2008 Kasım Anneleri

alemsin beyaz melek nerden aklina geldi bardak koymak?

biz hep elimizi koyuyoruz beyfendi iki dakka sonra getiriyor ayagini..

o an esimi izliyorum gizliden adam kafayi yiycek gibi oluyor

bende gecen gün ellerini hissettim ilk kez dokundum mideme dogru baskı yaptı eliyle ve bende bastırdım hafifce ben bastırdıkca oda bastırdı küçüçük minicik elini hissetmek o kadar güzeldi ki çok mutlu olyo insan gercektennn

beyaz melek cım haberlerın ıyı olmasına sevındım
ayy bende tv ızlerken kumanda koyuyorum nasıl sallanıyor bı gorsenızz kızlar hıckırık olayını bugun yasadım en sonunda aynı yerden hafıf hafıf vuruyor ya rabbım ne gusel yaratıyor allahım hayırlısıyla bebeklerımızı kucagımıza alırız

ya karnı dinleme aleti varya 60ytl falan fiyatı onlardan alsakmı diye düşünüyorum tekmelerinin hıçkırıklarının kalp atışlarının sesini dinliyormuşsun ilk başlarda fuzuli diyodum ama şimdi dinlemek için çıldırıyorum

julicim sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim canım..
çilekcim bende haftasonu öle oldum.eşim üst kata çıkmıştı kayınvalideme..bende tv seyrediyodum.benim oğlan bi ayağını çıkarttı.minicik..elimle ilk defa hissettim.başladım ağlamaya..eşim geldi soruyo.noldu diye..korktu oda..yok bişey çok duygulandım oğlum böle böle yaptı dedim..gülüyo..hamilelik psikolajisi allahım hayırlısıyla kafayı yemeden hatun doğursada rahatlasak diyo..sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

selam kızlar .okadar yorgun hissediyorumki kendimi biselam veriim dedim.kalkıp uzanıcam 5 de de kalkıp yemeğe koyulmam lazım.offffff.dün akşam iftardan yarım saat önce lig tv yle televizyonu bağlamaya geldiler.(eşim doğumdan sonra dışarı çıkamııcakmışda lig tv sini eve getirdi bu sene.neyse iftardan sonrada eşimkaynım bide kuzen evi tv ye göre döşediler.aman dedim koltuklar kalkmışken altlarını süpüriim siliim şurayıda şööle yapiim bööle yapiim derken canım çıktı 12 de yattım 3.5 da kalktım sahura 5 de yattım 8 de kalktım.sanırım uykusuzluğun verdiği bi yorgunluk.Allahtan okul yoktu bugün.
oğlumda kıpır kıpır bugünbugün ilk defa sankimezdeke çalıyoda bizimkioynuyo tööbe tööbee :roflol:nası yoğuruldu nası yoğruldu anlatamam.keyfim yerinde o yüzden

canım ya benım kocıs tansıyon aletının steteskopu ıle o ısı goruyor
ayrıca fotonuz cok hos cıkmısssss

bugun sankı gecmek bılmıyor yaaa
fecı sıkıntı yaptım kendıme kocıse de kustum :1closedeyes:
nıye boyle oluyor ya ruh dunyam benı bıle sasırtıyor :bbo:

Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?

"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.

Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.

Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.

Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.
:asigim::1rolleyes::1hug:

julıannecım cok sevındım sonuclarının guzel cıkmasına
ınsa allah hepımız sorunusuz bıtırırız kalan sayılı gunlerımızı

azocum cok saskın bır sekılde beklıyorum su an dogumumu
ne nasıl olacak dusunemıyorum sankı donmus gıbı ama bastırılmıs duygularımın varlıgından haberdarım maalesef

evet canım çok haklısın. Ben sınava girecek öğrencilerime bir yıl boyunca pozitif düşünceyi öğretmeye çalışıyorum. Aynı şeyi şimdi kendim de uyguluyorum, sonuçta bu kadar şeyin içerisinde bir de doğum stresi yaşamıyorum bu benim de bebeğimin de hatta doğum konusunda rahat olmasını sağlıyor. Bu konuda ben gergin olsaydım hepimiz otomatik olarak gerilecektik. Ama ben çok rahatım o kadar da zor olmadığını düşünüyorum, zaten artık eski zamanlardaki gibi de değiliz tıp ilerledi olası bir tehlikede kullanılabilecek farklı yöntemlerde var, bu beni daha da rahatlatıyor. Şuan doğuma dair tek düşüncem nasıl geçeceğini ne zaman olacağını merak etmem o kadar.

Vallahi ben hep iyi seyleri okuyup iyi haberleri dinliyorum. ve kendimi motive ediyorum sürekli cok iyi bir dogum geciricem diye..oglumlada konusuyorum,biliyorum cok yormazsin annei sen kuzucum diye.

of of bana habire aglama sebebi olusturuyor bu kücük kurbaga,arada hickiriyor deli oluyorum yaa..

Kızlar ben de normal doğum düşünüyorum en azından düşünüyordum. Fakat şimdi bana gülmeyin ama normal doğumdan sonra vajinanın asla eskisi gibi olamayacağını kendi doktorum değil ama başka bir uzmandan öğrendim. Açıkca eğer cinsellik senin için önemliyse normal yapma dedi. Kafam karıştı kızlar???? Eskisi gibi, hiçbir fark yok diyenlere de pek inanmıyorum aslında ya da onların yapılarının daha değişik olduğunu düşünüyorum, neyse ben ayrıntıya girmiyim :))))

julicim ben bi yakınımdan duyduğum ufak bi bilgiyi vermek istiyorum. uzun süren 8.aylık hamilelik ve sonrasında 4 ay ara verip tekrar birlikteliğe başladıklarında eşi nerdeyse ilk birliktelik gibi zorla olmuş..
sanırım sıkı dikmişler..ve eskisinden iyi oldu demişti:)
bence buna okadar takılmaaa...
ağzı olan konuşuyo..
doğum sancısı hakkında bile konuşmuyomu insanlar abuk sabuk..
ama için rahat edecekse bence kendi doktorunlada bi görüş..
eşinin kararıda çok önemli tabi..

canım aynı şeyi ben de duydum ama ben birkaç yerden araştırdım, o 40 günlük lohusalık döneminden sonra farkedilemeyecek kadar eski haline geliyormuş, sadece 3. doğumdan sonra artık eskisi gibi olmuyormuş, İlk iki doğumda özelliklede birinci doğumda eski haline dönme oranı çok çok yüksek. Eğer sorunlu bir doğum olmadıysa tabi.

Ama kegel egzersizleriyle toplanabilir sanirim vajina..

yani nasil bi fark olabilirki?hafif genisleme filanmi?

ne bilim yahu ben hic normal dogum yapmis vajen görmedim..

yan iaynidir heralde diye düsünüyorum hep..

biri aydinlatsin beni.

Alıntı bu kısım

---

Sıklıkla normal doğum sonrası vajina bölgesinde meydana gelen kalıcı esnemeler sonucu ortaya hoşnutsuzluklar çıkabilir. Vajinal bölgede doğum sonrası oluşan kalıcı esnemeler haricinde hoşnutsuzluk yaratan diğer bir olumsuz durum da "Epizyotomi" yani doğum sırasında bebeğin çıkması için yapılan kesilerdir. Bu bölgede iyileşme sonrası gelişen nedbe dokusu (skar) hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engelleyebilir ve kadın açısından ilişkiyi ağrılı bir ıstıraba dönüştürebilir.
İdrar torbası ve mesane sarkması da bir veya birden fazla normal doğum yapan kadınlarda görülebilir.

---

Bu nedenlerden dolayı birçok kadın doğum uzmanı kadın doktor da sezaryanı tercih ediyormuş kızlar. Olacak diye bir şey yok, sadece olabilir. Bir de tercih meselesi. Bir yandan da tüm vücut hücrelerinin yenilenmesi var. Peki hücreler sezaryan yapınca yenilenmiyormuymuş??

yaa boşverin kızlar. allah onun doğrusunu yapmıştır eminim. bu en doğal olan yol değil mi? herkes folloş olsaydı kimse doğurmazdı:)) yan çizmenin yolları bunlar.korkmayın kendinizi korkutmayın kimseyi takmayın. allah hepimize en güzel doğumu versin inş....

Valla derin öyle değil aslında işin iç yüzü. Bizim ülkemizde kadının cinselliğini yaşama hakkı yok ki folloş olup olmamayı düşünsün. Ya da olsa ve zevk almasa bile bunu dile getirsin. Hangimizin annesi yapabilir ki böyle bir şeyi. Ne kadar ayıp diye kocalarına bile söylemezler bunu. Ya da 40 yaş üstü kadınların arasında hayatı boyunca bir kez bile orgazm olmuşların sayısı nedir acaba. Orgazm olmayı bile ayıp sanabilen toplumda yaşıyoruz biz. Bunlar konuşulmuyor. Doğal olarak genç nesil dışında da kimse bu konuları konuşmuyor.

öyle ama bu konu yukarıyla alakalı yine de en başta. Yani normali buysa bi sebebi vardır. Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler şeklinde:)) Tabiatta hiçbirşey sebepsiz değilidir. Kimbilir normal doğumun kadın açısından daha ne faydaları vardır.Ki çoğu artık biliniyo. Bi kere bebek açısından iyiymiş. Ciğerlerindeki su o baskıyla o anda boşalıyormuş. Sezeryanda bu olamıyormuş mesela. Nasıl hallediyorlar bilmiyorum. Ayrıca tüm gelişmiş ülkelerde kadınlar artık hep normal doğuma sevkediliyorlar hatta bazı ülkelerde sezeryanın adı bile geçmiyo yani sana bırakılmıyo . Eğer mecbur kalınırsa ameliyat yapılıyormuş. Kadınların seçme hakkı olmaya bilir çoğu zaman ama yine en güzel olan doğal yoldur diye düşünüyorum.tabii zaman neyi göstercek allah bilir kendi açımdan yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…