2008 Kasım Anneleri

Asortie, karateci kızının ultrason ölçüleri yanındaysa, FL diye bir ölçü var. Bu uyluk kemiğinin uzunluğu. Vücuttaki en uzun kemik buymuş. FL değerini de 7 ile çarptığında ortalama boyunu bulabiliyorsun.

anladım julicim sağol..
zaten ben doğumdan 2 ay sonra işe geri döneceğim için bişey farketmez sanırım benim açımdan..
iş yeri istedi çünki raporu..(sanki herşeyi çok düzgün yapıyolarda..nerdeyse maşımın 1/4 ü ssk ödüyolar..)

asorticim benim doktorumda kilosunu tahmini sölüyo ama boyunu sölemiyo..ben gebelik.org sitesinden öğrenmiştim nasıl hesaplanacağını oradan bakıyorum.
sana ultrason resmini veriyolarya..onun altında yazan değerleri hesaplayınca kilo ve boy çıkıyo ortaya..
aşağıdaki gibi:

Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

klosuda bu linkte canım:

http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight.html

julianne teşekkürler...bende bilmiyordum şimdi baktım:)fl 6.45 cm yazıyor:)hepimize allah sağlıklı evlatlar nasip etsin canım....

[çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrr.............:CüvCüv:

halsizliğiniz oluyormu kızlar sizinde?bebek oynadıkça nefesiniz kesiliyormu peki?dün akşam bana oldu..yatağa yattım ve uyuyamadım...halsiz kaldım elimi kaldırcak dermanım yoktu...3 -4 saat öylece yattım.midemde bulandı..ilk defa oldu.

Bende de halsizlik çok oluyor, hemen yoruluyorum bişey yapsam. Hele merdiven çıkmak adeta bir işkence.

Sekretercim bir tane ziyaretçi mesajı gönderdim sana geldiyse oradan cevap yazarsın gelmediyse buradan haber verirsin a.s.

julıcım kızının ıyı olmasına cok sevındım dudagını neden buzmus kuzucukkkk :ecrin_bebek:
ayy kızlar benım kocayada bırsey soyleyınce neten baksaydın ya dıyor benı delı edıyor dun rahatsızlandım benımle beraber gelmedı sordugumdada sen sımdı netten okumussundur etkılenıp sancılanmıssındır dıyorrr
halsızlık bendede oluyor zaten gunlerı sayıyorum artık sabahları kalkamıyorum
azocumm ısın rahatmıs canım benım ama bebegın ıcın enerjı depolamalısın bence bır hafta bır haftadır bır daha dusun

applecim kendimi iyi hissetmezsem bırakıcam.ama şimdilik iyi gidiyorum.
ve evde kaldığım zamanlar inan daha çok yoruluyorum.
hep yapacak bişeyler buluyorum kendime..dedimya bişey yapmadan otursamda kafayı yerim.
c.tesi öğleden sonra ve pazar günleri hafta tatilim var ve evde canım çıkıyo.p.tesi işe zor geliyom..
şimdilik böle iyi..
ama haklısın çok yorulmamak ve bol bol istirat etmek lazım..
ben şuan ayaklarımı masamın altındaki tabureye uzatmış,arkama yaslanmış internette geziniyom.
işim bitti çoktan..
bu aralar çok yoğun olmamamızda şansıma..:)

Kızlar, ben de tiroit doktorumdan geldim, bebeğe de kendine de çok iyi bakmışsın dedi, çok mutlu oldum. Tahlillerin iyi çıkarsa doğuma kadar gelmene gerek yok, doğumdan sonra görüşürüz dedi. :)) Ben de o sevinçle kendimi bizim burada kurulan semt pazarına attım, bebiş için bişeyler bakayım diye...Şimdi de eve geldim, internetten tahlil sonuçlarım çıkmış onları aldım, herşey olması gerektiği gibi, çok sevinçliyim kızlar, sizinle paylaşmak istedim. :))

Gözünaydın biberon, nasıl çıktı tahlil sonuçların. Sende hipotiroid mi var, hipertiroid mi? Benim hipotiroidim var, şu an TSH değerim 1 gibi bir oranda. Çok sevindim senin için de her şeyin yolunda gitmesine.

selam kızlar
biz yine okuldan geldik uyuduk dinlendik oğlumla
sizlere de bi bakayım dedim

applecim geçmiş olsun canım inşallah bir daha yaşamazsın
julicim kızının iyi olmasınna sevindim
biberon canım tahlillerin iyi çıkmış gözün aydın hep böyle olur inşallah

kızlar bende bayramdan sonra gitmemeyi düşünüyorum işe
şimdi bile zor geliyor
malum çocuklarla uğraşıyoruz bir yandan bir yandan da nefes tüketiyoruz
yeter bayrama kadar

Gözünaydın biberon, nasıl çıktı tahlil sonuçların. Sende hipotiroid mi var, hipertiroid mi? Benim hipotiroidim var, şu an TSH değerim 1 gibi bir oranda. Çok sevindim senin için de her şeyin yolunda gitmesine.

Sağol julianneciğim, bende hipertiroid vardı. Şimdi tsh değerim 1,62 ama ben onun 0,00001 (abartmıyorum) olduğu zamanı da biliyorum. Bankada çalışıyordum, korkunç stresli bir yerdi, ne zaman işi bıraktım ondan sonra yaptırdığım ilk tahlilde t3 t4 ve tsh değerlerim normale dönmüştü bir anda, doktor bile hayret etti. Ben stresle tiroid rahatsızlığını çok bağdaştırıyorum, hamileyken de en büyük korkum yine bu hormonların terse dönmesiydi, Allahtan şimdilik bir sorun yok. Üstelik bayağı bir kilo fazlasıyla hamile kalmak durumunda kaldım, o yüzden diyetisyen-jinekolog-endokrinolog üçgeninde dolaşıyorum, ama şeker de normal çıktı Allahtan...İnşallah son ayları da sorunsuz atlatırım azo'nun da dediği gibi... Senin de tsh'ın gayet iyiymiş, herşey sonuna kadar yolunda gitsin senin için inşallah julianne ciğim.

Bu arada azo ve asortie ciğim, iyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Umarım hepimiz sağlıklı, sorunsuz bu dönemi atlatıp, bebişlerimize kavuşuruz...

kızlar gördünüzmü?
eğer erken izine çıkar asortie gibi evde oturursanız böle canınız sıkılır..a.s
en iyisi çalışmaaaaak.
asorticim sen şişle örmeyi bilmiyonmu kuşum?
al eline 2 şiş bebişine hırkalar,yelekler vede patikler ör.
bak bizim kuzular kış bebeği olacak.çok lazım olacak böle şeyler.:asigim:
ha eğer var diyosan hepsinden fazla fazla, ozaman otur kendine şal ör..
ister tığ ile ister şişlerle..
doğuma giderken götürüp omuzlarına alırsın..:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…