2008 Kasım Anneleri

Herkese günaydınn..Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim kızlar.Seviyorum sizi:asigim:
Annem şu an tomografi için sıra bekliyormuş.Uzakta olmak çok zor..

Yasminim geçmiş olsun anıla.Briden bire olmuş anlaşılan.Şu kış bitse de hepimiz bir selamete ersek.Kah burun akıyor,kah öksürük,kah tıksırık..Yine de en büyük hastalıkları bu olsun inşallah.Allah dermansız dert vermesin..

Kalimerom bıraktırmayı düşünmüyor musun memeyi?Seni de kendini de çok yıpratıyor..

Beyazım saçların çok güzel olmuş.Kızılı çok severim hayatımda bir kere yaptrdım.Ama ayda 1 boyatmak gerekiyor akınca fena oluyor.Ben de o yüzden yaptırmyorum.Ama sana çok yakışmış.

Canım sağol.Benden geçti yavruma.Ama gelip gelip sürünüyo bana.Yatana kadar totomda.Bu günlerde yattıktan sonrada.Babası gibi anneci olacak sanırım(sempatiksalakcinni

aman babası gibi olmasın da anneci olsun tabi anasının kıymetini bilsinyerimseniben

belki de olabilir canım açlıkta etkilemiştir her zamankinden farklı olunca etki ediyor elbette

günaydın arkadaşlar..meleğim saçının sana yakışmış..çok güzel olmuş canımm..bende bugün çok kötüyüm boğazlarım ağrıyo...sürüne sürüne geldim işe..

sağol canım
sana da geçmiş olsun ılık çaylar iç, yumuşat boğazını biraz

merka etme canımcım senin iyi haberini aldık inşallah bugünde anneninkini alıcaz
kızılın o sıkıntısı var evet ilk yaptırdığım Eymen'in doğum günündeki 2,5 ay gitmişti baya iyi dayanmıştı ondan sonra yaptırdığım 1,5ay dayandı kısa sürdü bakalım bu ne akdar sürecek bu boyaları yeni almış kuaförüm yeni seri gelmiş bende gördüm daha uzun süre dayanır dedi ama bakıcaz artık aman nisan çıksın mayısta boyatırım zaten

burada da gece çamur yağdı resmen beyazlarımıyıkayıp asmıştım dün balkona az önce annem aradı hepsi rüzgarda uçmuş yere kapkara kum olmuşlar tekrar atmış makineye artık uff :çok üzgünüm:
evet kızılın boyası çok çıkıyor ilk iki yıkamada falan baş havlum kırmızı oluyor mutlaka ıslak saçla yatarsam yastığımın üzerine de havlu koyuyorum mutlaka

dusunuyorum canım
ama esım ve annem yaza kadar bekle dıyor
kararsızım acıkcası

zaten baska emzıren varmı merak edıyorum

canım güliz var emziren oda heralde mayıstan sonra falan diyordu ama bizim burlarda yazın meme bıraktırılmaz çocuğa zor olur daha çok hastalanır diyorlar ne kadar doğru bilemem tabi, Seda'nın annesi de öyle demiş o yüzden şimdi bıraktırdı yaz gelmeden
eskiden şöyle bir durum vardı tabi bebekler memeden kesilince inek sütüne başlıyorlardı tabi şimdiki gibi pastorize sütler yok doğal olarak köy sütü içiyorlardı, ineklerin sütü ilkbaharda ve yazın daha değişik olur eğer küçük bir çocuk ilk kez içiyorsa yazın verilmez başlatılmaz inek sütüne çünkü midesini bozar,ishal yapar oyüzden böyle bir anlayış yayılmış olabilir

Son düzenleme:
günaydın kızlar ayy çok uykusuzum bebem bütün gece mıkır mıkır off dün gece accık bir sütlaç yemişti doymadı tabii sıpacan sütte içmez tontiş ayy fenalardayım gözlerim şaşı bakıyor yaa bide 7de kalktı sanki çok uyumuş gibi

kahvaltı ettirmem 1 saat 45 dakikamı aldı kendim daha bişey yemedim

sinirimden bu camları silmek hırsımı ordan çıkartmak istiyom yıkasam geçmez bu camlardan iğrenç olmuş
darkın numarası vardı da eski noda kalmış benim onu takıyım bir tel.e yolluyım minikçim

yasmincim geçmiş olsun anıl tontişime off bitsin şu kasfetli havalar annelerde sinir bebelerde grip yapıyo yapıyo bu hava anladım ben

günaydınnn
ay çok feciyim ya yağmur han ım gece 04,00de uyandı mamamız bitmiş süt ısıtayım dedim uykusu iyice açıldı uyduğumda saat 06,15 oynamak istiyor hanımefendi ebnde gece geç saatlere kadar ders çalışınca haliyle çok uykusuzdum sinirle çocuğa da bağırdım
babası da aldı içeri götürdü oturma odasında oynadılar sonra kaka yapmış altını değişmiş uyutmuş sıpayıı bağırdığım için çok pişman oldum ama dayanamadım artık önceki gece de aynısını yaptıı bi kere düzene girseler yaaaaaa

beyazmelek süper olmuş saçların güle güle kullann canımmm
çitosum annene geçmiş olsun canım
benimde geçen de aklıma geldi dark nerde ki acabaa.......

yağmurda bişey yemiyor bu ara ya sinirden deli, olucam şu aya kadar hiç böyle bişey olmamıştı katı şeyleri istemiyor çorba süt yoğurt ok de gerisi yok....
1 tane köy yumurtası yedi bide ballı açık çay yaptım o kadar yaniii kaşara bayılırdı zeytinee domatese hiç yemiyorrr sanırım dişten yalnız bıraz daha bekleyeyim düzelmezse götüreceğim doktoraaa aslında kilo problemimiz yok 12,500 gr hanımefendi:))

günaydn tatlişkolar
bebeğim sabaha kadar bababababa eeeeee bababababa eeeee dedi durdu ne bizi uyuttu ne kendi uyudu
Allahım bir de uyudu dedik yattık tam şaapcaz ama tam yerinde bi başladı babaaaaa babaaaa neye uğradığımızı şaşırdık ohaoldumsmileneyse gecenin ilerleyen saatlerinde hallettik işimizi ama anlamadık hiç bişi sayesinde lmaz:

darkı bende çok merak ediyorum inşallah hayırlısı olur her ne ise kötü bi durum değildir
telefon numarasını bulan lütfen benimlede paylaşsın

Krikitosum sağol canım.Şu kış bitse.Gece yavrumu gördükçe isyanlara girdim..

Lavişim hepimiz sinirleniyoruz.Sonuçta biz de insanız.Yapacak bişi yok(

Krikitosum sinirlenme.Çok acıkınca yer.Zorlama canım ya..

darkın nosu çekilişten vardı bende ama silmişim sanırım bulamadım eski hattımda kusura bakmayın

meleğim saçın güzel olmuş kullanması zor ama sana yakışıyor

çitoscum annenede inşallah iyi şeyler söylereler üzülme herşey iyi olucak allahın izniyle

kızlar sizin bebekler gerçekten sizin yaptığınız gibi zeytin domates sağanda yumurta falan yiyomu biizmki domatesi çorbada bilir zeytinide ağzına sokmaz hala daha 6 aylık doktorların verdiği başlangıç menüsü varya mert öle besleniyo hiç geliştiremedi kendini pütürlüde ancak şehriye çorbasında onuda yeni yeni onuda yemiyorduda blenderdan geçiriyordum (((((((((

Krikitosum sağol canım.Şu kış bitse.Gece yavrumu gördükçe isyanlara girdim..

Krikitosum sinirlenme.Çok acıkınca yer.Zorlama canım ya..

doğru diyon tatlım bi ara saldım dedim yemessen yeme en sonunda pes etçen yicen ama ben saldıkça o dahada yemedi zorlada ağlaya ağlaya yedirmek istemiyom hem bana hem ona işkence oluyor ama zorlamassan hiç yemiyor ben üstüne düşmedim kaldı bidicik doktor bile hiç 15 aylık gibi değil gelişimi tamamen durmuş dedi (( 4 aydır aynı kiloda aynı boyda inanabiliyomusunuz istikrarlı oğlum benim

kRıKıTOSUM Anıl domatesi ve zeytini çok seviyo.Yalnız domatesi kabuksuz veriyorum ve zeytini küçük parçalar halinde veriyorum.Anıl balı yemiyo, reçeli de tabi.ılerde sever herhalde..Sahanda yumurta yemiyo, rafadan yapıyorum onu da ekmek+su karışımıyla veriyorum.Ben de sevmem yumurtayı..Ondan herhalde..

Krikitosum Eylül iştah şurubu gibi bişi demişti dün okudun mu?Denesene tatlım ya.. Boy-kiilo ne kadarki?

allah allah noldu ki bu çocuklara yaa büyüme sendromları bence bunların hepsi

zeynam sizin işte gümbürtüye gelmiş dün akşam neyse napalım çocukla bazen oluyor böyle şeyler kaydirigubbakcemile3

BENİM DE BİR KİŞİLİĞİM VAR!
Bu dönemde bebeğinizin kişiliğini gerçekten görmeye başlıyorsunuz. On altı aylık olan bebeğinizin yapmak isteği şeyler konusunda kendi fikirleri vardır ve bunları size iletmekten kesinlikle çekinmez. Ne yazık ki henüz bu iletişim için gerekli sözcükleri söyleyemez; bu da bebek için büyük bir engeldir. Siz onun ne söylemeye çalıştığını anlama mücadelesi verirken o anlamsız sesler çıkarır, parmağıyla bir şeylere işaret eder, eline ne geçirirse fırlatır atar ve sonunda bir çığlık koparır. Bu, herkes için zorlu bir dönem; ama umutsuzluğa kapılmayın. Bebeğinizin konuşmaya başlaması ve daha anlaşılır şekilde iletişim kurması uzun sürmeyecektir. Bu arada olaylara olumlu yanından bakmaya çalışın: şimdi bebeğiniz sizinle gerçekten iletişim kuruyor ve kişiliği öne çıkmaya başlıyor. Onu bir birey haline getiren özellikleri tanımaya çalışın. Böylece aranızdaki ilişki kendiliğinden daha derin ve doyurucu hale gelecektir.

EĞLENEREK ÖĞRENME
Bu yaştaki bebeğinizin her davranışı onun için bir tür oyundur. Bebeğiniz yemeğini tepsiye döküp karıştırabilir; dolabındaki düzgünce katlanmış çamaşırlarını çekip darmadağın edebilir ya da oyuncaklarını bir sıra halinde yere dizebilir. Sonuçta da her oyun etkinliği öğrenme ve gelişim için çok özel bir fırsattır. Oyun oynamak çocuğunuzun motor becerilerini, sosyal becerilerini, dilini ve zekâsını geliştirir. Neyse ki oyun oynama isteği doğal olarak gelişir. Bu yaştaki bebeklerde hemen hemen her nesne ya da durumda bir eğlence potansiyeli görme yeteneği vardır. Ama dikkatli olun, eğlence ve keşfetme zevki bebeklerin başını sık sık belaya sokar!

SEÇİMLER
Bu yaştaki bebeklerin yaşamlarıyla ilgili mümkün olduğunca çok karar vermesine izin verilmelidir. Bu kararlar arasında yiyeceği bazı şeyleri seçmek olabilir. Bebeğinizin önüne besleyici gıdalar koyun ve bırakın yemek istediklerini oradan kendisi alsın. İkinci yılda iştah azalır ve büyüme yavaşlar; bu yüzden bebeğinizin eskisi kadar çok yemek yemesine gerek yoktur. Artık yediği şeylerin lapa gibi olması da gereksizdir. Bebeğe farklı yapılardaki yiyeceklerin verilmesi ağızla ilgili becerilerini geliştirir (kıvamı farklı şeyler çiğnemesine ve yutmasına fırsat verilerek) ve tat yelpazesini genişletir. Evdeki herkesin yediği şeyler arasından yemek istediklerini seçmesine izin verin, ama bu yiyeceklere tuz koymayın.

İPUCU: Yemek saatinde rahatlamaya çalışın. "Ablana bak, sebzelerini nasıl da yiyor" gibi imalardan kaçının. Baskı uygulamanız onu yemek yemekten iyice soğutur; hatta yemek yeme sorunlarına yol açabilir. Bebeğiniz acıktığı zaman yemek yiyecektir. Yemek saatlerini herkesin biraraya geldiği fırsatlar haline getirmeniz bebeğinizin iyi yemek yeme alışkanlıkları geliştirmesine katkıda bulunur. Her gün en az bir öğünü ailece birlikte yemeğe özen gösterin. Onun yemeğin sonuna kadar sizinle birlikte masada oturmasını beklemeyin; sizinle birlikte olsa olsa birkaç dakika oturur. Ama bu birkaç dakika ona bu aile etkinliğinin bir parçası olduğunu öğretmesi açısından önemlidir.

KARARLI BİR TAVIR GÖSTERİN
Diş fırçalamadan yatma vaktine kadar birçok konuda verilen kontrol sağlama mücadeleleri çocuğunuzun iyice bağımsızlaştığı bu dönemde çok yaygın ve normaldir. Kararlı olmaktan korkmayın! Bebeğinizin gelişen bağımsızlık bilincini desteklemek çok önemlidir; ama bebeğiniz her şeyin tartışmaya açık olduğunu düşünmesin. Çocuklar güvenebilecekleri belirlenmiş sınırlar olduğunu bilirlerse, kendilerini daha güvende hissederler. Oysa kurallar değişirse ya da sizin ruh durumunuza göre dalgalanırsa çocukların kaygı duygusu artar.
a.s.

Krikitosum Eylül iştah şurubu gibi bişi demişti dün okudun mu?Denesene tatlım ya.. Boy-kiilo ne kadarki?

evet tatlım biz onu kullanıyoruz zaten ama ben bir faydasını görmedim iştah şurubu değilde minadex eylülde onu kullanıyormuş doktorum iştah şurubu vermiyo ilerde çok zararları olurmuş piroşumda yazmış bi tane ilaç iştah için minadex i hafta sonuna kadar kullanıyım olmadı hafta sonu piroşumun yazdığı ilacı alcam doktorum izin vermez ama eczaneden alcam dayanamıyom artık sapişimde birkaç iştah şurbu sölemişti eczacıya sorıyım versin bitanesini bana

kilo 10.00 boy 78cm doğum gününün ertesini günü gitmiştik bu kilodaydı bu boydaydı cuma akşamı gene gittik hala aynı kiloda boyda küsaratı bile yokkk 10 kuru kuru 10 ((((

Krikocum dert etme kendine çok fazla.Yemek konusunda da çok üzerine gitme.Sık sık bişiler yedirmeye çalışma.En az 4-5 saat geçsin öğünlerin üzerinden.Sık sık bişiler verirsen acıkmadan verdiğin için yemek yemesi iyice azalacaktır.Biliyorsun erişkinler de de az az sık yiyin zayıf kalın derler.Bırak acıksın.Biliyorum endişeleniyorsun ama en doğru bu şekilde yemesini sağlıyabilirsin.

arkadaşımın 1 yaşında bi oğlu var ctsyaşgünü var
dün burdalardı çocuk çeyrek simiti tek başına yedi arada annesinin çatalını peynire batırdı ağzına götürdü falan büyük çocuk gibi ben sanırım takıntılarımın kurbanı oldum
ama oda kötü her şeyi mama sanıyo yerde ne bulsa atıyo ağzına ve yutuyo direk bazen göremiyorumne yuttuğunu diyo evde bi tane daha 7 yaşında çocuk var sakınıyo ama ne kadar sakınsa olmuyo işte hergüne bi vukuat dün bile burda abisinin kaleminin ucunu yuttu çıkarıp hani öndeki bitince çıkarıp arkaya takılıyo ya onlardan tam yutarken rastladık zo yutuyo ama yutuyo yaa sonrada elini azğına götürüp cısss diyo yaptığınında farkında yani ay çok zor çok kaç kere hastanelik oldular bu sebepten
bazen diyorum öyle olacağına böyle olsun daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…