- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #7.301
İlk günaydını Eylül patlatmış :) Gece oturun oturun, şimdi yatın tabiii ohhh ne güzel. Gerçi Dark'la Fater okula gitmişlerdir sürüne sürüne :)
Azo biz ikiz olabilir miyiz acaba. Dün gece haftalardır ilk kez bu kadar rahat uyudum :) Uyumadan önce buscopan almıştım sanırım onun etkisiyle, sağa sola dönerken bile hiçbir yerim ağrımadı ve uyanmadım.
Sekreter niye keyfin yok canım. Sen böyle olmazdın hiç, ne oldu?
Dün gece tatlı krizim tuttu, eşim de oruç tutunca tatlı ister diye düşünüp, kalktım şekerpare yaptım kızlaaarr :)) Deli miyim neyim, gecenin bir yarısı, uğraştığıma değmez :) Bir de bugün için çorbayla yemek yapayım dedim, yazık kociş oruçlu oruçlu yapmasın diye. Bu akşam da kek yapıp atacağım dolaba. Havuçlu, elmalı bir kek tarifim var. Çok lezzetli oluyor, bir ara veririm size. Dün tüm o işleri yap, haftasonu evde değilim evi düzenle, bir de dizi izle derken 1 buçuk oldu saat anlamadım. Bu sabah gözümü açamadım tabii yine servis kaçtı :)
Beyazmelek ben de senin gibiydim ya bir ara. Meğer dertsizlikten yapıyormuşum öyleAnnemin hastalığı, üzerine babaannemin kalp krizi geçirmesi ve benim şu hafif de olsa hastalığımdan ve hepsinin yola girmesinden sonra dedim niye kendini üzüyorsun. Niye dert arıyorsun, bak Allah daha büyük dert verir dedim. SBen de sıkma canını, önce sağlık, Allah'a şükür sağlığımız yerinde de kendine gel :)
çitos düğün pilavı da yedin mi bari konya da. Hani canın çekiyordu ya :)))
aldıklarının fotosunu ekle de bakalım canım. Hayırlı olsun hepsi. Dediğin gibi dışarıda netten daha uygun olabiliyor. Ama bazı şeylerin de fiyatı değişmiyor. Ben medela elektrikli göğüs pompası alacağım kızlar. Dışarıda bir yerde 120 milyondan ucuz gören olursa haber versin olur mu. Ben bulamadım. Ilk günler almam mı lazım onu da bilmiyorum. çalışınca mecbur alacağım ama belki ilk günlerde gerekli olmaz. Eşimle öyle düşünüp, onu iki -üç ay sonra alınacaklar listesine yazdık.
Canım sen de muhtemelen demir eksikliği anemisi var..demir hapı alıyor musun bilmiyorum ama doktorunla konuş bir an evvel başla bence ilaca...gübaydın kızlaaar ya bişey söyliycem ben iyice manyaklaştım.türk kahvesini hiç içemezdim içenleri de anlamazdım.2 haftadır kahve manyağı oldum telvesine kadar yiyiyorum kahve yerken beni görseniz tam yamyam gibiyim hele telvesine çıldırıyorum.vida falan görünce ağzıma atıp çiğnemek istiyorum metal tadını almak istiyorum.ve en kötüsü hamile kalmadan önce çok çok az sigara içiyordum hamile kaldığımdan beri ağzıma bile sokmadım ve hiç de aramamıştım.taa ki şu son 2 haftaya kadar.resmen aşeriyorum dumanını ciğerlerime çekiyomuş gibi yapıyorum resmen çıldırıyorum anlatamam size kendime şaştım kaldım niye böyle oldu diye.iyice sapıttım ben napıcam böyle özellikle sigara konusunda çıldırmak üzereyim tiryaki birinin krize girmesi gibi oldu benimki resmen.ne alaka yaaaa............
Canım benim idrarda albümin çıktı. Şimdi idrar kültürünü bekliyoruz ama büyük bir ihtimalle kum döküyormuşum. Sanırım bunun sancısını çekiyorum özellikle geceleri. İki antibiyotik ve sancılar için de buscopan içiyorum. Ancak çok sancı olunca alıyorum. Bu arada normalde ben de magnezyum desteği alıyorum, benim de ayrıca genital bölgeyle bacağımın birleştiği yerde hamileliğimin 4. ayından itibaren şiddetlenmeye başlayan ağrı var. Şu sıralarda da yattığımda daha fazla oluyor. Doktorum bunun önemli bir şey olmadığını söylüyor. Her kadın farklı bir şey yaşar hamileliğinde, senin de böyle bir ağrı geldi diyor. Lenf bezlerinden kaynaklanıyormuş. Ay var da var işte ama dişimi sıkıyorum, öyle çok üstüne düşmüyorum, hayırlısı diyorum. Sana da geçmiş olsun, aklına kötü bir şey getirme.
canim bende elektirikli düşünüyorum artik.bi arkadaşim manueller çok zor oluyo kolun kopuyo dedi geçen..hangimiz önce alirsak haberleşelim..
Ya bizde bikaç ay sonrasina düşündük ama ben fikir değiştirdim.doğuma kadar çalişicam.ee sonrasinda sadece 2 ay izin kullanicam.evde kaldiğim vakit eğer sütüm çok olursa arada sağip stok yapim diyom.dolaba atarim saklama poşetleriyle..işe gelince nolucak yavrucağin hali?
Dimi ama?
şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında (Ben yarım koydum, biraz da tereyağı ekledim)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi (damak zevkinize göre bunu koyun bence. Ben bir kaşık koydum)
2 yumurta
4 su bardağı un (Bu çok fazla oluyor. Yumuşak olması için ben 3 koydum. Önemli olan hamurun yumuşak olması)
1 paket vanilya (vanilya olmasa da olur diye düşünüyorum)
1 paket kabartma tozu
Tüm bunları karıştırıp hamur yapıyorsunuz. Yoğururken dikkat edin hamur sert olursa karın kaslarınızı çalıştırır bebişe zarar verir, yavaş yavaş yoğurun :CüvCüv: Sonra top top yapıp, yağlı tepsiye dizin bunları. Üzerini fındıkla süsleyebilirsiniz. 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve yarım limonla şerbet hazırlayın. Bence şerbeti hamurdan önce kaynatın çünkü ılık olması lazım. Şekerpareler çıkar çıkmaz da şerbetini dökün ki içine çeksin. Ooooohhhhh afiyet olsuuuuun. cokacimcoook
cokacimcoook julıcım ohh harıkasın bendede tarıfı var ama ırmıksız olandan bunu yenı ogrendım denıyelım kac zamandır baklava ıstıyorum esım hep unutuyor bende ustelemıyorum kendım yapıp kendım yerım artık cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?