2008 Kasım Anneleri

Geçen gün kuzenlerimle biraraya geldik.Anıldan 4 ve 6 ay büyük bebekleri var.Yani 19 ve 21 aylık erkek bebekler.İkisinin de kilosu 10,300 ve boyları da 82 canım.Yani seninki çok az değil.İştah meselesini çözmek lazım tabi.Onu da şurupla filan bi şekilde halletmek lazım. Eminim akranlarına çabucak yatişecek:)

yetişir canım aradaki fark kesinlikle kapanır ki çok çok zayıfta değil Mert'imiz ama işte biliyorum insanın kafasına takılıyor
mesela Eymen yemeği çok seven bir çocuktu artık eskisi kadar yemiyor
dün akşam balık yaptık bir iki lokma koymuştur ağzına o kadar akşama kadar doğru dürüst bişey yemedi sinir oldum neyse biz yemeği yedikten sonra ona çorba yaptım 1 tabak doldurdum içine kepek ekmeği doğradım maşallah onu yedi bitirdi benimde içim rahat etti
Krikitosumu çok iyi anlıyorum o yüzden bunu hergün yaşıyor kolay değil tabi

Miniğim kalimerom özeline bakar mısın tatlım

darkın telefonunu buldum zemuszemus
görev yaptığı iliin milli eğitimini aradım ordadan ismini verdim okulunu buldular sonra telefon numarasını verdiler aradım okuldan ulaştım görüştüm cebinide aldım
iyilermiş bazı sorunlar varmış neti yokmuş pc'de tamirdeymiş en kısa zamanda dönecekmiş sizlere çok selamı var hepimizi çok özlemiş bizde onu çok özledik
kendimi çok çabalayıp sonuca ulaşan gördüm bayanssulusmile

günaydın canlarımm.bizim oğlan hasta olduğunda ishal olmuştu ya bi ara hiçbişey yememişti iğrenmişti sanki.o zaman doktor iştah açıcı verdi ama almadım bile inanın.benim kuzenlerim bu iştah açıcı ve vitaminlerle büyüdürler çok hasta oldukları için doktor dayamıştı vitamini zamanında.şimdi ikiside 14-15 yaşlarında birisi 100 kiloyu geçti diğeri 80 civarında( o kadar kötü ki iştahları o biçim fazla.Fazla yeme demek onlara küfür etmek gibi zaten daha çocuklar alınıyorlar üzülüyorlar çok kötü oluyorum onları gördükçe allah vermesin valla ..

Oooooooo bravo sana zeynam.Süpersin valla maşallah.:lepi:
Sevindim darkın iyi olmasına.Sen de selam söyleseydin bizden.

yazı çok güzel meleğim sağol ben bebeğim ve biz dergisine üyeyim getiriyorlar her ay internetten de bakıyorum ama henüz bu doktorların yazdıklarından bir fayda göremedim eşimde bende çok sakiniz mert e karşı hep masaya alırız mama sandalyesini yerken şaklaban oluruz resmen yeteri kadar okumaya bilinçlenmeye kendimş geliştirmeye uğraşıyorum yok yerimden yaşıtlarından geri kalmsın die elimden ne geliyosa alıyorum ona para biriktiriyoz onun için eğiti,ci oyuncaklarmış falanda filanda sadece oynuyo amacına uygun değil ama öğrenmek amaçlı değil eşimde bende mert için asla bir şeye luzumsuz demedik lazımsa yok yerimizden bulduk buluşturduk aldık allahada bin şükür olsun almayada devam ederim kendime almam onlara alırım ama ben nerede hata yapıyoruz onu bilemiyorum

bizim sülalede kilo problemi var gibi.yeğenimde 3,700 falan doğdu maşallah 2 aylık daha 6 kiloyu geçmiş. buğrada hep iri gidiyo yemeyi seviyo bende bundan korkuyorum mesela yemeyen çocuk da kötü yiyen de ne biçim iş bu:)) buğraya hiç ısrar etmiyorum ben ne kadar isterse o kadar yiyo.anneme de dedim ısrarcı olma diye işte öyle bişeyler yapıyoruz bakalımm

sağolun kızlar çok teşekklür ederim destekler için bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum böle çenem düşüyo süzüde üzüyorum kusura bakmayın

benim derdim mert in kilosu değil aslında mert in hiç birşeyi sevmemesi mesela kilosu az olsun ama şifalı şeyler yesin balık yesin tavuk yesin kıyma yesin daha balığın kokusunu duyuyo kaçıyo kıymayı çorbada yapıyom içinden ayıklıyıp ağzından tükürüyo köfte yapıyom daha tadını alıyo iktiriyo tavuğuda öle çiğniyo suyunu emiyo çıkartıyor hadi eti sevmiyo diyom sebzelerde öle elimle veriyom ekmeği suyuna bandırıyom çatalla veriyom yaa biberona bile koyuyom iyice sulandırp yok yokk benim derdim kilo değilde sağlıklı beslenmesi normal bir 16 aylık bebeğin yemesi gereken hiç birşeyi yemiyor kilo aldırmak istesem tosuncuk gibi yaparım onu o önemli değil 3 öğün ver prinç ununu yesin ver toz mamaları tabak tabak yer hiçte ıkkk demez ama nereye kadar şişmanlar şişmanlar ama sağlıksızca mafoldumben

aferin cicim sittin sene düşünsem aklıma gelmezdi oradan bulabileceğim
selamımızı da ilettin sanırım

yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olayı yani

canım bunda senin bir hatan yokkki kişilik meselesi Mert'de böyle bir çocuk napalım böyle kabul etmek lazım çokta sağlıksız değil allah beterinden korusun

krikitos daha küçükler yaa ilerde alışır bencede yapacak herşeyi yapıyosun en azından doğru da yoldasın zaten olduğu kadar artık napcann

maşallah buğrişkoma kız öle deme yemeğen çok zor biirine bedduamı etçen allah yemeyen çocuk versin de bak nasıl burnundan geliyo hayat

mert te 3.00 kilo doğdu 1 aylık konturole gittik 5.00 kilo 6 aylıkken 8.800 dü tospadı resmen doktor omez olcak korkum o diyodu ama ne zaman ek gıdaya geçtik anne sütünü bıraktı kendi isteğinle o zamn hayat bana zindan oldu sütüm çok iyidi maşallah hem yağlıydı hem besleyiciydi valla mama gibi yoğun kıvamlıydı hani bazı sütler sulu olur ya benim maşalllahım vardı ama vatandaş bıraktı kendisi bazen diyorum keşke hiç büyümeseydi ver memeyi oh ne güzel amzin gitsin doyuyoduda çünkü

benim sütümde öyleydi krikitos:)) ilik gibi derler yaa.ama mesela yemeği az yiyim suyu çok içtiğim zaman sütüm rakı gibi oluyodu böyle hiç beğenmiyodum.sadece su iç sütün olsun derler ya yemeyle alakası yok diye valla bende öyle bişey yoktu ne zaman et pirinç tatlı bulgur falan gbi şeyler ysem sütüm çok güzel oluyodu.ondan zati ye onu ye bunu oldum 1000 kg.eşimde sağolsun hamilelikte bi başladı bol muz bol ceviz fındık bademm ohh yedirdi de yedirdii:))

miniğim bende emziriyom canımm..bende nisan sonu gibi bıraktırmayı düşünüyom..meleğin dediği gibi bizdde aynı inanış var sıcaklarla bırktırılmaz diyorlar, birde üç aylar girmeden bıraktırın diyorlar..

benim kızda 10 kilocukk..yemesi güzel, iyide emer ama nedense kilo almıyo totişş :))

fit olcam benim kızım işte benimde anlatmak istediğim bazı çocuk yer ama hiç kilo almaz bizim burda arkadaşın oğluda öle aklınıza ne gelirse evde ne pişerse yiyiyo ama zayıf zayıf olsunda yesin işte her yerden alıyo vitaminini anneside babasıda öle çok yerler ama zayıflar
mert öle değil işte yese acayipp kilo alır bu kadar az yemesine rağmen ben 10 kiloya şükrediyorum aslında vucudu et tutuyo derler ya o hesap yaa bide kilolu görünüyuo görseniz koca bir göbek var sanki 60 yaşında dede babası kılıklı göbekli marul

evet hepimizin selamını yolladım hepinize çok selamı var sağlıkları sıhatleri yerindeymiş
ay beyazcım ben hep meb'le haşır neşir olduğum için direk aklıma öğretmen olduğu içinde o geldi cicim valla
sölemesi ayıp az cin gibi karıyımdır heee

krikocum tatlım üzüldüğünün farkındayım ve benim kuzuda aynı şekilde
aylardır 10.300-10,500 arası gidip geliyo bel desen hiç yok ama atmaca gibi güc kuvveti doğru düzgün yemiyo ama olsun sağlığı canı yerinde olsun
bende çok üzlüyorum düşün pantolonlar götünde durmuyo göt yok bel yok ama olsun sağlıklı elbette büyüyecekler babasıda böleymiş benimkinin muhakak seninkide çekmiştir birine canı sağolsun üzülme annesi
ve bence yemek için fazla sıkıştırma tecrübe ile sabittir ne kadar düşersen üstüne yemek için o kadar uzaklaşıyor sıkma elbbte yemek isteyecek

Ben gebeliğimde 13 kg aldım ve doğumda 9 kg filan verdim.69 Kiloydum doğumdan 1 hafta sonra.Sütüm az gelince su içmemi söylediler.Günde 5 litre filan içtim olmadı.Kaynanamda baskı yapıyodu yemek ye suyla olmaz diye.Hatta 2.ayda kesilecek gibi oldum.Sonra tahin pekmez yedim, yemeği 2 katına çıkardım.11 Kilo aldım ama sütüm arttı.Sütün kalitesi için günde 3 lt sıvı tüketilecekse 1 lt.si süt olmalı demişti bir doktor.1 Yaşına kadar verdim ama 11 kiloyuda aldım(

vallahi ben süt için çokkk su içtim kimyonu kahve fincanında eritip içtim helva yedim birde stilltea içtim çok çok amann fışkırıyordu sütüm inşallah 2 bebeğimdede öle olur yaa bide göğüslerim yaraydı 1 emziriyorsam 1 sağıyordum oda çok arttırıyor sanırım

Son düzenleme:
valla bende yemeyince çok aç kalınca sütüm azalıyordu kesinlikle yediklerinle alakası var kaliteli beslenmek çok önemli
ama hiç fazladan bişeyler yemedim her zaman ne yiyorsam yine aynılarını yedim sıvı tükettim bol bol arada da öyle tahin pekmez, incir vs.. yedim ama hiç kilo almadım bu yememden dolayı

zeynacım iyi düşünmüşsün yaa iyi oldu en azından birimizde telefonu var artık ulaşmak istersek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…