- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #7.621
Norveç demek çok iyi ya. İklimi dışında yakınacak birşeyin yoktur herhalde çünkü oldukça iyi şeyler duymuştum Norveç hakkında :)
Benim Norveçli 3-4 arkadaşım var Troms ve Oslo'da yaşayan hatta 1 tanesi evli çift ve 2 yaşında çok tatlı çocukları var arada sırada çocuk bakımıyla ilgili şeylerde fikrini aldığım birisi. Erasmus programı dahilinde üniversitede okuduğu sırada buraya gelmişti öyle tanışmıştık.
Gerçekten iyi sıcak kanlı insanlar bilinenin aksine soğuk iklimin getirisi olarak soğuk tavırlar sergileyen kişiler değiller. Nasıl bu düşüncelerimde haklı mıyım ? Sen mutlu musun orada ? Aktif olarak ingilizce kullanım alanı oldukça geniş ana dil yerini alabiliyor diye biliyordum bu anlamda da şanslısınızdır herhalde yerimseniben
Maşallah canım oğluna.günaydın kızlaaaar!!
iyi haftalar..
nasılsınız?
geçmişi biraz okudum ama hepsini okuyamadım..çok yazmışsınız yaw:1shok:
umarım herkes iyidir.bugün malum p.tesi ve yoğun bi gün..
biraz havadisleri yazıp çıkıcam.
bizde oğlumu görmeye gittik c.tesi..
teyzeleri benim minik kuzum 29+4 de 1,557 gr. kilosu,40,88cm. boyu olmuş..
sağlığı yerindeydi çok şükür.hiç bi problem yok..
bende iyiyim.tansiyonum falan normal çıktı.malum 13 kilo aldım.ama doktorum bişey sölemedi:
ben dedimki doktoruma ya herkes idrar kan tahlilleri yaptırıyo.siz son zamanlarda bana hiç tahlil vermiyosunuz.daha tahlil yok diyosunuz.ya bişey varsa???fisfisfis
dediki herşeyin normal,çok iyi.tansiyonun falan yüksek çıksa,şişlerin olsa yada başka bi sorun olsa tahlilleri dayarım ben sana merak etme dedi..sırnaşık şey
birde şu izin olayını sordum.ben 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum.zaten işimde oturarak ve ağır değil dedim.ozaman sata göre verdiğimiz doğum tarihinden 56 gün geri say; o gün gel vereyim raporunu dedi.ben 1-2 gün önce yada sonra gelsem olmazmı dedim.olmazmış ssk gününde istiyomuş raporu..
ya kızlar bişey sorucam.şimdi benim gittiğim hastanenin ssk ile anlaşması var.ben oradan aldığım raporu ve 2 adet fotoğrafı,birde iş yerinden alacağım vizite kağıdını ssk ya götürüp onaylatıcam dimi?
yoksa hastaneden aldığım raporu iş yerine getirmem yeterli olacakmı?:uhm:
orayı pek anlayamadım..fisfisfis
bu arada çarşamba dolabımızda gelsin oğluşumun odasını çekip koyucam..yerimseniben
hepinizi öpüyorum..a.s.
Geçmiş olsun canım,inşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde ve zamanında gelir.bebeğimin plasentyasında kireçlenme başlamış canım.buda bebeğe giden kan miktarını düşürüyormuş ve ilerleyen durumlarda bebek anne karnında zayıflamaya başlıyormuş.:çok üzgünüm:ama bunun olmaması için elimden geleni yağpıcam inşallah.gerekirse 2 kişilik değil 3-4 kişilik beslenicem
Epidural daha iyi zaten.Bu devirde de sancı çekmenin bi alemi yoktur heralde.Madem tıp ilerledi acısız doğum oluyor,neden acı çekelim ki.Hayırlısı olsun inşallah canım.gunaydın kızlar cumartesı gunu kızımızı gormeye gıttık hersey gayet yolunda bas asagı duruyor normal dogum pozısyonunda yanı
dogum hakkında konustuk normal ıstedıgım ıcın ılk dogumları doktorum epıdural yapıyormus benım acı cekmemem ıcın kaydirigubbakcemile2
bu kesı olayını konustum anne ıcın bebegın oksıjensız kalmaması ıcın yapıyorlarmıs egerkı bu kesı yapılmazsa kendı kendıne yırtılmasını beklersek dedı anne ıcın ıdrar kacırma ıdrar torbası sarkması cınsel bozukluklar ve buyuk abdest kacırmasına kadar varabılıyormus sorunlar oyuzden yapıyorlarmıs
Aslinda iklim olarakta cokta abrtilcak kadar kötü diil.Tabi türkiye gibi hayatta olamaz ama
cokta soguk diil,mesela -15 oldugunda bile rüzgar olmadigi icin yakici bir soguk yoktur.
Ben osloya cok yakinim,esimin isi osloda sürekli gidip geliyorum bende.Ne tesadüf bugün esim trømse`ye gitti :) orasi daha bi uzak ve soguk ama buralardan.
Aslina bakarsan soguk diiller, herkez calistigi icin sosyal hayatlari cok kisitli.buda sanki cok soguk insanlarmis gibi algilaniyor.Fazla komsuluk iliskisi filanda yok dolayisiyla,genelde oldukca güler yüzlü insanlar biz hic sorun yasamadik bu konuda.
Evet ingilizce biliyorlar ama genelde norvecce konusmayi yegleyen bi halk,bir nevi japonlar gibiler:)
Ekonomik olarak biliyosundur eminim norvecin durumunu,oldukca zengin bir halki ve devleti var.dolayisiyla yasam standarti cok yüksek burada.
cok sükür mutsuzluk gibi bir sorunum yok,yilin 3-4 ayini türkiyede geciriyorum ben cünki yazin esimle hemen hemen hic görüsemiyoruz,birde gecte olsa iyi arkadasliklar filan edindim..
suda dogum bende cok istiyorum ama buna o anda karar vericegini söyledi doktorum.sanci girdigi an sudaki nefesimi nasil kontro ledip edemiycegime bakip o sekilde alabilirim seni suda doguma dedi..insl.ayarlayabilirim nefesimide suda dogum yaparim.
bu arada bugün esimde yokya,süper cenem düstü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?