2008 Kasım Anneleri

a<ocum kegel egzersizlerini ben günde iki kez filan yapmaya calisiyorum..ilk anlarda alisamadim ama simdi daha kolay oluyor yapmasi.. bende duymustum normal doguma faydasi oldugunu..simdilik günde iki kez ve 20 tane yapiyorum her 6-7 saniye arayla..

agda konusuna gelince,ben kuaförede yaptirmadim hic cünkü canim cok tatlidir korkuyorum acikcasi..
simdilik bana en iyisi jilet gibi geliyor,en azindan canimi yakmiyor..ama oda uzun sürmüyor iste malesef.

değişik kaynaklardan..

1-HAMİLELERE SİR AĞDA UYGULANIR MI?
Hamilelerin, cildi alerjik olan ve kan dolaşımı bozukluğu bulunan kişilerin kullanmadan önce doktora danışması tavsiye edilir. Hamilelerde, karın ve kasık bölgesine sir ağda uygulamayın. Diğer bölgeler için önce doktora danışılması tavsiye edilir .

2-YANLIŞ: Bebeğimi etkiler diye, tüylerim için epilasyon ya da ağda yaptırmıyorum.

DOĞRU: Hamilelerin ağda ya da epilasyon yaptırmasının bebeğe hiçbir zararı yok.
[/COLOR]

3- Hamileliğimin 37. haftasındayım daha önce jilet kullanmama rağmen doğumdan sonra rahat etmek için, doğum öncesi ağda yaptırmayı düşünüyorum bazı kişiler kasılma olacağı için bebeğe zarar verebileceğini söylüyorlar.Ağda yaptırmamın bebeğime bir zararı olur mu?
Cevap yazmak istiyorum

Cevap Veren : Nurettin Demir
Cevap : sayın Bayan, umarım doğumunuz sağlıklı sonlanmıştır. ağdanın zarı yok. enfeksiyona dikkat etmelidir. Çok gerekli değilse doğum sonrasına bırakılabilinir. İyi şanslar
Cevap Veren : ZAFER ÇANKIRI )
Cevap : kesinlikle bir zararı olmaz.
Cevap Veren : Hakan Çelik
Cevap : sorun olmaz. doğum ağrın başlasa bile zaten 37, haftadasın

4- A&eth;da

Hamilelik s&yacute;ras&yacute;nda cildiniz a&eth;daya eskisinden daha farkl&yacute; reaksiyon gösterebilir. Hamilelikte cilt çok daha hassas olabilece&eth;i için
a&eth;da öncesi ve sonras&yacute;nda rahatlat&yacute;c&yacute; bir antiseptik solüsyon kullan&yacute;lmas&yacute; yanma veya batma hissini azaltabilir. Ayr&yacute;ca
enfeksiyon olu&thorn;mas&yacute;n&yacute;n önlenmesine, tahri&thorn; ve k&yacute;zar&yacute;kl&yacute;&eth;&yacute;n azalt&yacute;lmas&yacute;na da yard&yacute;mc&yacute; olabilir.

Kad&yacute;nlar genellikle a&eth;day&yacute; tüy dökücü kremler veya jilete k&yacute;yasla daha uygun ve rahat bulmaktad&yacute;r. Genel olarak a&eth;dan&yacute;n hamilelikle
ilgili sak&yacute;ncalar&yacute; bulunmasa da, sizin hamileli&eth;inize özel baz&yacute; durumlar nedeniyle a&eth;da yapt&yacute;rmaktan kaç&yacute;nman&yacute;z gerekli
olabilece&eth;inden, öncelikle doktorunuza dan&yacute;&thorn;man&yacute;z en do&eth;rusu olacakt&yacute;r.

Tüy dökücü kremler

Tüy dökücü kremlerin içerdikleri kimyasal maddeler nedeniyle hamilelikte kullan&yacute;m&yacute; önerilmemektedir. Bu maddelerin zararl&yacute;
oldu&eth;una dair bulgular mevcut olmamakla birlikte, zararl&yacute; olmad&yacute;&eth;&yacute; da bilimsel çal&yacute;&thorn;malarla gösterilmemi&thorn;tir.

Doktorunuza dan&yacute;&thorn;arak tüy dökücü krem kullanmaya karar vermeniz durumunda, her tür kozmetik üründe oldu&eth;u gibi, tüy dökücü
kremlerde de cildinizin nas&yacute;l bir reaksiyon verece&eth;ini görmek için önce cildinizin küçük bir bölümünde deneme yapmal&yacute;s&yacute;n&yacute;z. Ancak tüy dökücü kremler içindeki kimyasal maddelerin kokusu hamile kad&yacute;nlar için çok rahats&yacute;z edici olabilir, hem de nadir görülen bir
alerjik reaksiyona yol açabilir. Bu nedenle bulundu&eth;unuz ortam hem çok iyi havalanan bir ortam olmal&yacute; ve kimyasal yan&yacute;klar&yacute;n
Lazer Epilasyon &Yacute;zmir | Lazerli Epilasyon
http://www.lazerepilasyonizmir.ws Joomla! ile Güçlendirilmi&thorn;tir Olu&thorn;turan: 8 August, 2008, 16:16
olu&thorn;mamas&yacute; için zamanlamaya çok dikkat etmelisiniz.

Jilet

Hamilelik s&yacute;ras&yacute;nda uygulamas&yacute; en rahat yöntem olmasa da, jilet her zaman en ucuz, en kolay seçenektir. Jilet kullanmaya
karar verdiyseniz, e&thorn;inizin yard&yacute;m&yacute;n&yacute; alman&yacute;z gerekli olabilir. Cildinizin yumu&thorn;ak ve esnek olmas&yacute; için her gün E vitamini içeren bir nemlendirici bir krem kullanmal&yacute;s&yacute;n&yacute;z.

(4. kaynakta bazı harf hataları var.idar edin..okunuyor ama:1rolleyes:)

darkcım geçmiş olsun canım.evet dikkat etmek lazım artık..şu son aylarda çok kilo almamamk için bize ve bebeklerimize hiçbir faydası olmayan hamur işlerinden uzak durmalıyız..:1rolleyes:

ben bu arada doğuma giderken temiz olmazsa tüy dökücü kullanıcam
yani aniden ve zamanında önce falan gelmeye kalkarsa kızım nasıl olsa gelio artık
bir zararı olmaz diye düşünüyorum

Dark nerelerdesin özlettin yine kendini. Kaç çıktı şeker yüklemesinin sonucu?
bende sizleri özledim canım,ev çok kalabalık olunca fırsat bulamıyorum bazen girmeye.Şimdi yine öyle kalabalık.Bunları zor yazıyorum.
İlk yüklemem.Normal değer 145 ve altıymış benim 165 çıktı.(50 gramda)

Sonra 100 gram yükleme oldu.
Yüklemeden önce benim değer 90, referans aralığı <95
60 dk sonraki değerim 188,referans aralığı <190
120 dk sonraki değerim 149, ref.ar ise <155
180 dk sonraki değerim 83, ref. ar. ise <140 çıktı.

darkcım geçmiş olsun canım.evet dikkat etmek lazım artık..şu son aylarda çok kilo almamamk için bize ve bebeklerimize hiçbir faydası olmayan hamur işlerinden uzak durmalıyız..:1rolleyes:

kesinlikle haklısın.bende şişliklerden çok kkorkuyordum albümin felan neyseki çıkmadı.olur dedi doktor yükünüz ağırlaştı,havalar da çok sıcak normaldir dedi.
hergün 15-20 dakika yükseğe kaldır ddi.

julicim bence krem kullanma.Jilet kulllan ondan daha iyi.en azından içinde kimyasal yok.Ne kadar zararı yok densede kimyasal sonuçta.nasıl saçımızı boyatmıyorsak bundanda sakınmalıyız diye düşünüyorum ben.
yni ben ağda yaptıramayacak olsamçkendim eldivenle alırım.oda olmasa sonraki tercihim jilet olur.

dünkü yüklemeden önce endişeli yatmıştım gece.cerenimi rüyamda gördüm ama çok tatlıydı maşallah kızlar.annesine mesaj gönderdi sanırım ben iyiyim diye.
Bu arada ben cereni kendime benzetiyorum.Bebeklik resimlerime benziyor şimdilik ama daha değişir heralde.

darkcım hoşgeldin canım..sorun çıkmamasına sevindim canım..bakalım bizde 2 hafta sonra giricez şekere ne çıkıcak merak ediyorum..diyelim bu şeker yüksek çıktı ne yapılıyor bir tedavisi varmı acaba..bize ve bebeğe ne gibi bir zararı var ..

kızlar forumda dolaşırken midye hakkında bi yazı gördümde aklıma geldi.ben midye ve kalamar hastası olarak druma sordum geçen ay yiyebilirmiyim diye.kalamarı yiyebilirsin oda balık dedi.yoğurda banılarak yenilen nası bibalıksalaelaelaelaelaeneyse midyeyi sordum kesinlikle olmaaaaaaaz dedi ama ben bunu sorana kadar bikaç kere yemiştim tabii.inşallah bi sakıncası olmaz.hatta sadece bana değil eşime dönerek sadece hamilelere değil bir dr olarak hiçkimseye tavsiye etmiyoruym midyeyi falan dedi.derinlerde olduğu için en çok civa ve ağır metalleri barındırıyomuş bünyesinde.bende hayatımdan midyeyiçıkarmış oldum böylelikle sizede söölim dedim canolarkaydirigubbakcemile5

eylülcüm benim bildiğim kadarıyla diyet veriyorlar eğer yüksek çıkarsa hamur işi kızartma falan uzak duruyosun ekmek mesela .eşimin kuzeninde 2 hamileliğinde de çıktı 4 kilonun üzerinde doğum yaptı işte böyle diyetle atlattılar:hooray:

bende kalamar hastasıyım, midye yemem zaten..fakat bizim hamilelik yaza gelince deniz ürünleri pek çekilmiyo..kış bi gelse sarıyer ve tarabya balıkçılarında kalamar kalmayacak...

kizlar belki güleceksiniz ama kalamar ney balikmi yoksa midye gibi biseymi belki türkcesini ilk defa duyodurum ben mi net bakiyim neymis belide bildigim biseydir

kalamar bir balık türü galba mürekkep balığı .belki görsem midem kaldırmııcak yiyemiicem ama tadını çok sevdiğim için araştırmadım.delimiyim neyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…