- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #7.741
Asortie, karateci kızının ultrason ölçüleri yanındaysa, FL diye bir ölçü var. Bu uyluk kemiğinin uzunluğu. Vücuttaki en uzun kemik buymuş. FL değerini de 7 ile çarptığında ortalama boyunu bulabiliyorsun.
[çok teşekkürlerrrrrrrrrrrrrr.............:CüvCüv:anladım julicim sağol..
zaten ben doğumdan 2 ay sonra işe geri döneceğim için bişey farketmez sanırım benim açımdan..
iş yeri istedi çünki raporu..(sanki herşeyi çok düzgün yapıyolarda..nerdeyse maşımın 1/4 ü ssk ödüyolar..)
asorticim benim doktorumda kilosunu tahmini sölüyo ama boyunu sölemiyo..ben gebelik.org sitesinden öğrenmiştim nasıl hesaplanacağını oradan bakıyorum.
sana ultrason resmini veriyolarya..onun altında yazan değerleri hesaplayınca kilo ve boy çıkıyo ortaya..
aşağıdaki gibi:
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre
klosuda bu linkte canım:
http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight.html
ben şuan ayaklarımı masamın altındaki tabureye uzatmış,arkama yaslanmış internette geziniyom.
işim bitti çoktan..
bu aralar çok yoğun olmamamızda şansıma..:)
Gözünaydın biberon, nasıl çıktı tahlil sonuçların. Sende hipotiroid mi var, hipertiroid mi? Benim hipotiroidim var, şu an TSH değerim 1 gibi bir oranda. Çok sevindim senin için de her şeyin yolunda gitmesine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?