2008 Kasım Anneleri

azocum öyle tabi çocuğu düşünmekten ben kendimi yazmadım. Ama bu sefer kendimi de unutmadım bayramda giyeyim diye, bluzlar aldım birkaç tane. Hele bir tanesi yarım kollu tam baharlık, doğuma kadar giyerim artık buraya kış kolay kolay gelmiyor zaten.
benim eşimde arada bir göbeğime bakıp gülüyor ama dalga falan geçemiyor biliyor alacağı cevabı tabi sırnaşık şey sadece hoşuma gidiyor diyor kocacım bakıp bakıp gülüyor

yaw çilekcim nasılmış o sıcak su havuzları?
ağrıları geçiriyomu?
bak normal doğumada iyi geliyomuş..
bizde küvetleri doldurup sıcak suyla yapsak olurmu?:bbo:
bizim buralarda öle şeyler yok napalım?:sm_confused:
kaydirigubbakcemile3fisfisfis

merhaba kızlar,
darkcım inş.çuma günü çok iyi sonuçlar alarak gelirsin.inş.geçiçi bir durumdur.
azo ve beyazmelek cicilerinizi iyi günlerde sağlıklı birşekilde kullanmayı nasıp etsin allah.güle güle kullansın bebişler inş.
çilekcim sende songününu keyiflice geçirip sağlıkla kavuşursun eşine inş.ama arada böyle özlemek iyi oluyor.bizimde ihtiyacımız var aslında bir iki gün.özleyince aradaki muhabbet daha iyi oluyor.

fatericim sana iyi tatiller.okulun ilk gününden sonra iyi olmuştur heralde.

ben buğun çok zor bir gece geçirdim.dun biraz yorulmuştum heralde ondan belimden alt yanımımın ağrısından uyuyamadım.belim ayrı bacaklarım ayrı çok kötuydu.heralde gecenin etkisi bebişim buğun çok sakin pek hareket etmiyor.minik tek tük kıpırtısı olmasa baya endişelenecem.(aslında içten içe korkuyorum )ama kötu şeyler düşünmek istemiyorum çünkü daha önceki korkularım yersiz çıktı.sizde de oluyormu ben yoruluncu veya ağrım olunca bebeğim hiç kendini hissettirmiyor.geçenlerde boya badana yaptırdık baya yoruldum 3 gün hiç hissetmedim dinlendikten sonra yavaş yavaş hareketlendi.biraz nazlı olacak heralde.inş.iyidir,

Dark umarım şeker sonucun düşük çıkar canım. Biskremlere veda, yaşasın sebzeler durumundasındır şimdi :) Zor ama yememek. Geçen yatarken karnım açtı. İnat edip bir şey yemedim. Rüyamda yanımdakilere bağırıp vuruyordum, bir yandan da 'Karnım aaaaaç, karnıııım aççç, anlamıyor musunuz beniiiii' diye bağırıyordum. Hıçkırarak uyandım vallahi nasıl acıktıysam :) Kalkıp yoğurt yedim :)

Çilek senin 35. hafta dediğine şurda 2 hafta kalmış. İnanamıyorum bir ay sonra sen şimdi doğumu mu beklemeye başlayacaksınnnn. 37'den sonra her an bekleyin diyorlar çünkü. Nasıl heyecanlıııı :) İlk doğum yapacak kişiyi merakla bekliyorum acaba kim olur diye kızlar.

Azo, sıcak suyun doğumu hızlandırdığını biliyorum. O yüzden bu zamanlarda da biz sıcak sudan uzak durmalıymışız. Valla sancıların başlayınca evde küveti doldurup otur istersen, evde doğum olayını da tecrübe etmiş olursun :)) (Allah korusun)

Bu arada bir haftadır geçirdiğim ishal yüzünden doktorumun önerisiyle magnezyumu bırakmıştım kızlar ve ağrıdan akşamları yerimden kalkamayacak gibi oluyordum. Kramplar da ara ara gelmeye başlamıştı. Dün akşam yeniden başladım ve inanılmaz bugün kendimi çok enerjik hissediyorum, bacak ağrım falan da yok. Demek ki bayağı etkiliymiş diyorum.

sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey
nolcak canım?
doğuruyom kızlaaaaar,yetişiiiiin diye bi bağırır yazarım(yanlız o nasıl oluyosananiknanik) siz hemen yetişip yardıma gelirsinizkaydirigubbakcemile3

ya doktorla koordine bi şekilde konuşup yapabilirsen bu sıcak su küveti yurtdışında kullanılan bişey. Ama bizde nerdeee. kadının biri anlatıyodu da sancı gelmiş sabahın köründe doktorunu aramışş doktor bi ağrı kesicimidir nedir bi ilaç içmesini sıcak su dolu havuza oturmasını ve kocasıyla birlikte sancıları saymasını istemiş. 5 dk inince hemen hasteneye gel dmiş. Kadın öğlene kadar evde kuvette kalmış çok iyi geldiğini söylüyor sıcak suyun.yani sancısını evde çekmiş hem daha rahattı falan diyo. Sonra gitmişler 1-2 saat içinde doğum yapmış. Bizdeee ne öyle doktor ne öyle ilgi var yaa. valla herşeyi allaha emanet biz yapıcaz. Benim arkadaşlarım gece gitti hep bütün gün sancı çekip akşama doğurdular. uzzzuuun bi süre hastanede kalmaya ordaki bağırış çağırışlara falan psikolojinizi hazırlayın yani. Ammmaaan herkes doğuruyooo bizde doğurururz elbett:)ama keşke daha gelişmiş bi ülkede olsaydık yinede....

mucize canım sanada çok geçmiş olsun.endişelenecek bişey olduğunu sanmıyorum.anne haraket ederken bebekler amniyos sıvısının içinde sallanırmış ve beşik etkisi yaratırmış.uyurlarmış.anne dinlendiği zaman haraket ederlermiş.senin kuzuda sen uyurken kıpır kıpırdır..:asigim:

merhaba kızlar ;

darkcım canım cerenciğimizin iyi olmasına sevindik..malum birtürlü kendi dr una gidememiştin..ayrıca kocaman olmuş maşşallah..şu şekere de takılma fazla umarım tekrar yaptıracağında sorun çıkmaz..

benim kocamda bana penguen gibisin diyoo:CüvCüv:..çok bilmiş bunlar görecekler kucaklarına verince pengueni , civatayı şakkıdı

Bağıra yazmak diye yeni bir fiiil yarattığın için de eline sağlık Azo. Tabiii koşmaz mıyız biz hemen. Penguen (eylül'e göndermedir) gibi koşup geliriz biz sen merak etme. Gelirken yolda bir iki fire verebiliriz ama :)

Derin, anlattıklarından sonra eminim hepimizin aklına sancı başlayınca küvete oturmak gelmiştir. Kızlar ne zaman hastaneye gidilmesi gerekiyor. Sancılar üç dakikada bire düşünce mi acaba? Yani sancıları evde çekmek açısından. Benim görümcem doktor ve o hastaneye gitmiş yarım saat sonra doğurmuş. Ama ben anlayamam ki. Bir de bebeğin suyu biter, kalbi yavaşlar, bunları bilemeyiz ki? Nasıl olacak acaba... Kafayı yiyeceğim ben de günler yaklaştıkça sanki zaman geçmiyor gibi. Son üç gündür resmen saatleri bile sayıyorum iş yerinde.

ayy julicim senin yazdıklarını okurken birden koca göbüşlerini tutmuş, paytak paytak koşan kasım annelerinin bizim eve doğru koştukları gözümün önüne geldi..:roflol::roflol::roflol:
çok komik olurdu herhalde..
çilek top gibi yuvarlanıyomuş,eylül kolundan tutup hadi hadi az kaldı azo ya yetişmemiz lazım diyo..juli ayakkabıların üzerine basmış koşturuyo,dark ise 41 falan fayda etmemiş çıkarmış yalınayak koşuyo...:dance:

bu arada bende senden farksızım günleri hatta saatleri sayma konusunda.her sabah sanki unutmuşum gibi işe gelir gelmez önce gebelik.org sitesinden hamileliğimin gününe, oradanda takvimi açıp kalan günlere bakıp bakıp kafayı yiyom..:bbo:
gelseeee bi türlü,
gelmeseeeee bi türlü..
allah sabrını verir canım ozaman..sancılarıda anlarız gibime geliyo..
daha erken, hele o zaman bi gelsin..

azocum suyun derecesini tam bilmiyoru mama baya sicak oluyor cünkü arkadaslarim hep girdiler..hani sanci girip hastaneye gidildiginde bazen istenilen acilma olmuyorya,iste o anda hem agrilari hafifletsin hemde acilmada ayrdimci olsun diye tek kisilik sicak su havuzlari var her dogum odasinda..onun icinde kalmani istiyorlar,hatta arkadasima epidurali biel orada yaptilar.sicak su hem sanciyi hafifletip hemde anne adayini rahatlatiyormus.

zaten bico ktürk sitesindede,evde hafif hafif agriniz girdigi an ilik bir dus alin yaziordu rahatlamak icin.

Son düzenleme:
ben sancim baslar baslamaz giderim hastaneye ne olur ne olmaz diye tabi onlar beni geri eve gönderirler evde baya cekerim hatta sen iki gün dogurman demislerdi aksama dogmusdu üc dakikaya düsmüsdü benim en son evde cektigim sanci sonra hastaneye gittim bir saat sürmemisdi ama siz yinede o kadar gec kalmayin suda dogumu bende düsünüyorum bakalaim nasil olcak esimde evde dogum yap diyo beni korkutuyo aslinda olur da hastane dururken evde niye olsun evde istersen eveine cagiriyosun ebeyi evde dogum yapiyosun ama pahali oluyo özel istege giriyo

ya benim hala yürüyüsümde bi degisiklik olmadi..bunun özel bir nedeni varmidir sizce?

esime soruyorum sürekli oda yok gayet normal diyor,ben kendimde farkimdayim ayni sekilde

hep...simdi sizler anlatinca kafam karisti benimde.

Evhamlı çilek, yürüyüşünün değişmemesinden de huylanır şimdi :)) Ne olacak canım, senin vücut yapına göre değişmemiştir yürüyüşün. Valla seni rahatlatmak bize düştü :)))

Azooo, aynı benim yaptıklarımı anlatıyorsun sanki. Her sabah gelip önce gebelik haftamı açıp, sonra takvime bakıyorum. Galiba böyle yapınca günler geçmiyor. Bir de ben dışarı falan çıkmıyorum hamileliğin başından beri. İş yerinde içeride de vakit geçmiyor.

hay allah iyiliğinizi versin kızlar yaw güldürdünüz beni..noluyo yaw küvet , civata , doğum , takvim ? nereye gidiyoz, kim koşuyo ,niye doğuruyoz..durun yaw zamanı var daha ...

canım bende bi süredir artık çıkmıyorum.zaten geçenlerde bizim müdür birlikte çıkıtğımız arkadaşlara demiş: aman aman azoyu çıkartmayın yolda doğurur falan..:1shok:
karnım kocaman olunca yazık adamcağız hemen doğurucam sanıyo galiba..dahada büyüyünce son zamanlarda naparlar bilmemkaydirigubbakcemile3

benim arkadaş bana bebek şekeri yapan eltisine bir ara gideriz demişti..bende bayramdan sonra dedim..şimdi arıyo beni erken gidelim ya o zamana doğurursan diyo..ya daha iki ay var beni gördü geçen gün şimdi de böle diyo..galiba çok büyüdü benim göbiş yaaa..

Yaaa kızlar ben izne ayrılınca evde net olmadığı için doğum haberlerinizi alamayacağım, kendi doğum haberimi de veremeyeceğim tabi :çok üzgünüm: nasıl olcak yaa tüh merak ederim ben, eşime öğretsem de omu gelip yazsa benim yerime acaba :roflol: şu sıcak küvet olayını ben de duymuştum, sancılarınız başladığı zaman hemen doktora gitmeyin birazının evde geçirmeye çalışın daha rahat ve kolay olur diye, evde olduğunuz bu süre içerisinde ılık bir duş alabilirsiniz rahatlatır yazıyordu. Ben de öyle yapmayı planlıyorum, ama tabi sancı başlayınca bu söylediklerimizin ne kadarını uygulayabileceğiz onu da bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…