- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #59.901
cıtos gecen aksam fırına verdıgın karnıbaharın besamel sos tarıfını verebılırmısın canım
dıkkatımı cekmıstı denemek ıstıyorum
Canım beşamel sosla bir kaç hafta önce yapmıştım.Geçen gün farklı bir şekilde yaptım onu daha çok sevdim ben.Beşamelli ağır geldi birazcık.ben diğer tarifi vereyim.
Karnıbaharı buharda pişirdim.Ayrı bir kapta 1 yumurta,3 kaşık yoğurt,1 kaşık un,tuz,1/2 çay bardağı sıvıyağı çırptım.Karnıbaharları içine attım karıştırdım.Sonra tepsiye döküp fırına verdim.ÜZERİ KIZARINCA servis yaptım.Biz üzerine sarımsaklı yoğurt döktük,batu sade yedi..
eylülde dün akşam laptopu düşürmüşş..babası kızdı..baktım koşarak bana geliyoo..bende kucağıma almadımm..baban kızmakta haklııı diye söyledimm.(sanki anlarmış gibi).baktı benden yüz yokk..babasına geri döndüü..ona nazlandı..sonra barıştılarrr
buharda kaç dk pişiriyon canımm.ben hiç buharda denemedimm..
cıtosum mutfakta yenı yenı bırseyler yapmaya calısan bu becerıksız arkadasına ıspanak gratenın tarıfını vermenı ıstesem cok sey mı ıstemıs olurum
kocıste kolestrol cıktı bır sure etten uzak durmamız lazım
ben de sebze yemegı hıc sevmeyen kocıse bır sekılde sevdırmeye calısıyorum kendımce
Tefal clipsonun sepetinde pişirdim.10 dk da filan pişti.
Ispanakları soğanla kavur ama iyice suyunu çektir,Baharat istiyorsan onları da at.
1 yemek kaşığı tereyağında 2 kaşık unu kavur sonra yavaş yavaş 2 su bardağı sütünü ekle.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir kapat tuzunu ekle.
Borcama ıspanakları al ama eğer fazla suyu varsa süz mutlaka.Üzerine beşamel sosu dök her yerini kaplasın.Fırına ver pişmek üzere iken kaşar peyniri rendele..Fırından çıkınca dilimle servis yap afiyet olsun..
cok tsk ederım cıtosum
hafta sonu da bu tarıfı deneyecegım
beyazmelegım cok onemlı degıl dedı doktor
1 ay kadar etten uzak dur bır bakalım dedı deneme suresındeyız
asırı terlemeydı sorunumuzun baslangıcı ve bu noktaya geldı
yesıllık olayıne gelınce ben tam bır sebzecıyım dıyebılırım
her sebze degıl ama yesıllıklerı cok severım
hele tere, roka, kuzu kulak olunca yemek bıle aramam ekmekle karnımı doyurabılırım
o saydığın tarz yeşilliklerin içinde tek yediğim maruldur onu da çok aramam yaa şöyle taze marulu severim
ben lahana hastasıyım salata türü olarak kırmızı lahana ve beyaz lahana doğrayıp çekirdek gibi yiyebilirim sürekli
domates salatalık falan severim ama mevsimi değil
biber sevmem arada sırada yerim maydonozda sevmem yine de arada sırada yerim turpta nadiren yerim işte bunlar eşimin yada annemin zoruyla yiyorum
hele o tere-roka vs... ağzıma sokmuşluğum yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?