2008 Kasım Anneleri

Bizim milletimiz üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmayı pek bi sever..hamileyiz diye psikopatlaşmadık herhalde yürüyüşümüzü değiştirecekmişizÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook...sen en iyi cevabı vermişsin juli..

günaydın güzel anne adayları
umarım hepiniz iyisinizdir benim bugünde keyfim yok kendimi cok gergin hissediyorum sanki dokunsalar aglayacagım yada patlamaya hazır bi bomba gibiyim neden böyle olduyorum bilmiyorum ama iki gündür feciyim işte kocişlede aram kötü
aman boşverin beni sıkmayayım daha fazla sizi hepinize hayırlı günler arkadaşlar

gunaydın kızlar
ebukacım uzulme ınsallah cıger gelısımınız tamamlayıp dogum yaparsın bol bol dınlen
ohh tatlılar gene havada ucusmus kemalpasa oylemı dark ben ona nedense hep haydarpaşa dıyorumm kaydirigubbakcemile3
julınanne arkadasında senı mı kıskandı nedır ısteyerek yapmıyoruz kı bu yuruyusu kendıde kalınca o da yuruycek kaydirigubbakcemile3
kızlar benım de akşam sancım vardı ama nasıl ağrı cok korktum simdide oluyor doğuma hazılrıklara basladı vucudumuz

günaydın kızlaaar benim de hala afyonum patlamadı bende sahura kalktım ilk defa kocişe yemek hazırladım yatana kadar yarenlik ettim ona.ama sersem gibiyim yeni kalktım hala da uyukluyorum.
kızlar krampları nasıl geçiriceğinizi öğrendim uyguladım ve hakikaten girmesini önledim.krampın girmeye başladığını hissettiğiniz an bacağınızı dümdüz uzatın ve yukarı doğru kaldırın ayak parmaklarınızı diz kapağınıza doğru yukarı kaldırın ve bacak arka kaslarınızın gerildiğini hissedin iyice gerin bikaç saniye kalın öyle ve kramp geçiyo.kaç kere denedim ve şimdi çok rahatladım bende de arttı kramplar çünkü eşim öğretti bunu da sporcular yapıyormuş

gunaydın kızlarrr
ınanın aksam ne kadar kulaklarınızı cınlattım ama esım kablosuz ınternetı yasakladıgı ıcın acamadım hos agrımdan basına oturacak halım de yoktu yaa

neyse dun gıttık esımle bırlıkte once ıdrar tahlıllerı vs verdım ve bızı dogumhaneye aldılar
ama ben artık yurumekte de zorlandıgım ıcın korktu nobetcı doktor kanamam var sanmıs
kendı doktorum arayıp bılgı vermıs nobetcı doktora benı hemen yatırıp nst ye bagladılar
sureklı tatlı yedım hurma vardı cantamda goturdum onları ama bel agrısından yatmakta mumkun degıl
40 dk kadar nst baglı kaldı cıkardılar yalancı dogum sancısı dedı nobetcı doktor muayene vs derken ıdrar sonucları geldı
meger ıdrarım ıltıhap ve bakterı cıkmıs
ılerı derece oldugundan yalancı dogum sancısı, kabızlık, bel agrısı, kasık agrısı herseyı yaparmıs
yuksek doz antıbıyotık verdıler ama bana hamılelık oncesınden bu yana gecırdıgım kan rahatsızlıgım sebebıyle antıbıyotık yasak
sonra hem kendı doktorum hem enfeksıyon hastalıkları doktorum ebeler ve nobetcı doktor sureklı telefonla ırtıbat halındelerdı
sımdı sureklı ıstırahat gunde 3 lt su ıle bugunu gecıreceksın dedı doktorum bu aksam esım enfeksıyon hastalıkları doktorundan bır ılac alıp getırecek ve onu kullanıcam
ınsa allah bır sorun olmaz dıye cok dua ettık
agrımı bıraz hafıflettıler sagolsunlar ama gec vakıtlere kadar dogumhanedeydık
eve gelınce de 2 gecedır uyumamanın acısını cıkardım bırkac kez uyansamda uyudum yıne de
kendı doktoruma gore acılma yok ama erkne dogum rıskı var
onumuzdekı haftaya kadar acıl durum olmazsa ınsa allah onumuzdeı hafta gıdıcez tekrar

allah kımseye sıkıntı vermesın cok dua ettım ınsa allah herkesın bebısı vaktınde gelısımınde gelır dıye
alakanız benı cok sevındırdı kızlar cok sevıyorum ben sızı a.s.

kalimerocum geçmiş olsun inşallah ufaklık zamanında gelir de sıkıntıya sokmaz sizi.bol su iç canım bende de aynı problem var ama bakteri ürememişti şimdi gene istedi dr idrar kültürü.çok dikkatli olmamız lazım ve alt tarafın temizliğine çok dikkat etmemiz lazım.sık sık intimle yıkayın günlük ped kullanıyorsanız sık sık değiştirin o da sebep olurmuş iltihaba.aman dikkat kızlar hepiniz de artık eskisi gibi lay lay lom dönemde değiliz kensimize çok dikkat etmemiz lazım.

geçmiş olsun kızlar kalimerocum bilirim bel ağrısını aynısını yaşadım benim acılmamda olmuştu üztelik bebeğim idrar yollarıma baskı yaptığı için böbreklerim sıvı topluyodu benim ağrılarım o yüzdendi tekerlekli sandalye ile odaya cıkardılar beni cok zor allah kolaylık versin bol bol su iç ben su içerek atlattım tuvaletini sakın tutma şimdi bile azcık susuz kalsam hemen başlıyor böbreklerim erken doğum riskim benimde var benim bebeğim aşağıda olsuğu için yaşadık biz bu sorunları doğuma kadarda her an tekrar yaşayabilirim doktorumun söylediğine göre ağrı girince evde gecmesini beklemeyeceksin hemen geleceksin dedi

sorma canımya o kramplar benimde canımı cok yakıyor istisnasız her gece oluyo dün gece iki kere oldu uykumdan uyandırıyo bir anda ne kötü bişeymiş ya bu gün doktora randevu alacaktım ama doluymuş 4 ü 20 geceye verdi bakalım gidebilirsem o zaman alacam büroyu kapatıyoruz ya zaten bişi kalmadı eşyalar toplandı sorun olmaz heralde boş boş bekliyorum ben

dogru soyluyorsun canım ama ben ısyerım ve evım harıcınde hıcbır yerde tuvalete gırmem
ve her ıkısı de cok guzel temızlenıyor ben gırmeden evvel
gunluk ped kullanıyorum ve tuvalete gıtmesem bıle sureklı degıstıryorum
bol su ıle gunde 5-6 kez yıkıyorum tuvalete cıkmalarım harıcınde
bu kadar dıkkate ragmen olması benı de sasırttı
ama kabızlıgında etkısı var tabıı bende sureklı olan bır kabızlık sorunu var

dun cok az da olsu tuvalete cıkabılmemın agrıma etkısı oldu hafıflettı tabı hastanede de mudahale ettıler agrıma

dogumhaneye ılk kez gırdık ve ısım ne kadar cıddı oldugunu sanırım sımdı daha ıyı anlıyoruz esım eve gelınce yıne masajlar yaptı sagolsun o da cok korktu garıbım

Kalimerocum geçmiş olsun.. ağrılarının doğum sancısı olmaması çok sevindirici..idrar yolu enfeksiyonunun en iyi ilacı bol bol su içmek canım..istirahat de önemli tabii.dikkat et kendine geçmiş olsun..

ayy hem de iki kere yaa.çok dayanılmaz bi ağrı..allah bize sabır versin bir kaç ay daha..olsun randevu alabilmişsin ya ona bak canım.git doktorunla görüş.

malesef bu gün gidemiyorum eşim gelemezmişo saatde off bir haftadır randevu almaya calışıyorum kaynanamlar bizdeydi sahura kalkıyorum hazırlıyorum yemeği hazır sofraya oturuyor da kızım napıyon bende yardım edim sana demiyor sofrayı toplarken bile ucundan tutmuyor kaynanam genç benim daha bide yaşlılığını hiç düşünemiyorum o yüzden akşama geç kalırım diye alamadım kaç gündür gec saate kalıyo diye bu günde cok erken saatde boşmuş sinir oldum

Allah kolaylık versin Pamukum, böyle düşüncesiz oluyorlar işte... Bence sen de kendine dikkat et o kadar yorulma. Azıcık naza çek kendini, ağrım var de, yat uzan. Belki o zaman 7 aylık hamile olduğunu hatırlar da işlerin ucundan tutuverir...

kalımerocum canım gecmıs olsun doktorun tavsıyelerıyle ınsallah atlatırsın sorunsuz bı sekılde hamıleleıgını :CüvCüv:
pamukum allah sanada sabır versın bende kayınvalıdemler gelsın ıstıyordum ama sonradan vazgectım aman herkes evınde otursun dedım ben kendı ısımı kendım yaparım

selam kızlaaaaaaaaaarrr!!!

kalimerocum çok geçmiş olsun canım.şimdi daha iyi olmana sevindim..
ben su içmeyi pek sevmiyorum.ama hamile kaldığımdan beri iş yerinde masama 1 lt. lik bi sürahi koydum ve yudum yudum akşama kadar 2 lt.zorla içiyorum.
çünkü senin başına geleni tecrübeli arkadaşlarım ve int.okumuştum.her durumda(amniyos sıvısı için,metabolizma hızına bağlı kabızlık için,iltihap için vs.) bol su içmek gerekiyomuş..
allah hepimize zamanında ve kolay doğumlar nasip etsin..
ebukacım sanada çok geçmiş olsun.doktorun dediği gibi bol bol dinlen canım..

ah şu kramplar..bende 1-2 ay önce bikaç kez yaşadım.ama çok şükür geçti.mağnezyum kullanmama bile gerek kalmadı.ama sütü,peyniri ve yoğurdu bolbol tüketiyotum..
çitos ve pamuk sizede geçmiş olsun canım.benim gibi gıdalarla yada olmadı doktorunuza danışıp alacağınız mağnezyum takviyesiyle en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle..

bende yaza girdiğimizden beri terlikle işe geliyodum.bu sabah biraz hava serin gibi geldi ve ince çorapla babetlerimi giyeyimde geleyim dedim.39 numara almama rağmen biraz sıktılar..:bbo:
ama giydim yinede açılır diye..aslında 38 giyiyorum normalde..2 ay sonra evdeyim zaten.idare etselerdi bari ozamana kadar yaaa..
şimdi 40 numara ayakkabı mı almaya gidiyim 2 ay için???fisfisfis
görümcem 40 giyiyo..ondan ödünçmü alsamkaydirigubbakcemile3
bide kayınvalidem geçenlerde bana birtane jile dikmişti onu giydim..tam cici hamiş olmuşum buradaki kızlar öle söledi:asigim:
off sıcaklarda yakınıyodum.şimdi havalar soğursa ne giyicem 2 ay için kıyafetmi alayım diye kara kara düşünmeye başladım.bu jilede pek rahat.sabah kızlara diyorumki:
arkadaşlar bu benim 2 aylık üniformam..içindeki t-shirtleri değiştirip değiştirip 2 ay bunu giyicem diyorum.gülüyolar..sırnaşık şey

NASIL ZAYIFLANIR?

1 - Bir sey yediginiz sirada eger sizi kimse gormuyorsa, o yediginiz seyin
kalorisi sayilmaz.

2 - Bir cukolatanin yaninda bir bardak soda iciyorsunuz. .. yine karlisiniz,
cunku cukolatadaki kaloriler soda tarafindan tamamen elimine edilir.

3 - Biriyle birlikte yemek yiyorsaniz, eger siz ondan az yemisseniz sizin
kaloriler ona yazilacagindan siz hic kalori almis sayilmazsiniz.

4 - Sicak iceceklerden cappucino, kakao ve cikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.

5 - Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" baglantili yiyecekler de kaloriden
sayilmaz, cunku bunlar eglence dunyasinin parcasidirlar, vucut depomuzun degil.

6 - Kurabiye, biskuvi, kek turu yiyecekleri ne kadar cok parcalara bolerek
yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalir.

7 - Catal bicaklarin uzerinde kalmis olup da yaladiklariniz asla kaloriden
sayilmaz ( Ornek: sandvic hazirlarken bicagi daldirdiginiz fistik ezmesi,
veya krepin uzerine yayacaginiz cikolata sosu )

8 - Ayni renkten yiyecekler bir arada alinirsa, daha dusuk kalorili olanin
miktarinda kalori alinmis olur. (Ornek: Ispanak ve fistik, mantar ve
beyaz cikolata).. ah bu arada tabii ki cikolata dunya capinda bir renktir
ve diger butun renklerle uyum saglayabilmektedir. ..

9 - Donmus yiyeceklerin hic birinde hic kalori yoktur, cunku kalorinin isiyla
ilgili oldugunu herkes bilir, ve bunlar sogukta asla barinamazlar.

Dondurmalar bu durumun en iyi ornegidir.

Ve ..... son olarak zayiflamada en etkili care: Siz asil etrafinizdakileri
sismanlatmaya bakin, ya da arkadaslarinizi sizden daha kilolu olanlardan secin, boylece mutlaka oldugunuzdan daha zayif goruneceksiniz ... -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Kalimero, demek seninki de iltihap çıktı. İyiki gitmişsin canım doktora, nasıl bir his doğumhaneye girmek, benim bacaklarım titremişti. Allahtan boştu ben gittiğimde :) Şimdi işte misin, çalışıyor musun yoksa rapor falan mı aldın??

Pamukum çok üzüldüm canım yaaa. İnsafsızlık mı halden anlamamak mı bilmiyorum ki onların yaptığı. Bir de eskiler böyle oluyor sanırım. Eğer kendilerine de aynısı yapılmışsa sana da aynısını yapıyorlar. Aman ben neler yaptım hamileyken diyordur. Sen takma onu, Turta'cığımın dediği gibi sancım var de ve yat. Bak erken doğum riski de varmış, bir de kalkıp hizmet mi edeceksin.

Ve Azo, çeksene şu cici hamile halinin bir fotoğrafını merak ettim şimdi jileli, babetli halini. hadi bi çek de koy :) Nasıl kilo verilire de öldüm vallahi gülmekten.

Ben de sabah tekrar idrar testi verdim. İdrar kültürünü de yarın alacağım. Bu arada ben Pazar'dan beri ishaldim kızlar. Onun için de gaita testi verdim biliyor musunuz? Allahtan kabı almıştım da numuneyi evde doldurdum :)) Ayy ama çok zor. İnşallah hiçbirinizden istenmez öyle bir şey. Ne olur ne olmaz ishale bir bakalım dedi doktor. Bu arada yine albümin araması ve karaciğer enzimleri kontrolü yapılacak. Sonuçları öğlen alacağım. Yarında doktora göstereceğim.

Aynen Azocum, havalar soğuyunca ne giyicem derdi beni de sardı... Ben de bu 2 ay için alışveriş yapmak istemiyorum ama doğumdan hemen sonra da eski 36 beden kıyafetlerime sığamayacağımı biliyorum. Sanırım doğumdan sonra bi 2 ay daha 4-6 aylık hamile gibi dolaşıcaz. Bi de bu arada emzirebilmek için kruvaze ya da düğmeli üstler lazım. Offf offf!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…