2008 Kasım Anneleri

eylül valla benimde memem minicikk tmm süt oldu ama büyük göğüslülerinki bi başka oluyo anam.Benim arkadaşım hiç yerinden kalkmıyo yan yatıyo biraz çocuk canı istedikçe geliyo emiyoo:)) aman bi rahat sormaakaydirigubbakcemile3

NE OLUYORSA ŞU EVHAMDAN OLUYOR ZATEN bende herşeyi kuralına uygun yapayım dedim hep araştırdım bak sonuca gazmsız olmak lazım ama ben olamam bu gidişle öle alıştık biz boğazına bişey kaçar aman bi mikrop bulaşır die hamire makine bez elimde dolanıyom aman ev temiz olsun hala bizim biberonlar siterilazson makinasına giriyor korkuyorum ben benim kadarda olmamak lazım aslında dışarı çıkarken bile 3 takım kıyafet ter bezi falan koca bi çantayla çıkarım gören aylık çıkıyon heralde derler ama napimm çok terliyoo millet benle şimdiden dalga geçiyo 2sinsi doğunca sen tekerlleli bovul al diyolar bana anca yetermiş banada yazık ma napimm oda okadar terlemesin

bende kızıma hiç mama vermedim..6 ayına kadar anne sütü..6. aydan sonra ek gıdaya başladım..1 yaşına kadar verilmemesi gerekenleri bende vermedim..ama hiç bir zamn yiyeceklerini püre haline getirmedim..sadece ilk katı gıdaya geçtiğimizde çatalla biraz ezerdim o kadar..azıları çıktığından beridir onuda yapmıyorum..birde kahvaltıda pekmez, 1 ceviz, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tanede bebe bisküvisini karıştırıp veriyorum..geriye kalan domatesini,peynirini, zeytinin çekirdeğini çıkartıp önüne veririm kendi istediği gibi yer.her sabah 1 çay bardağı portakal suyu içer içine pipet koyarım, hüpleterek içer..özellikle pipetle içmek çok hoşuna gider.suyu hiç biberonla faln vermedim, hep çay bardapğı ile verdim,ilk başlarda biraz zorlanıyorsdu ama artık gayet güzel içiyor totiş

selam kızlar.
gülizcim maşallah eylüle.ne güzel çağan su ve süt dışında hiç bişey içmiyo.biberona bakıyo su veya sütse içiyo renginden anlıyo ilk önce.ayran verdim geçende süt sandı önce sonra baktı tadı başka bıraktı hemen.bebekken herşeyi içiyodu.katı meyve sıkacağı aldım havuç suyu falan içsin diye ama nerdee.

ay derincim o da güzel ,büyük olunca sarkıyo tabi çocuk gelip emiyo ,meliste mene isteyince direk koltuğa çıkıp memenin yanına geliyo ,aç diyo açıyorum ,ben oturuyorum o emiyo ,işi bitince de kapatıyo :))

annaaa ne güzel bebek allahh banada versin ölesinden bir tane bende ilk 6 ay hiç bişi vermedim ilk başlarda çatalla ezdim boğazına takılıyordu kusuyordu baktım habire kusuyo çocuk vazgeçtim blender kullandım ama biizmkide bokunu çıkardı hala ekmeği bile yutamaz bazen boğazına takılır çıkartır hepsini suyu bardaktan hep deniyom biberonla bile tıkanıyo benim yeteneksizim bardakla boğuluyooo pipeti hiç denemedim ama denicem göz hapisindeyse bişii olmaz bide onu deniyelim portakal mandalin suyunu zaten tadına bakar birdahada yanına bile yaklaşmaz içiririsin die off düşüncükçe zormuş be benim bebe benim ki mert değil dert alahım 2sinden yüzmü güldür yarabbim

buğra öyle bişey yerken 2 kere tıkandı evde yanlızdım çıkaramadım çocuk hık hık diye kaldı ayy aklıma geldikçe nefesim daralıyo.karşı komşuma bile gittim buğra kucağımda yalınayakk bana yardım etsin diyee öyle bi titredimkii kendime gelemedim saatlerce oturdum ağladım iki saat( allah acılarını göstermesin.püre yerse yesin vermem eline bişey.

bende hiç püre yedirmedim çağana.ilk başlarda çatalla eziyodum şimdi onada gerek kalmıyo çiğneyerek yutuyo.öğrendi artık çiğnemeyi.çubuk kraker falan veriyorum ama elinde gezmesine izin vermiyorum.oturtupda yediriyorum gezerken düşer boğazına falan kaçar diye.

hala sütü olanlara çok özeniyorum valla.ben oğlumu 8 ayına kadar zor emzirdim.yetmedi bi türlü sütüm.sonunda dayanamayıp bıraktı çocuk.bıraktıktan sonrada göğsüm falan şişmedi hiç.annem falan çok zor olur sızlar şimdi göğüslerin demişti ama hiç bişey olmadı bende.

eylülcüm kızın hastaymış galiba geçmiş olsun.aşı vurdurmuşsun sanırım eğer su çiçeği aşısıysa grip yapıyo tatlım.dr bize 4-5 gün içinde hafif grip olabilir dedi ve oldu.üşütmeden olmayabilir yani.

krikitosum öyle deme canım yaa dert ama tatlı dert onlar allah acılarını göstermesin.

Cagancuk Anılda sevmiyo havuç suyunu, pütürlü ya.Ben katı meyve sıkacağını kocam için almıştım.Şu an kimse kullanmıyo((

geçmiş olsun tatlım.eminim çok zor olmuştur.allah göstermesin bi daha.onlara bişey olduğunu düşünmek bile çok acı verici.allahım herkesin bebeğini korusun.

Cagancuk Anılda sevmiyo havuç suyunu, pütürlü ya.Ben katı meyve sıkacağını kocam için almıştım.Şu an kimse kullanmıyo((

bizimkinide kimse kullanmıyo canım.zaten çıkardığı sesten çok korkuyo çağan.sadece havuç değil canım hiç bişeyin suyunu içmiyo.kendilerini yiyo ona şükür diyorum artık.

amin krikotesim...sen beni öldürecen..mert değil dert ha...:))) bi büyüsün annesi herşeyler yer..hele ikinci olsun onun kıskancına bak ymediklerini bile ister..
aman derincim ben hiç öyle bişi yaşamadığım için verebiliyorum..bende senin gibi bişi yaşasaydım bende asla veremezdimm..bide eylül yemek yerken hiç kusmadı bugün kadr..sadece geçende hasta olduğunda ilacı zorlayınca ilk defa ozamn kustu..böceğim kusmaktan öyle çok korktu ki 2 saat ağladı..

benimkide meyve suyu içmez ama maşallah diyim yine hergün bi muz bi kivi yarım elma yarım portakal rendesini götürür :)) bugun ve dün çok kaka yapmaya başladı dişi çıkacak galiba yemek te istemiyo pek.

çıkıyorum kızlar ben.çağan uyurken hazırlanayım çantamızı falan hazırlayayım.anneme gidicem.hasta olmuş bademcikleri şişmiş gidemedim dünden beri.yemeğide yer öyle geliriz artık.girebilirsem ordan girerim.

o kusmadan çok çektim ben gülizcim.normal gelmeye başlamıştı artık.en çok kustuğu şeyin anne sütü olması beni üzerdi.( biyere gitmeye çekinirdim gitmezdimde.elalemin evine kusunca zor oluyo.bi arkadaşım geldi bize 2 saat oturdu dedi ki valla bu ev nasıl kokmuyo hayret ettim dedi..o kadar sık kusuyorduki düşün yani.sürekli silme peşindeydik.ama yine de tombalaktı işte:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…