2008 Kasım Anneleri

ben cinselliği çok önemseyen biri olarak daha önce yaptığım araştırmalar neticesinde ve tanıdığım insanların tecrübelerine dayanarak normal doğumu istemiyorum..bir çok kişide eski haline asla dönemeyen ciinsel açıdan zevk vermeyen bir oluşum haline dönüşüyor..juliane nin dediği gibi bunu kaç kişi önemsiyor bilemiyorum ama ben önemsiyorum..zaten normal doğumu sağlık açısından yapamayacağım ama sağlıklı olsaydım da yapmazdım..herkesin kendi tercihi tabi..hala şunu savunuyorum..oramdaki kalçaya doğru uzanan dikiştense karnımda küçük bir çizgiyle yaşamayı tercih ederim.

Ben hala normal dogum istesemde o anda fikrim dedisirmi bilmiyorum..

Derinin dedigi gibi benim yasadigim ülkede cok mecbur kalinmadigi

sürece asla sezeryana almazlar anneyi.Birde normal dogumda dikis olmasi

olmamasindan daha iyi diyor doktorlar..ic yirtiklar her zaman oldugu gibi normal

dogum sonrasndada cok sorun yaratabiliyormus.Burada dikisi en aza indirebilmek

icin o anda anneye masaj yapiliyor sicak pamuklu bezlerle.ben hala epidural normal istiyorum..

cesaret edebilir o anda nefesimi kontrol altina alabilirsem doktorum suda dogum yapmama izin

vericegini söyledi.hepimiz icin hayirli olsun kizlar..en iyi sekilde herkez istedigi gibi yapsin insl.

dogumunu..

Juliancım sonuçların iyi çıkmış,gözün aydın çok sevindim.

Çilekcim benimde son günlerde çok canım yanıyor bu tekmelerden.Bizimkiler sporcu mu olcak ne :))
Eşim gelip göbeğimi dürtüyor 2 saniye sonra bizimki ordan tekme sallıyor.Çok eğleniyor bu günlerde bizim baba kız

Elmalı Turtacım ben de 2 ay için kıyafet almayayım diyorum,hatta 1,5 ay için ama hamile pantolonlarımın paçaları dar geliyor.Hiç bu kadar etkileneceğimi bilmiyordum.Bi tane pantoılon alıcam ben galiba.Üstüme de büyük beden bi hırka bulursam alıcam sanırım.

Pamukum sendede ne kaynana varmış.Benim kaynana telefonda eşimle konuşurken beni sormuş,o da mutfakta bulaşıkları yerleştiriyo demiş.Kaynanam kızmış oğluna:)) O yapmasın diye.Maşallah diyelim.

Minik kalimero geçmiş olsun canım,demek iltihaptanmış.Cidden bu çok tehlikeli tedavi edilmezse.Çok şükür benim antibiyotiğimin son günüydü bugün.Pazartesi gittiğimde idrar tahlili isterim.İnşallah ikimizde atlatırız canım.

Çitoscum geçmiş olsun canım,kramplar artık daha da artacak sanırım.Dikkat edelim mutlaka.

Aplleciğim geçmiş olsun,Ha kemalpaşa ha haydarpaşa :))) İstersen osmanpaşa olsun :)) Seni mi kırcazzzDD
Sana da geçmiş olsun,sancılar artık doğuma hazırlıyor bizi.Olcak o kadar.

Atatanem resminiz çok hoş olmuş canım,eline sağlık.

Ohhh bee baya yazdım sanırım p

Dizi başladı bende bi bakayım bariii yerimseniben

maasallah dogum sonrasını formumuzu bıle dusunuyoruz ne dusuncelı annelerız dıye dusunuyorum

valla esım en basından berı normal dogum ıstıyor ama nelerı bılıyor ya da bılmıyor da dıyor bende bılmıyorum ama ben dogumun her turune karsı saf saf bakıyorum su an

son dakıkada degısebılecek bır durum ıcın sımdıden stres yapmamaya karar verdım

selam kızlar umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım yine saattende anlaşılacağı üzre geç geldik

bugün dr kontrolümüz vardı yavrucuğumu gördük dönüştede iftara anneme gittik ..........

çok şükür bebişim çok iyi teyzeleri kocaman bir kız olmuş sormayın koca göbişime göre

kilosu bana az geldi ama dr umuz çok çok iyi dedi bu şekilde giderse tombik bir bebek

olabilirmiş.....geçen ay ki kontrolümüzde damarlarda ki kan basıncı yüksek çıkmıştı

ve risk teşkil ediyordu çok şükür sağ tarafdaki damar da kan basıncı normal ama solda hala

basınç varmış takipde olacağız inş bir sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum dedi dr um ...bakalım

hayırlısı olsun......bu arada doğım tarihimizide 20 kasım olarak belirledik tabii meleğim erken

geleceğim diye diretmezse.....birdahaki kontrolümüz 3 hafta sonra sabırsızlıklao günü bekliyoruz

şimdii.............

Günaydın kızlar neredesiniz bu ne tembellik sırnaşık şey hadi uyanın artık. Ben uyandım işe bile başladım.

Nihayet bebeğime aldığım cicilerin fotosunu çektim, şimdilik sadece annemin evindekileri çektim, annemin aldıklarını yani, benim aldıklarımı da inşallah bugün çekerim. Birazdan bebeğimin cicleri bölümüne yerleştireceğim becerebilirsem. Dün akşam bir alemdi, annemlerde iftar yaptık, sonra başladım ben fotoları çekmeye, annem tuhaf tuhaf bakıyor niye kıyafetlerin fotosunu çekiyorsun diye, bir türlü anlatamadım. Sonra da diyor ki başka aldığı şeyler de varmış daha önceden onlar sandıktaymış bayramdan sonra hepsini çıkaracağım o zaman çek hepsini diyor, tamam onları çıkarınca yine çekerim şimdilik bunlar olsun diyorum, o zaman arkadaşlarına belirt diyor daha devamı gelecekmiş. Yani kızlar annemin size selamı var, bizi izlemeye devam edin diyor kaydirigubbakcemile3 annem baya dizilerin etkisinde kalmış sanırım.

İşyerimde gizli gizli çekebilirsem inşallah göbüşümün de resmini koyacağım taa 3-4 aylıkken koymuştum sanırım en son onu da nasıl yaptığımı şimdi hatırlamıyorum bile yani anlayacağınız bugün benim foto günüm :dance:

Şu dünkü mesele de hala aklımda kızlar, kafamı kurcaladı iyice, normal doğum ve cinsellik bağlantısı. Ben hala ısrarla normal doğum istiyorum ve cinselliği olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmüyorum ama ama yüzde 1 bile ihtimal varsa bu kötü. Çünkü ben de cinselliği çok önemseyen bir insanım, bu olay iki kişinin karşılıklı yaptığı birşey, o zaman eşlerin ikisinin de zevk alması lazım, ikisinden biri zevk almıyorsa bir süre sonra çekilmez olur sanırım. Amaaan bilmiyorum kafam karıştı iyice, biraz daha araştırıp soruşturayım bakayım ne olacak.

gunaydın kızlarrr
beyaz melekcım merakla resımlerı beklıyorum
su cınsellık ve normal dogum konusu benımde kafamı karıstırıyor benım ıcınde onemlı zevk alınmadan yapılan hersey ıstırap gıbı gelır bana eger oyle bır durum olucaksa sezeryan olmaya karar verebılırım ctesı gunu kontrolumuz var doktorumla konusalım bu konuyu sıze de yazarım dedıklerınıı

evet canım çok iyi olur bir konuş bakalım benim randevuya daha çok var unutmazsam o zamana kadar ben de sorarım bir fikir birliğine varırız. Bu arada fotoları koydum benim sayfada açılıyor ama sizde de açılıyor mu bilmiyorum idare edin artık.

Doğumdan sonrası ne zaman cinsel ilişkiye başlanmalı?
Genel görüş, lohusalık dönemi olan doğum sonrası ilk 6 hafta boyunca sağlık nedenleri başta olmak üzere bir çok faktör göz önüne alındığında cinsel ilişkiden sakınılması yönündedir. Lohusalık döneminde seks için kendilerini yeterince hazır hisseden çiftler sağlık durumlarını doktorları ile görüşerek uygun olduğu taktirde biraz daha erken cinsel yaşama dönebilirler

Doğum sonrası oluşabilen cinsel isteksizlik sebepleri nedir, Cinsel estetik kaygıları var mıdır?
Doğum sonrası cinsel isteksizlik konusunda en çok suçlanan sebeplerin başında hormonal değişiklikler ve özellikle Prolaktin hormonun salgılanması gelmektedir.Doğum sonrasında daha fazla salgılanan ve süt yapımı ile bebeğin emzirilmesinde büyük rol oynayan prolaktin hormonu cinsel isteksizlik ve vajinal kuruluğa sonuç olarak ağrıya da sebep olabilmektedir. Doğum sonrasında ortaya çıkan cinsel isteksizlik sorunlarındaki diğer bir sebep de estetik kaygılar olmaktadır. Estetik kaygılar yüzünden kendini beğenmeyen kadının sevişme sırasında zihnini sürekli bedeniyle meşgul etmesi, cinsel ilişkiden zevk almasını önlemektedir. Bunun yanı sıra, eşini eskisi kadar bakımlı bulmayan erkek de cinsel yaşamdan uzaklaşabilmektedir. Göğüsler ve vajina cinsel yaşamda erkeği en çok heyecanlandıran iki önemli bölgedir. Doğuma kadar sadece cinsel uyarı noktaları olarak algılanan vajina ve göğüsler, lohusalıkta süt vermeden dolayı göğüsler ve doğuma bağlı kesiden (epizyodan ) vajina etkilenebileceği için; erkekler bunun sonucunda eşlerinden uzaklaşabilmektedirler. Ayrıca bebeğin doğumu, kadın ya da erkeğin o zamana dek bastırdığı ruhsal çatışmaları tetikleyebilmekte bu sorunlar cinsel isteksizliğe neden olabilmektedirler.
Doğumdan sonra oluşan cinsel ilişkide ağrı (disparoni) neden olur? Tedavisi nasıl yapılır?
Doğum sonrası cinsel ilişkide ağrı (disparoni) en sık karşılaştığımız şikayetlerden biridir. Bu sorundan yakınan kadınlar, acının verdiği korkuyla ilişki kurmaktan kaçınmakta hatta ağrının çok şiddetli olması, vajinismusa bile yol açabilmektedir. Doğum sonrasında gelişen disparoninin en önemli nedeni ise, doğum yapan kadının sağlığına tam olarak kavuşmadan cinsel ilişkiye girilmesi, lohusalık döneminin bitmesinin beklenmemesidir.. Diğer bir sebep ise, cinsel isteksizlik sorunu yaşayan kadınlar ilişki sırasında uyarılma sorunu yaşadıkları için vajinal bölgelerinde yeterli ıslanma oluşmaması. Vajinadaki kuruluk da disparoniye, yani ağrılı cinsel birleşmeye yol açıyor. Bunun sonucunda cinsel isteksizlik daha da şiddetlenmekte ve böylece bir kısır döngü oluşabilmektedir. Normal doğum yapmış kadınlarda ise görülen sık sebeplerden biri, doğum kesisi (epizyo) bölgesindeki hassasiyet, o bölgede oluşmuş bir enfeksiyon veya dikişlerin doğru bir şekilde iyileşmemesidir. Bu gibi şikayetlerde bir kadın doğum muayenesi ile birlikte önerilecek ilaçlar ve kayganlaştırıcı jeller yardımcı olabilmektedir
.
Doğumdan sonra vajinismus oluşabilir mi?
Sıklıkla görülebilmektedir ve bu ikincil , doğum sonrası oluşan vaginismus olarak adlandırılmaktadır. Yani kişi doğum öncesi cinsel birleşme yaşayabildiği halde sonradan bu sorunla karşılaşabilmektedir. İki nedenden söz etmek mümkün: İlki doğum sonrasında değişmiş olan vajina yapısından (hormon düzeylerindeki değişikliklerden kaynaklanan vajina derisinde incelme, uyarılma sırasında olması gereken ıslanmanın olmayışı, kuruluk vs.) kaynaklanan fiziksel acı duymaya bir tepki , diğeri ise tamamen psikolojiktir. Kişinin o zamana dek bastırılmış olan ruhsal çatışmaları doğumla birlikte gün yüzüne çıkabilmekte ve cinsel isteksizlikle birlikte vajinismus görülebilmektedir.

Doğum şekli daha sonraki cinsel hayatı nasıl etkiler?Gebelikle doğum şekli ,normal doğum veya sezeryan olsun doğum sonrası cinsel hayatı birbirinden farklı bir şekilde etkilememektedir. Fakat normal doğum sonrası cinsel ilişkide ağrı (disparoni) şikayeti daha sık görülmektedir.

Lohusalıkta ve doğum sonrası dönemde cinsellik konusunda erkeğin tutumu ne olmalıdır?

Kadınların en büyük korkularından biri doğumdan sonra eski vücutlarına kavuşamamak ve bu şekilde eşlerinin ilgi ve arzusunu eskisi kadar çekememektir. Bilinçli bir erkek bunu bilerek, eşine bu konularda destek olmalı, onun bu çekincelerinin yersiz olduğunu söyleyerek, ona karşı sevgi, ilgi ve isteğinin hiçbir şekilde azalmadığını ifade etmelidir. Ona daha şefkatli yaklaşmalı, lohusalık tamamlandığında sağlıklı bir cinsel ilişki için istekli olduğunu ifade edecek ilk yaklaşımları göstermelidir. Belki uzunca bir süre cinsel olarak birbirlerinden ayrı kalan çiftler yeniden cinsel yaşamlarına dönerken belli bir çekingenlik ve utangaçlık hissedebilirler. Bu durumda da erkek yol gösterici, anlayışlı ve yönlendirici olmalıdır.

Lohusalıkta ve doğum sonrası dönemde cinsellik konusunda kadının tutumu ne olmalıdır?
Her ne kadar doğumla birlikte az da olsa kalıcı bir kısım ekiler mevcut olsa da, akıllı ve bilgili bir kadın kısa sürede kendini toplayarak tüm bu gelişmelerin çok farklı olmakla birlikte olağan şeyler olduğunu bilecektir. Lohusalık sonunda cinsel yaşama dönüş için kendi beynini hazırlamalı ve bunun için eşine küçük işaretler vermelidir. Bu şekilde eşinin de varsa bu konudaki çekincelerine cevap vermiş olur. Vücudun eski haline dönmesi için gerekli şartları sağlamaya çalışmalıdır.

Sağlıklı bir cinsel hayat için doğurmuş bir kadın ne yapabilir?
Eğer doğum sonrası kadın cinsel problemler yaşıyor ise ve cinsl hayatının devamı konusunda endişeleri var ise , bazı çözüm yoları bulmak mümkündür. Şikayetin sebebi gebelik ve doğuma bağlı değişiklikler ise bunların giderilmesi mümkündür.Günümüzde, gebeliğe ait meydana gelen kalıcı değişikliklerin hemen hepsi istenildiğinde tedavi edilerek eski haline getirilebilmektedir.
Esneyerek, genişleyen vajinal kanal, ön ve arka onarım,vajina estetiği (vajinoplasti) denilen basit bir operasyonla daraltılarak eski sıkılığına getirilebilir. Ayrıca kötü dikilmiş epizyotomi ya da epizyotomi uygulanmadığı için meydana gelen perine yırtığı skarları (nedbeleri), yine basit bir müdahale ile kötü görünümünden kurtarılabilir.Bunun için bir kadın doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir. Eğer şikayetlerin altında anatomik sebepler değil, psikolojik değişiklikler var ise , bir psikiyatri uzmanından alınacak yardım sorunun çözülmesine yardımcı olmaktadır
a.s.

Normal doğum, cinsel duyarlılığı artırıyor
Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Şükran Erdoğan, doğumdan önce cinsel yaşamlarında fazla birşey hissetmediklerini söyleyen kadınların, normal doğumdan sonra cinsel duyarlılıklarının arttığını söyledi.
Normal doğum yapan kadınların dünyaya daha sağlıklı bebek getirdiklerini belirten Op. Dr. Erdoğan, ancak hastalardan gelen talep nedeniyle günümüzde sezaryenle doğum yapan sayısında önemli bir artış olduğunu belirtti. Op. Dr. Erdoğan, doğum ağrısı çekmek istemeyen ve vajinal yapılarının bozulmasından korkan anne adaylarının, sezaryeni tercih ettiğini vurgulayarak şöyel konuştu:
“Hastalar sezaryenle doğumu, bebeğin sağlığından çok doğum ağrısı ve korkusu ve vajinal yapılarının bozulmaması için tercih ediyorlar. Aslında normal doğumun ağrısı sezeryandan 10 kat daha az. Normal doğum yapan kadınlar 1 saat sonra ayağa kalkabilirken, sezaryenle doğum yapan kadınların ilk 8 saat çok şiddetli ağrıları olur. Sezaryenle doğum yapan anneler ağrıdan dolayı ilk 10 gün bebeklerini bile görmek istemezlerken, normal olarak doğum yaptığı için sütü daha çabuk gelen ve hafif ağrı çeken anne bebeğini kucağına alarak onun kendisini hissetmesini sağlar.''
Anne adaylarının vajinal yapılarının bozulmaması ve cinsel ilişkide sorun yaşamamak için sezeryanla doğumu tercih ettiklerini belirten Erdoğan, “Yaptığım araştırmalara göre, doğumdan önce cinsel olarak fazla birşey hissetmediklerini söyleyen hastalarım, normal doğumdan sonra ise cinsel duyarlılıklarının arttığını, cinsel ilişkilerinin rayına girdiğini söylüyorlar. Sezaryenle doğum yapanlarda ise cinsel yaşamda bir değişkenlik olmadığı ortaya çıktı'' diye konuştu.

bu da başka bir araştırma ve başka bir yaklaşım.

Açıkçası ben de normal doğumun cinsel hayatı öldürdüğüne inanmıyorum. Öyle olsa dünyaca ünlü modeller, oyuncular hep sezeryan olurlardı heralde. Britney Spears bile normali tercih ettikten sonra korkmayın bişiy olmaz :)

Gözün aydın Deryacım inşallah diğer taraftaki kan basıncınızda iyi olur.Maşallah kızına :)

iyi haberlerine sevindim deryacim..

darc ve çilek sağolun kızlar dün ki kontrol benim içim çok önemliydi

çok şükür rabbime herşey yolunda inş sol tarafdaki basınç da normale döner

ve riskimizde azalır hergün bir kaç defa tansiyonumu ölçüp dr uma bildirmem

gerekiyor ama çok şükür şimdiye kadar bi tansiyon problemi yaşamadım bundan

sonrada yaşamam....ilginiz için teşekkürler

kızlar günaydıııın
çok güzel bir rüya gördüm
karnımın içini görüyordum oğluşumun bacaklarıyla ayaklarını gördüm beni tekmeliyordu sonr karnımdan ayağını çıkardı bende ayağını sevip öptüm minicik çooook tatlı bi ayacıktı.ayağını gıdıklamaya başladım ve gülme sesini duydum kıkırdıyodu ay inanamazsınız rüyada bile okadar şahaneydi ki anlatamıyorum bu hissi.ilk defa bu tarz bir rüya gördüm çok hoşuma gitti hep göreyim

herkese günaydın ;
deryacım bebişin iyiymiş hem büyümüş maşşallah..
atacım rüyan çok güzel gerçekten
bende azoyu gördüm rüyamda ; 38. haftasına girmiş suyum geldi doğuma gidiyorum diyo :)ee ne duruyosun diyorum ; eliyle orayı tutmuş pazartesi gitcem diyo dursun biraz..:))
o gün perşembeymiş yalnız ..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…