklarımızın resmini çektim size gösteriyim diye. hala makine de duruyo bi atamadım şuraya fotoları. neyse gidip bi su içip serinleyim. ben de buralardayım artık. kızımızın adını defne koymayı düşünüyoduk ama vazgeçtik. elif ve neva üzerine yoğunlaştık şimdi. ben 2 isim koymayı düşünmüyordum ama 'elif neva ' da kulağa hoş geliyo. sizce nasıl. bu arada ben de güzelleştiğini düşünenlerdenim. benim de baştan beri ne bulantım oldu ne kusmam ne sivilcem. hani kız hamileleri sıkıntılı olur derlerdi ya hikaye bence. benim kızımın hiç sıkıntısı olmadı bana.bu halimi seviyorum. hatta eşime geçen gün ' yaa 3 ay sonra hamile bi insan olmıycam artık' dediğimde çok güldü. çok şükür. Allah a hep şükrediyorum. içimizdeki bu sevinç hiç eksilmesin

brookecım hosgeldın bende kendımı gusel hıssedenlerdenım esımde cok gusellestın dıyor kız annesı cırkeınlesır derler ama hıc cırkınlık belırtısı yok cok sukur bende sabah kalkınca yuzum ısıl ısıl bı aydınlık gelmıs gıbı eylulcum

ayy julicim aman dikkat et ya,hamilelikte bu aniden korkup kendini kasmalar tehlikeliymis..

bol bol su ic,hatta hafif sekerli su ic inan faydasi olur..neyseki bebisin haber vermis sana
iyiyim ben diye..hayatimda heralde en korktugum seydir köpek..

ay ne kadar güzel takvimlerimiz gelmiş sonunda bu arada ben zaten güzeldimkaydirigubbakcemile3ama bende de bir güzelleşme oldu cildim falan çok güsel oldu canımhihoyyyt
neyse ama hala uyanamadım yaw çok uykum varmirmirmirmir
bu arada sabah güzel bir kahvaltı yapamadım poğaçayla idare ettim
ama artık acıkmaya başladım sanırımcokacimcoook
bu arada gülümsemelere çok güzel şeyler eklenmiş çokhoş yaa

benim eşimde arada sessiz sedasız eve gelip beni korkutmayı pek severdi
ama artık korkutmaması ve unutmaması konusunda sürekli uyarıyorum
o da yapmıyor artık

Bence de bu kız evlat çirkinleştirir erkek evlat güzelleştirir deyişi hikaye. Millet olarak çok meraklıyız ya erkek evlada, kızlara daha anne karnında çamur atılıyor... Bu arada ben de hamilelikle daha güzelleşenlerdenmişim, görenler öyle diyo! Eskiden ayın 15 günü yüzümde sivilceyle gezerken şimdi cildim pırıl pırıl oldu. Bir de benim göğüsler çok küçüktü, şimdi giydiğim her şeyden taşıyor. İnşallah küçülmezler tekrar!
Bu arada benim vajinal bölge yakınlarında içi iltihaplı bezelyeden biraz küçük bir sivilce oldu... Acaba iltihabı bebeğie zarar verir mi, doktora danışsam mı bilemedim... Bir de göğüs ucunda, bu kahverengi alanda bir sürü et beni türedi... Anlam veremedim gitti...

canım sivilceyi söylesen iyi olur bence nolur nolmaz et benlerinin normalmolduğunu duymuştum
benimde göğüslerimden akıntı geliyo cok cok az damla gibi bile değil bende onu soracaktım ama her seferinde unutuyorum

merhabalar kızlar
bende cok yogun bır gun gecırdıgım ıcın yazamadım ve sıte cok yavastı zaten
hala tetanoz asımın ıkıncı dozunu olamamıs durumdayım ve fecı uykum var
hıc uykuya doymuyorum ya ıkı gundur arkama yaslansam uyuyacagım sankı

cılekcım hesaplarımı yaptım ama sanırım en erken ben dogum yapıcam tam bılmıyorum
doktorum 26 ekım-2 kasım dıyordu ama bu cumartesı ne dıyecek bellı degıl

polıpecım senın annenın hesabı aynı benım annemın hesabı
anneme gore ne kaldı kı sunun surasında ve annem hıcbır zaman heap yaparken ıcınde bulundugumuz ayı hıc saymaz

es korkutmaları konusulmus ya benım esım benı hıc korkutmaz ama severken olduren cınsınden korkuyorum bır yerıme bır sey yapcak dıye
hıc bır zaman sakın sessız sevemedı kı zaten

julıanne kopek hakıkaten cok korkutmus senı
dusundum de ben olsam ne yapardım dıye herhalde cıglık cıglıga bagırabılırdım sadece

ayrıca takvımlerımız gelmıs gerı cok sevındım yaa hihoyyyt

Gebelerde fizyolojik akıntı artar. Estrojen artışına bağlı rahim boynu salgı bezlerinin salgısının artmasına bağlıdır. Enfeksiyöz nedenler ekarte edilmelidir. Gebeliğin fizyolojik akıntısı renksiz ve kokusuzdur. Eğer, akıntınız kötü kokulu ise, sarı iltihabi renkte ise, beyaz süt kesiği gibi ise ve beraberinde kaşıntı yanma gibi şikayetler de varsa enfeksiyon olabilir. Gebelik sırasında sık görülen şikayetlerden biri de tekrarlayıcı vajinal mantar (candida) enfeksiyonlarıdır. Gebelikte vajinanın asiditesi ve glikojen miktarındaki değişimlere bağlı olarak mantar enfeksiyonlarına uygun bir zemin oluşur. Enfeksiyonlar, erken doğum riskini artırabileceğinden tedavi edilmelerinde fayda vardır. Gebeliğin 2. yarısında aniden fazla miktarda olan su gibi akıntılar zarların erken açılmasına bağlı olabilir. Böyle bir durum süz konusu olduğunda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.

ama ayrılamıyorum napiiim

GEBELİKTE BEL VE SIRT AĞRISI -tatlicadiarzu-

Gebeliklerin ağrı ve sızıları sizi mutsuz etmek için değildir. Bunlar vücudunuzun doğuma hazırlanmasının yan etkileridir. Bel ve sırt ağrıları da böyledir. Genellikle hareketsiz olan kasık bölgesi eklemleri, doğumda bebeğin geçişini kolaylaştırmak amacıyla gebelik süresince, gevşemeye başlar. Bu, karnınızın iyice büyümesiyle birlikte vücudunuzun, kas-iskelet sisteminin dengesini bozar. Başınızı ve omuzlarınızı geriye atarak dengelemeye çalışırsınız. Gebe olduğunuzu fark etmeyen kimse kalmasın diye göbeğinizi ileri doğru çıkarmanız sorunu daha da karmaşıklaştırır. Sonuç, belinizdeki yay şeklinin daha da belirgin hale gelmesi, sırt kaslarının gerilmesi ve ağrıdır.

Ağrıyla uğraşmak yerine onu azaltabilirsiniz. Her zamanki gibi en iyi yaklaşım baştan önlem almaktır: gebeliği güçlü karın kasları, iyi bir vücut duruşu ve vücut mekaniğini bilerek karşılamaktır. Gebeliğin yol açtığı sırt arılarını en aza indirecek olan vücut mekaniklerini öğrenmek için henüz çok geç değil.

Kilo artışınızı önerilen sınırlar içinde tutmaya çalışın. Fazla kilolar, sırtınıza yalnızca ezici bir yük yükler.

Çok yüksek topuklu veya çok düz ayakkabılar giymeyin. Bazı doktorlar ideal bir vücut dengesi için 5 cm.’lik topuk önerirler. Gebelikteki bacak ve sırt sorunlarını azaltmak üzere üretilmiş ayakkabı ve ayakkabı enstrümanları vardır. Bunları hekiminize veya ayakkabı mağazanızdaki satıcıya sorun.

Ağır yük (paket, çocuk, çamaşır, kitap vb.) kaldırmanın uygun yöntemini öğrenin. Birdenbire kaldırmayın. Ayaklarınızla omuzlarınız arasındaki uzaklık olabildiğince büyük olacak şekilde durun. Dizleri bükün, sırtınızı bükmeyin ağırlığı belinizle değil bacak ve kollarınızla kaldırın. Eğer sırt ağrısı sizin için sorunsa, taşıdığınız yük miktarını azaltın. Eğer alışverişten dönerken ağır bir paketi taşımak zorunda kalırsanız kucağınızda ağır bir yük taşımak yerine bu paketleri iki torbaya bölün ve her iki elinizde birer torba taşıyın.

Çok uzun süre ayakta durmamaya çalışın. Eğer çok uzun süre ayakta durmak zorundaysanız, bir ayağınızı sırtın alt bölgesinin gerilmesini önlemek için, ufak bir taburenin üstüne koyarak dizinizi bükün. Yemek pişirirken veya bulaşık yıkarken olduğu gibi, sert yüzeyli bir zeminde ayakta dururken, ayağınızın altına ufak bir tabure koyun. Sırt ağrısını önleyici pozisyon alın.

Nazikçe oturun. Oturmak, omurgaya başka bir faaliyetten çok daha fazla basınç uygulanmasına neden olur, öyleyse doğru yapmak için özen göstermeye değer. Mümkünse, içine çökmeyen sert bir döşemesi olan, düzgün arkalığı ve kollarıyla (kollarını kalkmanıza yardımcı olması için kullanın) yeterli destek sağlayan bir sandalyede oturmanızdır. Arkalıksız bir tabure ya da banka hiç oturmayın. Ne zaman olursa olsun, asla bacak bacak üstüne atmayın. Bacak bacak üstüne atmak yalnızca dolaşım sorununuzu artırmakla kalmaz, kalçanızın sırt ağrılarınızı artıracak şekilde ileri doğru itilmesine de yol açar. Mümkünse bacaklarınız biraz yüksekte duracak şekilde oturun. Araba kullanırken koltuğunuzu öne çekin ki diziniz bükülebilsin.

Çok uzun süre oturmak yanlış oturmak kadar sakıncalıdır. Arada yürüme veya gerinme molası olmaksızın bir saatten fazla oturmamaya çalışın, hatta bunu yarım saatle kısıtlamanız daha iyi olur.

Sert bir yatakta uyuyun, yumuşak bir yatağınız varsa, altına tahta koyun. Rahat bir yatış biçimi uyandığınızda hissedeceğiniz ağrıyı azaltır. Sabahları yataktan zıplayarak kalkmak yerine, önce bacaklarınızı yatağın kenarından sarkıtarak oturun. Sonra kalkın.

Hekiminize gebelik korsesinin size yardımcı olup olamayacağını sorun.

Tabakları rafa yerleştirmeye veya bir tabloyu duvara asmaya çalışırken sırtınızın gerilmesine izin vermeyin. Başınızın üzerindeki bir yere ulaşmaya çalışmak sırt kaslarınızı gerer.

Kas ağrılarınızı dindirmek için ısıtma pedi (havluyla sarılmış şekilde) kullanın veya ılık duş alın.

Gevşemesini öğrenin. Pek çok sırt sorunu stresle artar. Eğer sizin için de böyleyse, ağrı atakları sırasında gevşeme alıştırmaları yapın.

Karın kaslarınızı güçlendirecek basit alıştırmalar yapın.

hep kendi sorunlarımı yazıyorumkaydirigubbakcemile2

nerede bu hatunlar ya herkes yok oldu galiba en boş benim napim benim kocişte
akşam 10 a kadar çalışıyor bende onun yanında bekliyorum:)))

nerede bu hatunlar ya herkes yok oldu galiba en boş benim napim benim kocişte
akşam 10 a kadar çalışıyor bende onun yanında bekliyorum:)))

asoticim bende sabahtan beri giremedim siteye.simdi bi deneyim dedim.kaydirigubbakcemile2.
bugun boyaci geldi ya sormayin her yer batti tozdan.alci cakiliyo catlak yerlere birde parke alti icin zeminin supurgeliklerini kirdi bi taraftan onlarin yerinede alci cekiyo.yarin zimparalicakmis daha cok toz olur dedi boyaci.ama neyseki oda oda gidecez yoksa basedemem valla fisfisfis
ama zor isler ya evin icinde tadilat kimseye tavsiye etmiyorum acikcasi.biz girdik bi kere.basa gelen cekilir benneyaptımki

bu arada egilmekte bile zorlanmaya basladim artik.sagsalim su gunler gecsede bebislerimizi kucaklarimiza alsak insallah:Saruboceq:

asortie hayatım çok sağol gerekli bilgileri vermişsin araştırmamıza gerek kalmamış
hepimizin ortak problemleri bu haftalarda zatenn

yağmurcum kolay gelsin canımm kendini fazla yorma aman dikkat et
bende haftaya başlayacağım Allah nasip ederse annemlerin gelmesini
bekliyorum .boya temizlik oooffff çok işimiz var daha
dün kolaylık olur diye yatak yorgan havalandırdık aman allahım hiç birşey
yapmamama rağmen gece felaket ayak ve bel ağrısı yaşadım hala kendime
gelmiş değilim düz tabanlık var bende onun için fazla kilo artışı ve bel ağrısıyla
birleşince ayak tabanlarım şişti üzerine basamaz hale geldim ilerleyen haftalarda ne yaparım
bilmiyorum şimdiye kadar çok güzel geçiyordu ama şimdiden sonra kötü gececek gibi
bakalım hayırlısı artık

selam millet sabahtan beridir giremedim misafirim vardı zaten sitede zorluymuş iyi oldu
julliene ciğim geçmiş olsun okuyunca başına geleni aklıma geldi geçen kanlıca sahiline gidelimdedik.meydanda çocukalr top oynuyo tenis oynuyo bisiklete biniyo falan yerde de 2.80 bi köpek yatıyo uyuyo (göyaaaaaa)tam ben yanından geçiyorum bikalktı ordan opraya koşuyo uluyo bağrıyo falan.benimde limonlu bişey yemiştim tansiyonum düştü arabada kendimi meydana zor attıom oturcam (göyaaaaa) neyse oturdum biyere kendime gelmeye çalışıyorum bi baktım bana doğru koştur koştur geliyo :mymeka:ağacın etrafında bank vardı ordayım aaaa bi baktım benimki oğlunu kıcaklamış gidiyo mehmetle beni bırakmış orda:mymeka:sizde otaraftan gelin köpek diibimde elimdeki su şişesini kokluyo nası kalktım nası gittim allah biliyo hey allahım yaa eşime çok kızdım herkese anlattım ama adam su yüzüne çıkcam diye napiim hepinize birden nası sahipçıkim:dilcikar:deli adam......
şu göğüs ucundan süt gelmesi bendede başlamıştı iki gebeliğimdede 5-6 .aylarda bunda başlamadı .bildiğimkadarıyla doğüunca sütyoğun olurmuşgelince yoğundu ama oğlum sevmedi 3.5 ayda bıraktı .normal olsun emsin inşallah:Saruboceq:
haaaaa birede şu var herkes bana kızmı doğurucan diye soruyo küfürmü ediyolar ne kaydirigubbakcemile5:roflol:aman napiim 2 ay kaldı nede olsa 2 ayda çirkin oliim napiim:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…