2008 Kasım Anneleri

klava:klava:klava:klava: :mymeka::mymeka::mymeka:

biz kadınlar bu erkekler yüzünden çile çekmek için yaratılmışız.kimisi kocasından kimisi babasından kimisi oğlundan çeker( ahh hayat hayatt hayattt.her zaman şükredelim yine boşver daha ne beter halde insanlar varr.

Canım ben tamamiyle bi değişim beklemem.Biliyorum olmayacağını.Biraz yontmak amacım. Ne derisi kalın adammış yaw.Böylede bir bedene iki kişi sığdıramam ki.Her sorumluluk bende yaşayamamki...Sevmek yetmiyo .Şükürler olsun oğlum bana benziyo huy olarak. Onun şu göğsümü dolduran sevgisi olmasa ben yapacağımı bilirim de neyse..

evet erkekler doğası gereği bizden daha farklılar tamam kimse kimseyi yüzde yüz değiştiremez ama evet öğreteceksin öğrenmeli bu kadar rahat olmamalı hayatta herşey olabilir allah korusun yasmin hastalasansa elden ayaktan düşse bir süre napacaklar evde kokacaklarmı anne-baba gelir bakar elbet ama ne kadar nereye kadar yine koca kendi işlerini kendi yapacak birazcık öğrenmeleri lazım aile hayatını

benimkide akşamları sürekli uyuklama peşinde.sanki sadece o çalıştı ben bütün gün yattım evde.

ben benimkine öyle böyle yaptırıyorum valla allah razı olsun bi kerede itiraz etmiş sesini çıkartmışta değil bu zamana kadar hatta bazen ben sölemeden bile apar bazı şeyleri
ama çok küçük ayrıntılar detaylar vardı atlar onları bazen erkekçe davranır her zamanki gibi bende çıldırırım ama çok dolu değilsem bişey söylememeye çalışırım diğer yardımlarından dolayı buna şükür derim her zaman

hatta şimdi kaynımda bizde yaa ona da yüklüyorum birkaç iş, iş bölümü yapıyorum evde aman bir alışmışım ki şubat tatilinde onu gönderdim yaa 15 gün ay bir zorgeldi bir zor geldi onun yaptığı işleri yapmak anlatamam kaydirigubbakcemile3

o insanına göre değişir canım.bazı erkekler hiçbişeyi beceremez yani.gerçekten benim amcam 60 yaşında bekar hiç evlenmedi ama gelgörki bi yumurta bile kıramaz.babaannemle kalıyo kadın 87 yaşında hala yemeğini o yapıyo.

Kocamın bu durumlarını görünce en çok kaynanama kızıyorum.Ya ben kadını tanıyalı 3-4 sene oldu.Ya birgün de oğlundan bişi rica etmez mi?Markete bile kendi gider.Diğer alışverişlere de.Eşim bekarken de yaptırmazmış.Hatta kaynanam bi tarışmamızda oğlum neden topluyomuş evi dedi.Ya bu kadar olur en fazla.

yasminim ben sana hep diyorum şu yıllık iznini al bir hafta
eşin izne çıkamıyor herhalde bu dönemde çok bunaldım yoruldum bir hafta dinlenmem lazım de eşine
al anneni ve anılı beraber bir hafta bir termal otelezemuszemus tatile gidin
biraz yokluğunuzu hissetsin eşin
annenin evine gitsin o sayılmaz gene ankaradasın

Ya Remediosum işler çok yoğun.Yoksa alıp gidecem.Rest çekecem anlasın ciddiyetimi. Öyle tatil filan diye değil..

melekcim bende çalıştırıyorum bazen öyle ii oluyoı:))

evet valla gerekiyor :)

bence de zaten senin kocanın böyle olmasının tek sorumlusu kayınvaliden öyle yetiştirmiş çünkü öğretmemmiş hiç bişeyi eşinden çok o suçlu bence

Ya Remediosum işler çok yoğun.Yoksa alıp gidecem.Rest çekecem anlasın ciddiyetimi. Öyle tatil filan diye değil..

canım işler senden daha önemli değil yaa gelince halledersin

Huysuz çocukların uyku eğitimi

UYKU VAKTİ GELDİĞİNDE DÖKÜLEN GÖZYAŞLARI

Annelerin başa çıkmakta zorlandıkları en zor durumlardan biri bölük pörçük gecelerin yeniden başlamasıdır. Çocuklar küçük yaşlarda çeşitli nedenlerle geceleri yeniden uyanmaya, her zamanki saatte yatağa gitme konusunda itiraz etmeye ya da sabahın köründe uyanmaya başlayabilir. Bebeklerin geceleri böyle beklenmedik bir şekilde uyanmaya başlamasını açıklamak her zaman kolay olmaz; yine de anne ve babaların uyku sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olabilecek bazı önerilerde bulunabiliriz:

* Öncelikle ilk üç yıl bebeğinizin gece uyku düzeninde değişikliklere hazırlıklı olun. Buna hazırlıklı olursanız, sorunla karşılaştığınızda bununla daha iyi başa çıkabilirsiniz!
* Çocuğunuzun geceleri uyanmasını açıklayabilmek için genel davranışlarını çözümleyin; şu sıralarda size daha bağlı hale geldi mi? Günlük düzeninde herhangi bir değişiklik oldu mu? Belki hızlı bir büyüme aşamasına girdi; belki de çıkmak üzere olan bir diş onu zorluyor? Çocuğunuzun uykusunun bölünmesiyle ilgili olası açıklamalar bulmak sizin kaygılarınızı da azaltır, belki de soruna bir çözüm bulmanızı sağlar.
* Önceki yatma düzenine mümkün olduğunca uymaya çalışın. Bir ya da iki hafta boyunca geceleri birkaç kez kalkmaya devam ettiyseniz, pes edip bebeğinizin akşamları yatağa daha geç gitmesine, hatta sizin yatağınızda uyumasına izin vermek yerine kararlı olmak ve her zamanki kurallara uymak daha iyidir.
* Bebeğiniz gece uyandığında hemen yanına koşmayın. Bebeğiniz hasta değilse, kendi kendine sakinleşip yeniden uykuya dalması için bırakın ağlasın. Yanına gitmeniz gerekiyorsa ışığı açmayın, çocuğunuza fazla ilgi göstermeyin, yalnızca onu yeniden yatırın, nazik ama kararlı bir şekilde "tamam, geçti" deyin, iyi geceler dileyin ve arkanıza bakmadan ve tereddüt göstermeden odadan çıkın. Siz çıkarken bebeğiniz dikkatinizi çekerse ya da tereddüt ettiğinizi anlarsa, sizi yeniden yatağının yanına getirme fırsatını kaçırmaz. Siz çıktıktan birkaç dakika sonra hâlâ ağlıyorsa, yanına gitmemek için dayanabildiğiniz kadar dayanın. Bu adımları gerekli oldukça tekrarlayın ve her seferinde odasına gitmeden önce daha uzun süre bekleyin; önce en az 5 dakika bekleyin, sonra bu süreyi 10, 20, 35 dakikaya çıkarın. Bebeğiniz uyuyana kadar devam edin. Birkaç gece süren böyle bir uyku eğitimi birçok bebeğin bütün gece ağlamaya değmeyeceğini anlamasını sağlar! Unutmayın ki şu anda karşılaştığınız uyku sorunlarına verdiğiniz tepkiler önünüzdeki iki yılda bebeğinizin uyku davranışı üzerinde önemli etki bırakacaktır; bu yüzden bebeğinizin geceyi tek başına geçirmeyi öğrenmesi için onu küçük yaşta eğitmek her zahmete değer. Bebeğinizin her ağladığında koşarak başına gitmeyeceğinizi öğrenmesi sizin gürültülü birkaç geceye dayanmanız gerektiği anlamına gelse de uzun vadede bütün ailenin işine yarayacaktır!

prima göndermiş kızlar mail olarak 15. ay özelliklerinde tam üstüne gelmiş valla sizlerde de paylaşmak istedim çünkü büyük çoğunluğumuzun yaşadığı sorunları anlatıyor

günaydın ;

az önce eski apartman komşum uğradı geçerken ,kıl oluyorum bu kadına yaa ,yine bir havalar ,abartılar ,çok sever lüksü ve hava atmayı ,yok eve şunu yaptırdım bu kadar tuttu ,yok sevgililer gününde tektaş bekliyorum ,yok ayakkabı aldım şu kadar para ,yani banane neye ne kadar verdiğin ,aldığı şeylerin parasını söyleyenlerden nefret ediyorum ,sen alıyor olabilirsin ama alamayan da var ,ne havası bu yani ,cahillik işte ne diyeyim..

ee sizden naber..

uyudu piroş bende geldim
ay eylülcüm bende çok sinir olurum öyle insanlara sorarlarsa söyle bişeyin fiyatını ama durup dururkende şunu şukadara aldım bunu bu kadara aldım denmezki
görgüsüzlük bu bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…