2008 Kasım Anneleri

Bir de kızlar aşağıdaki yazı biraz önce bir haber sitesinde ana sayfada yayınlandı. Bana ilginç geldi sizlerle de paylaşmak istedim.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yayınlanan Çerçeve Dergisi'nde yer alan bir çalışmaya göre, geleceğin toplumu, doğum oranındaki düşüş, sezaryenli doğumlar, boşanmalar, geçim sıkıntıları ve evlenme yaşının artmasından kaynaklanan nedenlerden dolayı tehdit altında bulunuyor.

MÜSİAD Araştırmalar ve Yayın Komisyonu tarafından hazırlanan Çerçeve Dergisi'nde, sanayi sonrası toplumun ekonomik ve teknolojik trendlerinin demografik gelişmeyi nasıl etkilediğine yönelik bir çalışmaya yer verildi. Çalışmada, sezaryenli doğum gelecek için büyük tehdit olarak değerlendirildi.

Günümüz Türkiye'sinde sezaryenli doğumun normal, normal doğumun anormal hâle geldiği belirtilen raporda, "Sadece hayatî, istisnaî durumlarda tıbbî zorunluluktan başvurulabilecek bir yöntem olan sezaryenle doğum, bugün gerek doktor, gerekse de hamilelerin gafletiyle neredeyse normal doğum oranını geçti. Oysa adı üstünde insanın hayat boyu sağlığı, normal doğumdan geçiyor." denildi.

Tıbbî bulgulara göre sadece normal doğum esnasında salgılanan "sevgi hormonu" oksitsin'in anne ve bebek arasında başka türlü kurulamayacak bir bağın kurulmasını sağladığı belirtilen raporda, çocuğun normal doğum esnasında salgılanan bu hormon eşliğinde dünyaya gelişi, onu hayatın zorluklarına karşı dirençli kıldığı kaydedildi.

Raporda, ABD'de yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların ilk 28 gün içinde ölme riskinin, normal doğumla dünyaya gelen bebeklerden 3 kat fazla olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün son verilerine göre, bugün aile başına düşen ortalama çocuk sayısı 2,1 olduğu belirtilen raporda, "Türkiye'de nüfus artışı tehlike sınırında bulunuyor. Ancak asgari 3 çocukla nüfus artışı, normal hızını koruyabiliyor. Karı-koca ile biri kız, biri erkek 2 çocuktan oluşan çekirdek aile imajı, reklâmlarda sürekli yansıtıldığı gibi, ideal olarak insanlara empoze ediliyor. Hatta bugün bazı eşyalar ve evler bile bu 2 çocuklu çekirdek aile standardına göre yapılıyor. Oysa ne yazık ki ileride bu çekirdek ailenin çocuklarının amca, dayı, teyze veya haladan ikisi olmayacak." görüşüne yer veriliyor.

Eskiye nispetle artışa rağmen boşanma oranları, dünya ortalamalarına göre Türkiye'de henüz makul, iyimser bir seviyede olduğu ifade edilen raporda, Türkiye'de tüm toplumsal-kültürel çözülmeye rağmen, aile kurumu önemini ve varlığını korumaya devam ettiğine dikkat çekiliyor.
 
heytt yinegeldimm ben..zaten simdi esimde "hayatim ben ariycam seni valla cocuklari gectin dedi"

juli kafali nebilim herkezin degisip benim ayni kalinca merak oldum bea..

mucizecim sorma peki bi dengeliyimdir zaten ben:)

beyaz melekcim iste burada bunlardan dolayi mecbur kalinmadikca sezeryan yapilmiyor..ben hamile kalmadan evel tahmin edersinizki pekbi evhamliydim,asla normal yapmam diyordum.jinekolugma sordum oda problem olmadigi surece sezeryan yapmam sana ama cok korkuyorum yapamam diyorsan seni psikologa yonlendireyim dedi!!!!! yani dusunun adamlar sezeryan yapmamak icin psikologu tercih ediyorlar..hos bunlar cok degisik bir millet herseyin dogali olsun diye,disciye gittiginizde dolgu yaptirmak icin anestezi istemezseniz direk daliyor disinize...
 
selamlar kasım bebişlerinin fıstık anneleri.dinlen dinlen biyere kadr yaw.kesin benim bi tarafımda kurt falan var.yatak batıyo.sancılarım geçti çok şükür.bu gece 2. ve son fitilimi atıcam.böğğğ iğrenç bişşey oda yaa.3 gündür de minicik meleğim nasıl kıpır kıpır kendime dikkat etmeye başladım ya etti süttü çocuğun canı geldi yerine.bööle tepinip tepinip duruyo
bende eşime soruyorum ağzım burnum değiştimi yürüyüşüm değiştimi felan diye yok hayatım neden değilşsin diyo baa sanki ben anlamıyom heeklava:biraz korkarda benden:roflol:
 
kızlar ben yine grip oldum ya insan bir hamilelikte iki kere grip olur mu yahu bu sefer ilaç almadan idare edeyim diyorum ama bakalım ne gösterecek zaman bu gün kızım ana sınıfa yeniden başladı ama bu sefer seneye kısmetse gideceği ilkokulun ana sınıfına bütün gün onu orada bekledim hasta hasta ayaklarıma kara sular indi gerçi çocuğun ağladığı falan yok malum 2 sene gitti zaten bu 3.senesi yalnız acayip masraf yaptırıyor bu okullar insana biz özelde aylık verip başka hiçbirşeye karışmıyorduk böyle kendin almak pek eğlenceli değil canım çıktı yorgunluktan ayrıca kızım sağolsun winx deyip duruyor oda ayrı bir maaliyet yapıyor allah kız annelerine yardımcı olsun şimdiden söyleyeyim kızlarrrrrr neyseki benimki bu sefer erkek ve onu spiderman olayına sokmayacağım inşallah tabi uzak tutabilirsem:)))
 
kızlar nasılsınız bakem biz iki gündür alışverişteyiz o yüzden giremedimhihoyyyt
herşeyimiz bu sefer tamam beşik ve benim geceliğim hariç a bir de peluş battaniyefisfisfis
onlarıda alınca tamam oluyor mmf geçmiş olsun canım :teselli:çok üzüldüm kendimize dikkat edelim artık ben iyice ağırlaştım gibi ilerleyen zamanlarda ne yapıcam bilmiyorum:sm_confused:
 
kızlar moralim bozuldu yaa.hani doktorum benden kan sayımı istemişti ya.azönce muayenehaneden aradılar kan sonucumu görmüş doktor.kan değerim inanılmaz düşmüş.salı ve perşembe günü serum verilcek bana ilaç karıştırılcakmış serumuma.ama batu da bişey yok maşallah hergün futbol maçı yapıyo arkadaş içeride.sanırım ben kanımla bebeği çok güzel besliyorum ama kendim güçsüz kalıyorum.zaten kaç gündür yüzüm kireç gibiydi ve kafamı yastıktan kaldıramıyodum inanılmaz halsizdim gerçi hala da öyleyim demekki bundanmış.anlıycağınız o iğrenç serumlardan gene yiycem üff sıkıldım yaa
 
atatanem geçmiş olsun canımcım ya kan benimde düşük çıkmıştı ama senin ki gibi değil tabi
bir de ilaç vermişti şuan iyiyim bende zaten kendimi iyi hissediyorum
 
canım bikaç hafta önce hemogramım 12 küsür çıkmıştı ve doktor kanın çok iyi maşallah demişti.bikaç haftada 9 a düşmüş hemencecik neden böyle hızla düştü ona şaştım kaldım zaten halim yok yerimden kalkmaya bile bugün kan vermek için gittim ama resmen süründüm toplayamadım kendimi oysa ne güzel çok iyi hissediyordum dinçtim.nazar mı değdi nedir herkes çok güzelleştin diye diye nazar değirdi galiba okadar da nazar boncuğu takıyoz ama bi işe yaradığı yok.kurşun döktürcem zaten bu gidişle:)))
 
canım zaten nazar boncuğunun bir şeyi yok her zaman evden çıkarken ayetel kürsi
okuman yeterli olacaktır bence senin gibi güzel bir kıza nazar ederler tabi ki ama
dediğim gibi nazar boncuğuna güvenme
 
iyi akşamlar ..iftarımızı yaptık geldik bizde..
asortiecim hoş geldin ..eksikleri tamamladın yanii..resimleri bekliyoruz..
ata_tanem geçmiş olsun canım..üzülme serumla hallolur ,napalım bebişler için ne gerekiyorsa yapıcaz...
 
canım en kısa zamanda koyacağım ama yarısı annemde olduğu için malesef
onuun yanına gidince çeker koyarım gidince diyorum ama hergün yanındayım sadece
unutuyorum neyse ben kaçıyorum kendinize iyi bakın
 
Kızlar sizi okuyunca keyfim yerine geldi doğrusu :)
Sağolun güzel mesajlarınız için,iyiki varsınız.
Biraz daha iyiyim.Allahtan diyorum bu şeker çıktıysa da çok olmamıştır çıkalı.Geçen gitiiğimde kendi doktorumu görebilseydim belki daha önce tedbir alırdım.

Bu arada gebelikte şeker için neler yemem,neler yememem gerektiği konusunda kafam çok karıştı.Ya ben ne yemeliyim?
Makarna,reçel,pekmez,çikolata,bal,hamur işi,ekmek,pirinç anladığım kadarıyla bunlar yasak.
Ama mesela bazıları yoğurt,bazıları meyvayı fazla yemek,bazıları bulgur pilavı da yasak diyor.Off ya bunlarda yasak değildir inşalllah.




İlahi Azo hiç 41 numara ayakkabılarımı bırakır da koşar mıyım :)) O kadar aradım onu bulmak için gezdim.
En fazla alırım elime pabucumu da öle koşarım DD

Bu arada elveda tutkular,biskremler.Ya o kadar stok yapmıştım şimdi nasıl üzülüyorum bilseniz ( Gidip gelip bakıyorum arada.Juli sen ye benim yerime p


Pelish,
5 hafta daha çalışmayı düşünüyorum.Ama baktım zorlanıyorum daha erken de izne ayrılabilirim.Zor oluyor aslında çalışmak.Çünkü çocuklar bilirsiniz enerjikler,dersi bile oldukça aktif işlemek isterler.Oysa ben bu halimle pek ihtiyaçlarına cevap veremiyorum.
Derste ikide bir wc ye gitmek istemem de cabası.
Yine de kötüde olsa kendi öğretmenleriyle gidebildikleri kadar gitsinler,düşüncesi var bende.Çalışmak bu halde zor olsada, evde kalmak daha zor geliyor bana.Zaman geçmiyor sanki.Okulda zaman daha iyi geçiyor.


Bende uzun süre oturup da ayağa kalkınca penguen gibi yürüyorum kızlar :)) Walla nasıl geçecek 2 ay daha bilemiyorum.:Saruboceq:
 
baby stardan bana 3 tane numune bez gelmişti.Minicik çok tatlılar.Onları bile sevesi geliyor insanın :)) Ben üye olalı baya oldu.

ben prima kullancam ama bezimizi arkadaşım verdi.Onlar bi hata edip paket bitmeden almışlar ve bebeğe küçük gelmiş.

 
darkcım ben özellikle bez değilde niveanın bakım ürünleri için mail attım hem anneye hem bebeğe yolluyolar..pişik kremi zaten nivea kullanıcam tecrübeyle sabit çünkü ablam iki bebeğine de kullandı ve çok memnun..bende numune mal göz çıkarmaz diye istedim..bez olarak bende prima kullanmayı düşünüyorum..
 
Ya biliyomusun ben ilçede oturuyorum ve bide kargoyu almaya İl e gitmem gerekiyor :))
Yaktığım benzin de cabası D Kociş beni öldürür walla.Ama sizin kargolar gelir kapıya isteyin bencede.
 
seninki eve kadar gelmiyo demek ..benim karşı komşuya geçen hafta geldi ama ben pek önemsemedim..şimdi burda da görünce e bari istiyim dedim..zararı yok nasılsa ..
 
gemis olsun ata-tanem insl.önemli bir sorun cikmaz..

off biz iyice bunaldik,biraz cikip dolastik filan ama

gelmedi keyfimiz yerine..babamizda hala gelemedi zaten geceyarisini

bulucak gelmesi.
 
darkcım umarım ikinci şeker testin iyi çıkar ama yüksek çıkarsa kafanı fazla takma, hastanedeki diyetisyenler hamileler için bir liste veriyor ne yiyip ne yiyemeyeceğin konusunda,
ben ilk bebeğimi 4 aylıkken kaybettim , ondan sonra şeker teşhisi konuldu, hamile kalıncaya kadar tedavi gördüm, hamileliğimin ilk üç ayında ilaçlarla kontrol altında tuttum, sonra 5 aya kadar diyetle kontrol altında tutabildim, ancak 6 aya girince kontrol altına alınamayınca insüline başladım, şimdi günde 4 kez insülin kullanıyorum, iğneler biraz canımı yakıyor ama bebeğim iyi olsunda yapacak birşey yok tabi, ancak benim durumum farklı gebelikte çıkan şekeri diyetle kontrol altına almak daha kolay oluyar, ana mantık günde üç ana üç ara öğün yemek, ve tabiki yasak listesine dikkat etmek, ama umarım ikinci testin iyi çıkar genelde öyle oluyor çünkü,
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…