2008 Kasım Anneleri

canım benşm annemde kayınvalidemde yakınlar şükür
ama bence stres yapma başta insan korkuyor ama sonra alışıyor
benim bir arkadaşım vardı prizden fişi çekemezdi ilk evlendiğinde bişey olur diyekaydirigubbakcemile3
şimdi ailesinden uzak slovenyada ve bebeği var
her şeyi yapıyorum artık diyor
o zaman insan kendini daha güçlü vhissediyor
birşey olmaz Allah'ın izniyle

Çilekcim benim annem Ekimin 2. haftası gelecek yani ben doğum öncesi izne ayrıldığımda annemde benle evde olacak.Ağırlaşmış olurum iş yapamam diye hem de evi temizlemek için.Doğumdansonra gelen giden çok olur.

Doğumdan sonrada kırkım çıkana kadar durur yanımda annem.
Gündüz neysede gece eşin yanında olacaksa sorun olmaz.2 hafta da yeter.
Ama evde deneyimli biri olsaydı eşinden başka bir iki hafta sana yol gösterirdi iyi olurdu.

benim de anem kalıcak herhalde bikaç ay kalırlar çünkü eşim bırakmıyo benim işim de hafiflesin diye kuzenim yengemler falan da bizden çıkmaz büyük ihtimal.zaten aşağı yukarı kurban bayramı zamanı doğum zamanım olucağı için eşimde izinli olucak bi de kendi yıllık izni de var belki birleştirir de uzun süre kalır bizimle.

kızlar bende de bikaç kere ayaklarımda şişme oldu ama yürüdüğüm zaman oldu mesela alışverişe gittiğim gün oldu ama normalde bişey yok.buarada tam 5 gün önce sağ bacağıma sabah kramp girmişti ve o kramp tam 4 gün geçmedi daha bugün yürüyebiliyorum kaçgündür ayağımda bandajla geziyodum sakat gibiydim kalsiyumu 2 katına çıkardım herhalde kemiklerim güçsüzleşti.

atatanem bende biraz ayakta kalınca ya da iş yaparken kendimi zorlayınca
sağ bacağım kalçama doğru batıyor gibi oluyor
dün kendimi biraz zorladım galiba gece boyu ağrıdan sağ bacağımı nereye koyacağımı şaşırdım
seninde dediğin gibi kalsiyum eksikliğine dikkat etmek lazım

Benim yanımdada çok uzun kalmaz annem.Karşı dairemde oturuyor kayın validem o beni boş bırakmaz büyük ihtimalle.Sürekli yanımızda kalmasada sık sık yardımımıza koşacaktır.Sende korkma çilekciğim emin ol muhtac olduğun kudret memişlerindeki asil sütte mevcutturkaydirigubbakcemile3sen paşa oğlunu emzirdikce eşinde gazını çıkarttıkca bi derdiniz olmaz hem biz burdayız hep senin yanında takıldığın bişey olursa hep birlikte buluruz bi çözüm yolu

eylülcüm sen evdesin tabi kocaya kıyamazsın.bende aynen juli gibi 7,5 da evde oluyorum.kociş öğretmen ve evde şimdi..tabiki yardım edecek..ben evde olsam senin gibi yavaş yavaş 2 günde değil 4 günde bitirirdim temizliği..ama c.tesi bile öğlene kadar çalışıyorum...
bugünde evi süpürüp silicek kociş.az önce aradım çamaşırları toplayıp katlamış.akşam bende oturduğum yerden klimanın karşısında ütü yaparım biraz..
gerçi yapmasam onada niye yapmıyon demez ama..elimden geldiği kadar yapabileceklerimi yapmaya çalışıyorum.
Kızlar benim 2 ay önce bir ayaklarım şişmeye başladıki sormayın..hatta bi göbüş resmimde görünüyodu ayaklarım..bileklerim falan balon gibi oluyodu.akşama kadar sandalyeden aşağı sarkıtmaktan oluyomuş.şimdi bitabure alıp getirdim işe.üzerinede kalın bir ötür serdim.masanın altında.ayaklarımı uzatıyorum gün boyu vede hiç şişmiyor çok şükür..ama yinede 1 numara büyüdü tabi..okadar olacak..
bide iş yeri bizim çok sıcak.klima arızalıydı yaptılar ama koca odaya hiç ama hiç fayda etmiyo..bende bu sabah iş yerine koca bi vantilatör getirdim.
sabah attı kociş servise.buradanda arkadaşlar yukarı çıkarttı anca serinledim..
napim..defalarca söledim kimse oralı değil..ben dayanamıyom yaw..
vede izine ekim sonu gibi eğer bi aksilik çıkmazsa ayrılmayı düşünüyorum.şubat tada iş başı yapıcam.çünkü şirket izinde maaş ödemicek ve asgari ücretten ödenen sigortamın parasını doğum sonrası alıcam..yani 1 ayda aldığım maaş kadar bile para almıcam sigortadan 3 ayın toplamı..
kayınvalidem üst katımızda ya..o bakacak oğluma..
idare edicez.yanlız geri iş başı yaptığımda patronla görüşüp günlük 1,5 saatlik süt izinlerime istinaden c.tesi işe gelmeyeyim diye konuşucam..
hayırlısı bakalım..:1rolleyes:

hayırlısı olsun azocum
bebişlerin geleceği için çalışmak lazım tabi
bende doğumdan sonra iznim bitince rapor alabilirsem alıcam alamazsam çalışmaya başlıcam
annem bakacak oğluşuma sağolsun
yoksa ücretsiz izine falan ayrılamam herhalde
bide biz evi yeni aldık malum kredi borcu ödüyouz
olsun bakalım bebeklerimiz rızıklarıyla gelirler inşallah
Allah bize sağlık versin çalışırız tabi

ay kızlar bu kadar olur bende cuma akşamı aynı rüyayı gördüm çamaşırımda kıpkırmızı kan vardı ama bebeğimin sağlıda duruşuda iyiymiş diyorum ve üzülmüyorum ama bu kan olayını bende gördüm yani erken doğum korkumuz varya sanırım ondan oluyor bunlar

bu arada havalar serinledi şişmiyoruz artık diyen arkadaşlar serinleyen yer var serinlemeyen yer var siz bize hava mı atıyorsunuz hıh biz burda bu yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz delireceğim falan diye düşünüyorum gece sabaha kadar ayaktayım dön sağa dön sola nasıl geçecek bu günler bilmiyorum allah yardımcımız olsun inşallah

Azo çok iyi düşünmüşsün cumartesi işini bencede en mantıklısı eğer evin çok yakın değilse işyerine.Eğer yürüyüş mesafesinde olsa insan bi koşu gider taze taze emzirir gelir ama büyükşehirde git gel yazda kışda çekilmez.Ayrıca saedece pazar şimdi bile yetmiyor o zaman hiç yetmez oh mis gibi iki gün evinde çocuğunla ilgilenirsin

aman canııım çok takmayın kafanıza..kan rüyayı bozarmış..sırnaşık şey
bizim bebişlerimiz allah ın izniyle zamanında ve sağlıkla doğucak..böle düşünün böle olsuuuun..:1hug:a.s.

benimde evim işime 5 dk.mesefede:) bebek doğup da sütten kesilene kadar burda oturmayı düşünüyoruz. eve gidip gelmek çok rahat oluyor çünkü. işim de tamamen bırakamıyacağım bi iş.yani ben öyle 3-4 ay izne çıkamam. gelmem lazım . gelip gitme şeklinde olur büyük ihtimal.başkalarının yapamacağı işlerim var. neyse yani idare edecez inş.bu arada annecim yanımda olucak inş.sonra da biz annemlerin olduğu mahalleye taşıncaz.ev aldık krediyle zaten çalışmak zorundayım.keşke durumlar iyi olsa da çalışmasak bebeğimizle kendimiz ilgilensek ama o kadar alışmışımki çalışmaya evde olmak nasıl bişey bilmiyorum.

canım ne kadar şanslısın
evin çok yakınmış
ben minübüsle 20 dk.da gidiyorum işe
bebeğimi nasıl bırakırım bilmiyorum şimdiden tasası uttu
özlerim ben kuzumu yaaaaaaaa:asigim:

canım ne kadar şanslısın
evin çok yakınmış

bernimde öyle canım evim uzak annem evimize yakın o bakacak allah nasip ederse bebeğime ya kızalr bizbu cibinliği nasıl yapacağımızı bilemedik mobilyacılar varken taktırmadık onuda bi bilgisiolan var mı

canım ne kadar şanslısın
evin çok yakınmış

Özlenmez mi canım yaa. ama ne yapıcan onların iyiliği için yine katlanacağız. benim en büyük korkum annemi benden çok sevmesi ona bütün gün alışcak ya. ama annesini yerini kimse tutamaz dimihihoyyyt

benım kayınvalıdem bakıcak tabı ben calısmaya baslıyınca bıraz o bıraz annem artık ıdare edıcez derınxbyecım benımde korkum aynı babannesını benden cok gorucek benı unuturmu yada ıstemezmı dıye dusunuyorummm

merak etmeyin kızlar
hiç annenin yerini başkası tutar mı
bizim karşımızda 2 yaşlarında bir erkek bebek var adı deniz çok tatlı
anneannesi bakıyor ona
ama en ufak bir şeyde ağladığında hemen anne diye ağlıyor
annesi gelince yüzünde güller açıyor
bizde çalışıyoruz diye ihmal etmeyeceğiz ya
önemli olan kaliteli zaman geçirebilmek birlikte

fatercım haklısın galıba annenın yerını tutarmı degılmı
teyzemın kızına kayınvalıdesı bakıyordu annem dıyordukı okuldan gelmesıne yakın mızmızlanmaya balıyormus kuzenımm daha 1 yasını yenı gecmıstı

valla ilgilenmeklede alakalı. benim bi tanıdık var . bebek annesini yolunu gözlüyo resmen. yemek falan yemiyo onun gelme saati yaklaşınca.ama bakan kişi biraz soğuk bebeğe karşı yani yapısı öyle.ama benim anneme mahallede bütün çocuklar delirir.herkes onun torunu bi görseniz. eve gelen giden çocuğun hesabı belli değil. kimse evinde yemek yemez ama annemde yer:) çocukla konuşmayı iletişim kurmayı biliyo galiba. sıkılmıyo bıkmıyo kendide biraz çocuk gibi. bizi bile durup durup şap şup öper.:) damatlarını bile öpüyo yani:) erkek çocuğu yok da ondan öyle. şimdi benim buğrişi ne yaparlar tahmin edemiyorum. biraz şımarık olcak kesin vede annemi çok sevcek tabiki. sevsin de benden çok değil. valla çatlarım kıskançlıktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…