2008 Kasım Anneleri

julienne ciğim ne güzel yazmışsın yaa karnımızda dünya var onun gözlerine bakınca herşey bitecek..........

KIZLAR DESTEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...a.s.
oğlumun son haftasında drum 2.600 gr bebiş en fazla 2800 yada 3 doğar demişti ve bunu diyince başımdan aşağıya kaynar sular boşalmıştı.hemen eve gelir gelmez yarım litrelik sütler biftek meyve balık tavuk ne bulursak doldurmuştuk eve .ve ben çok güzel bir planla hergün sütümü içtim etimi yoğurdumu tavuğumu balığımı yedim hatta doğumdan 2 gün önce teyzemizin sünnet kuranı vardı salata yapmıştık kase kase yemiştim sularını bardaklarla içmiştim.salatanın bütün vitamini suyundadır diye.....neyse doğum yaptım ve 3.300 doğdu oğlum.kendimle gurur duymuştum.cts gelirkende balık aldık süt aldık yiyemiyodum nooldu.akşam balıkları kendi ellerimle yaptım.o günden beri büyük bi bardak süt içiyorum.zorda kalınca sütte hiç gaz yapmadı nedense.balıkta midemi bulandırmadı.ve kendime çok kızdım bunca zaman neden bebeiğimi bunlardan mahrum bıraktım diye:mymeka:

Son düzenleme:
mmmf27 geçmiş olsun canım.ama ben geçmişi pek okuyamadım..noldu?
:1shok:

bebeğimin plasentyasında kireçlenme başlamış canım.buda bebeğe giden kan miktarını düşürüyormuş ve ilerleyen durumlarda bebek anne karnında zayıflamaya başlıyormuş.:çok üzgünüm:ama bunun olmaması için elimden geleni yağpıcam inşallah.gerekirse 2 kişilik değil 3-4 kişilik beslenicem

canım benim çok geçmiş olsun..
inşallah en kısa zamanda düzelir.
bak çok kilo aldık diye dert ediyoduk kendimize..inşallah allahım hepimizin bebeklerini sağlıklı dünyaya getirmemizi nasip eder..
neden kaynaklanıyomuş?
yemene dikkat edince düzelir dimi?
doktorun ne tavsiye etti?
ben hiç bilmiyodum böle bişey..
sen sol yanına yatıyosun dimi canım?
bebek öle daha çok besin alıyomuş..

evet canım sol yanıma yatıyorum.bebeğe gişden kan azalacağı için benim daha çok beslenmem gerekecek sanırım.neden kaynaklandığını söylemedi ama sigara içilen ortmlardan ve stresten uzak dur dedi.ay bilmiyorum valla kendimi uykuya verdim bu aralar 2-3 gündür uykuya doyamadım.şimdende fırçayı yedim dün akşamda ondanda olabilir aslında .hamile diilmiş gibi herşeye yetişmeye çalıştığımı ama benimde bir kapasitem olduğunu o ayakların hem fazla yük taşıdığını hemde fazla mesai yaptığını ama ne yapayım ben kendi işini kendi yapmasını seven bi insanım müdana etmek istemiyorum kimseye.ama biliyorum hata .kendime daha çok dikat edicem

evet canım bencede bundan sonra daha dikkatli davran.çok yorma kendini ve stres yapma..kimseninde yanında sigara içmesine izin vermeÇok üzgünüm çoook

ha bu arada kızlar, ben c.tesi doktoruma çatı muayenesini nezaman yapacağınıda sordum.bana ne dese:
doğum sancın başlayınca..:1shok:
yani şimdi hiçbir sorun görünmüyo ve son ana kadar normal mi sezeryanmı bilemeyiz dedi.
anlayacağınız son ana kadar bu hatun beni normal doğurtmaya çalışacak gibi görünüyo..fisfisfis
hoş bende öle istiyomda..:1rolleyes:
bakalım..
hayırlısı hepimiz için..

uzunca bir aradan sonra hepinize selamlar,ilk başlarda iyi takip ediyordum,daha sonra yazılarınızı takip ettim ama paylaşımda bulunamadım.ama herkesi katılamasamda tanıdım. baya güzel katılımlar ve arkadaşlıklar olmuş.yeni hamilelik heycanından doğum heycanına girilmiş.sayfalara bakınca insan baya yol kat ettiğini anlıyor.kalp atışlarını beklerken doğum heycanları yaşanıyo.çok güzel birşey,inşallah allah herkeze hayırlı ve en kolay doğumlar nasip etsin.herşey herkesin gönlunce olsun.inş.bundan sonra daha sık paylaşımlarda bulunurum sizlerle

hosgeldın mucızecım
mmf beslenmeden dolayıdamı oluyor pekı bu plesantanın kıreclenmesı :1shok:
canım benım kendıne de dıkkat et bende ole halen hamıle oldugumu unutuyorum kontrollerı yaptıktan sonra sedyeden kalktım ayagımı merdıvene uzattım hemsıre yavas yavas dıyor bende hamıle degılmısım gıbı hızlı hızlı merdıvenden asagı ınıyorum cok kızdı bana dıkkat etmek lazım ama nerdeee

applecım beslenmeyle alakası olduğıunu sanmıyorum netten araştırdım birazda tuzlu yeme demiş kimisine.bana sadece sigara ve stresi söyledi.her plasenta kireçlenirmiş normalde zamanı dolarmış doğuma yakın bir diğer adıda plasenta yaşlanması zaten.ama bizimki biraz erken oldu ondan endişelendik biraz.15 gün önce hiçbişey yoktu hatta dra söyledim ben benim hamileliklerimde böyle böyle oluyo diye oda daha erken 32 den sonra genelde olur falan dedi ayyyyyyyyyykafamçokkarıştıanlamıyorum hayırlısı olsun inşallah

Merhaba kizlar..öncelikle mucize hosgeldin..!

Darkcim yaptim evet sekerpareyi ama bu son olucak,birdaha kesinlikle yapmam
cok güzel olmus,sürekli yiyorum ya..!

mmmf27 cok gecmis olsun canim,sen bu aralar cok yordun kendini okul filan derken,biraz
daha dikkat etmeye calis canim..

Azocum senin ufaklik bakiyorumda baya boylu poslu olucak anlasilan:)aman saglikli olsunda insl..

Gelelim bana;dün ark.yemege gittik ama hic rahat oturamadim ben,benim sag gögsümün alti cok
batiyor oturunca,ne yapsam gecmedi,erkenden döndük eve..Esimin valizini filan hazirladik hemen uyumusum..Kizlar birde ben sag tarafima yatarsam hemen mide yanmasi basliyor,ama bu kezde sol tarafa yatmaktan agriyor artik her tarafim

sabah esimde gitti,dün bunuda bahane ederek abuk subuk bicok seye agladim..ama icim rahatladi sanki.Hadi dogumda bisiy olurda bebegimi göremezsem diye düsünüyodum bir basladim aglamaya,icim cok kötü oldu anliycaginiz.

Benim icin sIkIci ik igün var,esim gelene kadar kendimi hic mutlu hissetmiycem galiba..simdiden bile canim sIkildI..

mmf geçmiş olsun canım.aynı sorun teyzemin kızındada var.ama ona dr u telaş edecek bir şey olmadığını sadece ramazan bayramında doğum yapacaktı 10 gün öne çekilip sezeryanla yapması gerektiğini söylemiş.yani öne çekildiği icin normal doğumu bekliyemeyecek 10 gündende birşey fark etmez heralde.sende icini serin tut.

teşekkur ederim çilekcim.göğsun altındaki batma benim 3 aylıkken başlamıştı.sanki kemiğim kırılmışta içinden etime batıyormuş gibi aynı hizada sırtımdada vardı 1 aydır hiç olmuyordu ama 3 gündür yine başladı çok zor vallla ne oturabiiliyyorsun ne yatabiliyorsun.ben bi ara ciddi ciddi kırık bir kemik ucu falan zannediyordum.ama ara ara geçince kas kasılması falan diye düşünüyorum

evet mucizecim bi ara sonra geciyor ama o anda nasil canim yaniyor anlamisindir..

zaman yaklastikca sikayetlerde cogaliyor bian evel hayirlisiyla yapsak su dogumlari artik.

@ _DaRKiNLiFe_

Teşekkürler canım içten ve samimi dileklerin için.

Hakikaten dediğin gibi maket inşa edercesine inşa edilmiş muazzam bir düzene sahip, mimarisi insanı etkiliyor. Yaşam standartları çok iyi bunun getirisi olarak örnek bir toplum yapısı oluşmuş. Toplumsal yaşamın huzur içinde sürmesini hedefleyen yasalar örnek alınması gereken nitelikte. En büyük örnek bireysel silahlanma diye bir kavramın orada olmaması. Bunun getirisi olarak toplumsal şiddet olayları dibe vurmuş durumda. Hükümetler bizdeki gibi karanlık ideolojilerini kurmak için çaba harcamıyor halkın refahını düşünüyor bunca kavramın biraraya gelmesi orayı çekici kılıyor.

Doğum yapacak olan doktor keşke şuandaki doktorum olsaydı diyorum ama yapacak birşey yok. Onlarda son derece sıcak tavırlar sergileyen profesyonel insanlar; benim ilk izlenimlerim bu yönde oldu. Umarım bir sorun yaşamayız bu konuda, dualarım bu yönde. Dil meselesine gelirsek bu sorun olmayacak zira 7 yıl ingilizce dil eğitimi almıştım bu yönde bir endişem yok.

Benim sorun ettiğim kavramlar arkadaşlarımdan uzak kalacak olmak ailelerimiz diyemiyorum çünkü zaten ikimizinde ailesi bizden çok uzakta yaşıyor, benim ailemse rusyada yaşıyor.

Böyle işte.... Neyse yinede mızmızlanmamaya çalışıyorum çünkü böyle şeyleri düşündükçe her ne kadar yok aman ilgilenmiyorum ben bununla desemde içten içe dert oluyor sonra ufak bir bahane ile ortaya çıkıp pat diye stres krizlerine tutuluyorum :)

Neyse çenem düştü yine :roflol: Eh eh uzun süre giremeyip yazı yazamyınca acısını çıkarırcasına yazdıkça yazıyorum :)

Çizelgenden gördüğüm kadarıyla oldukça iyi görünüyorsun, kendine ve bebişine çok iyi bak :)

@ mmmf27

Çok üzüldüm canım şüphe yok ki ne gerekiyorsa sonucunu düşünmeden hepimiz elimizden geleni yaparız böyle durumlarda. Sende sadece sağlığı ön plana alıp gerekeni yapacakmışsın umarım herşey yolunda gider ve ciddi bir sorun yaşamazsın. Çok geçmiş olsun...... :teselli:

@ çilekk

Canım az kaldı biraz daha sabredeceğiz yinede üzülmemeye çalış ve birşeyleri kafana takma böyle yapınca bir süre sonra patlıyor işte ( diyene bak sulu göz oldum çıktım akıl veriyorum :1hug: ) Sezeryan falan mı olacak acaba niye bu hisse kapıldın canım ? Tamam hepimizde ufak tefek paranoyaklıklar pimpiriklikler var ama ben o kısmını anlamadım, tuhaf geldi sanırım bilmediğim birşey var.

Pelishim canim benim,epidural normal istiyorum ben ama sanki zaman yaklastikca

tedrginliklerim iyice artti.Birde sürekli cok abuk kabuslar filan görüyorum..bunlarda etkiliyor

galiba.

bu arada benim mucizem arada hickiriyor,o hickirdikca benim gözlerim doluyor cok hassas oldum ben

iyice,hicbirseye dayanamiyorum.. canim bende senin gibi ailemden cok uzakta yasiyorum yurt disinda.önemli olan bian evel kendine yeni arkadasliklar edinmem,yoksa malum zaman gecmiyor .
yineliyorum,insl.hakkinda hayirlisi neyse o olsun..takma kafana sende ufak tefe detaylari..bi sekilde
halledilir sagligin yerinde olsun yeterki..

Canım banada oluyor öyle ufak tefek kabuslar. sağlığımız şuana kadar iyi gidiyorsa ve doktorlar bunu doğruluyorsa gerisi bizim pimpirikliğimiz pozitif düşün lütfen, üzme kendini :)

:) her hareketi duygulandırmıyor mu bizleri bu çok normal hepimiz hassasız bu anlamda kendini garip hissetme.

Yeni ortam konusunda da haklısın zamanla olur zaten böyle şeyler o yönde endişem yok.

Ayrıca sen nerede yaşıyorsun ? Profilinde ''diğer'' şeklinde yazıyor ülke adı yok.

Pelish orada da sorunsuz bir şekilde doğumunu gerçekleştireceğine eminim. Orada da seçim şansın olmadan normal doğum mu yapıyorlar? Ki epidural olduktan sonra bence de normal doğum.

Pelish orada da sorunsuz bir şekilde doğumunu gerçekleştireceğine eminim. Orada da seçim şansın olmadan normal doğum mu yapıyorlar? Ki epidural olduktan sonra bence de normal doğum.

Sezeryan zaten düşünmüyordum. Suda doğum konusunda epey tecrübeli doğum merkezleri mevcut bunun dışında normal doğum önceliği var bizim konuştuğumuz doktor kendisine sezeryan doğum için gelen hastaları kibarca sebeplerini açıklayarak vazgeçirdiğini söyledi. Sağlık açısından ciddi riskler sebebiyle gerekmedikçe yapılmaması taraftarı. Çokda detay alamadım çünkü benim düşüncem normal doğumdu :)

Pelishcim ben norvecte yasiyorum 5 yildir..

sayfa yine hata verdi giremedim bi süre uffff..

Evet banada öyle oldu site sorunluydu sanırım.

Norveç demek çok iyi ya. İklimi dışında yakınacak birşeyin yoktur herhalde çünkü oldukça iyi şeyler duymuştum Norveç hakkında :)

Benim Norveçli 3-4 arkadaşım var Troms ve Oslo'da yaşayan hatta 1 tanesi evli çift ve 2 yaşında çok tatlı çocukları var arada sırada çocuk bakımıyla ilgili şeylerde fikrini aldığım birisi. Erasmus programı dahilinde üniversitede okuduğu sırada buraya gelmişti öyle tanışmıştık.

Gerçekten iyi sıcak kanlı insanlar bilinenin aksine soğuk iklimin getirisi olarak soğuk tavırlar sergileyen kişiler değiller. Nasıl bu düşüncelerimde haklı mıyım ? Sen mutlu musun orada ? Aktif olarak ingilizce kullanım alanı oldukça geniş ana dil yerini alabiliyor diye biliyordum bu anlamda da şanslısınızdır herhalde yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…