2008 Kasım Anneleri

cıtos gecen aksam fırına verdıgın karnıbaharın besamel sos tarıfını verebılırmısın canım
dıkkatımı cekmıstı denemek ıstıyorum

Canım beşamel sosla bir kaç hafta önce yapmıştım.Geçen gün farklı bir şekilde yaptım onu daha çok sevdim ben.Beşamelli ağır geldi birazcık.ben diğer tarifi vereyim.

Karnıbaharı buharda pişirdim.Ayrı bir kapta 1 yumurta,3 kaşık yoğurt,1 kaşık un,tuz,1/2 çay bardağı sıvıyağı çırptım.Karnıbaharları içine attım karıştırdım.Sonra tepsiye döküp fırına verdim.ÜZERİ KIZARINCA servis yaptım.Biz üzerine sarımsaklı yoğurt döktük,batu sade yedi..

eylülde dün akşam laptopu düşürmüşş..babası kızdı..baktım koşarak bana geliyoo..bende kucağıma almadımm..baban kızmakta haklııı diye söyledimm.(sanki anlarmış gibi).baktı benden yüz yokk..babasına geri döndüü..ona nazlandı..sonra barıştılarrr

Hımm ben de deneyim akşam.Yemeğim var ama olsun..

çitoscum annemde senin bu tarifinle yapıyor süper oluyor evet bir de sarımsaklı yoğurdun üstüne tereyağlı kırmızıbiberli yağda yaparsak of of of
ama ben beşamel sosu çok seviyorum o yüzden yine önceliğim beşamel soslu ve kaşarlı

aferin gülizim iyi yapmışsın öyle yapmazsanız yani fikir birliğine varamazsanız yaptığının yanlış olduğunu anlamıyor hep yapıyor nasılsa annem kızarsa babama giderim babam kızarsa anneme giderim diye düşünüyorlar herhalde

Beşameli ıspanakla seviyorum ben ıspanak gratene bayılırımmmmm.mmmmm

Gülizcim ben kaşar koymadım. yoğurt dökücez diye ama bi de öyle deniyim bakıyım..

cıtosum mutfakta yenı yenı bırseyler yapmaya calısan bu becerıksız arkadasına ıspanak gratenın tarıfını vermenı ıstesem cok sey mı ıstemıs olurum

kocıste kolestrol cıktı bır sure etten uzak durmamız lazım
ben de sebze yemegı hıc sevmeyen kocıse bır sekılde sevdırmeye calısıyorum kendımce

buharda kaç dk pişiriyon canımm.ben hiç buharda denemedimm..

Tefal clipsonun sepetinde pişirdim.10 dk da filan pişti.

Ispanakları soğanla kavur ama iyice suyunu çektir,Baharat istiyorsan onları da at.
1 yemek kaşığı tereyağında 2 kaşık unu kavur sonra yavaş yavaş 2 su bardağı sütünü ekle.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir kapat tuzunu ekle.
Borcama ıspanakları al ama eğer fazla suyu varsa süz mutlaka.Üzerine beşamel sosu dök her yerini kaplasın.Fırına ver pişmek üzere iken kaşar peyniri rendele..Fırından çıkınca dilimle servis yap afiyet olsun..

geçmiş olsun minikciğim o zaman işin zor işt alıştırman lazım

biz egeli olarak zeytinyağlı sebze yemeklerinden asla vazgeçmeyiz eşim de allahtan çok seviyor hatta benden daha çok seviyor diyebilirim ben egeliyim ama egenin yüz karasıyım diyorum çünkü eti çok severim ve tahılları bulgur,pirinç mercimek favorilerim
sebze de yerim ama çok şart görmüyorum yani
yeşillik neredeyse hiç yemem ki binbir çeşidi var memlektimde
meyve ile aram yok,
ben de tam sağlıksız besleniyorum yani yakında bişeyler çıkar bende de

Bir de şöyle bir tarif var bunu da denedim bu da çok lezzetli oluyor tabi ki gratenin yerini tutmaz ama daha hafif geldi bana..
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Yarım haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber,pulbiber
Yapılışı
Ispanağı yıkayarak kaynayan tuzlu suda 1 dakika boyunca diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.Ispanakları buzlu suya daldırıp bir müddet bekletin. Sonra ıspanağı sıkarak sularını iyice süzdürün ve doğrayın.Haşlanmış patatesi rendeleyerek ıspanağın içine atın.Unu,yumurtaları,maydonozu,tuz ve biberleri ekleyip iyice karıştırın.Fırın kabını yağlayıp,galeta unu serpiştirin.İçine malzemeyi aktarıp üzerini düzeltin.Kaşar rendesini üzerine serpiştirin.Kaşar eriyip üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

oo çok kolay fakat çok leziz bir tarife benziyor bende deneyeyim birgün

cok tsk ederım cıtosum
hafta sonu da bu tarıfı deneyecegım

beyazmelegım cok onemlı degıl dedı doktor
1 ay kadar etten uzak dur bır bakalım dedı deneme suresındeyız
asırı terlemeydı sorunumuzun baslangıcı ve bu noktaya geldı

yesıllık olayıne gelınce ben tam bır sebzecıyım dıyebılırım
her sebze degıl ama yesıllıklerı cok severım
hele tere, roka, kuzu kulak olunca yemek bıle aramam ekmekle karnımı doyurabılırım

o saydığın tarz yeşilliklerin içinde tek yediğim maruldur onu da çok aramam yaa şöyle taze marulu severim
ben lahana hastasıyım salata türü olarak kırmızı lahana ve beyaz lahana doğrayıp çekirdek gibi yiyebilirim sürekli
domates salatalık falan severim ama mevsimi değil
biber sevmem arada sırada yerim maydonozda sevmem yine de arada sırada yerim turpta nadiren yerim işte bunlar eşimin yada annemin zoruyla yiyorum
hele o tere-roka vs... ağzıma sokmuşluğum yoktur

Bugün Derincimin doğum günü.Face de kutladım ama burdanda kutlayım.Nice mutlu yıllara Derinim.Sağlıklı ve huzur dolu uzun bir ömür diliyorum...

Ben de roka yemem ama tereyi severim.Kara lahana ve marulda hoştur..

Ben de yeşilliği otu çöpü çok severim ,eşim de aynı şekilde eti pek sevmeyen nadir erkeklerdendir sanrım benim kocam.Möööööööölaelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…