2008 Kasım Anneleri

Aslinda iklim olarakta cokta abrtilcak kadar kötü diil.Tabi türkiye gibi hayatta olamaz ama
cokta soguk diil,mesela -15 oldugunda bile rüzgar olmadigi icin yakici bir soguk yoktur.

Ben osloya cok yakinim,esimin isi osloda sürekli gidip geliyorum bende.Ne tesadüf bugün esim trømse`ye gitti :) orasi daha bi uzak ve soguk ama buralardan.

Aslina bakarsan soguk diiller, herkez calistigi icin sosyal hayatlari cok kisitli.buda sanki cok soguk insanlarmis gibi algilaniyor.Fazla komsuluk iliskisi filanda yok dolayisiyla,genelde oldukca güler yüzlü insanlar biz hic sorun yasamadik bu konuda.

Evet ingilizce biliyorlar ama genelde norvecce konusmayi yegleyen bi halk,bir nevi japonlar gibiler:)

Ekonomik olarak biliyosundur eminim norvecin durumunu,oldukca zengin bir halki ve devleti var.dolayisiyla yasam standarti cok yüksek burada.

cok sükür mutsuzluk gibi bir sorunum yok,yilin 3-4 ayini türkiyede geciriyorum ben cünki yazin esimle hemen hemen hic görüsemiyoruz,birde gecte olsa iyi arkadasliklar filan edindim..

suda dogum bende cok istiyorum ama buna o anda karar vericegini söyledi doktorum.sanci girdigi an sudaki nefesimi nasil kontro ledip edemiycegime bakip o sekilde alabilirim seni suda doguma dedi..insl.ayarlayabilirim nefesimide suda dogum yaparim.

bu arada bugün esimde yokya,süper cenem düstü :)

Son düzenleme:
Çilek göbüş çok tatlı olmuş yaa :) Top yutmuş gibi, sadece göbek var. Bak gerçekten bu sefer moral vermek için demiyorum, göbekten başka hiçbir şey yok :) Napıyorsun yalnızlık nasıl geçiyor?? Demin bankaya gittim kızlar, bir dizi kötü olay ve kötü insanla karşılaştım. Tam geldim oturdum, o kadar sinilnedim ki oturup ağlayacağım neredeyse, Banu Su başladı kıpır kıpır dönmeye. O kadar tatlıydı ki her şeyi unuttum :)) Sinir ilacı gibi onun hareketleri... Hazır dışarı çıkmışken kızıma birkaç body, minicik bir külotlu çorap aldım, bir de dantelli çorap. Süslü onları mı hissetti acaba bu kadar oynadı.

Jilicim tsk,ederim tatlim..Vallahi simdilik daha belli diil yalnizligim,ama aksam ve gece baya hissettirir kendini..

simdi konustum esimle cok sükür sorunsuz inmis ucagi..icim rahatladi sesini duyunca.

banucuk bildi demekki annesinin üzüldügünü hemen sana moral vermis baksaana.

iyi akşamlar kızlar geçmişi okudum ama aklımda tutamıyorum pek fazla
mmmf ve rahatsızlığı olan diğer arkadaşlara geçmiş olsun diyorum
pelish ve mucizem tekrar aramıza hoşgeldiniz
çilekcim imşallah hiç yalnızlık hissetmene fırsat olmadan eşin glmiş olur canım

bu arada bugün pestilim çıkmış durumda
sabah 8 de okula bir gittim akşam 18.de evdeydim
ayaklarım fil ayağı gibi oldu resmen ve hava çok sıcaktı
daha kendime gelemedim
Allah çalışan tüm hamişlere kolaylıklar versin

Maşallah canım oğluna.
Hafta hafta gebelik diye arama yapıp gebelig.org a bakıp,ordan 32. haftayı oku canımcım.Sanırım nelerin gerekli olduğu yazıyordu.

Geçmiş olsun canım,inşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde ve zamanında gelir.

Epidural daha iyi zaten.Bu devirde de sancı çekmenin bi alemi yoktur heralde.Madem tıp ilerledi acısız doğum oluyor,neden acı çekelim ki.Hayırlısı olsun inşallah canım.

Bebeğim 31+1 hafta çıktı.

Doğumumuz 2 Kasım gözüküyor.
Cerenim 2040 gr.
Ben 80.6 gram,toplamda 18 kilo alınmış malesef (

Herşey iyi gibiydi.Diz ve bacak ağrım normalmiş.Kemikler artık doğuma hazırlnıyormuş.
Dizimde heralde 18 kiloya alışkın olmadığından ağrıdı (

Bebeğimin rsmini aldık nihayet,kaç aydan sonra.

Tahlillerimizi aldık yarım saat sonra ve ve ve malesef şekerim üst sınır 115 iken benimki 158 çıkmış.

Cumaya kadar diyet verdi doktor.Hamurişi,tatlı,tuzlu,ekmek v.s yemeden cuma sabahı test tekrarlancak.
Cuma günü gece 12 den sonra bişey yeme dedi.Bu sefer aç karna bakılcak sanırım.
Bugünkü tok karnına bakılan şekerdi.

Ama çok zor yiyememek (

Napim kızım iyi olsun yeter.
İnanın kiloları düşündüğüm yok.Hala beni gören kilo almamışsın diyor.
İnşallah iyi çıkar sonucum.Sanırım doğurana kadar bu şekerle başım dertte olcak benim.

Gelelim okulda ilk günüme:
Ben saf gibi giydim mi ayakkabıyı 41 numara olmasına aldanarak.Neyse iyi kötü indim çıktım tenefüslerde.Ama hafif yanıyor ayaklarım içeride.
Yanımda da terlik götürdüm ne olur,ne olmaz diye.Öğlen yemeğine giderken dayanamadım ayakkabıyı çıkardım.Veee ne göreyim.Ayakkabının içerisinde kalan kısım sanki bişey çok sıkarda kesecek gibi olur ya aynen öyle.Diğer tarafta balon gibi şişmiş.
Hemen ayakkabıyı çıkarıp,dolaba koydum.Okulda beklesin beni.Acil durumlarda giyerim.
Bundan sonra terlikle gideceğim okula.

İşte kızlar ben böyle sıkıntılıydım bugün.Tek tesellim dünya tatlısı kızımı görmek,onun iyi olduğunu bilmek oldu.
Doktor dudaklarını çok beğendi.Çok şükür resimde aldık bu sefer.hala bana benziyor :)) Bir de eşimin yiyenine.

Çok yazdım inşallah yormam okurken sizi.Öptüm kızlar.

Darkcim öncelikle cok sevindim kizini görmene ve kücük hanimin gayet iyi görünmesine..

Dikkat et canim bir hafta bakalim,eminim degisicektir sonuclarin..

Sen dikkatli olduktan sonra hicte sorun olamz seker sana,düsünme öyle..

Cok ayakta kaldigimda bazen benide rahatsiz ediyor ayagimdaki coraplarin lastikleri bile..

günaydın kızlar Darkinlife benimde işyerinde sabit oturmaktan akşam davul gibi oluyo ayaklarım birde kızlar benim kızım davulcudan korkuyo evimiz merkez bi yerde davulcu gece bi geliyo 1 saat kapının önünde dam dam çalıyo ee kızımda dışarı çıkıcak gibi vuruyo zıplıyo korkuyorum erken gelcek diye sizdede yüksek sese aşırı tepki oluyomu bu ara bide belim bacaklarım çok ağrıyo zor yürüyorum bazen ahh şu 2 ayı da bi atlatsak hayırlısıyla vaktinde gel bebişim nolurr

gunaydın hamısler
cok ısım var calısmam lazım ama ayılamıyorum
halbukı gece de uyudum ama doyamıyorum uykuya

bel agrısı bızım her sahur gundemımız olurken bu gece hıc kalkmadım esımle
garıbım yemıs yatmıs yanıma
cok uykum var uyumak ıstıyorum zor gelıyor ıse gelmek

darkcım kızının buyumus ve ıyı olmasına cok sevındım
ınsa allah cuma gunkı testınde cok guzel cıkar

cılek yalnızlık hıc cekmemıssındır ınsa allah
bak bız varız burada esının yerını tutamaz kımse ama az kaldı canım yaa

ayılma turuna cıkıyorum kızlar bugun cok yogun

Herkese günaydın kızlaar biz geldik. 3 gündür tatildim, doğal olarak giremedim nete, geçmişi biraz okuyayım dedim baktım oku oku bitecek gibi değil. :bbo:

Çok güzel bir 3 gün geçirdim, ilk iki gün iyice dinlendim, dün de bebek için alışverişe gittik Aydın'a. Eşim, annem ve ben. Akşama kadar oradaydık, uzun zamandır hiç bu kadar yorulmamıştım, gez,gez,gez bittim valla. Ama bir sürü şeyler aldım bebişime, neredeyse ihtiyaçlarının %90'ı bitti. Kıyafet ihtiyacı kalmadı zaten, banyo havlusu falan aldım daha doğrusu ananesi aldı, hastane çantam vardı bir tane küçük boy bavul tipi çantalardan, şimdi bebek çantamızı da aldım. Herşeyden önemlisi beşiğimizi de aldık sonunda, ay kızlar beşik eve gelince gerçekten eve bir bebek geleceğini anladım, şimdiye kadar biliyormuşumda beşik olunca daha bir güzel oldu :ecrin_bebek: hasstane çantamız hazır sayılır sadece bir düzenlenecek, bayramdan sonra oda takımı alınacak, evde bir temizlik yapıcaz odasını yerleştireceğiz annemle, beşik yatak odamda benim yanımda kalacak, küçük bişey aldım 4-5 ay yatsın yeter, Nisan gibi karyolasına geçirmeyi planlıyorum zaten. o zaman uyku seti, peluş battaniyesi falanda alınacak tamam sanırım. Annem bana da bir-iki pijama türü bişey alacak sanırım. Bayramdan hemen sonra artık odasını hastane çantasını vs... herşeyi yerleştirip hazır edeceğim. Şimdi de zaten hazır sayılır, Allah korusun erken doğum gibi bişey olsa bavulun içinde en temel malzemeler hazır.

Geçen gün annemin evindeki eşyalarımızın fotolarını koymuştum bu sefer kendi evimdekileri de çektim onları koyacağım birazdan. Dün aldıklarımızı da en kısa zamanda koyarım, dün çok yorgundum fotoğraf falan çekemedim. Zaten kıyafetler falan yine annemde kaldı bende çantası ile beşiği var, neyse hepsini çeker koyarım ben yine.

Özlemişim valla kızlar sizi yahu, izne ayrılınca baya bir eksiklik olacak.. Evde net olmayınca sadece işyerinden giriyordum zaten akşama kadar buradaydım, artık arada bir uğrarım. a.s.

Aaa çok tatlı aynı şehirlerde yaşıyorsunuz :) Biz taşındıktan sonra bize ziyarete gelecekler onun sonrasında Didar birazcık büyüyünce bizde onları ziyaret edeceğiz bakarsın seninlede tanışırız orada, dünya küçük değil mi yerimseniben

Evet orası kuzeyde ve tam kıyı şeridinde yer alıyor yanlış hatırlamıyorsam iklim olarak daha sert olacağı şüphesiz kıyı şeridinin. Sen çalışıyor muydun canım ?

Aaa yok biliyorum soğuk olmadıklarını zaten. Bilinenin aksine soğuk değiller, mesafeli görünüyorlar ama sadece lafta kalıyor. Ben duyarlılıklarını ve yaşam düzenlerini takdir ediyorum. Dediğin gibi refah seviyesi yüksek çünkü 5 milyon nüfusları var diğer büyük devletler gibi askeri harcamaları yok ve ekonomik yönden çok iyiler bunca etken birleşince ister istemez yaşam standartlarıda yükseliyor iyi bir seçim olmuş sizin için orada yaşamak, sende bundan mutlusun göründüğü kadarıyla :)

Suda doğuma gelince.. Olası risk faktörlerinin önüne geçmek için suda doğum konusunda eğitim almak zorundasın diye biliyorum. Hertürlü duruma karşı panik olmanı engellemek ve ne yapacağını bilmen için suda doğum konusunda uzman doktorlar tarafından eğitiliyorsun. Yani doktorun doğum öncesi tamam suda doğum yapılacak dediği gibi seni suda doğuma almayacak değil mi ? Benim orada aldığım broşür ve bilgilendirme kitapçıklarında prosedürler yer alıyordu; tüm doğum türleri için genel hatlarıyla ufak eğitimler var. Ee ne olacak şimdi sen ikisinide mi alacaksın yoksa böyle bir uygulamaya gerek kalmaksızın yapılması mümkün mü ?

He he son olarak çeneyi dert etme bende aynı moddayım diyeyim :roflol:

@ _DaRKiNLiFe_

Çok sevindim kızını görmene :) İlk gününün sıkıntılı geçmesineyse üzüldüm ayaklar hakikaten başa bela oluyor uzun süre ayakta durduğumuzda neyse ki terlik ile çözmüşsün sorunu. Anladığım kadarıyla öğretmensin, ne zamana kadar çalışacaksın ? Epey yorucu olur diye sormak istedim.... Umarım bu konuda bir sıkıntı yaşamazsın.

minik81 Minik Kalimero ve beyazmelek sizlere günaydınlar

Son düzenleyen: Moderatör:
pelishcim sana da gunaydınlar canım
ınsa allah sende guzel ortamlarda bulunursun yenı vatanında

beyazmelekcım aldıklarına sevındım
bızde de hersey tamam da canta hazırlamıs degılım hala

selam kızlarr..
Darkcım ceren kızımızın iyi olmasına çok sevindim.ee fotoyuda almışsın..artık sana ne hamur işi,ne tatlılar,nede o tutukumu yiyodun onlar vız gelir..sen dikkat et kendine cumaya testte bişeycik çıkmaz inşallah..
ah beyazmelekcim benimde bebeğimin banyo için lazım olanları hariç herşeyi tamam..ama bendime sıra gelmemişti şimdiye kadar beyefendiden..kaydirigubbakcemile3
bu haftasonuda gidip kendi ihtiyaçlarımı ve oğlumun kalanlarını alıp bitirmeyi düşünüyorum herşeyi..
yarında inş. bebek odamızın dolabı gelecek ve fotosunu çekip koyucam..bi yıkayp ütüleyip yerleştirmesi var..
onuda bayram tatilinde yapmayı düşünüyorum.odamız anca havalanır..
gün geçtikçe bacaklarım artık benide zor taşır oldu..top gibi oldum valla..
pazar günü ortalığı toplarken eşim evde gezinişime gülüyo..civataları gevşetmiş gibi yürüyosun diyo..:bbo:
dedim bu oğlan bi doğsun vericem kucağına sabaha kadar sen bakıcan..görücem ozaman senin civataları dedim..-tatlicadiarzu-

Darkcım inşallah cuma günkü testlerin de iyi çıkar canım. Bu arada yüksek çıksa dahi sakın moralini bozma. Dietine dikkat ettiğin sürece ne senin ne de bebişin sağlığını etkileyecek bişey diil şeker... Sen birazcık tatlıyı, ekmeği kıs bak her şey yine normaline döner.. Bu arada Ceren'in iyi olmasına çok sevindim... Ultrason resmini de bekliyoruz :)

günaydın kızlarrrr
nasılsınız bugün?bn evdeyim okullar dün açıldı ama bugün 9 eylül izmirin kurtuluşu resmi törenler nedeniyle okullar burada tatil
dünkü yorgunluktan sonra anca kendime gelebilirdim zaten çok iyi oldu

darkinlife canım ceren hanımın iyi olmasına ve fotoğraf alabilmene sevindim canım
eminim cuma günü test sonucun da iyi çıkacak dualarımız seninle

minik kalimero sana kolay gelsin canım çalışmak çok zor bu halde Allah sabır versin herkese

beyazmelekcim ne güzel alışverişi bitirmişsin
Allah iyi günlerde kullanmayı nasşip etsin
bende 1 hafta 10 güne kadar halledicem bu işi

azocum sende hazırlıkları bitirde çek bakalım cicilerin fotolarını
eşine çok güldüm iyi bir cevap vermişsin
benimki de kıvırmadan yürü diyo bende ben kıvırmıyom göbeğimi dengelemeye çalışıyom diye cevap veriyorum
görücez onları da az kaldı

Merhaba kizlar..Tüm gece uyuyup uyandiik rutin sekilde..Bugünüde atlatsakta gelse esim cok
sIkIldIm..

elmali turtacim sizde olmasaniz hic duramiycam zaten canim,cok tsk,ler hepinize..

Pelishcim simdi 35.haftamda bi dogum seminarine katilicam ,orada hastane dogum odalari ve sekilleri
anlatilicak..brosür yeni geldi banada.Birde her kontrolümde doktorum zaten ufak ufak yönlendirmeler yapiyor dogum sekili hakkinda.En ufak bir agri girdiginde dahi hastaneye gidip sicak havuzda kaliyorsun burada..oda cok yardimci oluyor normal dogum icin..

bakalim su seminarda neler änlatilicak artik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…