2008 Kasım Anneleri

Sağol canım iyiyim şükür.Hafta sonu tekrar kendi doktoruma görüncem randevu da bi sorun çıkmazsa.

Doğum öncesi çalışabilir izni 32. haftada alınıyormuş eşim araştırmışda.
Onu soracağım kendi doktoruma.Acaba ultrasona göre mi 32. hafta yoksa son adet tarihine göre mi diye.
Bu konuda bi bilgin var mı?

aslında bende onu araştıracaktım buradada sormayı düşünmüştüm maalesef tam bilgim yok bu konuda, hatta ben son üç haftaya kadar çalışmak istiyorum (doktordan çalışabilir raporu almak kaydıyla) geri kalan beş haftayıda doğum sonrasına aktarmak istiyorumki bebekle daha fazla birlikte olabileyim, önceden bu oluyordu ama şimdi yönetmeliklerde değişiklik yapıldığı söylentisi var ancak göreve başlayınca öğrenebileceğim, sende öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim

Bende aynı senin gibi 5 haftayı sonraya aktarmayı düşünüyorum.Sanırım o değişiklikler şimdilik tasarı halinde.Hiç lehimize olmadığını biliyorum sadece.
Bi ara bi göz atmıştım da.Memurlar.nette vardı.

Ya eğer ultrasondaki hafta baz alınıyosa benim bu hafta o raporu almam gerekiyor.Ben bu hafta o yüzden mecbur gidicem tekrar doktora.
Yarın fırsat bulursam bi araştırayım bu konuyu.

Ama o kadar işim var ki.İnşallah zamanım olur.
Okula başlamadan yavaş yavaş bitireyim diyorum şu işlerimi.Malum azar azar yapabiliyorum şuan.

evet 1 eylül bizimde ama düzenli gidermiyiz bilmiyorum 1'inde belli olur, bende aynen yavaş yavaş başladım hazırlıklara odamız boyansa o gözümde büyüyor onun dışında bayram tatilide uzun olcak gibi o zamanda devam edebilirim aslında, 32. haftada rapor alınacaksa benim beş haftam var (beşte sonra) bakalım ekim sonuna kadar çalışırım inşallah

aslında kafam biraz karıştı bu konuda ben 24 hesaplarken 18 ağustostaki randevuda 26 dedi doktor ya benim bebiş 2 hafta önceden gidiyor yada ben yanlış hesaplıyorum bilemedim valla

gebelik.org sitesinden gebelik haftanı hesaplayabilirsin.
Sonrada doktorun ultrasondaki söylediği tarihle uyuyor mu diye bakarsın.
Eğer ikisi arasında fark varsa.Ya bebeğin önde gidiyordur yada geriden geliyordur.Bazen böyle durumlar olabiliyormuş.Bir haftaya kadar sapmalar gayet çok oluyor.Ama benimki 2 haftaya çıktı fark.Acaba üstüne mi gördüm diye düşünmeden edemiyorum.

herkese günaydın kasım annelerii!!a.s...

bugün çok zor uyandımmm..allerjimden dolayı geceleri çok fena burun tıkanıklığı yaşıyorum..eskiden vardı ama bu kadar değildi bir iki ay olur geçerdi .hamilelikten dolayı sanırım 2-3 aydır mahfediyor beni.okyanus suyu,buhar makinası herşeyi deniyorum ama nafile..ilaç da almak istemiyorum..artık idare edicez napalım..

selam kızlar herkeze günaydııııııııınkaydirigubbakcemile2
çitoscum geçmiş olsun en kısa sürede atlatırsın inşallah. Ama şu bi gerçek hamile olduğumuz için acayip hassasız inan son 6 aydır ağrımayan biryerim kalmadı
Anneler hiç hasta olmaz bizde bi anne olalım hiç bişeyimiz kalmıcak bak görürsün:1rolleyes:

günaydın millet ben geldim...
çitos gecmiş olsun canım benim anne olmadan zorluklarını ögrenmeye başladık işte degil mi
kızlar ben bu gece rüyamda dogurdum yaa hiç böyle rüya görmemiştim ay cok garip oldum tosuncuk gibi bi kız bebek hemde ay cok kolay dogum yaptım hemde evde sabah gülmekten öldüm valla hem dogum bu kadar kolaysa on tane dogururum diyorum kendi kendime
sanırım bi taraflarım acık kalmış gece benim işte

günaydın kızlar..
darkcım geçmiş olsun.bebeğinin ve senin iyi olmana sevindim.evet çok yormamalıyız..dikkat et.bende geçne gün araştırdım şu 32.haftada 37.haftaya kadar çalışabilir raporunu..ama dediğin gibi bu sata göremi yoksa doktorun sölediği haftaya göremi bilmiyorum.6 eylül de gittiğimde sorucam.ekim sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum çünkü bende..sonrasında da şubat gibi geri dönücem.ama doğum kasımın 19 değilde ilk haftası falan gibi erken olursa ocak ta dönmeyi düşünüyorum.2 ay yeter diye düşünüyorum.tabi bebeğimle daha çok vakit geçirmek isterim ama izinde şirket maaş vermeyeceği için ssk da asgari ücretten gösteriliyo..çok az bi para alıcam ve buda bizi biraz sıkıntıya sokar..o yüzden ne kadar çabuk geri gelirsem okadar iyi benim için:sm_confused:

çitos sanada geçmiş olsun.valla bendede alerji var ama şeytan kulağına kurşun hamile kaldığımdan beri azaldı..
seni çok iyi anlıyorum.allah yardımcın olsun..

Bende 2 ay kadar önce gördüm hastaneye gidiyorum sedyede hastane kapısının önünde doğuruyorum bide bağırıyorum sakın dikiş atmayın diye. Sekreter bu kadar kolay doğururmuyuz dersin acaba doğum hikayemiz rüyamızın aynısı olur inşallahsırnaşık şey

ah livacım bi dogursak zaten o kadar gözümde büyüyor ki bilemezsin şurda iki bucuk ay kaladı ve bende üç bucuk atmaya başladım valla ne yapacagız bilmiyorum inşallah rüyadaki gibi hemencicik olur da biter ya bu kadar boşuna korkmuşuz falan deriz yaaa

Günaydın kızlar,

Dark canım tüm işlemlerin SAT'a göre yapıldığına neredeyse eminim ama siz memur olduğunuz için bunu bir kere daha sorsan iyi olur. Bu arada 32. haftada izin işlemlerini yapmak için sanırım tam o haftanın dolduğu tarihi bekliyorlar. Bunları araştırmak lazım iyice. Sizin az zamanınız kaldı. Benim SAT'a göre daha 4 haftam var 32'ye. Ultrasona göre de 5 haftam var.

Kızlar, umarım doğumlarınız rüyalarınızdaki gibi kolay olur.

Bu sabah neredeyse ağlayacaktım. Tüm hafta gözümde büyüyen ütüleri, dün gece eşim ben uyurken yapmış. Sabah onları karşımda görünce o kadar duygulandım ki kızlar anlatamam. Normalde ütü yapmaktan nefret eder eşim. Hem de bu sıcakta. Bak gene kötü oldum :)) Dün gece de ben durmadan sallanıp durmuşum. Eşim söylüyor da, bebek bir tekme atıyor, sen uykuda sallanıyorsun dedi. Çok güldük sabah buna.

Ben de işe geç geldim bugün biraz. Dolapların içini düzeltip, banyoyu temizledim derken, ancak işe geldim. Sabah 7 buçukta uyanınca böyle oluyor :)

slm kizlar bende yeni geldim doktordanoglumu gördüm ama cok az bizim doktor az gösteriyo ya oysa bizde birbucuk aydir bekliyoduk hic memnun kalmadim bu günü iple cekiyodum neyse kafasida daha inmemis asagiya kizlarim hemen inerdi bu daha duruyo bide seker yüklemsi istiyonmu dedi bende yok dedim yaptirsammi yoksa ya nasil icecem ben onu ama kizlarimda da yapmamislardi herseyde normaldi sizce yaptirsammi kizlar sizinkilerde hep normal cikti demi aslinda gerek duymuyorum ama yinede yoksa yaptirsammi diyom

Elif, o nasıl söz öyle, sizinki normal çıktı ben de yaptırmıyım. Olur mu hiç canım. Sen yaptır şeker ölçümünü. Hiç öyle iğrenecek bişey falan değil, şekerli su içiyorsun. Sen normal doğum yapmamış mıydın? Normal doğum yapan biri şekerli sudan mı ürkecek. Bu hem senin hem de bebeğin sağlığı için gerekli. Mutlaka ölçtürmelisin şekerini.

Günaydın tontişlerkaydirigubbakcemile3Dark geçmiş olsun sıcaktandır kesin halsizlik bol duş alıp yorulmamaya çalışın.O hafta mevzusunada hiç takılma gebelik org da kaan kocatepenin bi yazısı var bu konuda şimdi baktım ama bulamadım ultrasonda bazen ileri yada geri olabilir haftanız,bu sizin daha geç yada daha erken doğuracağınız manasına gelmez diyordu.Bulursam koyarım buraya.Doktor değiştirme konusunda geçenlerde farkettimki sadece sima olarak tanıyor beni dr um yoksa bir önceki muayenede ne şikayetimiz vardı hatırlamıyor doğal olarak.E tek ben varmışım sanıyordum sanırım ama yüzlerce hastası var hem memnunda değilmişsin morcadı bence değiştirmek iyi bile gelebilir.Azocum ben çok düşündüm o çalışma mevzusunu en azından emzirdiğim o 1 yıl içerisinde işe başlamama kararı aldım.Geçici iş göremezlik ödeneği kesilir kesilmez 8+8 haftalık dönem işsizlik maaşım başlayacak senin gibi asgari ücrettten gözüküyor sigortam 300 civarı bi para geçecek elime sanırım 6 ay kadarda alıcam bu parayı.Son 3 yılda sigortalı olduğun süreye göre ödeniyor işsizlik maaşı.Yani ben o çalışmadığım 1 yılın 10 ayı doğum ve işsizlik ödeneği ile idare edicem:bbo:neyse kendi lükslerimden biraz feragat ederim babamıza yük olmayalım diye:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…