2008 Kasım Anneleri

valla yasmin süt veremeyince insan kendini o kadar yetersiz ve kötü bi anneymiş gibi hissediyorki kaç kilo alacağım umrumda olmadan yedimm.iyi ye yapmışım oğlan tosuncuk gibi oldu o sütlerle çok şükür şimdi vermeye uğraşıyoruz.bazen alıyorum kucağıma zıplamaya başlıyo göbeğimde.hee diyorum yaa eserin senin zıpla anasını satayım üstündeee zıplaa sıpaaaa

Valla herkes küçük büyük farketmez dese de bende malzeme azdı.Sütü nerde biriktirecem. Benimki birde gazlıydı.Heran ağzındaydı göğsüm.Saatlerce dururdu.Hiç sütüm birikmedi.. Çok sıkıntı çektim.Sağmaya başlayınca arttı ama..

geçen arkadaşıma gittim dedim ya grip bulaştı hatta 2 aylık kızı hiç sütü gelmiyromuş diyorum ki su iç helva ye kimyon iç kimyonlu şeyler ye ucuzundan sağma mak.al öle dene zaten biboranla içiriyonn şimdide mamayı alışmıştır sağa sağa çoğalır
ayy bana ne dedi biliyon mu ben hiç inanmıyorum öle şeylere yemeyle süt mü artarmış süt varsa allah vergisiymiş olursa hamilelikte olurmuş zaten ben akşamları prinç unu yediriyorum dedi nasıl yapıyon suyla mı dedim inek sütünle içine şeker de katıyom dedi benim gözler faltaşı gibi açıldı böle bi sıcak bastıı yaa ben fazla dikkat ettim galiba ilk 6 ay hiçbişi vermedim hem doktorum değişinden çıkmadım vardır bir bildiği dedim boşuna mı okudu madem uymucam niye paralar döküyom ben bu adama hep uydum yanee kız prinç unu yediriyomuş yaa ıhlamur nane limon yemeklerinin suyundan ekmekle veriyormuş hııhh

büyük memede süt daha güzel birikiyo o morel bozmamak için sölenmiş bişii bence benim göğüslerim büyük bazen o kadar doluyodu ağlıyodum ağrısından dayanamayıp sağıyordum damarlarım patlıcak gibi geriliyordu göğüslerim

ya bide o arkadaşım aptamil çok pahalı die normal süt içiriyomuş hani paraları yok desem neysede tarla zengini köyden yılda milkyarlar geliyo ama kızına aptamil pahalı die inek sütü ve prinç unu yedirtiriyo ayy ne anneler var yaa

Son düzenleme:
Ya bana tüm doktorların dediği bişi vardı.Her annede mutlaka ikize yetecek kadar süt olur, çocuk emdikçe artar, psikoloji çok önemli...Ben çok çabaladım Krikitosum...Şükür verdik..

selam gzeller hazırlanıyorum allah kısmey ederse akşam 22:50 uçağı ile gidiyorum oradan da girmeye çalışım
hepinizi çok seviyorum bunu bilim emi beni unutmayın anacımmm

krikotesim eylüldede ayva göbeği var..ben anası kılıklı diyom :))))
yememsinin sebebi belkiden senden daha çok ilgi istemesidir canım..doktorum asla yemesi için özel ilgi göstermeyin..yoksa sonrasında o ilgiyi görmeden yemez demişti..onun için ben hiç ısrar etmiyorum.mama sandalyesini oturtuyom. yemekte ne varsa koyuyom önüne ..canının istediğini yiyoo. istemediğini yemiyo hanımm..
süt konusuna gelince.hep sütüm çok güzeldi, hala da çok güzel..emzirsem 2 yaşına 3 yaşına kadar süt kesilmez ..annemin deuimiyle ineğimiz sütlü..hele şöyle helva falan yesem fışkırıyo resmen:))))

bencede meme boyu ile doğru orantılı süt miktarı. kim ne derse desin böyle.her lafa inanmamayı öğrendim artık.başına geldikçe biliyo insan.herkes bir de değil ayrıca.krikitos o ..... arkadaşını eshefle kınıyorum delimi o yaa 2 aylık bebeğe süt ve şeker vermiş

bende şunu bilirimki rahat annelerin çocuklarıda rahat oluyo süt vermesemmi diye 1 yaşını bekledim çocuk süt içmiyo işte bu bir
boğazına kaçarmı kokusuyla katı bişe vermedim eline al işte çocuk bişi yeniyo hep püre çiğnemekten bi haber 1.5 yaşında artık 18 ayın içinde dünçocuğa baktımda onun anneside 2 aylıkken inek sütünden muhallebi veriyodu geçen gün tahlile gittiler aç karnına sonra çok acıkmış 2 tane kutu sütü pipetle hüpleterek içmiş ohh maşallah valla ne diyiim özeniyorum bazen az da ben rahat olaydım diyorum
sabah kahvaltııs püre öğlen püre akşam muhallei iyice cılkını çıkardı ama onlarada yok demiyo napiim yoksa bişi yemiicek
meyveleri bile püre hala

doğduğundan beri veriyolarmış tatlım bende duyunca tansiyonum çıktı galiba böle ateş falan bastı sonradan anladım ki göğüsleri yara olmuş ondan vermemiş meğer ullaaa ben 50 gün ağzıma havlu doladım da verdim memeyi sağarken bile kanlar akıyodu ama kesmek aklımın ucuna bile gelmedi annesin sen katlacan canım dedim bende bozuldu
çocuğun mamasını çeşme suyundan yapıyomuş ne gerek var alışsın diyo ulaa kendin damacana suyu içiyon yaaa ayy hatırladıkça sinirleniyom haa ben mert in çorbalarını hala çeşme suyunla yapmam eskiden mi o sular temizmiş şimdii nerde dünya gittikçe boklanıyoo

maytap bencede rahat olmak lazımmış bizimkide hala püre biraz pütürlü gelsin boğazına takılıyo kusuyo velet meyvalarıda cam rendeden geçiyom o bile pütürlü geliyor kavanozları rahat yiyiyoo yada blenderden meyvalar bile

2sinde rahat olcam çok rahatt

Son düzenleme:

selam gzeller hazırlanıyorum allah kısmey ederse akşam 22:50 uçağı ile gidiyorum oradan da girmeye çalışım
hepinizi çok seviyorum bunu bilim emi beni unutmayın anacımmm

asortiem bebeğim bende seni arayacaktım öğle arasında ne zaman çıkıyon diye merak ettim hadi hayırlı yolculuklar sana da inşallah sağ salim gider dönersiniz

Krikocum şu iki yazını okudum kan beynime çıktı resmen bu nasıl bir zihniyet yaa tamam bende sütümüm yeterli olmadığı zamnalarda mama verdim ki hastanede verdiler zaten mecburen neyse ıhlamur verdim su verdim neyse de bu kadarı da abartı yani

güle güle asortie ,iyi yolculuklar ,bizi unutmaaaaaaa :))))

küçük göğüs büyük göğüs olayına inanmıyorum ,benimki çok küçük ,minicik hatta ama sütüm fışkırırdı ,pedsiz gezemezdim ,ve bu aya kadar hala emziriyorum ,gece gündüz hemde ve hala çok sütüm var maşşallah...

maytapcım galiba fazla mı özen gösterdik nedir ,milletin çocuğu ağzına tıkar çiğneye çiğneye yer ,benimki nazlı ,ağzına minik minik parçalar alır ,onu da yerse işte ..galiba biraz gamsız olmak lazımmış..

valla bu rahatlıksa ben de rahat değilim.her ay kontrole götürdüm doktora sordum kendim araştırdım gözlerim bozuldu oku oku neyse doğrusu onu yaptık.1 yaşından önce bazı şeylerin verilmeyeceğini artık herkes biliyodur herhalde.biz mama verdik memeyi bırakınca.mamadan devam sütüne ordan normal süte geçtik.şimdi köfte falan biraz ezince yer ama hala sonuçta bizde püre olarak veriyoruz.diş yokki çocuklarda nasıl çiğnesinler bütün bütün yutar odan kabız falan yapıyor sonra.bence hala küçükler bende eline öyle çubuk flan veremem.gözüne falan girer düşünce hem boğazına parçası kaçar ben evhamlıyım napim.ama bir sene sonra da püre yiyeceğini hiç sanmıyorum ben.zamanla alışıacaklar yani kısacası.

ayy ne acayip analar var.biz hala çorbasını damacanadan yapıyoruz.1 yaşına kadar onu bile kaynattık ayol:)) benimde hiç unutmam memem kanamış bigün.emzirdim zorla çokta kusarddı ya benimki reflüsü vardı 8 ayına kadr çektim.bi kustu anam kırmızı aklım çıktı çocuktan oldu sandım nerden geldiğini anlayamadım meğer benim memem kanamışş nasoll ohh demiştim dün gibi hatırlıyorum:))ana var anacık var bu hayattaa ikisi farklıı şeylerr:))

geçen gün bizim içtiğimiz ayranın içinde pipet vardı bende verdim hüüp yapıyor ama onu yapaken pipetide yukarı çektiği için ağzına bişey gelmedi ama elim sürekli pipette tutuyorm oda istemiyor bırak diyor valla korktum aldım elinden biraz daha zaman geçsin bakalım
ben çok evhamlı değilim yine de ama olsun buda korumamak anlamına gelmiyor çocuğu

teşekür ederim kızlar hepinize
mmfcim görümcem bi tanedir canım çok iyi anlaşırız maşallah bze:))
hadi öptüm sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…