2008 Kasım Anneleri

bende oğlanlar uyanmadan işleri hallettim geldim çayımıda aldım...

derincim geçmiş olsun aynı sorunu bizde kaanda yaşadık.. erken doğduğu için oluyor sanırım.. birde gazlı ve çok ağlayan bebeklerde.. 2,5 aylıkken ameliyat oldu kaan kısa süreli bir operasyon akşam evindesin ama narkoz verip uyutuyorlar minik bebeği artı öncesinde ve 2 saat sonrasına kadar aç kalıyor zor günlerdi ama çok şükür geçti.. ameliyatdan sonra ağlaması azalıyor biraz..şimdi ameliyat yeri belli belirsiz..

yasminim gülizim hadi hayırlısı olsun..heeeehee 2, ben hepinizden evel yaptım naberrrr..kaydirigubbakcemile3
beyazmeleğim eymen bisikletini güle güle kullansın..
asortim ben o çorbadan içmiştim bir yerlerde.. kayınvalidemlerde nohutlu ve sumak ekşili yaparlar çok güzel olur..

ben emzırerek uyutuyorum baska sekılde uyumuyor

gunduzlerı annem karnını doyurup odaya gecıyorlar
besıgıne yatırıp hafıfce sallıyor ama besıgın uzerını ortu ıle ortuyor gormesın dıye

gülizcim benimki de bi ara yapmaya yeltendi ve canımın yandığını yaparsa ağlayacağımı ve meme veremeyeceğimi normal biriyle konuşur gibi bi kaç kez anlattım sonra bıraktı akıllı bıdığım

ayy gene uyumadı bu çocuk bu saate kadar uymazsa bundan sonra hiç uyumaz öff aman bıktım valla ne öğlen uykusu biliyor ne gece uykusu dün akşam 1 i eçiyordu uyudu sabah 6 da yine ayakta sonra uyudu tekrardan ama ben uyuyamadım bu seferde
benimkide sallanarak uyuyanlardan malesef kendi kendine uyuduğunu hiç göremedik daha daha biraz öncesine kadar salladım ama o durmadı bile feryadı basıyor dayandım biraz ağlamasına uyur die ama uyumadı benimde içim acıdı saldım gitti gene
hiç ninni sölemeyiz biz kendi cdleri var içinde minik mert olan ninnisi falan çok küçükken cd yi takardım susardı şimdi onlarıda takmıyor artık

miniğim bizim ki de başka şekilde uyumuyor malesef ki anca çoook uykusu gelirse ve ben olmazsam anneannesinin omuzuna yatıp uyuyor

krikitoscum senin ki de çok zor ya öğlen uykusu çocukları dinlendiriyor valla senide dinlendiriyor ayrıca
yoksa akşam oldu mu hiç çekilmiolar bu bebeler

miniğim bizim ki de başka şekilde uyumuyor malesef ki anca çoook uykusu gelirse ve ben olmazsam anneannesinin omuzuna yatıp uyuyor

anneanneler bır sekılde yapıyorlar tecrube sanırım bıze galıbıyetlerı
dun ne corba ne de muhallebı yedırebıldım oglusuma
annem bır geldı pılav ustu tas kebabı yedırdı yogurtla
dumur olup ızledım :ecrin_bebek:

Ben de bazen ikiz olsa diye hayal kurardım.Çok zor ve Nazlıcım.Tek tek büyütürüz ne yapalım:))

demekki bunların hepsi çamaşırlık hastası..
benim oğlanlarda giderler çamaşır odasına astığım bütün çmaşırları tek tek çekerler..altınada girip çoşarlar..
bende en çok mini mini bir kuşu söylerdim şimdi dandini dandini dastanaya döndük iki gündürdürde kaan bey bir küçücük aslancık varmış kırlarda koşup oynarmış diye başlıyorum susuyor eller havada azcık oynuyor döt atıyor yattığı yerde..
ben ikisini birden salıncakta sallayıp uyutuyordum, ikisininde ayrı salıncağı var..
kerem seviyorda kaan sıkıldı artık onuda ayağıma alıyorum keremin salıncağınada ip bağladım çeke çeke sallayıp ikisini birden uyutuyorum sonra yataklarına götürüyorum...

minikcim biraz umursamaz mı ne biliyim yaa yok cahil cahil.daha 8 aylık falandı bzim yediğimiz keklerden çikolatalardan veriyorlardı.benimki ondan 2 ay küçük ben vermedim diye benimle dalga geçerler hep.1 yaşına kadar vermedim şekerli bişey veya dışardan alınan yapay bişey NORMAl olarakk:))

sana katılıyorum derincim bende kendi kendine uyuyan bebek görmedim daha hiç çok şaşırıyorum duyunca biz mi hata yaptık koysaydık mı yatağa öle alıştıranlar bana formülü söyleyebilirlerse 2.bebeğimde denerim bakalım inşallah olur başından anlatın bakalım nasıl alıştı kendi kendine uyumaya sizin bebişler kaydirigubbakcemile2

valla benimki hem kusan hem gazlı hemde huysuzdu öyle bırakınca uyumazdı imkan yok.o yüzden kolumda uyuttum epey bi süre ona alıştı sonra ayağa geçtik büyüyünce mecbur

derın ben hala vermıyorum canım abur cubur tarzı seyler
kek falan yapıyorum evde o tur seyler verıyorum
hıc reyonlardan falan da ıstemez
eve getıren olursa da oglusuma dıye hepsını ben yerım buyuk bır keyıfle

ama arkadasının tarzı hosuma gıtmedı
ben oglumun aglamasına dayanamam
terbıye adı altında cocugu aglamatmak cok kotu
psıkolojısını nasıl duzeltecek kı ılerıde

sanırım ben hassasım bu konuda
ben hala odasını bıle ayıramadım bu yuzden bılıyorsunuz

Batu doğduğundan beri öyle derincim yani hiç sallamadım.Sallamadığım için de alışmadı sanırım.Uyumadığı zamanlarda bebekkken çok hafif beşiğinde salladım o da çok kısa bir süre.Alıştırmak için özel bişi yapmadım kendi kendine öyle alıştı.

Arkadaşına gelince de pes diyorum yuh diyorum.Başka bişi demiyorum.

ayy ne kadar konuşmuşsunuz yaa(
eylülüm maşallah tüm ev elden geçmiş helal yavru sanaaa:))
ya bu anılı yerim ben hee çok şirin maşallahh yeri de çok havalı ayrıcaa:)
bizim dişlerimiz de 12 oldu 13,yoldaaaaaaa çok huysuz bu aralr patlasa bariiiii yaaa
ben kuzumu hiç sallamıyorum sütünü veriyorum akşam içiyor odadan çıkıyorum emziğini alıp battaniyesine sarılıp eee diyerek uyuyor çok nadir sallıyorum vallahi baştan beri böyleeee

yaa kızlar aslında benimde bir sorum var..
benim kuzular özellikle kaan çok süt içiyor yemeği az yiyor nasıl azaltacağım ben bu sütü sonra kansızlık yapacak fazlası ama süt vermeyincede gece alana kadar mızırdanıyor..
şimdi biz gece yatırken 150 cc ballı süt veriyorum onunla uyuyorlar kaan gece 4-5 kez kermde 2-3 kez süt içiyor hani şu bebelac devam sütlerinden toz olan..100 cc hazırlıyorum geceki sütleri çünki nekadar hazırlarsam o kadar gidiyor..
sabah kahvaltıda vermiyorum öğlen uyurlarkende 150 cc ballı normal süt veriyorum.. balıyıda yeni vermeye başladım sade de içiyorlar.. azcık damlatıyorum tatlı olsun diye..
kaan bazen bitiriyor sütünü az daha süt istiyor vermeden uyumuyor uyursada çooook uzun zaman sonra uyuyor süt verince emerken gidiyor..
yani günde toplam 300-400 cc normal süt gecede 500-600 cc devam sütü içiyorlar çok değilmi bu ya gece muhallebide versem en az 2 defaya düşüyor süt içimleri oda çok nadir yani..
şimdi ben nasıl edemde azaltayım bu sütü bir akıl verin yaaa..

nazlıcım salıncaklar nasıl yatabilenmi ben dün netten baktım 150 den başlıyordu param olursa almak istiyom 2 tane olcaklar ya kullanırım içim acımaz verdiğim paraya
eşim chicco polly almaya söz verdi doğmasına yakın para biriktircem alcam diyo ama onu mert kullanamaz artık diğeriniide rahat bırakmaz kırar atar nasıl bişey alsak ta yer fazla kaplamasa sonra onları nereye koyarım kilerimde doldu çünkü makinayla

bence saçmalığın daniskası zaten.ben 1 dk ağlamasında dayamıyorum ki o daha küçükken yaptı bu işi.çocuk nasıl bi yanlızlık nasıl bi terkedilmişlik hissetti allah bilir.eşim diyoki o çocuk büyüyünce psikopat olmazsa ben de neyim diyoo:))) çocuğu havalara fırlattılar daha 5-6 aylıkken korkudan gözlerini fal taşı gibi açıyodu.ben yapmayın deyince erkekmişşş buu alışsınmışşş.ne yapıyodu biliyomusnuz çocuğu kendi omuz hizasından aşağı bırakıp yere düşmeden tutuyoduu manyakk bu yapan çocuğun babasıı.herşeye hazırlıklı olsun yok alışık olsunmuş ne demekseee gerzeklikten başka bişey değil.bende dışardan bişey vermiyorum zorla çikolata verenler oluyo cırlayamadım zamanlarda ona sadece saf çikolata veriyoruz diyorum dumur olup kalıyorlarr:)) soramıyorlarda hehehhe

valla benimki hem kusan hem gazlı hemde huysuzdu öyle bırakınca uyumazdı imkan yok.o yüzden kolumda uyuttum epey bi süre ona alıştı sonra ayağa geçtik büyüyünce mecbur

çok benziyormuş bizim bebecikler derincim mert te 7 ay çok gazlıydı gece 1 de ağlamaya başar sabah 7 de susardı kurulu bebek gibi kusma problemimiz hala var zaten o geçmedi bende 4 ay kolumda uyttum sonra ayağa koydum şu anda çok zor oluyor tekmeliyor çünkü ama mecburum başka çarem yok uyumuyor çünkü başka türlü ama karnım büyüdükçe ağarlaştıkça nasıl yarım die düşünüyorum çok çözüm bulamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…